Deathrash666 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Καλησπερα σας παιδια... Λοιπον εχω τελειωσει το βιβλιο του Χατζηγιαννακη "Η γλωσσα C++ σε βαθος" και αυτο τον καιρο ασχολουμε λυνοντας προβληματα σε site με online judge πχ.CodeChef... Επισης προσπαθω σιγα σιγα να μαθω γραφικο περιβαλλον σε Qt... Επειδη βλεπω οτι υπαρχουν πολλα πραγματα να μαθω ακομα οπως πχ inline συναρτησεις, ifndef-endif, vectors/maps και γενικοτερα τεχνικες σχεδιασης, μπορειτε να μου προτεινετε καποιο βιβλιο?
Deathrash666 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Καποιος ρε παιδια να μου προτεινει κατι? To Effective C++ το εχει διαβασει κανεις να μου πει τη γνωμη του?
παπι Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Καλησπερα σας παιδια... Λοιπον εχω τελειωσει το βιβλιο του Χατζηγιαννακη "Η γλωσσα C++ σε βαθος" και αυτο τον καιρο ασχολουμε λυνοντας προβληματα σε site με online judge πχ.CodeChef... Επισης προσπαθω σιγα σιγα να μαθω γραφικο περιβαλλον σε Qt... Επειδη βλεπω οτι υπαρχουν πολλα πραγματα να μαθω ακομα οπως πχ inline συναρτησεις, ifndef-endif, vectors/maps και γενικοτερα τεχνικες σχεδιασης, μπορειτε να μου προτεινετε καποιο βιβλιο? Ελληνικα βιβλια απλα
moukoublen Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Μάλλον δεν σου απαντάνε γιατί έχει συζητηθεί το θέμα διεξοδικά σε άλλα threads. Άμα ψάξεις θα τα βρεις. Θα σου προτείνω σύντομα 2 βιβλία (Στα αγγλικά) που θεωρώ κορυφαία. C++ Primer Plus (Stephen Prata) C++ Primer (Stanley B. Lippman) Αν βρεις τις άλλες συζητήσεις θα διαβάσεις πολλές απόψεις και αναλύσεις και θα κατατοπιστείς. inline συναρτησεις, ifndef-endif, vectors/maps Δεν νομίζω (με κάθε επιφύλαξη βέβαια) ότι αυτά τα κομμάτια ύλης καλούνται "Intermediate". Ίσως το βιβλίο που αναφέρεις (χωρίς να το γνωρίζω) να μην φτάνει και σε τόσο βάθος όσο λέει στον τίτλο. Σε κάθε περίπτωση δες τα βιβλία που σου παραθέτω (μπορείς να τα βρεις και σε pdf). Ξεκινούν από τα βασικά και εμβαθύνουν αρκετά. EDIT: Κοιτάζοντας τα περιεχόμενα του βιβλίου που αναφέρεις Το βιβλίο, μεταξύ άλλων, καλύπτει τα ακόλουθα: - Τύπους δεδομένων, παραστάσεις, εντολές ελέγχου και επανάληψης - Συναρτήσεις - Δείκτες και πίνακες - Κλάσεις και αντικείμενα - Υπερφόρτωση τελεστών και συναρτήσεων - Κληρονομικότητα - παράγωγες και βασικές κλάσεις - Ρεύματα εισόδου/εξόδου - χειρισμό αρχείων - Αναδρομή και αναδρομικές συναρτήσεις - Αλγόριθμους αναζήτησης και ταξινόμησης - Δυναμική διαχείριση μνήμης - Εκτενή αναφορά στις δυναμικές δομές δεδομένων - συνδεδεμένες λίστες, δυαδικά δένδρα και υλοποίησή τους στη γλώσσα C++ - Πρότυπα κλάσεων και συναρτήσεων - Εξαιρέσεις και διαχείριση σφαλμάτων - Χώρους ονομάτων Θα έλεγα οτι καλύπτει αρκετά πράγματα. Αν όντως το κάνει και το κάνει και καλά τότε μπορείς απλά να συνεχίσεις την εκμάθηση απο συγκεκριμένα πια site που θα σου παρέχουν μεμονωμένα τα ζητήματα που θες.
defacer Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 To Effective C++ το εχει διαβασει κανεις να μου πει τη γνωμη του? Ναι, το έχω. Μπορεί να αξιοποιήσεις κάποια τμήματά του, αλλά νομίζω πως δεν απευθύνεται στο επίπεδό σου. Καλύτερα θα ήταν να διαβάσεις κάτι που πραγματεύεται τη χρήση της standard library όπως αυτό (που θεωρείται κορυφαίο). Δεν έχω το συγκεκριμένο βιβλίο όμως οπότε μη σε πάρω και στο λαιμό μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα