Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

σκέφτομαι να αγοράσω ένα νέο υπολογιστή κυρίως για gaming. Το ποσό που διαθέτω είναι γύρω στα 1300 ευρώ. Οθόνη προς το παρόν δεν έχω αλλά κλίνω προς την DELL U2711 (ανάλυση 2560 x 1440). Τον υπολογιστή θα τον συναρμολογήσω μόνος.

Θα προτιμούσα μια σύνθεση από το "Πλαίσιο" (λόγω πιστωτικού, δεν έχω κάποιο κόλλημα με το κατάστημα), αλλά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα αν προτείνατε και κάτι εκτός αυτού καθώς δεν έχει μεγάλη ποικιλία σε κάποιες κατηγορίες όπως για παράδειγμα μητρικές. Τα 1300 ευρώ αφορούν μόνο το tower. Επίσης για σκληρό δίσκο θα ήθελα να χρησιμοποιήσετε κάποιον SSD. Κάτι τελευταίο· ο υπολογιστής θα ήθελα να είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβος γίνεται.

Έχω φτιάξει ήδη μια σύνθεση αλλά κολλάω σε λεπτομέρειες όπως: κάποιες μητρικές δεν έχουν εσωτερικό connector για USB3, έλλειψη eSata, PCI, Dual Link DVI ή Display Port (λόγω της ανάλυσης της οθόνης) στη μητρική ώστε να αξιοποιήσω την τεχνολογία Lucid Virtu MVP, δεν μπορώ να αποφασίσω ποιος SSD είναι η καλύτερη επιλογή και κυρίως κατά πόσο ένα σύστημα 1300 ευρώ θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στα παιχνίδια που θα βγουν σε 1 με 2 χρόνια από τώρα (κυρίως λόγω της ανάλυσης και πάλι).

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Δημοσ.

Λοιπον καποια σχολια..!!!Κανοντας την συνθεση σου σκεφτομουν πιο πολυ για gaming,τα υπολοιπα χαρακτηριστικά της μητρικής τα πρόσεξα μόλις τωρα..!!Σιγουρα αν εχω καποιο λαθος θα μ διορθωσουν οι υπολοιποι..!!Δευτερον σιγουρα μπορεις να κοψεις απο διαφορα κομματια,κουτι και ψυχτρα,,,!!Αλλα σκεπτόμενος τον θορυβο αυτα πιστευω ειναι top.!!Τυχών παρατηρησεις-διορθώσεις φυσικα δεκτες.!!!

Ακομη εαν μπορεις απο πλαισιο να παρεις πραματα με τα οποια θα μπορεσεις να συννενοηθείς με την εταιρεια καλυτερα,οπως τον ssd,μνημες,case..!!!Αυτα απο εμενα!!

Οριστε και η συνθεση.!!!

Edit: Θα σου συνιστούσα να περιμένεις να ακουσεις και άλλες γνώμες ή διορθωσεις τις δικιάς μου σύνθεσεις ετσι...Σιγουρα θα υπαρξει κατι καλυτερο να σου προταθει.!!!

** Νομιζα πως ειχες την Dell...Σε αυτη την τιμη να μπει και η οθονη ή μονο το tower??

post-230049-0-47485400-1336087820_thumb.jpg

Δημοσ.

Απο το πλαισιο (λογω πιστωτικου) παρε τον επεξεργαστη εαν φτανει το πιστωτικο (δεν μας ειπες και το ποσο του).

επεξεργαστης Intel Core i5 2500K(s1155, 3,30GHz, 6MB) 195,00 €

μητρικη Gigabyte Z77-D3H 119,99 €

μνημη Kingston 8GB HyperX Genesis 1600MHz CL9 (Kit of 2) 56,49 €

καρτα γραφικων Asus Radeon HD 7970-3GD5 3GB 487,99 €

ssd Corsair 120GB Force 3 Series 2.5¨ SATA III Bundled Desktop Kit 135,99 €

τροφοδοτικο Corsair Enthusiast Series Modular TX750M 121,00 €

κουτι Corsair Carbide Series 400R Mid-Tower Case 124,99 €

Dvd recorder Samsung SH-222BB (SATA) Black 16,49 €

Ψυχτρα Επεξεργαστη Scythe Mugen 3 SCMG-3000 44.90€

Συνολο 1302.84

(το απο πανω εαν υποθεσουμε οτι εισαι Αθηνα).

Αλλιως εαν εισαι καπου προς τα βορεια και η συνθεση του κοκολινου ειναι καλη περα απο την ψυχτρα που δεν νομιζω να χρειαστεις κατι τοσο μεγαλο και ακριβο εσυ.

Δημοσ.

Παιδες,και οι δυο εχετε βαλει υπερβολικο τροφοδοτικο..και με πολυ λιγοτερα watt θα εκανε την δουλεια του.. +1 στο build του Thanou (μολις τελειωνα και το δικο μου build :-( ,αλλα πανω κατω ηταν ιδιο με του Θανου απλα του εβαλα τον 3570κ :devil: )

A και για κουτι θα εβαζα αυτο http://www.getitnow.gr/prod/anabathmisi/koytia-ypologiston/silverstone-sst-rv03b-w-raven-microatx/prod1173443pp/ :devil: :devil: :devil:

Δημοσ.

Αν εφτιαχνα GPc εγώ αύριο αυτά τα 3 θα ήταν αδιαπραγμάτευτα ακόμα κ αν χρειάζονταν να αφήσω κάτι για αργότερα.

post-227308-0-08077300-1336100379_thumb.png

Δημοσ.

Καλα εντομεταξυ του προτεινουμε καρτες,υπερβολικες για την αναλυση 1920x1080,και με 7950 πιστευω θα επαιζε σχεδον ολα τα παιχνιδια στα 60fps (ειδικα που η συγκεκριμενη σηκωνει τρελο OC). Νταξει Movie για την μητρικη οι αποψεις παντα θα διισταντε, και για την gigabyte εχω διαβασει πολυ καλα λογια, εκτος αν ξερεις εναν παραπανω λογο να παει στην asus :whistle:

Δημοσ.

Έχει καινούρια καλούδια π.χ (GPU BOOST) αλλά εγώ απεχθάνομαι από προσωπική επιλογή τα Via και η GByte έχει και ήχο via και usb 3 via όπως και το lan προτιμώ την δοκιμασμένη 8111Ε. Γενικά στο Ζ68 ήταν καλύτερη η Gbyte με αποτέλεσμα να κόψει κώλους κάτι που ξύπνησε κατά την γνώμη μου την Asus στις Z77.

2560x1440 θέλει ανάλυση και τα +2 χρόνια παιχνίδια από σήμερα.την επόμενη την έχουμε δει και είναι τα διπλά χρήματα και στις διπλές επιδόσεις όμως,οπότε η σημερινή αιχμή της nVidia είναι λουκούμι.. Εκεί φυσικά που πονάω είναι το κόστος του το ανέβασα λίγο για την κατά την γνώμη μου απόλυτο αλλά μπορεί να πάρει τον SSD η ένα καλό κουτί αργότερα Gamer είναι.

Αλλά και να μην καταλήξει σε αυτά καλό είναι να τα γνωρίσει και να επιλέξει δεν θα είχε κανένα νόημα να αλλάξω κουτί και τροφοδοτικό από τα παιδιά πιο πάνω που έκαναν καλή δουλειά.

Δημοσ.

JΕιχα ξεχασει οτι θα επαιρνε την U2711,οποτε και εγω 680 θα προτεινα.Αν και σε αυτες τις αναλυσεις χρειαζεται μπολικη Vram..Μια χαρα θα ειναι και με.την 680 εννοειται.

Δημοσ.

καταρχήν πας για 3570Κ ivy και z77 mobo.Για πχ μια gigbayte z77x-ud3h ειναι καλή επιλογή.δεν νομίζω να υπάρχει λόγος για sandy τώρα.

Δημοσ.

Αν εφτιαχνα GPc εγώ αύριο αυτά τα 3 θα ήταν αδιαπραγμάτευτα ακόμα κ αν χρειάζονταν να αφήσω κάτι για αργότερα.

post-227308-0-08077300-1336100379_thumb.png

Την GTX 680 σε ποιό κατάστημα την βρήκες στα 453 ευρώ;

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την συνδρομή σας παιδιά! :)

Θα ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις:

1.  
  2. Τι γνώμη έχετε για την επιλογή αυτού του case για το σύστημα; (με γνώμονα πάντα τον θόρυβο) CoolerMaster Silencio RC-550
  3. Πιστεύεται πως αξίζει να πάω στους νέους Ivy Bridge, τη στιγμή που οι Sandy Bridge είναι αρκετά φθηνότεροι ενώ η διαφορά στις επιδόσεις είναι αμελητέα; (όσων αφορά το gaming τουλάχιστον).
  4. Με απασχολεί πάρα πολύ το "πρόβλημα" που έχουν κάποια corsair τροφοδοτικά σχετικά με τον υψίσυχνο θόρυβο (coil whine). Υπάρχει κάποιος τρόπος να το αποφύγω (π.χ. revision, κάποιο μοντέλο που αποδεδειγμένα δεν το παρουσιάζει, κ.λ.π.) ή θα πρέπει να καταφύγω σε άλλη εταιρία;
  5. Τέλος είναι επαρκή τα 2GB vram της 680 -αλλά και η ίδια η κάρτα- για 1440p με full AA/AF ώστε να μπορεί να αποδίδει ~60fps σε παιχνίδια όπως π.χ. Battlefield 3 (κυρίως multiplayer λόγω μεγάλων maps), Skyrim, Metro;

Δημοσ.

1) καταλαβαίνεις ότι αυτό που σου έβαλαν κ τα 2 παιδιά πιο πάνω είναι καλύτερο. καταλαβαίνω ότι θέλεις να ρίξεις το κόστος.με κανένα από τα 2 δεν θα έχεις πρόβλημα.τον μεγαλύτερο ρόλο στον θόρυβο τον παίζει η επιλογή αερόψυξης κ ποιος θα στο στήσει κατά την γνώμη μου.

2)..και θα προσθέσω,"έχουν κ καλύτερες θερμοκρασίες" - είναι θέμα καθαρά επιλογής κ υποκειμενικό,η τεχνολογία έχει μια κατάρα που την ακολουθεί κατά πόδας και που σε "υποχρεώνει" να το κάνεις αυτό για χψ λόγους.Αντικειμενικά θα έλεγα ότι τα Ζ77 με τους ivy σε βάθος χρόνου αφού κ το στήσιμο θα γίνει τις επόμενες μέρες και όχι τις προηγούμενες θα σε δικαιώσουν.Τι θέλω να πω με όλα αυτά τώρα ? Ότι αυτά τα συμπεράσματα που περιγράψαμε πιο πάνω είναι βιαστικά και στείρα η επόμενη γενιά στην τεχνολογία είναι "καταδικασμένη" να είναι καλύτερη συνολικά έστω κ στο ελάχιστο από την προηγούμενή μονό η microsoft με τα vista έχει καταφέρει το αντίθετο.

3) Εδώ είναι συνάρτηση χρημάτων κ λίγο θέμα τύχης για να τα διασφαλίσεις αυτά με απολυτή εγγύηση πρέπει να ανέβεις αρκετά οικονομικά εγώ έχω ένα thermaltake toughpower 750αρι από τον Νοέμβριο, είναι σαν να έχω υπολογιστή χωρίς τροφοδοτικό δεν ξέρω αν υπάρχει καν απλά υποθέτω επειδή ο υπολογιστής ανάβει και μπορώ να σου εγγυηθώ γι'αυτο,παρ'ολα αυτά αν το ψάξεις παγκοσμίως θα βρεις και σ'αυτο προβλήματα πιστεύω.

4) μιλάμε για την κορυφαία κάρτα και εδώ μια λέξη υπάρχει."σεβασμός" αν δεν έχεις παιδί θα αποκτήσεις μέχρι να την δεις να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στα πάντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...