Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Με διάφορους τρόπους, έχουν βρεθεί στα χέρια μου τρία router. Νομίζω όλα είναι δώρα από εταιρίες:

1

Ένα Thompson TG585 v7 και από κάτω αναφέρει software release: 7.4.2.7

Αυτό χρησιμοποιώ τώρα.

2

Μόλις έκανα συνδρομή στην Hellas OnLine και μου έστειλε το NetFaster WLAN 3 (είναι το μόνο που είναι καινούργιο, δεν ξέρω αν παίζει τον οποιοδήποτε ρόλο). Να αντικαταστήσω το Thompson ή να συνεχίσω με αυτό που έχω;

3

Το τελευταίο είναι ένα NetFasteR IAD (POTS). Αρκεί αυτή η περιγραφή; Δε βλέπω κάτι άλλο γραμμένο πάνω του.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ξέχασα να αναφέρω ότι χρησιμοποιούμε μόνο Mac στο σπίτι. Κάποια στιγμή έπεσε στην αντίληψή μου ότι κάποια router είναι ιδιότροπα με τα Mac, οπότε ίσως είναι καλό να το αναφέρω.

Κράτα το Thompson ειναι μια χαρά

Στο καινούργιο να μη δώσω μια ευκαιρία λες; Περίπου το ίδιο θα είναι; Έχω ένα NAS (Synology DiskStation ds211j) και έναν Lexmark εκτυπωτή πάνω. Ειδικά ο εκτυπωτής, νομίζω πως όταν το router σβήνει και ξανανάβει, χάνει τις ρυθμίσεις του και θέλει επανεκκίνηση.

Ειδικά λόγω του NAS, με ενδιαφέρει πολύ η καλή "αξιολόγηση προτεραιοτήτων" όσον αφορά το bandwidth (δεν ξέρω τον τεχνικό όρο). Επίσης, οι Mac κάνουν backup κάθε μια ώρα, οπότε ένας ακόμη πόντος για το παραπάνω.

Δημοσ.

Ξέχασα να αναφέρω ότι χρησιμοποιούμε μόνο Mac στο σπίτι. Κάποια στιγμή έπεσε στην αντίληψή μου ότι κάποια router είναι ιδιότροπα με τα Mac, οπότε ίσως είναι καλό να το αναφέρω.

Στο καινούργιο να μη δώσω μια ευκαιρία λες; Περίπου το ίδιο θα είναι; Έχω ένα NAS (Synology DiskStation ds211j) και έναν Lexmark εκτυπωτή πάνω. Ειδικά ο εκτυπωτής, νομίζω πως όταν το router σβήνει και ξανανάβει, χάνει τις ρυθμίσεις του και θέλει επανεκκίνηση.

Ειδικά λόγω του NAS, με ενδιαφέρει πολύ η καλή "αξιολόγηση προτεραιοτήτων" όσον αφορά το bandwidth (δεν ξέρω τον τεχνικό όρο). Επίσης, οι Mac κάνουν backup κάθε μια ώρα, οπότε ένας ακόμη πόντος για το παραπάνω.

συν ενα για μενα για το Thomson>απλα καντου firmware update.γιατι αν εχει 7.χ.χ.χ ειναι παλιο.εχει βγει πλεον 8.2.6.5 που ειναι το τελευταιο Generic ενω υπαρχει και πιο νεο Custom.αλλα καλυτερα το Generic.το Nas θα παει με ethernet Πανω δεν σε επηρεαζει σε κατι στο ιντερνετ.ο εκτυπωτης αν εχει καρφωτα Ip πανω gateway subnet κτλ δεν γινεται να χανει τις ρυθμισεις.αλλιως αν τις χανει παλι τοτε ειλικρινα πεταξε τον.αλλα δωσε καρφωτα Ip οχι απο dhcp στον εκτυπωτη.

τωρα απο εκει και περα ασχετα που λεμε εμεις για το Thomson αν θες δοκιμασε τα και τα τρια και δες ποιο παιζει καλυτερα σε αυτο που θες.γιατι πχ μπορει λεμε τωρα το netfaster να εχει το καλυτερο wireless αλλα να μην σε νοιαζει εσενα οποτε τι να το κανεις.to thomson ειναι πολυ σταθερο σε χαλια γραμμες αλλα αν εχεις καλη γραμμη δενεχει νοημα.βεβαια υπαρχει και η λυση να παρεις κανα καινουριο vigor κτλ

ως τωρα οτι ρουτερ εχω δοκιμασει με Mac εχει παιξει και πιο ευκολα απο το Pc.

επισης αν πχ το ενα σε καλυπτει σε κατι ενω καποιο αλλο σε καλυπτει καλυτερα σε wifi μπορεις να κανεις ενα μικρο combine και το κομματι του wireless να το αναλαβει αλλο ρουτερ.

αν θες οδηγιες για firmware update se thomson πες μας.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Κατ' αρχάς, ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

συν ενα για μενα για το Thomson>απλα καντου firmware update.γιατι αν εχει 7.χ.χ.χ ειναι παλιο.εχει βγει πλεον 8.2.6.5 που ειναι το τελευταιο Generic ενω υπαρχει και πιο νεο Custom.αλλα καλυτερα το Generic.

Θα το ψάξω και θα το κάνω.

το Nas θα παει με ethernet Πανω δεν σε επηρεαζει σε κατι στο ιντερνετ.

Με ethernet είναι πράγματι, αλλά με το παλιό router (ένα Huawei Echolife HG52 που δίνει ο ΟΤΕ και πρόσφατα μου κάηκε) είχα ανά περιπτώσεις πρόβλημα με το ίντερνετ, ιδιαίτερα τη στιγμή που γινόταν το backup και καμιά φορά συνέπιπτε να γίνεται ΚΑΙ από τους δύο υπολογιστές. Ίσως να φταίει κάτι άλλο. Νομίζω πως με το Thompson είναι καλύτερα τα πράγματα.

ο εκτυπωτης αν εχει καρφωτα Ip πανω gateway subnet κτλ δεν γινεται να χανει τις ρυθμισεις.αλλιως αν τις χανει παλι τοτε ειλικρινα πεταξε τον.αλλα δωσε καρφωτα Ip οχι απο dhcp στον εκτυπωτη.

Χμ... δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται εδώ (οι γνώσεις μου δεν είναι επαρκής). Στο παλιό router δεν έχασε ποτέ ρυθμίσεις. Τις έκανα μέσω windows μια και μόνο φορά (κάποιο bug υπήρχε μέσω Mac). Ίσως και να ήταν τυχαίο. Θα δούμε. Με επανεκκίνηση πάντως, διορθώθηκε και τις δύο φορές που συνέβη.

τωρα απο εκει και περα ασχετα που λεμε εμεις για το Thomson αν θες δοκιμασε τα και τα τρια και δες ποιο παιζει καλυτερα σε αυτο που θες.γιατι πχ μπορει λεμε τωρα το netfaster να εχει το καλυτερο wireless αλλα να μην σε νοιαζει εσενα οποτε τι να το κανεις.to thomson ειναι πολυ σταθερο σε χαλια γραμμες αλλα αν εχεις καλη γραμμη δενεχει νοημα.βεβαια υπαρχει και η λυση να παρεις κανα καινουριο vigor κτλ

Η γραμμή μου δεν είχε μεγάλα προβλήματα όσο ήμουν στον ΟΤΕ. Τους τελευταίους 2 μήνες άρχισε να μου κάνει νερά και αποφάσισα να αλλάξω πάροχο, με τη λογική ότι δεν έχει νόημα να πληρώνω τόσο πολύ παραπάνω χωρίς να έχω τόσο μεγάλο όφελος. Από τη στιγμή που έχω κάνει την αίτηση, έχω την υποψία ότι τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα και αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποια σύνδεση. Ίσως, όμως, είναι στο μυαλό μου (το πιθανότερο).

Κάποια πρόταση για vigor, να ξέρω περίπου τι ψάχνω (και σε τι τιμή);

επισης αν πχ το ενα σε καλυπτει σε κατι ενω καποιο αλλο σε καλυπτει καλυτερα σε wifi μπορεις να κανεις ενα μικρο combine και το κομματι του wireless να το αναλαβει αλλο ρουτερ.

αν θες οδηγιες για firmware update se thomson πες μας.

Και πάλι ευχαριστώ. Ελπίζω ότι θα βγάλω άκρη από κάποιον έτοιμο οδηγό.

Δημοσ.

gia firmware update

εδω ειναι ολα

http://leoforeia.gr/thomson/Thomson_Firmware_Compilation/

στο Upgrade wizards ο wizard για το Firmware στα firmware εχει τα firmwares.περνα τα generic και οχι τα custom

για το v7 το τελευταιο generic ειναι 8.2.6.5 .to update θα γινει με ethernet.αν εχεις 7 αρια δοκιμασε να βαλεις καρφωτα ip στο Tcp ip αν δεν πετυχει.firewall κλειστα.δεν το brickareis το ρουτερ μην ανησυχεις.

και να πεσει το ιντερνετ δεν θα σου επηρεασει το nas εκτος αν κολλησει το ρουτερ η κανει Reboot ολο το ρουτερ.αλλα ακομα και σε αυτο υπαρχει λυση.μπορεις να ριξεις ολα τα Pc και nas πανω σε ενα switch και να μην χρησιμοποιησεις το switch Του ρουτερ.οποτε οτι και να κανει το ρουτερ να μην εχεις θεμα.επισης το switch μπορει να ειναι gigabit για καλυτερες ταχυτητες.

ισως εκανε Reboot to router η κολλαγε και εβλεπες το προβλημα και στα 2 Pc.αλλα για μενα μπορεις και switch gigabit να βαλεις που δεν θα κολλησει ποτε.

για τον εκτυπωτη μπορει και αυτος να πεσει στο switch για να μην εχεις θεμα.τις ρυθμισεις ειτε τις περνας με το προγραμμα ειτε πολλες φορες οριζεις καρφωτα ip με το μενου που εχει πανω στον εκτυπωτη.μην βαλεις να παιζει με dhcp.

vigor 2700vg στο www.ebw.gr .απλα πρεπει να του αλλαξεις firmware (υπαρχει θεμα εδω στο forum)αν και για μενα κρατα το Thomson και δες πως θα παει και παρε και ενα gigabit switch 5αρι πχ.

οδηγο δεν χρειαζεσαι για το Update.τρεχεις το wizard κανεις browse στο firmware και εισαι οκ.το Firmware Μην το βαλεις μεσα σε 100 υποκαταλογους διοτι δεν θα μπορει να το φορτωσει και θα σου βγαλει error για το path.ριξτο χυμα σε ενα stick η σε ενα δισκο κτλ.

καλα εκανες και εφυγες απο τον οτε και πηγες σε εναλακτικο.πιο φτηνα θα σου βγει.τωρα τι προβληματα εχεις?γιατι αν ηταν προβληματα χαλκου η αλλαγη παροχου δεν θα διορθωσει το προβλημα εκτος αν σου εφερναν νεα γραμμη.μπα δεν υπαρχει καποια συνδεση .απλα αν εχει προβλημα η γραμμη απλα μπορει να χειροτερευει η κατασταση αν πχ ειναι κατι στο χαλκο.αναλογως τι προβλημα ειχες.ισως να ελεγε να το φτιαχνες οσο ησουν στον οτε και μετα να φευγες αλλιως αν κατι δεν παιζει μετα το δινεις βλαβη σε Hol και αυτη στον οτε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...