Προς το περιεχόμενο

western digital usb 3.0 pci-e-controller card 8.95e

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η μεταφορά μικρών αρχείων γίνεται χωρίς πρόβλημα και ταχύτατα (>110MB/s) όμως μόλις προσπαθήσω να περάσω συνεχόμενα μεγάλα αρχεία οι δίσκοι αποσυνδέονται!! (σαν να βγάζει κάποιος το καλώδιο USB αφού ακούγεται και ο σχετικός ήχος από τα windows)

Όταν λες "μεγάλα αρχεία" τι μέγεθος εννοείς;

Στη δική μου περίπτωση, μεταφέρω αρχεία σε folders συνολικού μεγέθους 7-9 GB και δεν παρουσιάζεται κανένα πρόβλημα.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το συνολικό μέγεθος δεν είναι πρόβλημα. Η συνεχόμενη ροή είναι - έτσι το κατάλαβα. Μπορώ τα στείλω ή να πάρω εκατοντάδες αρχεία Mp3 (<100Mb) και να κολλήσει σε ένα DVD rip που είναι 1.2Gb.

Το απλούστερο τεστ είναι το error check των windows. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα πάει αύτανδρο.

Δημοσ.

Δεν μπορώ να μπω στη λογική της μεταφοράς των αρχείων που εννοείς.

Αυτό που γνωρίζω από την εμπειρία της χρήσης της συγκεκριμένης κάρτας με το συγκεκριμένο εξωτ. σκληρό είναι ότι, μετά την πετυχημένη εγκατάσταση του συστήματος, σκέφτηκα να δοκιμάσω να μεταφέρω όλα τα αρχεία της επεξεργασίας βίντεο, με την οποία ασχολούμαι ερασιτεχνικά, από τους εσωτ. σκληρούς στον εξωτερικό, ώστε να τα έχω συμμαζεμένα, και διαπίστωσα, με ικανοποίηση, ότι ακόμη και στη δύσκολη διαδικασία rendering, που κάνει είτε το premiere είτε το encore cs5.5, η συνεχής μεταγωγή των αρχείων γίνεται απρόσκοπτα και η δουλειά μου προχωράει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Αντίθετα, ο εξωτερικός σκληρός μου WD MyBook Essential 2T usb 3.0 που αγόρασα τις γιορτές από το Amazon συνεργάζεται τέλεια με τη Sharkoon κάρτα PCI-e που φοράει NEC. Ειχα και εγώ πρόβλημα με το δισκάκι της Renesas που συνόδευε την κάρτα και κατέβασα από το site της Sharkoon τα προγραμματάκια της Renesas για Win 7 32 και 64 που έχω στο pc μου και ο δίσκος μου μεταφέρει δεδομένα με 110-115 MB/sec αντί των 30-35 του usb 2.0 στην καλλίτερη περίπτωση. Στο άλλο θέμα σχετικά με τις κάρτες αυτές έχω καταθέσει αυτά τα στοιχεία πριν από ένα μήνα περίπου.

Δεν χάνεις τίποτε να δοκιμάσεις να εγκαταστήσεις το πρόγραμμα που αντιστοιχεί στο λειτουργικό σου από το site της Sharkoon.

ΥΓ Εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι, την ώρα που έγραφα, είχε προηγηθεί το μήνυμα του nek4d και διευκρινίζω ότι η παραπάνω απάντηση απευθύνεται στον nstempo.

Ευχαριστώ για το tip. θα δοκιμάσω το βραδάκι και θα ενημερώσω.

Δημοσ.

ειναι εκατονταδες τα σχετικα αρθρα στο ιντερνετ, δεν αξιζει καν τον χρονο να πειραματιζεσαι οταν με 5 ευρω παιρνεις κυριλε καρτουλα, εκτος αν το κανεις για ερευνητικους λογους (debugging :-)).

Δημοσ.

Το ερώτημα είναι ποια καρτούλα;

Νομίζω το πρόβλημα είναι στο chip που έχει το dock και όχι στο USB 3.0 αντάπτορα (ή ο συνδυασμός των 2)

Προς το παρόν κάνω τη δουλειά μου.

Δημοσ.

θα σου βρω καρτουλες πολλες.

σε σενα ηταν το dock, σε μενα επισης το dock αλλα σε πολλους αλλους ειναι οι επωνυμοι εξωτερικοι δισκοι και κυριως WD! οποτε δεν θα ελεγα ηταν φταιει μονο το jmicron (δεν ειχα λογο να το ψαξω περαιτερω).

Δημοσ.

Έχω και γω έναν usb 3 controller NEC (renesas) και δεν κάνει καθόλου καλή δουλειά.

35-37mb/s...

Με τη usb 2 πάει πιο γρήγορα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για το tip. θα δοκιμάσω το βραδάκι και θα ενημερώσω.

Δεν βελτιώθηκε καθώς το firmware και drivers ήταν ήδη εγκαταστημένα. Αφαίρεσα όλους τους οδηγούς και τους ξανά εγκατέστησα. Βλέπει το δίσκο αλλά λέει ότι μπορεί να πάει και γρηγορότερα. Έχασα και την προσφορά. Όχι τίποτα σπουδαίο βέβαια. Τη sarkoon που δουλεύει με τον WD από που το αγόρασες?

Δημοσ.

Δεν βελτιώθηκε καθώς το firmware και drivers ήταν ήδη εγκαταστημένα. Αφαίρεσα όλους τους οδηγούς και τους ξανά εγκατέστησα. Βλέπει το δίσκο αλλά λέει ότι μπορεί να πάει και γρηγορότερα. Έχασα και την προσφορά. Όχι τίποτα σπουδαίο βέβαια. Τη sarkoon που δουλεύει με τον WD από που το αγόρασες?

Το "μπορεί να πάει και γρηγορότερα" το έβλεπα και εγώ στην αρχή και απεγκατέστησα και ξαναεγκατέστησα 1-2 φορές το προγραμματάκι και ... αυτό ήταν.

Αγόρασα τη Sharkoon για 11,92 από το Computer Beast στη στοά της Λέκκα 28, αν θυμάμαι καλά, πριν από 2 μήνες περίπου.

Την παράγγειλα τηλεφωνικά και σε 1-2 μέρες με ειδοποίησαν με SMS ότι ήρθε.

Δημοσ.

Παιδιά τελικά ποιο είναι το καλύτερο USB 3 Controller? Ενδιαφέρομαι για αγορά αλλά δεν έχω ιδέα ποιο είναι ποιο καλύτερο σε απόδοση...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...