Haldol Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Καλησπέρα. Όλοι μας θα έχουμε πάρει κάποια στιγμή ένα "φτηνό" εργαλείο, έτσι δεν είναι; Είτε γιατί δεν είχαμε λεφτά για κάτι καλό, ή διότι δε θα το ξαναχρειαζόμασταν- πάντως όλοι έχουμε ένα ή περισσότερα τέτοια εργαλεία (ηλεκτρικά ή μη). Προτείνω να συγκεντρώσουμε μία λίστα από αυτά, από όσα έχουμε δοκιμάσει και έχουν βγει καλά. Είναι γνωστό ότι πολλά από αυτά κατασκευάζονται στα ίδια εργοστάσια με τα καλά, ή έστω έχουν αντίστοιχες προδιαγραφές. Οπότε σίγουρα, κάποια είναι καλά, ανεξαρτήτως της χαμηλής τιμής τους. Ποια είναι αυτά; --- Ξεκινάω εγώ και αναφέρω το ηλεκτρικό τριβείο δέλτα PARKSIDE PHS 160 του Lidl. Είναι δυνατό και αξιόπιστο. Έχει αντάπτορα για ηλεκτρική σκούπα και δοχείο συλλογής της σκόνης που κουμπώνει. Πρακτικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα "καλά". Bonus το αρκετά μακρύα καλώδιό του, μήκους 4 μέτρων. Σου λύνει τα χέρια και ξεχνάς που είναι η μπαλαντέζα. Κόστος μόλις 18€, τη στιγμή που πολλά επώνυμα ξεκινάνε από τα διπλά.
Fazos Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Εκτός από τα εργαλεία του Lidl (που έχουν και 3 χρονάκια εγγύηση) αξιοπρεπή μου έχουν βγει και 1-2 Einhell που έχω αγοράσει. Συγκεκριμένα πιστόλι θερμού αέρα και σέγα. Και τα δύο τα χρειάστηκα Σάββατο βράδυ, και το μόνο κατάστημα ανοικτό στην περιοχή μου είχε Einhell σαν φτηνή λύση.
SpirtouLisS Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 einhell ειναι καλα για τα χρηματα τους. προφανως οταν λες εργαλεια αναφερεσαι σε ηλεκτρικα εργαλεια και χειρος. πενσες κατσαβιδια κτλ. απεφυγε διαπαντως τη κιτρινη σειρα do it του alex pack ειναι για πεταμα. αν δε σου καουν την 1η μερα θα σου σπασουν τη 2η. επισης τα μπλε κινεζοεργαλεια του καρφουρ αχρηστα. ειχα παρει ενα πολυεργαλειο και ειχε στραβο ροτορα. σε εργαλεια χειρος δυστυχως καπως παραδοξο καθως δεν εχουν κινουμενα μηχανικα μερη, ισχυει πιο πολυ το οτι πληρωνεις παιρνεις και αυτο το ξερουν καλα οι ηλεκτρολογοι που για κατι τοσο απλο δινουν 30 ευρω για να παρουν μια πενσα ή ενα κατσαβιδι knippex ενω θα μπορουσαν να παρουν 10 κινεζικα. 1
arianos16 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Ενα πιστολι θερμοκολησης parkside που ειχα αγορασει απο το lidl 7+ χρονια ακομα κραταει δεν εχει καταλαβει χριστο.
geotrian Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Θα συμφωνησω με τον φιλο που λεει οτι στα εργαλεια χειρος αξιζεις να δωσεις λεφτα γιατι οσες φορες πηρα καποιο φτηνο κατσαβιδι το πεταξα για την πλακα ενω αντιστοιχα την σειρα της facom ακομα την εχω εδω και 5χρονια και δεν εχει παθει το παραμικρο με καθημερινη χρηση.....εγω προσωπικα φτηνο ηλεκτρικο εργαλειο δεν πηρα ποτε ειμαι της φιλοσοφιας οτι πληρωνεις παιρνεις......αλλα μπορει να υπαρχουν και αξιολογα φτηνα...δεν ξερω.... Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App
viper2005 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 εχω ενα παλμικο τριβειο DOIT και δουλευει ακομα... δεν το περιμενα...
haris_216 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 αν και δεν είμαι ιδιαίτερα φανατικός του lidl θεωρώ ότι αρκετά από τα εργαλεία του (parkside, tronic, etc) αλλά και αρκετά από τα μη εργαλεία (ηλεκτρονικά welltech, κλπ) έχουν πολύ καλό value for money. στις περισσότερες περιπτώσεις παίρνεις ένα πλήρες πακέτο που σε άλλες εταιρίες θα στοίχιζε περισσότερο ακόμα και η "γυμνή" έκδοση. εκείνο που δεν ξέρω καθόλου καθώς ευτυχώς δεν μου χρειάσθηκε, είναι τι γίνεται με την υποστήριξη και το service. βέβαια πάντα έχει σημασία και του τι χρήση θα χρειαστεί να κάνεις. αν πάρεις πχ ένα μηχάνημα (δεν ξέρω πως λέγεται) για να απλώνεις την γυαλιστική αλοιφή στο αυτοκίνητο, σίγουρα δεν χρειάζεσαι κάτι πανάκριβο μια που θα το κάνεις (αν το κάνεις) μια φορά κάθε Χ χρόνια
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Καλησπέρα. Όλοι μας θα έχουμε πάρει κάποια στιγμή ένα "φτηνό" εργαλείο, έτσι δεν είναι; Είτε γιατί δεν είχαμε λεφτά για κάτι καλό, ή διότι δε θα το ξαναχρειαζόμασταν- πάντως όλοι έχουμε ένα ή περισσότερα τέτοια εργαλεία (ηλεκτρικά ή μη). Προτείνω να συγκεντρώσουμε μία λίστα από αυτά, από όσα έχουμε δοκιμάσει και έχουν βγει καλά. Είναι γνωστό ότι πολλά από αυτά κατασκευάζονται στα ίδια εργοστάσια με τα καλά, ή έστω έχουν αντίστοιχες προδιαγραφές. Οπότε σίγουρα, κάποια είναι καλά, ανεξαρτήτως της χαμηλής τιμής τους. Ποια είναι αυτά; --- Ξεκινάω εγώ και αναφέρω το ηλεκτρικό τριβείο δέλτα PARKSIDE PHS 160 του Lidl. Είναι δυνατό και αξιόπιστο. Έχει αντάπτορα για ηλεκτρική σκούπα και δοχείο συλλογής της σκόνης που κουμπώνει. Πρακτικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα "καλά". Bonus το αρκετά μακρύα καλώδιό του, μήκους 4 μέτρων. Σου λύνει τα χέρια και ξεχνάς που είναι η μπαλαντέζα. Κόστος μόλις 18€, τη στιγμή που πολλά επώνυμα ξεκινάνε από τα διπλά. Δεν περιμενα ενας φαν της "ποιοτητας", της μαρκας και της ταμπελας και εναντιος στις "αντιγραφες" (οπως εχει τυχει να παρακολουθησω πολλα απο τα επιχειρηματα σου στο apple vs ολα τα αλλα gadget/μαρκες/androidη), να ψαχνει για μαιμου/noname/Lidlοειδη εργαλεια. Που ειδικα στην περιπτωση των εργαλειων η αξιοπιστια, η ποιοτητα και η μαρκα επρεπε να ειναι τα νο1 κριτηρια και υπαρχουν πολλοι προφανεστεροι λογοι αποτι στα high end gadget που οι διαφορες ειναι τριχες. Δεν εχει noname και ξε-noname. Μakita, Bosch κλπ σοβαρους κατασκευαστες δε τα φτανει τιποτα-απολυτως τιποτα- που βρισκεται σε ραφια Lidl κλπ. Το οτι δεν χαλανε (που βλεπω ως επιχειρημα παραπανω) δε σημαινει οτι κανουν οπως πρεπει τη δουλεια για την οποια ειναι φτιαγμενα, οπως επισης δε σημαινει οτι τα διαφορα περιφερειακα (μπαταριες, αξονες, αριδες, κοπιδια κλπ) εχουν την ιδια αντοχη στη χρηση αλλα και το χρονο. Το να βλεπω ως επιχειρημα οτι μερικα εργαλεια των 18 ευρω ειναι ιδιων προδιαγραφων/ιδιας κατασκευης με τα πανακριβα αντιστοιχα των 300 ευρω, φανερωνει οτι δε δουλεψατε και με τα 2 ποτε, η οτι δουλεψατε τοσο λιγο ωστε να μην αντιληφθειτε τις τεραστιες διαφορες. 2
Vaggos02 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Έχει νόημα όμως κάθε φορά που χρειάζεσαι ένα εργαλείο για μία φορά να σκάς 300άρια και μετά να πάνε στο ράφι; Κι εγώ προτίμησα να πάρω, για παράδειγμα, dremel από doit αλλά αυτό δε σημαίνει πως κάποιος που έχει σκοπό να το χρησιμοποιήσει μία φορά πρέπει να δώσει 150€ για το dremel.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Έχει νόημα όμως κάθε φορά που χρειάζεσαι ένα εργαλείο για μία φορά να σκάς 300άρια και μετά να πάνε στο ράφι; Κι εγώ προτίμησα να πάρω, για παράδειγμα, dremel από doit αλλά αυτό δε σημαίνει πως κάποιος που έχει σκοπό να το χρησιμοποιήσει μία φορά πρέπει να δώσει 150€ για το dremel. Για εργαλεια μια χρησης θα σου απαντησω εκ πειρας. Πηρα κολητηρι με 3 ευρω. Μια χαρα τζιτζι, εμοιαζε πολυ σε αυτα τα επαγγελματικα και δεν ειχε να ζηλεψει κατι. Απο watt επισης ισχυρο καμια 150ρα σε "turbo mode". Ελα που εκτος απο το τραγικο καλαι (εξοδο και φασαρια πρωτη: να τρεχεις να ψωνισεις σοβαρο καλαι για να κανεις κολληση της προκοπης), δεν ανεβαζε στην μυτη του τοσο υψηλη θερμοκρασια οσο επρεπε με αποτελεσμα το καλαι να θερμαινεται ισα ισα για να λιωσει και ως εκ τουτου οσες κολλησεις εκανε να μην ειναι καλες (ως γνωστον δε φτανει να λιωσει το μεταλλο, αλλα να θερμανθει και πολυ για να εχουμε ισχυρη κολληση)...Αναγκαστηκα να παρω το φθηνοτερο επωνυμο που βρηκα και εκανα τη δουλεια μου. Finally, οχι δε θα επαιρνα ποτε μου κολλητηρι των 100 ευρω για μια χρηση, αλλα και αυτο των 3/5/10 ευρω σου δινει την ψευδαισθηση οτι κανεις τη δουλεια που θες, ενω στην ουσια σε βαζει σε φαυλο κυκλο. Σε πιο βαριας χρησεως εργαλεια δε το συζηταμε οτι ο κινεζος ειναι απεξω κουκλα και απο μεσα πανουκλα. Ακομα και για μια χρηση ειναι 50-50 20-80 αν θα κανουν σωστη δουλεια η αν θα κανουν μπαλωμα...Το καταλαβαινεις αυτο μονο απο το γεγονος οτι δημιουργηθηκε τοπικ για να αναφερονται "οι καλες" μαιμουδες. Σκεψου ποσες ειναι οι κακες 1
Haldol Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Φίλε MiDi_MiLiZ έχει να κάνει με τη χρήση για την οποία προορίζεται το μηχάνημα. Π.χ. για κρουστικό δραπανοκατσάβικο (ένα εργαλείο που χρησιμοποιώ συνέχεια) έχω επιλέξει τη μπλε σειρά της Bosch. Τώρα για παλμικό τριβείο, που το ήθελα ΜΙΑ φορά κι έκτοτε είναι στο ράφι, δε θα έδινα 50-80 ευρώ. Πεταμένα λεφτά είναι. Είμαι όντως fan της ποιότητας και της μάρκας όπως λες και κατά της "μαϊμούς" αλλά εκεί που θεωρώ ότι αξίζει τα παραπάνω λεφτά- όχι σε ό,τι κι αν πάρω. Φυσικά και δεν είναι ίδια η ποιότητα σε καλά μηχανήματα και φτηνά (π.χ. ακόμα και το καλώδιο από το δραπανοκατσάβιδό μου "δείχνει" ότι είναι καλό- σε αντίθεση με το τριβείο του Lidl), αλλά δεν αξίζει πάντα η παραπάνω ποιότητα- είναι ανάλογα με τη χρήση, όπως είπα στην αρχή.
haris_216 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 αν και είμαι φαν του δόγματος "να παίρνεις το καλύτερο που μπορείς" καθώς το κακό εργαλείο θα το χρυσοπληρώσεις στο τέλος (θα το αγοράσεις, θα σε κρεμάσει στη μέση της δουλειάς και στο τέλος θα χρειαστείς να αγοράσεις και το καλό), μην είμαστε πια και τελείως κάθετοι σχετικά με τις "καλές" εταιρίες. έχουν περάσει οι εποχές όπου εταιρίες, γνωστά ονόματα, ήταν φοβερές και τα αγόραζες με κλειστά μάτια. αυτό που κάνουν οι γνωστές εταιρίες στα ηλεκτρονικά (τηλεοράσεις, στερεοφωνικά, κλπ) με τα φασόν και τις κινεζιές με φίρμα συμβαίνει και στα εργαλεία. όπως είπε και ο συνφορουμίτης "...έχω επιλέξει τη μπλε σειρά της Bosch" 1
Vaggos02 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Για εργαλεια μια χρησης θα σου απαντησω εκ πειρας. Πηρα κολητηρι με 3 ευρω. Μια χαρα τζιτζι, εμοιαζε πολυ σε αυτα τα επαγγελματικα και δεν ειχε να ζηλεψει κατι. Απο watt επισης ισχυρο καμια 150ρα σε "turbo mode". Ελα που εκτος απο το τραγικο καλαι (εξοδο και φασαρια πρωτη: να τρεχεις να ψωνισεις σοβαρο καλαι για να κανεις κολληση της προκοπης), δεν ανεβαζε στην μυτη του τοσο υψηλη θερμοκρασια οσο επρεπε με αποτελεσμα το καλαι να θερμαινεται ισα ισα για να λιωσει και ως εκ τουτου οσες κολλησεις εκανε να μην ειναι καλες (ως γνωστον δε φτανει να λιωσει το μεταλλο, αλλα να θερμανθει και πολυ για να εχουμε ισχυρη κολληση)...Αναγκαστηκα να παρω το φθηνοτερο επωνυμο που βρηκα και εκανα τη δουλεια μου. Finally, οχι δε θα επαιρνα ποτε μου κολλητηρι των 100 ευρω για μια χρηση, αλλα και αυτο των 3/5/10 ευρω σου δινει την ψευδαισθηση οτι κανεις τη δουλεια που θες, ενω στην ουσια σε βαζει σε φαυλο κυκλο. Σε πιο βαριας χρησεως εργαλεια δε το συζηταμε οτι ο κινεζος ειναι απεξω κουκλα και απο μεσα πανουκλα. Ακομα και για μια χρηση ειναι 50-50 20-80 αν θα κανουν σωστη δουλεια η αν θα κανουν μπαλωμα...Το καταλαβαινεις αυτο μονο απο το γεγονος οτι δημιουργηθηκε τοπικ για να αναφερονται "οι καλες" μαιμουδες. Σκεψου ποσες ειναι οι κακες Μωρέ ξέρω ποιες και πόσες είναι οι μαιμούδες. Το θέμα είναι ότι κάποια εργαλεία δεν έχει νόημα να τα πληρώσεις τόσα λεφτά. Άλλο παράδειγμα προσωπικό. Αγόρασα πρόσφατα ένα blower αγνώστου ταυτότητας και λοιπών στοιχείων στην εξωφρενική τιμή των 15€. Άξιζε να δώσω τουλάχιστον 85€ παραπάνω (κοντά στο 100άρικο είναι το πιο φτηνό Makita) για να ξεσκονίζω μία φορά το δίμηνο το pc; 1
veteranos123 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Σε λίγο καιρό θα πάρω αυτά τα εργαλεία: 1)http://www.praktiker.gr/p/kroustiko-drapano-einhell-bt-id-550e-291 2)http://www.praktiker.gr/p/pistoli-thermokollas-einhell-bt-gg-200p-21292 Σαν μαρκα τι λέει? Ξέρω ότι είναι γερμανική αλλά που κατασκευάζονται? Έχω και ένα πιστόλι θερμού αέρα και 2 φορές που το χρειαστηκα την έκανε μια χαρά την δουλειά του. Από ανταλλακτικά τι λέει. Η χρήση τους θα είναι απλή.
paylidis Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2014 Σε λίγο καιρό θα πάρω αυτά τα εργαλεία: 1)http://www.praktiker.gr/p/kroustiko-drapano-einhell-bt-id-550e-291 2)http://www.praktiker.gr/p/pistoli-thermokollas-einhell-bt-gg-200p-21292 Σαν μαρκα τι λέει? Ξέρω ότι είναι γερμανική αλλά που κατασκευάζονται? Έχω και ένα πιστόλι θερμού αέρα και 2 φορές που το χρειαστηκα την έκανε μια χαρά την δουλειά του. Από ανταλλακτικά τι λέει. Η χρήση τους θα είναι απλή. τα εχω παρει απο πρακτικερ και τα δύο σε προσφορά (19.99 και 4.99 αντίστοιχα). Μια χαρα μου φαίνονται συγκριτικά με τα κιτρινα do it απο το συγχωρεμενο αλεξ πακ (και εκεινα βεβαια ακομα δουλευουν τα πιο πολλα αλλα δεν ειναι σοι)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα