Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα ανοίξει άλλο θέμα για την επιλογή του κινητού μου (που πήγε λίγο πίσω γιατί ίσως εκμεταλλευτώ επιδότηση συγγενικού προσώπου), αλλά αυτό είναι μάλλον γενικότερο θέμα.

Βλέποντας τα φθηνότερα κινητά που βρίσκονται μέσα στο μπάτζετ μου και αναρωτώμενος αν αξίζει τον κόπο να ανεβώ ελαφρά για να πάρω κάτι καλύτερο, προέκυψε το παρακάτω ερώτημα:

Τελικά τι από τα 2 έχει μεγαλύτερη σημασία. Ένας πολυπύρηνος επεξεργαστής; Ή περισσότερη μνήμη; Αναφέρομαι σε καθημερινή χρήση, και αναφερόμενος σε μένα που είμαι γενικά φαν του multitasking. Λογικά η μνήμη θα'ναι πιο χρήσιμη για να τρέχουν περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα, οπότε πχ ένα LG Optimus 2x (το πιο φθηνό 2πύρηνο) που έχει 'μόνο' 512ΜΒ δεν είναι και ό,τι καλύτερο..

Γενικά, για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει να τρέχει τέλεια τα τελευταία παιχνίδια (τα παιχνίδια τα'χω κόψει εδώ και καιρό στο desktop PC μου, αμφιβάλλω αν θα τα ξαναρχίσω στο κινητό μου), μήπως τελικά θα του ήταν πιο χρήσιμο ένα μονοπύρηνο με 1GB μνήμης;

Δεν ξέρω βασικά αν αξίζει να περιμένω να πέσουν κι άλλο οι τιμές, τώρα που πληθαίνουν τα 2πύρηνα, βγαίνουν και τα 4πύρηνα θα΄χουμε (λογικά) σταδιακή πτώση τιμών στα λίγο παλαιότερα μοντέλα. Ήδη η Sony έβγαλε κάτι P, U, Soles, pantofles και δεν συμμαζεύεται, κάποια από αυτά 2πύρηνα, αλλά δεν έχω πειστεί ακόμα αν αξίζει να αυξήσω το μπάτζετ μου, ειδικά όταν βλέπω την μνήμη να μένει στα 512 και σε κάποιες περιπτώσεις την μπαταρία να μικραίνει..

Δημοσ.

Γενικά και αόριστα το ερώτημά σου δεν απαντιέται. Επίσης αγνωεις αλους παράγοντες που μπορεί να ειναι σημαντικότεροι απο αυτά που αναφέρεις. Πχ το lg x2 μια χαρά ειναι απο μνημη και ας έχει 512 και απο ταχύτητα λογο 2πυρηνου, αλλα δε στο προτείνω λόγω αυτονομίας. Επειδή παίρνεις πακέτο και όχι χαρακτηριστικά, σε ενδιαφέρει το σύνολό.. Αν μπορεις να ανέβεις, τώρα που βγήκε το s3 θα πέσει το 2. Παρτο και θα είσαι σουπερ ευχαριστημενος. Και κρατα το οσο γουσταρεις πχ 2 χρονια και.. Δε θα σου λήψει τίποτα. Αλλιώς με μέτριες καταστάσεις σύντομα θα ψάχνεις για αλλο.. Δε στο γραφω επειδή το εχω. Ειναι απο τα ν1 κινητα που πρέπει να ψαχνει κανείς όταν θέλει μετρια τιμη και συνολική ποιότητα και ανεση.

Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Χμμμ.. Φαντάστηκα πως από την στιγμή που χειρίζονται το ίδιο λειτουργικό (Android) θα μπορούσαν να γίνουν κάποιοι συσχετισμοί για το ποιο από τα resources θα ήταν πιο χρήσιμο στην περίπτωσή μου..

Πίστεψέ με, για το S2 το'χω σκεφτεί πάρα πολλές φορές από χτες που διάβασα τα τόσα για το S3 (που τελικά βγαίνει το συμπέρασμα πως όποιος έχει το S2 δεν αξίζει να κάνει το βήμα) αλλά δυστυχώς δεν νομίζω να κατέβει στα επίπεδα του μπάτζετ μου. Όταν αυτή την στιγμή στο skroutz το έχει στα 400 ευρώ (που έχω την εντύπωση ότι έχει ήδη γίνει μείωση, αφού έβλεπα σε κάτι αγγελίες να λένε ότι το'χαν αγοράσει κάπου 470) πόσο μπορεί να πέσει.. 350; Πάλι υπερβαίνει αρκετά τα δεδομένα μου, ίσως και τις ανάγκες μου αυτή την στιγμή. Δηλαδή για να έκανα μια κίνηση, θα'πρεπε να το βρω μεταχειρισμένο (σε καλή κατάσταση, με εγγύηση κλπ) γύρω στα 250-270. Που δεν το κόβω και πολύ πιθανό..

Δημοσ.

εγω θα σου προτεινω με βαση αυτα που εγραψες την προσφορα που ειχα δει motorola atrix μαζι με lapdock στα 299.και 2πυρηνο και 1 gb μνημη και το lapdock μαζι να το μετατρεπεις σε λαπτοπακι.αν μπορεις να δωσεις 299 δεν βλεπω να υπαρχει κατι καλυτερο να παρεις αφου θες και 1gb μνημη.ψαξτο γιατι δεν ξερω αν ισχυει ακομα η προσφορα

Δημοσ.

Σκέψου και κάτι τέτοιο τοτε http://techblog.gr/mobile/alcatel-one-touch-995-plaisio-219-euro-78483/

Αφού μιλαμε για πολυ περιορισμένο μπάτζετ. Μπορεί να μη ειναι 2πυρηνο αλλα ειναι χρονισμενο ψηλά. Θα ειναι αρκετά γρηγιρι. Ελάχιστη διάφορα στα περισσότερα. Και για νορμάλ multitasking δε θα σε προβληματίσει. Και οθόνη μεγάλη, ανετη. Απο εκεί και περα ότι πληρώνεις παιρνεις. Μη περιμένεις την καλύτερή ποιότητα οθόνης κάμερας κλπ. Αλλα για τα λεφτά του θα γίνει το επόμενό value for money αφήνοντάς πίσω το neo v.

Αν ειναι να δωσεις 300 για το atrix δωσε αλλα 50 και παρε το sgs2 που ειναι μερα με τη νύχτα..

Δημοσ.

Σκέψου και κάτι τέτοιο τοτε http://techblog.gr/mobile/alcatel-one-touch-995-plaisio-219-euro-78483/

Αφού μιλαμε για πολυ περιορισμένο μπάτζετ. Μπορεί να μη ειναι 2πυρηνο αλλα ειναι χρονισμενο ψηλά. Θα ειναι αρκετά γρηγιρι. Ελάχιστη διάφορα στα περισσότερα. Και για νορμάλ multitasking δε θα σε προβληματίσει. Και οθόνη μεγάλη, ανετη. Απο εκεί και περα ότι πληρώνεις παιρνεις. Μη περιμένεις την καλύτερή ποιότητα οθόνης κάμερας κλπ. Αλλα για τα λεφτά του θα γίνει το επόμενό value for money αφήνοντάς πίσω το neo v.

Αν ειναι να δωσεις 300 για το atrix δωσε αλλα 50 και παρε το sgs2 που ειναι μερα με τη νύχτα..

415 εχει στο φτηνοτερο μαγαζι το s2.αλλο 299 αλλο 415.το παιδι ειπε και τα 350 δεν μπορει να τα δωσει.υπαρχει και το htc desire hd στα 249 στο mediamarkt

Δημοσ.

415 εχει στο φτηνοτερο μαγαζι το s2.αλλο 299 αλλο 415.το παιδι ειπε και τα 350 δεν μπορει να τα δωσει.υπαρχει και το htc desire hd στα 249 στο mediamarkt

Θα πέσει σύντομα. Εδω ένα διάστημα το πουλαγανε κάτω απο 400 σε κάτι προσφορές. Μετα ξανα ανέβηκε.

Στα 350 θα προσγειωθεί λογικά μόλις βγει το 3.

Αλλα αφού δε σκοπεύει να δωσει ούτε τόσα γι αυτό του προτεινα και το αλλο στα 219, και σύντομα 200..

Τώρα αν βιάζεται το atrix στα 299 ειναι μια λυση. Παντως απο κοντά που το εχω δει μου αφησε τις χειρότερες εντυπώσεις απο όλα τα 2πυρηνα. Και η οθόνη του ειναι κάτω του μετρίου, και απο ταχύτητα απορουσα που ειναι 2πυρηνο. Αν ειναι έτσι το lgx2 φαντάζει πολυ καλύτερό. Atrix vs sgs2 ειναι περισσότερο απο μερα με τη νύχτα σε οτιδήποτε. Για 50€ ειναι σούπερ βλακεια να το προτιμησει κανείς..

Δημοσ.

Το Atrix το'χα ψιλοκοιτάξει, αλλά το απέρριψα γιατί δεν έχει ράδιο. Όσο χαζό κι αν ακούγεται για κάποιον, επειδή είναι κάτι που το χρησιμοποιώ πολύ συχνά, δεν δέχομαι να τα σκάσω (για τα δικά μου δεδομένα έστω) και να μην έχει κάτι που το θεωρώ βασικό.

Το S2 η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε πού ακριβώς θα "καταλαγιάσει" με τον ερχομό στην αγορά του S3 (αν ισχύει ότι το S3 θα είναι στα 600 ευρώ το 16άρι). Και δυστυχώς με αυτή την λογική, να περιμένω να βγει το ένα για να πέσει το άλλο δεν βλέπω να παίρνω κινητό ποτέ.

Οπότε ψάχνω σε κάποια αγγελία μεταχειρισμένο S2 (με ισχύουσα εγγύηση) γύρω στα 300. Μάλιστα περιμένω απάντηση σήμερα από κάποιον. Αποφάσισα πως είτε θα πάρω κάτι φτηνό (βλ. Neo V, ίσως και μεταχειρισμένο -πάλι με εγγύηση) ή κάτι που ξέρω πως θα μου κρατήσει αρκετά παραπάνω (βλ. S2)..

• Moderators
Δημοσ.

Γενικα παντως, και το s2 και το neo v ακομα περισσοτερο, εχουν εγγυηση και ως μεταχειρισμενα. Απο τη στιγμη που ειναι για 2 ετη και το πρωτο ειχε release date Φεβρουαριο 2011 αν θυμαμαι καλα :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...