Hamurabi Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 καλησπερα παιδια. εχω την abit ip 35 pro με Q6600. Ηθελα να ρωτησω τα εξης... 1) η εξωτερικη eSata θυρα που εχει σε τι μπορει να μου χρησιμευσει; 2) θα ηθελα να βαλω υποδοχες για USB 3. Παιζει ενας pci-e controller ( http://www.eshop-specials.gr/offer.phtml?id=120502 ) o oποιος μπαινει σε pci-express θυρα και δινει 2 USB 3 εξωτερικες. Το προβλημα ειναι οτι η Mobo μου εχει μονο μια pci-express η οποια ειναι κατηλειμενη απτη καρτα γραφικων. εχω καμια αλλη λυση; 3)υπαρχει τροπος να βαλω καποια controler card ή κατι τετοιο που να μου δωσει sata 3?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 καλησπερα παιδια. εχω την abit ip 35 pro με Q6600. Ηθελα να ρωτησω τα εξης... 1) η εξωτερικη eSata θυρα που εχει σε τι μπορει να μου χρησιμευσει; Στο να συνδέσεις κάποιον εξωτερικο σκληρό που συνδέεται έτσι. 3)υπαρχει τροπος να βαλω καποια controler card ή κατι τετοιο που να μου δωσει sata 3? Αν δεν έχεις ssd δεν έχει κανένα νοημα. Αν έχεις ssd το πιθανότερο είναι να δουλεύει γρηγορότερα στον σατα 2 της μητρικής. Αλλά κι έτσι να μην ήταν, δεν θα δεις με το μάτι διαφορές. Γενικά γιατί φαγώθηκες να τα αλλάξεις όλα? Μια χαρά ειναι το μηχάνημά σου.
Hamurabi Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Xαχαχα δε φαγωθηκα μωρε... απλα μεπιασε μια ταση να θελω να ανανεωθω λιγο :-p Εχω SSD σκληρο με το λειτουργικο μεσα...ομως αν παρω καποιον εξωτερικο σκληρο sata 3 δεν θα επωφελουμουν αν ειχα και sata 3 υποδοχη να τον χωσω;
Hamurabi Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Γιατι οχι; αφου αν βαλω sata 3 σκληρο δισκο σε υποδοχη σατα 3 δεν θαχω περισσοτερη ταχυτητα αποτι αν τον βαλω σε sata 2 θυρα???
stm00192 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Γιατι οχι;αφου αν βαλω sata 3 σκληρο δισκο σε υποδοχη σατα 3 δεν θαχω περισσοτερη ταχυτητα αποτι αν τον βαλω σε sata 2 θυρα??? Οχι δεν θα εχεις διοτι οι μηχανικοι δισκοι... δεν ειναι ικανοι να πιασουν καλα καλα τις ταχυτητες του προτυπου sata1. Μονο καποιοι ssd μπορουν να εκμεταλευτουν το sata3
rohas Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 1) η εξωτερικη eSata θυρα που εχει σε τι μπορει να μου χρησιμευσει; Εκτός από τις εξ. συσκευές με eSata θύρα μπορείς να συνδέσεις κανονικά κάποιον sata δίσκο στη θυρα αυτη, με την προϋπόθεση ο δίσκος να έχει ήδη τροφοδοσία (π.χ. έχεις 5 sata controllers στην mobo αλλά έχεις 6 εσωτερικές συσκευές sata.Συνδέεις κανονικά μεσω τροφοδοτικου την 6η συσκευη sata και μετά με καλώδιο μετατροπής eSata <=> sata συσκευής) 2) θα ηθελα να βαλω υποδοχες για USB 3. Παιζει ενας pci-e controller ( http://www.eshop-specials.gr/offer.phtml?id=120502 ) o oποιος μπαινει σε pci-express θυρα και δινει 2 USB 3 εξωτερικες. Το προβλημα ειναι οτι η Mobo μου εχει μονο μια pci-express η οποια ειναι κατηλειμενη απτη καρτα γραφικων. εχω καμια αλλη λυση; η pci-e που αναφέρεις για τον controller είναι άλλη θύρα και όχι αυτή της κάρτας γραφικών.Είναι μια μικρούλα συνήθως κοντά στη θύρα της καρτας γραφικών. Στην παρακάτω φώτο η πάνω κιτρινη θύρα είναι αυτή του controller, η κάτω κίτρινη της κάρτας γραφικών. 3)υπαρχει τροπος να βαλω καποια controler card ή κατι τετοιο που να μου δωσει sata 3? ναι υπάρχει τρόπος υπάρχουν αρκετές τέτοιες κάρτες.
Hamurabi Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Οχι δεν θα εχεις διοτι οι μηχανικοι δισκοι... δεν ειναι ικανοι να πιασουν καλα καλα τις ταχυτητες του προτυπου sata1. Μονο καποιοι ssd μπορουν να εκμεταλευτουν το sata3 Αυτο ειναι γεγονος;;; αρα ειτε παρεις μηχανικο δισκο sata1 ειτε sata2 ειτε sata3 εχεις ακριβως τις ιδιες ταχυτητες αν τον βαλεις σε μητρικη με σατα3?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Αυτο ειναι γεγονος;;; αρα ειτε παρεις μηχανικο δισκο sata1 ειτε sata2 ειτε sata3 εχεις ακριβως τις ιδιες ταχυτητες αν τον βαλεις σε μητρικη με σατα3? Ναι, είναι γεγονός. Οι σκληροί δίσκοι στις 7200 στροφές (oι σατα 3) πιάνουν 130-140 MB/sec ταχύτητα στην καλύτερη. 150ΜΒ/sec είναι το όριο διαμεταγωγής του sata1, 300 του sata2 και 600 του sata3. Αν τον βάλεις σε σατα3 δεν θα γίνει ξαφνικά γρηγορόττερος ο δίσκος. Αυτός όσο μπορεί να δώσει, θα δώσει.
Hamurabi Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Aρα δηλαδη ειναι διαφημιστικο τρικ το σατα1/2/3 στους μηχανικους δισκους;
Δεινόσαυρος Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δεν πιάνουν όλοι οι δισκοι τις ίδιες ταχύητες. Πχ. ένας παλιός sata 1 δίσκος μπορεί να πιάνει 90mb/sec ενώ ένας καινούριος sata3 130 mb/sec. Αλλά αυτό δεν εξαρταται από το σε ποιά θύρα θα μπει. Αφού ούτε καν ο sata3 δεν πιάνει το όριο του sata1.
Hamurabi Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Καταλαβα... το ιδιο ισχυει και για τους velociraptor?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Καταλαβα... το ιδιο ισχυει και για τους velociraptor? Είναι πιο γρήγοροι οι velociraptor αλλά πάλι δεν ξεπερνάν oύτε καν ακουμπάν το sata2.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα