makfil Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Αν και η διαφορά τιμής με τη Sharkoon, που αγόρασα πριν από 1,5 μήνα (11,92), δεν είναι σημαντική, εάν υπήρχε τότε η προσφορά, φυσικά θα την αγόραζα.
fordakias Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Οι περισσότερες κάρτες για USB 3.0 που έχω δεί έχουν και βύσμα για να παίρνουν ρεύμα από το τροφοδοτικό. Αυτή απ ότι βλέπω δεν έχει. Κάνω κάποιο λάθος?
newtech Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Οι περισσότερες κάρτες για USB 3.0 που έχω δεί έχουν και βύσμα για να παίρνουν ρεύμα από το τροφοδοτικό. Αυτή απ ότι βλέπω δεν έχει. Κάνω κάποιο λάθος? Εχεις δικιο. Και εγω mia NEC chipset που ελαβα μεσω EBAY ειχε. Η τιμη πολυ καλη. Στα ιδια ισως και καλητερα απο το EBAY!!! Δειτε ενα REVIEW http://www.tomshardware.com/reviews/nec-controller-usb-3-pd720200,2682-5.html
nek4d Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Προσοχη στο nec usb3 chipset, εχει ασυμβατοτητα με πολλες συσκευες usb3. Εχει συζητηθει κ εδω σε θεμα με docking station usb3 και υπαρχει αφθονια περιπτωσεων με google search. Αν η συγκεκριμενη εχει nec chipset, μακρια κ αγαπημενοι. (στο ebay βρισκεις καρτες απο 5-7 ευρω, εχω παρει 3 εως τωρα, ολες χωρις nec chipset. Με το nec ειναι ακομη πιο φτηνα λογω των προβληματων).
makfil Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Η Sharkoon που πήρα έχει nec και αφενός ικανοποιήθηκα από τις σημαντικά αυξημένες ταχύτητες διαμεταγωγής αρχείων που έχω με τον εξωτερικό, σε σχέση με το usb 2.0 αφετέρου δεν έχω κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα.
nek4d Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 πολλοι χρηστες δεν εχουν προβλημα, μεχρι να κουμπωσουν ασυμβατη συσκευη
makfil Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Μπορεί να έχουν επισημάνει μερικοί ασυμβατότητα συσκευών με το nec, αλλά η έκφραση "Αν η συγκεκριμενη εχει nec chipset, μακρια κ αγαπημενοι" νομίζω ότι αποπροσανατολίζει αυτούς που θέλουν μια απλή και φτηνή κάρτα για να συνδέσουν το νέο εξωτ. δίσκο USB 3.0 που αγόρασαν. Για το λόγο αυτό κατέθεσα την προσωπική μου εμπειρία.
nstempo Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Έχω πάρει μία κάρτα USB3 TurboX με NEC (Renesas) chip. Δεν δουλεύει με το WD Mybook Essential 2T. Δεν το βλέπει ως USB3 drive. Αναβάθμισα και το firmware του WD και της κάρτας αλλά δεν έγινε τίποτα. Μόνο μια φορά είδα να συνδέεται ως USB3 με μεγάλο ρυθμό μεταφοράς αλλά δεν μπόρεσα να το ξανά επαναλάβω. Το λαπτοπ μου έχει NEC (Dell) και συνδέεται οκ. Καθώς ειναι WD η κάρτα μπορεί να δουλεύει με το δίσκο μου οπότε μάλλον θα πάρω. Ο NEK4d έχει δίκιο οπότε προσοχή.
nek4d Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Φιλε makfil, πασο, κανεις δεν σε αμφισβητει. Ειδικοτερα, αν δεν βαζεις νεες συσκευες και οι παρουσες παιζουν μια χαρα, δεν θα εχεις κανενα προβλημα ποτε! Εγω απλα προειδοποιησα οσους δεν ξερουν, για να μην τυχον παιδευτουν τζαμπα. Αν δεν την ειχα "πατησει" (με χρονοβορες κοντρα κ παρακοντρα αναβαθμισεις drivers κ firmware) δεν θα μιλαγα. Μετα διαβασα και εμαθα... Δεν υπαρχει λογος στα ιδια χρηματα να ρισκαρει κανεις.
makfil Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Αντίθετα, ο εξωτερικός σκληρός μου WD MyBook Essential 2T usb 3.0 που αγόρασα τις γιορτές από το Amazon συνεργάζεται τέλεια με τη Sharkoon κάρτα PCI-e που φοράει NEC. Ειχα και εγώ πρόβλημα με το δισκάκι της Renesas που συνόδευε την κάρτα και κατέβασα από το site της Sharkoon τα προγραμματάκια της Renesas για Win 7 32 και 64 που έχω στο pc μου και ο δίσκος μου μεταφέρει δεδομένα με 110-115 MB/sec αντί των 30-35 του usb 2.0 στην καλλίτερη περίπτωση. Στο άλλο θέμα σχετικά με τις κάρτες αυτές έχω καταθέσει αυτά τα στοιχεία πριν από ένα μήνα περίπου. Δεν χάνεις τίποτε να δοκιμάσεις να εγκαταστήσεις το πρόγραμμα που αντιστοιχεί στο λειτουργικό σου από το site της Sharkoon. ΥΓ Εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι, την ώρα που έγραφα, είχε προηγηθεί το μήνυμα του nek4d και διευκρινίζω ότι η παραπάνω απάντηση απευθύνεται στον nstempo.
Hamurabi Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 αυτος ο controller της WD εχει NEC chipset? μπερδευτηκα..
Salvation81 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Ο Controller της NEC δεν ειναι ο καλυτερος αλλα πολυ καλυτερος απο εκεινον της Fresco και σε αυτα τα λεφτα ειναι μια χαρα.
papars Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Προσωπική εμπειρία: Έχω στα χέρια μου 2 κάρτες PCI-e USB3.0 με 2 πόρτες USB3.0 η κάθε μία. Η μία με NEC USB 3.0 D720200AF1 controller και η άλλη με ASMEDIA ASM1042 controller. Και οι 2 δέχονται τροφοδοσία από το τροφοδοτικό του PC. Έχω και 2 εξωτερικά dock με JMS551 chip για 2 δίσκους (zalman mh200, και no name κινέζικο). Και διάφορα καλώδια USB3.0 Κανένας συνδυασμός, (driver, firmware, λογισμικού, δίσκων, καλωδίων κλπ) δεν εργάζεται σωστά σε USB 3.0 με τα παραπάνω. Η μεταφορά μικρών αρχείων γίνεται χωρίς πρόβλημα και ταχύτατα (>110MB/s) όμως μόλις προσπαθήσω να περάσω συνεχόμενα μεγάλα αρχεία οι δίσκοι αποσυνδέονται!! (σαν να βγάζει κάποιος το καλώδιο USB αφού ακούγεται και ο σχετικός ήχος από τα windows) Το πρόβλημα επαναλαμβάνεται εύκολα στα windows αφού το "error check" δεν τελειώνει και στο Hard Disk Sentinel το surface test κολλάει μετά από μερικούς σέκτορες. Από τις πολλές δοκιμές πάνω κάτω υπολογίζω πότε θα κόψει η μεταφορά και αν πατήσω παύση, περιμένω 1 δευτερόλεπτο και μετά συνεχίσω (και το κάνω αυτό μέχρι τέλους) το τεστ θα βγει χωρίς πρόβλημα! Αν κατέβω ταχύτητα αλλάζοντας μόνο το καλώδιο από USB3.0 σε USB2.0 όλα παίζουν. Πέρα από τα dock δοκίμασα και έναν δίσκο WD εξωτερικό φίλου και είχα το ίδιο αποτέλεσμα - δεν θυμάμαι μοντέλο. Και έτσι το παράτησα μέχρι να βγει κάτι ποιο αξιόπιστο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα