ultraxmode Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Γειά σε όλους. Είμαι έτοιμος να αγοράσω ένα απο τα δύο motherboards : GA-Z68XP-UD3P GA-Z68XP-UD4 και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Να αγοράσω τον Core i7 2600K ή τον i7 3770K? Sandy Bridge ή Ivy Bridge? Ποιά η γνώμη σας? * Θέλω ένα απο τα δύο motherboards γιατί παίζουν με Mac OS X Lion OOB. Oπότε άλλα motherboards αποκλείονται. Θα δώ διαφορές? τί λέτε? Υπάρχουν κάποιοι απο εσάς που έχουν κάτι αντίστοιχο? Ευχαριστώ πολύ!
MoviemakerGr Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 2600k για motherboard ξέρεις (αν και εκεί σηκώνει συζήτηση) για επεξεργαστή δεν ξέρεις ότι οι ivy θέλουν modify kernel ? (χιουμοριστικό είναι το ύφος όχι αυστηρό) Αν θέλεις να "πετάξεις" όμως άρχισαν οι καλές υλοποιήσεις σε 2011 LGA
ultraxmode Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Το κατάλαβα το ύφος MovieMakerGr! Ναι το ξέρω για τον modified kernel, απλά επειδή θα κάνω dual boot με Win 7 έλεγα μήπως τελικά το χρησιμοποιούσα με modified kernel το Mac OS X. Αλλα τελικά απ'ό,τι βλέπω δεν έχει και τρελές διαφόρές ο Ivy απο τον Sandy... btw, μόλις παρήγγειλα το GA-Z68XP-UD3P.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Για το MacOS δεν ξέρω, ότι πει ο movie. Ανάμεσα στους δύο επεξεργαστές θα πήγαινα στον sandy γιατί με τα δικά μου κριτήρια: χαμηλότερη τιμή + χαμηλότερες θερμοκρασίες > υψηλότερη τιμή + λίγο μεγαλύτερες επιδόσεις. Με βάση όλα τα reviews που διάβασα η διαφορά στις επιδόσεις των επεξεργαστών δεν είναι τέτοια ώστε να δεις διαφορές. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι η GA-Z68XP-UD3P δεν έχει native sata3 κοντρολερ αλλά μόνο αυτόν της marvell όταν μάλιστα φτηνότερες μητρικές έχουν. Εγώ να ρωτήσω: χρειάζεσαι firewire (και οι δύο) ή e-sata (η δεύτερη)? Γιατί αν δεν τα χρειάζεσαι, αυτά τα mobo δεν έχουν απολύτως καμία διαφορά στα specs με τα φτηνότερα z68 της gigabyte. Εντάξει, πέρα απο το χρώμα. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πήγαινα στο πρώτο (εκτός αν έχει γίνει τυπογραφικό λάθος στο storage interface): 4 x SATA 3Gb/s υποδοχές (SATA2_2~SATA2_5)για την υποστήριξη μέχρι 4 SATA 3Gb/s συσκευών 2 x SATA 3Gb/s υποδοχές (SATA3_0, SATA3_1) για την υποστήριξη μέχρι 2 SATA 3Gb/s συσκευών
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 εγώ αντιθέτως θα πήγαινα σε Ivybridge εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα οικονομικό
ultraxmode Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι η GA-Z68XP-UD3P δεν έχει native sata3 κοντρολερ αλλά μόνο αυτόν της marvell όταν μάλιστα φτηνότερες μητρικές έχουν. Εγώ να ρωτήσω: χρειάζεσαι firewire (και οι δύο) ή e-sata (η δεύτερη)? Γιατί αν δεν τα χρειάζεσαι, αυτά τα mobo δεν έχουν απολύτως καμία διαφορά στα specs με τα φτηνότερα z68 της gigabyte. Εντάξει, πέρα απο το χρώμα. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πήγαινα στο πρώτο (εκτός αν έχει γίνει τυπογραφικό λάθος στο storage interface): 4 x SATA 3Gb/s υποδοχές (SATA2_2~SATA2_5)για την υποστήριξη μέχρι 4 SATA 3Gb/s συσκευών 2 x SATA 3Gb/s υποδοχές (SATA3_0, SATA3_1) για την υποστήριξη μέχρι 2 SATA 3Gb/s συσκευών 1. τί εννοείς "native" SATA controller? 2. Ναι μωρέ, την χρειάζομαι την Firewire γιατι περνάω video απο την κάμερά μου (miniDV) 3. Μάλλον τυπογραφικό λάθος είναι, για δές εδώ -> http://www.gigabyte.com/products/comparison/list.aspx?ck=2&pids=3910,3912 γιατι αγχώθηκα τώρα! εγώ αντιθέτως θα πήγαινα σε Ivybridge εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα οικονομικό Yπάρχει υπάρχει..!!!
Δεινόσαυρος Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 1. τί εννοείς "native" SATA controller? 2. Ναι μωρέ, την χρειάζομαι την Firewire γιατι περνάω video απο την κάμερά μου (miniDV) 3. Μάλλον τυπογραφικό λάθος είναι, για δές εδώ -> http://www.gigabyte.com/products/comparison/list.aspx?ck=2&pids=3910,3912 γιατι αγχώθηκα τώρα! 1. Εννοώ μέσω του chipset και όχι ξεχωριστού κατασκευαστή. 2. Το θέμα είναι ότι το z68 δίνει έτσι κι αλλιώς sata3 υποστήριξη γι αυτό και μου κανε εντύπωση. Άλλωστε αν δεν ήταν τυπογραφικό δεν θα έλεγε 4+2, αλλά 6 sata. Αυτό που με παραξένεψε ήταν ότι το ίδιο τυπογραφικό επαναλαμβάνονταν και στα δύο revisions γι αυτό και το έγραψα, μπας και. Κάρτα γραφικών θα έχεις ή θα είσαι με την ενσωματωμένη? Σε ρωτάω γιατί αυτό το mobo βγάζει μόνο hdmi.
MoviemakerGr Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Έλα να στο κάνω δωράκι αφού φαίνεσαι καλό παιδί.. Αυτό είναι το καλύτερο και το πληρέστερο χωρίς να είναι το ακριβότερο για την δουλειά που το θέλεις ριξτου μια ματιά κ αν συμφωνήσεις άλλαξε την παραγγελία σου όσο είναι νωρίς. Το ίδιο έχω και εγώ. rev 1.3 > http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3973#ov
ultraxmode Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Εχω ήδη την Sapphire Vapor-X 5870 2GB οπότε είμαι οκ. Δηλαδή υπάρχει πρόβλημα με τις SATA? Συνήθως στα motherboards αυτού του επιπέδου (mainstrema προς high-end δλδ.) έχουν περισσότερες SATA III connections? Έλα να στο κάνω δωράκι αφού φαίνεσαι καλό παιδί.. Αυτό είναι το καλύτερο και το πληρέστερο χωρίς να είναι το ακριβότερο για την δουλειά που το θέλεις ριξτου μια ματιά κ αν συμφωνήσεις άλλαξε την παραγγελία σου όσο είναι νωρίς. Το ίδιο έχω και εγώ. rev 1.3 > http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3973#ov Nαι αλλα που μπορώ να το βρώ? Δεν το βρίσκω πουθενά αυτό.
MoviemakerGr Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Nαι αλλα που μπορώ να το βρώ? Δεν το βρίσκω πουθενά αυτό. http://www.skroutz.gr/s/341947/Gigabyte-GA-Z68X-UD3H-B3.html
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Yπάρχει υπάρχει..!!! αν δεν έχεις δει reviews ώρα να δεις, στην τελική εσύ αποφασίζεις...
Δεινόσαυρος Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δηλαδή υπάρχει πρόβλημα με τις SATA? Συνήθως στα motherboards αυτού του επιπέδου (mainstrema προς high-end δλδ.) έχουν περισσότερες SATA III connections? Nαι αλλα που μπορώ να το βρώ? Δεν το βρίσκω πουθενά αυτό. Ο αριθμός των native sata 3 εξαρτάται από το chipset και όχι από την τιμή ή την κατηγοριοποίηση της μητρικής. Και με 500 ευρώ να πάρεις, 2 θα έχει. Άλλο πράγμα βέβαια οι ξεχωριστοί controllers που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να τους χρησιμοποιήσεις αν δεν έχεις πάνω από 2 ssd. Μη σου πω ότι μερικές φορές είναι καλύτερα να βάλεις τον 3ο ssd στη native sata2 παρα στην sata3 του ξεχωριστού κοντρόλερ. +1 και τα συγχαρητήριά μου για την επιλογή του movie. Πράγματι η πληρέστερη, τα πάντα όλα!
ultraxmode Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 http://www.skroutz.gr/s/341947/Gigabyte-GA-Z68X-UD3H-B3.html Μιλάμε για (rev. 1.3) ή (rev. 1.0); Γιατι το rev. 1.3 δεν το έβρισκα πουθενά.. Εσύ απο πού το αγόρασες?
MoviemakerGr Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Μιλάμε για (rev. 1.3) ή (rev. 1.0); Γιατι το rev. 1.3 δεν το έβρισκα πουθενά.. Εσύ απο πού το αγόρασες? Όπου μαύρο =1.3 το 1.0 ήταν μπλε.
ultraxmode Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Όπου μαύρο =1.3 το 1.0 ήταν μπλε. Ήταν σίγουρα μπλέ? http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3853#sp Δεν έχει τρελές διαφορές με το GA-Z68XP-UD3P, έτσι δεν είναι?.. ή κάνω λάθος?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα