Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα!

το ποστ αυτο ειναι απλα για εκπαιδευτικους σκοπους και πληροφοριακο.

Εστω οτι θελω να φτιαξω ενα datacenter στην Ελλαδα.Στην Αθηνα ας πουμε,που εχει και τις θεωρητικα καλυτερες υποδομες.

Οκ λοιπον το εφτιαξα.Και θελω να κανω host διαφορες ιστοσελιδες,να εχω cloud υπηρεσιες και πολλα αλλα.

Πως θα γινει αυτο?εννοω,μα αφου δεν εχουμε στην ελλαδα μεγαλο upload στις συνδεσεις του internet.

Οι ISP δινουν ειδικα πακετα στα οποια διαθεσιμα datacenters?

Τι γινεται γενικα με αυτο το θεμα?

Σας ευχαριστω!

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Υπάρχουν leased lines απευθείας πάνω στο δίκτυο κάποιου ISP.. Σαν τις γραμμές που είχαν μερικά internet cafe και βλέπαμε κάτι αστρονομικές ταχύτητες για παλιότερα..

Δημοσ.

παιζεις με MetroEthernet για συνδεση με το internet. Αγοραζεις και ενα block διευθυνσεων για να ανεβασεις τα site σου και εισαι αρχοντας. Οι ταχυτητες παιζουν. Εχω δει σε πελατη και metroethernet 75mbps. εχω δει και αλλο με 2χ100mbps.. αλλα μιλαμε για αστρονομικα νουμερα σε κοστος. απο ενα πελατη που ξερω παντως για metroEth που εχει με 20mbps γραμμη δινει περιποτυ 2500 ευρω στον provider.

Δημοσ.

επισης εχε υποψη οτι οταν μιλαμε για Data Center που εξυπηρετουν πολλες ιστοσελιδες, πολυ κοσμο κλπ, οποτε παιζουν λεφτα απο πισω και ενα downtime κοστιζει, πρεπει να υπολογισεις και κοστος για DRS (Disaster Site). εκει παιζουν αλλα πραγματα (πρεπει να εχεις σε αλλο κτηριο το DRS σου, πρεπει να κανεις replicate data κλπ). ισως σε πρωτο ακουσμα να φαινεται υπερβολικο, απλα στο αναφερω να το ξερεις γενικοτερα.

Δημοσ.

Rabican τι εχεις σπουδασει αν επιτρεπεται?

Σε λιγες μερες θα πρεπει κι εγω να επιλεξω σχολη,οποτε ψαχνομαι..και αυτο που κανεις εσυ ειναι κυριως αυτο που με ενδιαφερει(data centers,network engineering etc)

Δημοσ.

λογιστικη χρηματοοικονομικη.. απλα δε μου αρεσε και το εριξα στα δικτυα... :mrgreen:

αν σου αρεσει παντως αυτος ο τομεας να ξερεις οτι στην ελλαδα δεν ειναι και οτι καλυτερο (ουτε απο λεφτα ουτε απο ενασχοληση). στο εξωτερικο θα βρεις την υγεια σου.

επισης η σχολη θα σου δωσει θεωρητικες βασεις. επι της ουσιας αν θελεις να μαθεις πρεπει να ασχοληθεις μονος σου κανοντας πιστοποιησεις και δουλευοντας.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Νομίζω πως το κόστος της γραμμής είναι το τελευταίο , σκέψου πως ένα Storage της προκοπής μπορεί ΠΟΛΥ ευκολα να ξεπερνά τα 5 ψηφία, ένα UPS τα 4 και τα compute nodes τα 60 χιλιάρικα. Αν δηλαδή έχεις κανα 500άρι να ξεκινήσεις τότε ....μίλα και με τον ISP θα σου φέρει ότι γραμμή θέλεις.

Δημοσ.

Νομίζω πως το κόστος της γραμμής είναι το τελευταίο , σκέψου πως ένα Storage της προκοπής μπορεί ΠΟΛΥ ευκολα να ξεπερνά τα 5 ψηφία, ένα UPS τα 4 και τα compute nodes τα 60 χιλιάρικα. Αν δηλαδή έχεις κανα 500άρι να ξεκινήσεις τότε ....μίλα και με τον ISP θα σου φέρει ότι γραμμή θέλεις.

Αυτό έγραφα και εγώ μόλις τώρα. Και θα έλεγα ότι για να έχεις οτιδήποτε μπορεί να φέρω το όνομα data center θέλεις 7 ψήφιο νούμερο. Αλλιώς έχεις ένα rack βασικά :-)

Δεν ξέρω αν έχεις τέτοιο κεφάλαιο, αλλά πριν κάνεις τέτοια επένδυση πρέπει να κοιτάξεις την αγορά και να δεις αν υπάρχει πελατεία που θα δώσει λεφτά για κάτι τέτοιο.

Είναι πολλά υποσχόμενο το cloud computing, αλλά ως γνωστόν στην Ελλάδα σε αυτά τα πράγματα είμαστε πίσω, οπότε το βλέπω λίγο δύσκολο να ψήσεις κόσμο. Τουλάχιστον προς το παρόν.

Δημοσ.

εχετε δικιο σε αυτα που λετε, και προφανως το νουμερο ξεφευγει με τα storage και τα UPS και τα blade κλπ κλπ..

απλα δεν τα ανεφερα γιατι ρωτησε για το κοστος συνδεσης με το internet! :mrgreen:

Δημοσ.

λογιστικη χρηματοοικονομικη.. απλα δε μου αρεσε και το εριξα στα δικτυα... :mrgreen:

αν σου αρεσει παντως αυτος ο τομεας να ξερεις οτι στην ελλαδα δεν ειναι και οτι καλυτερο (ουτε απο λεφτα ουτε απο ενασχοληση). στο εξωτερικο θα βρεις την υγεια σου.

επισης η σχολη θα σου δωσει θεωρητικες βασεις. επι της ουσιας αν θελεις να μαθεις πρεπει να ασχοληθεις μονος σου κανοντας πιστοποιησεις και δουλευοντας.

σιγουρα μονο θεωρητικες γνωσεις θα παρω απο την σχολη,γι'αυτο και ψαχομαι σταδιακα λιγο πιο πρακτικα:)

επισης,δυστυχως ή ευτυχως,δεν σκοπευω να μεινω Ελλαδα,εκτος απροοπτου(αν βρεθει κατι καλο,why not).

αχα,οχι δεν ειχα σκοπο τωρα να φτιαξω κατι τετοιο στην ελλαδα,απλα ηθελα να δω πως εφαρμωζεται το ολο θεμα εδω περα..

Επισκέπτης
Δημοσ.

Κοίτα μπορείς να πάρεις και έτοιμο , βασικά εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο.

Εντάξει για αρχή ίσως με ένα μικρό σύστημα των 60-80 χιλιάδων να έχεις πολλά μικρά πελατάκια, θα σε φάει το licencing γιατί χρειάζεσαι SPLA άδειες σε Microsoft και ο ISP πριν προλάβεις να κάνεις έναρξη την εταιρεία.

Υπάρχουν όμως εταιρείες που το κάνουν ήδη.

http://www.iqsolutions.gr/intro.htm

http://www.lancom.gr/

Και μην ξεχνάμε και το Azure που σε λίγο καιρό θα έχει και Virtual Machines, όπου φαντάζομαι δεν μπορείς να έχεις το ίδιο uptime με τη Microsoft ! :P

Δημοσ.

Ε μα δεν είπε κανείς να το φτιάξει :-) Έτοιμο θα το έπαιρνε! Απλώς ήταν λίγο φιλόδοξη η χρήση του όρο data center πιστεύω.

Όπως και να έχει, εγώ λέω να πας σε μια σχολή, όσο καλύτερη μπορείς και να δεις τι σου αρέσει και βλέπεις. Έχεις ακόμα μέλλον μπροστά σου μέχρι να κάνεις τέτοιες σκέψεις!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...