Moderators Gi0 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Moderators Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 εξετασεις πως δινεις? το εψαξα λιγο και εχεις δικιο. δινουν certificate αν και δεν καταλαβα πως γινεται το τελικο exam Σου δινουν τις ερωτησεις και ενα χρονικο περιθωριο καποιων ημερων για να τις ολοκληρωσεις.
nonouco Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Γενικότερα, πιστεύω ότι δεν υπάρχει Ελληνικό πανεπιστήμιο το οποίο μπορεί να συγκριθεί με επιπέδου Stanford, MIT και άλλα αντίστοιχα μεγαθήρια της Αμερικής, Αγγλίας, Καναδά, Αυστραλίας, Γερμανίας κλπ. Μία βόλτα από λίστες top Universities θα σε πείσει σχετικά με το που βρίσκονται τα ελληνικά Πανεπιστήμια στον παγκόσμιο χάρτη. Περίπου 500-1000 θέση. Τα δε ΤΕΙ έχουν φύγει πάνω από το 1000άρικο. Συγκεκριμένα η φράση υπόθηκε έχοντας στο μυαλό μου το ΑΠΘ του οποίου έχω παρακολουθήσει διαλέξεις στο τμήμα Πληροφορικής -- και το οποίο θεωρώ ως ένα από τα καλύτερα μεταπτυχιακά που έχει στο Computer Vision στην χώρα μας. Σημαντικό σημείο, προς αποφυγή παρεξηγήσεων - αναφέρομαι καθαρά στον τομέα του Computer Science κι όχι σε άλλους κλάδους (ιατρική κλπ) στους οποίους δεν έχω γνώση και συνεπώς δεν θα ήταν σωστό να εκφέρω άποψη. Αν και μπορεί να φαίνεται αυτονόητο πως το MIT και λοιπά ονομαστά πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι κατά πολύ ανώτερα των Ελληνικών, είναι ταυτόχρονα επικίνδυνο το "τσουβάλιασμα" του τύπου: όλα τα Ελληνικά πανεπιστήμια (πληροφορικής) είναι χειρότερα από τα μεγαθήρια του εξωτερικού. Ιδιαίτερα αν δεν έχεις προσωπική εμπειρία, παρά μόνο από κάποιες διαλέξεις ενός μόνο (του ΑΠΘ) από τα πολλά Ελληνικά. Πιθανότατα τα Ελληνικά είναι χειρότερα σχεδόν σε όλους τους τομείς αν και υπάρχουν πολλοί διακεκριμένοι επιστήμονες σε Ελληνικά πανεπιστήμια, αρκεί να δείτε βιογραφικά καθηγητών πανεπιστημίων (πχ της Αθήνας και της Κρήτης). Παρολ΄ αυτά μια σύγκριση ευσταθεί όταν παραθέτει στοιχεία. Υπάρχουν παιδιά στην ηλικία που πρέπει να επιλέξουν μια σχολή και αυτή η μαζική απαξίωση μπορεί να επιρρεάσει αρνητικά με δογματικό τρόπο. Προτείνω σε όποιον ενδιαφέρεται να μάθει τι παίζει και πριν πακετάρει βαλίτσες για Μασαχουσέτη, να μπει σε site σχολών, να δει βιογραφικά καθηγητών, να στέλνει email και να ψάχνει να δει τι ερευνητικό έργο γίνεται σε κάθε ίδρυμα. ΥΓ: Σορυ που ξεφεύγω από το αρχικό Post, το οποίο ήταν πολύ ωραίο αλλά πλησιάζουν και οι πανελλήνιες.
dark_raider Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Απλά θα ήθελα και εγώ να προσθέσω πως υπάρχουν και άφθονα βίντεο στο youtube από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής (Stanford, Berkley, Yale, Harvard, MIT) με online courses. Δεν δίνεται βέβαια πιστοποίηση ή κάτι τέτοιο, αλλά σου δίνει πραματικά την αίσθηση του αμφιθεατρικού μαθήματος στο Αμέρικα.
Inkjjl Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Να υπογραμμίσω ότι το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αντιπροσωπεύεται από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στη λίστα της ARWU με τα 100 καλύτερα τμήματα Πληροφορικής στον κόσμο και μάλιστα στη θέση 82!Γιατί εθίγησαν τα συγκεκριμένα τμήματα...
S4Lv4Ti0N Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Online - με timer λογικά, για να μη μπορείς να το αρχίσεις και να σταματάς για να το κάνεις με "βοήθεια"... και σίγουρα δε θα είναι τόσο απλό ωστε να κάνεις παραπάνω googling απο γράψιμο...
Moderators Gi0 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Moderators Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Online - με timer λογικά, για να μη μπορείς να το αρχίσεις και να σταματάς για να το κάνεις με "βοήθεια"... και σίγουρα δε θα είναι τόσο απλό ωστε να κάνεις παραπάνω googling απο γράψιμο... Οχι δεν ειναι online με timer (υποθετω πως μιλας για τις εξετασεις). Εχεις περιθωριο καποιες μερες για να συμπληρωσεις τις ερωτησεις/ασκησεις που σου εχουν δωσει. Συνηθως ενα σαββατοκυριακο. Φυσικα οπως καλα υποθετεις, το google δεν σε βγαζει πουθενα. Μπορεις να ζητησεις βοηθεια, μπορεις να αντιγραψεις εαν βρεις καποιον που τις εχει ηδη απαντησει. Αλλα εαν το κανεις αυτο, μαλλον δεν θα επρεπε να παρακολουθησεις το μαθημα εξ αρχης. Δεν ειναι η πιστοποιηση ο στοχος και δεν θα σε οδηγησουν πουθενα 10 τετοιες πιστοποιησεις.
x_maras Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Αν και μπορεί να φαίνεται αυτονόητο πως το MIT και λοιπά ονομαστά πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι κατά πολύ ανώτερα των Ελληνικών, είναι ταυτόχρονα επικίνδυνο το "τσουβάλιασμα" του τύπου: όλα τα Ελληνικά πανεπιστήμια (πληροφορικής) είναι χειρότερα από τα μεγαθήρια του εξωτερικού. Ιδιαίτερα αν δεν έχεις προσωπική εμπειρία, παρά μόνο από κάποιες διαλέξεις ενός μόνο (του ΑΠΘ) από τα πολλά Ελληνικά. Πιθανότατα τα Ελληνικά είναι χειρότερα σχεδόν σε όλους τους τομείς αν και υπάρχουν πολλοί διακεκριμένοι επιστήμονες σε Ελληνικά πανεπιστήμια, αρκεί να δείτε βιογραφικά καθηγητών πανεπιστημίων (πχ της Αθήνας και της Κρήτης). Παρολ΄ αυτά μια σύγκριση ευσταθεί όταν παραθέτει στοιχεία. Υπάρχουν παιδιά στην ηλικία που πρέπει να επιλέξουν μια σχολή και αυτή η μαζική απαξίωση μπορεί να επιρρεάσει αρνητικά με δογματικό τρόπο. Προτείνω σε όποιον ενδιαφέρεται να μάθει τι παίζει και πριν πακετάρει βαλίτσες για Μασαχουσέτη, να μπει σε site σχολών, να δει βιογραφικά καθηγητών, να στέλνει email και να ψάχνει να δει τι ερευνητικό έργο γίνεται σε κάθε ίδρυμα. ΥΓ: Σορυ που ξεφεύγω από το αρχικό Post, το οποίο ήταν πολύ ωραίο αλλά πλησιάζουν και οι πανελλήνιες. Έχοντας σπουδάσει σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι διαφορές που παρατήρησα δεν έχουν να κάνουν με το επίπεδο των καθηγητών ή τον εξοπλισμό (βιβλία, σημειώσεις, εργαστηριακός εξοπλισμός- μιλάω για πληροφορική πάντα). Η διαφορά πιστεύω είναι στο πρόγραμμα σπουδών, που στο εξωτερικό (τουλάχιστον στην Ολλανδία) αλλάζει ανά 6μηνο λόγο των εξελίξεων στα θέματα τεχνολογίας. Επίσης η αξιολόγηση στα περισσότερα μαθήματα πληροφορικής εδώ γίνεται με κάποια εργασία (διαφορετικό θέμα για κάθε ομάδα φοιτητών). Δε λέω ότι οι απόφοιτοι πανεπιστημίων του εξωτερικού είναι καλύτεροι επιστήμονες από αυτών των Ελληνικών, αλλά το ποσοστό των αποφοίτων που απλά πήραν το πτυχίο τους με τα χίλια ζόρια και δε γνωρίζουν και πολλά στο αντικείμενο, είναι πολύ μικρό για να μη πω μηδενικό.
skiabox Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Παιδιά δείτε και το itunes.Από εκεί μέσα θα δείτε εκπληκτικά courses, όπως για παράδειγμα κάποιο που είχα δει για iPhone Development και είχα πάθει πλάκα με την ποιότητα της εκπαίδευσης (και τη συγκρίνω με ποιότητα πολύ γνωστού ξένου πανεπιστημίου που έχω περάσει).Κάντε μετά και μια χάρη στον εαυτό σας και φύγετε από ελλάδα για να απολαμβάνετε μόνο εσείς τον ιδρώτα της δουλειάς σας και όχι άλλοι 10-20-30 τριγύρω ξύστες. Συγχαρητήρια και από εμένα στον topic starter αλλά και σε όσους συμβάλουν γενικότερα με τέτοια πολύτιμα και αξιόλογα links. Και κάτι άλλο μιας και αναφέρθηκε η πληροφορική στα πανεπιστήμια της ελλάδας. Από ότι έχω ακούσει από παιδιά που διδάσκουν κιόλας στα ελληνικά πανεπιστήμια μόνο 1 στους 100 γίνεται ενεργός προγραμματιστής. Αυτό πιστεύω λέει πολλά. 1
Panagiotis32 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Οχι δεν ειναι online με timer (υποθετω πως μιλας για τις εξετασεις). Εχεις περιθωριο καποιες μερες για να συμπληρωσεις τις ερωτησεις/ασκησεις που σου εχουν δωσει. Συνηθως ενα σαββατοκυριακο. Φυσικα οπως καλα υποθετεις, το google δεν σε βγαζει πουθενα. Μπορεις να ζητησεις βοηθεια, μπορεις να αντιγραψεις εαν βρεις καποιον που τις εχει ηδη απαντησει. Αλλα εαν το κανεις αυτο, μαλλον δεν θα επρεπε να παρακολουθησεις το μαθημα εξ αρχης. Δεν ειναι η πιστοποιηση ο στοχος και δεν θα σε οδηγησουν πουθενα 10 τετοιες πιστοποιησεις. Εχεις δικιο δεν θα το κανεις αυτο μονο και μονο για μια πιστοποιηση αλλα εφοσον σπουδάζεις πανω σε κατι και σ'ενδιαφερει, για να βρεις ενα επαγγελμα και να αξιοποιήσεις τις γνωσεις που πηρες τοσα χρονια, ε πρεπει να εχεις και ενα χαρτι στα χερια σου, αλλιως δεν κανεις τιποτα. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι, μετράει αυτη η πιστοποιηση που θα παρεις στο βιογραφικο? Καποιος για παραδειγμα που δεν ειναι σε καμια σχολη μονο με απολυτηριο λυκείου μπορει να παρακολουθησει αυτα τα online μαθηματα ή θελουν ενα βασικο επιπεδο γνωσης και ειναι σαν εξτρα ή για επιπλεον διατριβή στο αντικειμενο που ηδη σπουδαζεις σε καποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ?
x_maras Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Εχεις δικιο δεν θα το κανεις αυτο μονο και μονο για μια πιστοποιηση αλλα εφοσον σπουδάζεις πανω σε κατι και σ'ενδιαφερει, για να βρεις ενα επαγγελμα και να αξιοποιήσεις τις γνωσεις που πηρες τοσα χρονια, ε πρεπει να εχεις και ενα χαρτι στα χερια σου, αλλιως δεν κανεις τιποτα. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι, μετράει αυτη η πιστοποιηση που θα παρεις στο βιογραφικο? Καποιος για παραδειγμα που δεν ειναι σε καμια σχολη μονο με απολυτηριο λυκείου μπορει να παρακολουθησει αυτα τα online μαθηματα ή θελουν ενα βασικο επιπεδο γνωσης και ειναι σαν εξτρα ή για επιπλεον διατριβή στο αντικειμενο που ηδη σπουδαζεις σε καποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ? Γνώμη μου είναι ότι οι πιστοποιήσεις στο κλάδο της πληροφορικής δεν θα σε βοηθήσουν αν δεν έχεις τις γνώσεις. Πιστεύω ότι μετράει περισσότερο να έχεις κάποιο δείγμα δουλειάς να παρουσιάσεις.
Moderators Gi0 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Moderators Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Εχεις δικιο δεν θα το κανεις αυτο μονο και μονο για μια πιστοποιηση αλλα εφοσον σπουδάζεις πανω σε κατι και σ'ενδιαφερει, για να βρεις ενα επαγγελμα και να αξιοποιήσεις τις γνωσεις που πηρες τοσα χρονια, ε πρεπει να εχεις και ενα χαρτι στα χερια σου, αλλιως δεν κανεις τιποτα. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι, μετράει αυτη η πιστοποιηση που θα παρεις στο βιογραφικο? Καποιος για παραδειγμα που δεν ειναι σε καμια σχολη μονο με απολυτηριο λυκείου μπορει να παρακολουθησει αυτα τα online μαθηματα ή θελουν ενα βασικο επιπεδο γνωσης και ειναι σαν εξτρα ή για επιπλεον διατριβή στο αντικειμενο που ηδη σπουδαζεις σε καποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ? Αυτο που ειπε και ο x-maras, εαν δεν εχεις τις γνωσεις καλως ή κακως δεν σημαινει τιποτα η πιστοποιηση. Για το εαν μετραει στο βιογραφικο σου, δεν μπορω να σου απαντησω καθολικα. Θα σου πω απλως οτι εαν ηταν στο χερι μου, οταν μου εμφανισεις 6-7 τετοιες πιστοποιησεις, θα ελεγξω εαν οντως ξερεις αυτα που λενε οι πιστοποιησεις πριν σε προσλαβω. Και αυτο για το λογο που ανεφερα πριν: Eιναι ιδιαιτερα ευκολο να τις παρεις εαν αντιγραψεις απο καποιον. Πχ για το AI εαν σου εδινα τις λυσεις, θα ειχες παρει και συ την πιστοποιηση.
gio_b27 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Συγχαρητήρια στα παιδιά για αυτό το θέμα! Το ΜΙΤ έχει εδώ και πολύ καιρό μαθήματα για online παρακολούθηση, αλλά στην ουσία σου δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης σε υλικό από μαθήματα που έχουν διδαχθεί στο πανεπιστήμιο (εργασίες, παρουσιάσεις, θέματα εξετάσεων κλπ). Νομίζω πως δεν έχει κάποιο certificate αλλά η ποιότητα και η ποσότητα του υλικού που μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση είναι τρομερή. Το site είναι αυτό http://ocw.mit.edu/index.htm Στο ίδιο στυλ υπάρχει και το http://www.open.ac.uk/ όπου έχει διάφορα μαθήματα, και σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις self-evaluation Η καινούρια προσπάθεια ίσως να είναι μία πιο σοβαρή και οργανωμένη προσέγγιση της εκπαίδευσης εξ αποστάσεως. +100000000 από μένα που είναι δωρεάν!!!
Pansp32 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Μην υποβαθμίζετε τόσο τα Ελληνικά Πανεπιστήμια(από τα οποία πολλά είναι μέσα στα 5-10% καλύτερα του κόσμου).. Για το bubget που έχουν(παίζει όλα μαζί να έχουν όσο το ΜΙΤ μόνο του..) παράγουν ικανοποιητικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο. Παρεμπιπτόντως αυτά τα πανεπιστήμια έχουν και κάμποσες δεκάδες χιλιάρικα δίδακτρα. Και για να κλείσω στο εξωτερικό υπάρχουν εκατοντάδες "πανεπιστήμια". Ε προφανώς κάποια απ' αυτά είναι στα κορυφαία αλλά απολαμβάνουν τεράστιους προυπολογισμούς + δεν είναι "free".. Εννοείτε πως γίνεται να βελτιωθούν και τα Ελληνικά. Δεν είπα ότι είναι τέλεια. Αλλά μην το ισοπεδώνουμε κιόλας.
21century Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Συμφωνώ απόλυτα με τον aragon και περιμένω να δούμε βίντεο με υπό τίτλους στα ελληνικά σύντομα...
Marria Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Πολυ καλη προσπαθεια απο 2 κορυφαια πανεπιστημια. Επομενο βημα ειναι να γινουν online free courses απο τα δικα μας ελληνικα πανεπιστημια. Μου αρεσει και να ονειρευομαι.... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα