Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά.

Έχω τον εξής (παλιό) υπολογιστή για πλοήγηση στο internet και για κατεβαστήρι:

CPU: Intel Pentium 4, 2800 MHz

Motherboard: Gigabyte GA-8IPE1000-G (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)

Κάρτα γραφικών: NVIDIA GeForce FX 5200 (Microsoft Corporation) (128 MB)

System Memory 4x512 MB (PC3200 DDR SDRAM)

Windows XP Professional SP3 Eλληνικά

Εδώ και λίγο καιρό, είχε αρχίσει να είναι λίγο πιο αργός απ’ το κανονικό, τόσο στη λειτουργία, όσο ακόμα και στο χρόνο που έκανε μέχρι να εκτελέσει τη ρουτίνα εκκίνησης. Μια στο τόσο κολλούσε (πάγωνε η οθόνη και χρειαζόταν επανεκκίνηση), αλλά όχι πολύ συχνά.

Πριν 2 μέρες, τον άνοιξα για να τον καθαρίσω. Κυρίως σκόνες φύσηξα, και άνοιξα και την ψύκτρα του επεξεργαστή, για πρώτη φορά από τότε που τον αγόρασα (2005). Δεν είχα πάστα και τον τοποθέτησα ξανά όπως ήταν. Όταν τον άνοιξα, έκανε ένα θόρυβο από συνεχόμενα μπιπ, που σταματούσαν μόνο όταν τον έκλεινα.

Υπέθεσα ότι ήταν κάποια από τις RAM, και όντως, με δοκιμές που έκανα, όταν αφαίρεσα μια συγκεκριμένη, ξεκίνησε κανονικά. Όμως, μετά από 3-4 λεπτά λειτουργίας, πάγωνε η οθόνη και το σύστημα κολλούσε.

Χθες, αγόρασα και έβαλα καινούργια θερμοαγώγιμη πάστα, αφού καθάρισα επεξεργαστή και ψύκτρα. Πάλι πάγωνε 2-3 λεπτά μετά την εκκίνηση. Το τελευταίο που έκανα ήταν να αντικαταστήσω την κάρτα γραφικών με μια άλλη που είχα. (Asus N6600/TD 256Mb). Με την καινούργια κάρτα, λειτουργεί κανονικά για περίπου μισή ώρα, και μετά πάλι παγώνουν τα πάντα.

Έχει κανείς καμιά ιδέα τι άλλο μπορώ να κάνω; Είναι πρόβλημα της μητρικής;

Αν δε σκέφτηκα να αναφέρω κάτι,πείτε μου να το συμπληρώσω.

Ευχαριστώ πολύ,

Πάναγιώτης.

• Like 1
Δημοσ.

Κατεβάζεις το HDsentinel και βαζεις εδώ ένα screenshot να δουμε την κατασταση του σκληρου.

Επίσης κατεβάζεις το hwmonitor και βάζεις επισης screenshot να δουμε θερμοκρασίες!

Δημοσ.

Για εμένα ακούγεται σαν να έχει κάτι λάσκα, τώρα καλώδιο καρτούλα οτιδήποτε,αν δεν είναι αυτό μπορεί να είναι και η μητρική ή το τροφοδοτικό, έλεγξες έστω οπτικά για κάναν φουσκωμένο πυκνωτή;;

Αν ανησυχείς για θερμοκρασίες κατέβασε το hwinfo κλείσε το αρχικό παραθυράκι και πάτα το εικονίδιο sensors για να δεις τι γίνεται, αν υπερθερμαίνεται κάτι θα το δεις εκεί.

Δημοσ.

Κατεβάζεις το HDsentinel και βαζεις εδώ ένα screenshot να δουμε την κατασταση του σκληρου.

Επίσης κατεβάζεις το hwmonitor και βάζεις επισης screenshot να δουμε θερμοκρασίες!

Το απόγευμα που θα είμαι σπίτι, θα τα ελέγξω.

Screenshot πώς θα πάρω;

Ευχαριστώ.

Για εμένα ακούγεται σαν να έχει κάτι λάσκα, τώρα καλώδιο καρτούλα οτιδήποτε,αν δεν είναι αυτό μπορεί να είναι και η μητρική ή το τροφοδοτικό, έλεγξες έστω οπτικά για κάναν φουσκωμένο πυκνωτή;;

Αν ανησυχείς για θερμοκρασίες κατέβασε το hwinfo κλείσε το αρχικό παραθυράκι και πάτα το εικονίδιο sensors για να δεις τι γίνεται, αν υπερθερμαίνεται κάτι θα το δεις εκεί.

Δε νομίζω να έχω κάτι λάσκα, και για φουσκωμένους πυκνωτές κοίταξα, στη μητρική δεν είδα κάποιον.

Θα ελέγξω και θερμοκρασίες.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Πατας ρο prtsc στο πληκτρολογιο μετά ανοιγεις ενα paint κανεις paste σώζεις και ανεβάζεις εδώ

Δημοσ.

Πατας ρο prtsc στο πληκτρολογιο μετά ανοιγεις ενα paint κανεις paste σώζεις και ανεβάζεις εδώ

Ok, ευχαριστώ.

Δημοσ.

Καλημερα και απο εμενα.

Το 1ο που σκεφτομαι ειναι ο σκληρος σου που προαναφερθηκε.Πολυ καλο και το hdsentinel.Θα μπορουσες να κανεις ελεγχο και τυχον επιδιορθωση βεβλαμενων τομεων με το εργαλειο HDDregenerator που υπαρχει σε καποιες απο τις εκδοσεις του Hiren's boot cd(σε οποιο περιλαμβανεται)

Το 2ο ειναι η καρτα δικτυου.Κατηργησε την και επανεγκατεστησε τους οδηγους της.

Δημοσ.

CPU χωρίς πάστα = Ψυγείο αυτοκινήτου χωρίς νερό.

Κατά την γνώμη μου ..... η CPU έχει κάψει "φλάτσες".

Κάνε μία επιδιόρθωση τον Windows με το DVD εγκατάστασης ..... μπας και είναι εκεί το θέμα σου.

Και μετά μια καλή ανασυγκρότηση με το Defraggler ..... Download Link

Δημοσ.

Δε νομίζω να έχω κάτι λάσκα, και για φουσκωμένους πυκνωτές κοίταξα, στη μητρική δεν είδα κάποιον.

Μέσα σε αυτά είναι και τσακωμένα καλώδια που όταν ψιλό κουνιούνται χάνουν επαφή,όπως και βύσματα που ψιλό «κολυμπάνε» μέσα στα φις με το ίδιο αποτέλεσμα.Θέλει λίγο ψάξιμο πριν το αποκλίσεις.

CPU χωρίς πάστα = Ψυγείο αυτοκινήτου χωρίς νερό.

Χωρίς ψήκτρα ναι, η πάστα δεν είναι πάντα απαραίτητη απλά μειώνει και άλλο την θερμοκρασία,αν είσαι στα όρια είναι απαραίτητη αν έχει πολλά περιθώρια μέχρι να φτάσεις σε επικίνδυνες για τον επεξεργαστή θερμοκρασίες τότε δεν χρειάζεται(αλλά και δεν βλάπτει ;) ).

Δημοσ.

Χωρίς ψήκτρα ναι, η πάστα δεν είναι πάντα απαραίτητη απλά μειώνει και άλλο την θερμοκρασία,αν είσαι στα όρια είναι απαραίτητη αν έχει πολλά περιθώρια μέχρι να φτάσεις σε επικίνδυνες για τον επεξεργαστή θερμοκρασίες τότε δεν χρειάζεται(αλλά και δεν βλάπτει ;) ).

Η πάστα είναι η "γέφυρα" που ενώνει την CPU με την ψήκτρα ..... όσο λείες και αν είναι οι δύο επιφάνειες .... υπάρχουν μικροκαινά ..... όπου έρχεται και τα καλύπτει η πάστα .... και η ένωση γίνεται ομοιόμορφη και ομοιογενή.

Δημοσ.

Λοιπόν, ο υπολογιστής πήρε μπρος στις 5:15. Ακολουθούν μετρήσεις με CPUID και HWiNFO32 στις 5:25, 5:33 και 5:41

5:25

5 33

5:41

Εικόνα του HD Sentinel. Φαίνεται ο 250άρης δίσκος με τα Windows

HD Sen

Δημοσ.

Συνεχίζει να κολλάει αγρίως. Έβαλα πάλι την παλιά κάρτα γραφικών, και τώρα είμαι σε safe mode.

Το ότι δεν κολλάει (τουλάχιστον για την ώρα) σημαίνει πως είναι τροφοδοσία;

Σκέφτομαι ούτως ή άλλως να αγοράσω τροφοδοτικό Corsair-Builder-Series-CX500-V2-500W-PSU-8

Δεν καταλαβαίνω αυτό που λέει: "Υποστηρίζει το ATX12V v2.3 standard και είναι συμβατό και με συστήματα ATX12V 2.01 & ATX 2,2"

Επειδή το σύστημα είναι αρχέγονο, θα έχω πρόβλημα; Κυρίως με απασχολεί η μητρική: εδώ

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Πλέον, ο υπολογιστής μένει ανοιχτός μόνο όταν τον ανοίγω σε safe mode (με δίκτυο).

Χθες τον άνοιξα σε safe mode στη επιλογή να λειτουργεί κανονικά και η VGA, και έμεινε για αρκετή ώρα ανοιχτός, σήμερα όχι, πάλι κολλάει σχεδόν αμέσως. Έχει κανείς ιδέα τι παίζει;

Είναι πρόβλημα κάρτας γραφικών, τροφοδοτικού;

Πείτε καμιά ιδέα ρε παιδιά.

Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...