Προς το περιεχόμενο

western digital usb 3.0 pci-e-controller card 8.95e

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτα του ebay πουχουνε και 4 θυρες usb 3, θα ειναι ενταξει;ή παιζει ναχουν κανα θεμα με ταχυτητες/ασυμβατοτητες;

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η Renesas (NEC) έχει βγάλει τα τσιπάκια D720200, D720200A, D720201 και D720202 για USB 3.

Αν μπορείτε, ρίξτε μια ματιά ποιό έχει ή κάρτα σας, είτε έχει πρόβλημα συμβατότητας είτε όχι, για να ξέρουμε σε ποιά από αυτά υπάρχουν προβλήματα.

Επειδή και ο δύο που αναφέρουν πιο πάνω για τις κάρτες τους έχουν αναβαθμίσει firmware και πρόγραμμα οδήγησης, ίσως έχουν διαφορετικό chip. Αν και αυτό είναι ίδιο, τότε μάλλον παίζει ρόλο η υλοποίηση και θα πρέπει να κοιτάμε ποιού κατασκευαστή είναι η κάρτα.

Δημοσ.

Χωρίς να θυμάμαι το λόγο, στα μεν 32 εγκατέστησα το Renesas Electronics (driver 720200) ενώ στα 64 το 720202.

Και στα δύο OS, η κάρτα λειτουργεί άψογα με τον WD MyBook Essential 2T USB 3.0

Δημοσ.

Παιδιά τελικά ποιο είναι το καλύτερο USB 3 Controller? Ενδιαφέρομαι για αγορά αλλά δεν έχω ιδέα ποιο είναι ποιο καλύτερο σε απόδοση...

υπαρχουν πολλα συγκριτικα τεστ, πχ:

Link

Link

μετα την εμπειρια των nec, προσωπικα προτιμω την συμβατοτητα παρα την ταχυτητα...

Αυτα του ebay πουχουνε και 4 θυρες usb 3, θα ειναι ενταξει;ή παιζει ναχουν κανα θεμα με ταχυτητες/ασυμβατοτητες;

αυτες που λενε VLI τσιπακι, ειναι της VIA, για ταχυτητες δες παραπανω, για αξιοπιστια, εχω πολυ θετικη εμπειρια απο την via στο παρελθον σε πολλες μητρικες με διαφορα τσιπακια της. Εχω παρει μια 4-πορτη απο ebay και ειμαι ευχαριστημενος so far, φτου της :-)

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

και να σου πει ενας οκ, δεν σε διασφαλιζει για τα δικα σου περιφερειακα.

δες στο ιντερνετ τι λενε πολλοι.

Δημοσ.

Τελικά δεν το αγόρασε κανένας? να πει τι παίζει με αυτήν την κάρτα...

την αγόρασα τη προηγούμενη φορά αλλά δεν έχω σκληρό δίσκο USB 3, ψάχνω από κανένα φίλο για να τη δοκιμάσω, μόλις βρω θα γράψω...

Δημοσ.

Το κακό είναι ότι όλοι ρωτάνε και κανένας δεν γράφει δεν το λέω ειδικά για σένα μην το πάρεις προσωπικά :)

απλά σε κάπου τα χέρια θα έχει πέσει είναι κακό να πει αν δουλεύει σε win 7 64 και αν τουλάχιστον πάει πάνω από το 25% σε σχέση με το usb 2.0 ?

έψαξα και γενικά σε διάφορα site στο εξωτερικό και από τα λίγα αγγλικά που ξέρω το αποτέλεσμα είναι στην μέση (ισοπαλία) μερικοί είναι ευχαριστημένοι και άλλοι πάλι λένε τα χειρότερα απλά εγώ 1 δίσκο έχω και η τιμή είναι λογική! για τον φίλο τον nek4d χωρίς παρεξήγηση πάντα :)

Δημοσ.

Την πήρα εγώ την κάρτα,αλλά δεν πρόλαβα να την δοκιμάσω(απλά την έβαλα πάνω να δω αν δουλευει) για να κάνω σύγκριση με άλλες 2 που έχω(οι οποίες μου βγάζανε προβλήματα,γι αυτό πήρα και αυτή) γιατί έφυγα για εκλογές.Μόλις γυρίσω με το καλό θα σας γράψω.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα,

σήμερα τη δοκίμασα τη κάρτα με αυτό

http://www.insomnia.gr/topic/454751-flash-drive-16gb-usb30/

and these are the results from CrystalDiskMark

-----------------------------------------------------------------------

CrystalDiskMark 3.0.1 © 2007-2010 hiyohiyo

Crystal Dew World : http://crystalmark.info/

-----------------------------------------------------------------------

* MB/s = 1,000,000 byte/s [sATA/300 = 300,000,000 byte/s]

Sequential Read : 44.120 MB/s

Sequential Write : 24.412 MB/s

Random Read 512KB : 42.274 MB/s

Random Write 512KB : 4.539 MB/s

Random Read 4KB (QD=1) : 7.987 MB/s [ 1949.9 IOPS]

Random Write 4KB (QD=1) : 0.180 MB/s [ 44.0 IOPS]

Random Read 4KB (QD=32) : 8.378 MB/s [ 2045.4 IOPS]

Random Write 4KB (QD=32) : 0.201 MB/s [ 49.2 IOPS]

Test : 50 MB [L: 0.0% (0.0/14.8 GB)] (x1)

Date : 2012/08/11 20:26:13

OS : Windows Vista Home Basic Edition SP2 [6.0 Build 6002] (x86)

Επίσης με το μάτι, αντιγραφή αρχείου 700ΜΒ περίπου 22,5ΜΒ/sec, το ίδιο αρχείο σε USB2.0 1,48MB/sec

Τώρα είναι καλά, optimum δεν ξέρω

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλησπερα!

εγω προσφατα πηρα τον logilink usb 3 controller και του εβαλα πανω 1 WD 2TB για να δουλευω στον Avid.

εκει που δουλευω λοιπον, ξαφνικα ο δισκος παγωνει και αναβοσβηνει το λαμπακι του και πρεπει να τον περιμενω 2-3 λεπτα για να ξεκολησει. το ιδιο κανει και οταν του βαζω να διαβασει ή να γραψει τα trancodes που κανω...

μιλωντας με φιλο και συναδελφο, μου ειπε οτι η πιο σωστη υλοποιηση του usb 3 για μονταζ, ειναι το renesas chip. το χρησημοποιει και η blackmagic design.

Δημοσ.

nec=renesas

Το θεμα ειναι οτι δεν παιζουν αρκετα περιφερειακα, οποτε περιοριζεσαι μοναχα σε αυτα που παιζουν, δηλ. θα σου τυχει να σου φερει καποιος ενα στικακι ή δισκο και δεν θα παιζει σε usb 3. Παρολο που το γνωριζα και το απεφυγα (μετα απο πικρο μαθημα) στα desktop, μου εκατσε δυσυχως ξανα στο σβερκο στον φορητο dell που το φοραει. Το ειχα παρει σε προσφορα (Φλεβαρης Multirama crazy offers για οσους θυμουνται) και δεν ειχα επιλογη μοντελου. Βασικα δεν εγραφε καν για usb 3 θυρες, οποτε λεω, μια χαρα δωρο ειναι.

Ελα μου ντε που ειναι με nec τσιπακι.

Ουτε ενας εξωτερικος σκληρος με noname case παιζει, ουτε το patriot usb 32gb παιζει!

Δεν εξεπλαγειν πλεον, το περιμενα...

Δοκιμες με drivers updates δεν εκατσαν ουτε τωρα.

Σε usb2 παιζουν μια χαρα, παλι καλα...

Για desktop καρτα, ουτε να το σκεφτεστε με nec, εκτος αν δεν κουμπωσετε τιποτε αλλο στο μελλον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...