Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα και καλο μηνα!

Προσφατα αγορασα μια saphire 6850 την οποια δουλευω τις τελευταιες μερες. Ετυχε να πεσει στα χερια μου μια πολυ καλη ψυκτρα xigmatek την οποια και εβαλα στη θεση της μαμισιας. Το προβλημα μου ειναι οτι αυτη εχει 3pin εξοδο απο τα ανεμιστηρακια ενω της μαμισιας ειναι 4pin και διαφορετικο σχημα. Σκεφτηκα, κανενα προβλημα, θα το βαλω στο sys_fan1 της motherboard μου. Ελα ομως που δεν ξερω πως μπορω να,και αν μπορω να πειραξω τα rpm της ψυκτρας γιατι προφανως πλεον δεν μπορω να την ελεγξω μεσω CCC. Το εψαξα λιγακι αλλα δεν βρηκα τιποτα. Οποιος γνωριζει κατι σχετικο, θα ηθελα μια χειρα βοηθειας :mrgreen:

Δημοσ.

Λογικά μεσα απο το bios η μητρική θα σου δίνει την δυνατοτητα να πειράξεις τις στροφές του sysfan

Δημοσ.

Παντως και το 3πινο μπαινει κανονικα σε 4πινο.Λιγο δυσκολο κατι που μπαινει σε 3πινο να μην παει στο αλλο επειδη το κουμπωμα δεν το εχουν στη μεση αλλα δεξια ακριβως γι'αυτο το λογο.Για κοιτα λιγο καλυτερα

Δημοσ.

Παντως και το 3πινο μπαινει κανονικα σε 4πινο.Λιγο δυσκολο κατι που μπαινει σε 3πινο να μην παει στο αλλο επειδη το κουμπωμα δεν το εχουν στη μεση αλλα δεξια ακριβως γι'αυτο το λογο.Για κοιτα λιγο καλυτερα

Οι καρτες έχουν διαφορετικο βύσμα (μικρότερο) απο το κλασσικο 4pin fan header που έχουν η μητρικές για τον ανεμηστήρα του επεξεργαστή οπου ναι ταιριαζουν και 3pin ανεμηστήρες!

Δημοσ.

Τελικα απο οτι φαινεται δεν υπαρχει επιλογη για χειροκινητη αλλαγη των rpm στα sys_fan. Το μονο που μπορω να πειραξω ειναι το sys_fan1 και αυτο μονο ενεργοποιοντας(στροφες στο 40%) ή απενεργοποιοντας(70%) την επιλογη system smart fan control μεσα απο τα bios. Για καλη μου τυχη η ψυκτρα ειναι αθορυβη ακομα και στο 70%. Οποτε μαλλον θα το αφησω ετσι και δεν θα ασχοληθω αλλο. Ευχαριστω :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...