Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να ανεβάσω δύο photos που πήρα απ' το εσωτερικό του τροφοδοτικού.

Επειδή δεν έχω δει ποτέ σκασμένο πυκνωτή, νομίζω πως εδώ έχω την πρώτη μου περίπτωση.

Είπα πως αυτό που βλέπω είναι κόλλα του κατασκευαστή. Αλλά, πάλι, από την άλλη, γιατί ο κατασκευαστής να φτιάξει έτσι τους πυκνωτές; Νομίζω πως πρέπει γρήγορα να αλλάξω τροφοδοτικό.

Γιά ρίξτε μιά ματιά και πείτε μου και σεις...

http://i1131.photobucket.com/albums/m560/netad98/1.jpg

http://i1131.photobucket.com/albums/m560/netad98/2.jpg

Δημοσ.

Ναι, από πιστόλι σιλικόνης είναι, δηλαδή λυομένη σιλικόνη,σε όλες της κάρτες θα το δεις(και σε TV βίντεο τα πάντα).

Δημοσ.

Δεν είναι τόσο συχνό φαινόμενο η έκρηξη του πυκνωτή!

Συνήθως φουσκώνει λίγο ή εκκρίνει κάποια υγρά.

Στην περίπτωση του johny μου φαίνονται μια χαρά, σαν καινούργιοι.

Δημοσ.

Για να κανει εκρηξη ο πυκνωτης ή θα πρεπει να τον βαλεις αναποδα ή θα πρεπει να του δωσεις πολυ παραπανω volt απο οσα σηκωνει.

Το βιντεακι που ανεβασες φιλε jsvip το λεει ξεκαθαρα,

Let's over charging the capacitor

Let's reverse the charge polarity

Ο πυκνωτης αρχιζει και φουσκωνει σιγα σιγα και καποια στιγμη αν τον αφησεις ανοιγει τελειως.

Στην περιπτωση του topic starter δεν υπαρχουν σημαδια σκασμενου ,αλλα παρολαυτα κανεις δεν μας λεει οτι εχουνε αδειασει

Δημοσ.

Εν τάξη για να το τραβήξεις σε βίντεο αναγκαστικά θα πρέπει να το προκαλέσεις με τεχνητό τρόπο ή να είσαι εντελώς «κωλόφαρδος» και να τραβάς κάτι άλλο και να σου κάτσει να σκάση πυκνωτής.

Όταν φτάσει ένας πυκνωτής στα όρια του αντί να φουσκώσει ή να βγάλει υγρά μπορεί να σκάσει,μου έτυχε σε μια αρχαία μητρική που έσκασε πυκνωτής με το που έβαλα ρεύμα.

Δημοσ.

Μπορει να ετυχε,λογω καποιου μαπα παλιοκαιρισμενου πυκνωτη.Δεν μιλαμε για το παφ που θα κανει ο πυκνωτης και θα σκασει το καπακι,ναι αυτο γινεται,μιλαμε να γινει εκρηξη και να μαζευεις κομματια τον πυκνωτη.

Μονο οταν μπει αναποδα ή δεχθει μεγαλυτερη ταση συμβαινει τις περισσοτερες φορες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...