Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Έχω μια camera, - canon MV800 - και αφού τη συνδέσω κανονικά στο pc, ενώ αναγνωρίζει πως συνδέθηκε κλπ. δε μου δείχνει την camera πουθενά(πχ στο "Υπολογιστής") ώστε να τραβήξω τα αρχεία απο μέσα.

Έχει ενσωματωμένη μνήμη οπότε δε μπορώ να πάρω τα αρχεία με άλλο τρόπο.

Στη διαχείριση συσκευών την αναγνωρίζει κανονικά ως canon MV800 και λέει πως οι τελευταίοι drivers είναι περασμένοι(windows 7).

Δοκίμασα να κάνω κατάργηση εγκατάστασης και να την ξανασυνδέσω ώστε να περάσει πάλι τα drivers, όμως δεν άλλαξε τίποτα.

Την αναγνωρίζει απο την αρχή, κάνει εγκατάσταση τα drivers αλλά και πάλι δε την "βλέπω" κάπου ώστε να τραβήξω τα αρχεία απο μέσα.

Δοκίμασα και άλλη θύρα στο pc, αλλά και πάλι τίποτα.

Καμια ιδέα κανένας? ^_^

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ουτε ως σκληρο δισκο στο "υπολογιστης μου"?

Δεν εχει καποιο σιντι με λογισμικο η μηχανη?

Δημοσ.

Τη συνδέεις με firewire ή με USB;

Έχοντας και εγώ την παλιά, αλλά καλή για ψηφιοποίηση αναλογικών κασετών, Canon MV550, γνωρίζω ότι συνδέεται με firewire και πριν από 2-3 μήνες που τη χρησιμοποίησα διαπίστωσα ότι δεν την έβλεπε το pc, με το καινούργιο καλώδιο (αλλά όχι το δικό της) που βρήκα πρόχειρο, αν και στο παρελθόν είχα δουλέψει αρκετά με την κάμερα. Μετά από αρκετό παίδεμα, αγόρασα νέο καλώδιο και το pc είδε αμέσως την κάμερα και έκανα τη δουλειά μου.

Δημοσ.

Tα windows 7 δεν εχουν ενσωματωμενα καποιο προγραμμα για να κανεις capture από την καμερα, όπως είχανε τα ΧΡ (στα οποια ανοιγες τον "υπολογιστη μου" και εκεί εμφανιζοταν η καμερα). Απο τη στιγμη που την βλεπεις κανονικα στη διαχειριση συσκευων -και οχι με καποιο κιτρινο !- το πιο ευκολο τεστ για να δεις εαν λειτουργει είναι μεσω skype / live messenger να κανεις ρυθμιση στο video/audio οποτε θα σου εμφανισει εικονα απο την καμερα.

Δοκίμασε και στο site του κατασκευαστη εαν δινει αυτος καποιο προγραμμα για capture απο την καμερα.

Δημοσ.

Κατ'αρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

@tigergreg

Ούτε ως σκληρό δίσκο ή μέσο αποθήκευσης στο "Υπολογιστής μου".Πουθενά δε τη βλέπει.

Μόνο στις "Συσκευές απεικόνισης" στη "Διαχείριση συσκευών".Επίσης κατεύασα τους divers για την camera αλλά και πάλι τα ίδια.

@makfil

Οι συνδέσεις είναι, firewire στη πλευρά της κάμερας και usb στη πλευρά του pc.

Εσύ αγόρασες καινούργιο καλώδιο ίδιου τύπου(με τις ίδιες συνδέσεις δηλαδή[firewire-usb]) ή καλώδιο με διαφορετική σύνδεση(διαφορετική θύρα σύνδεσης δηλαδή[firewire-vga])?

@rohas

Θα προσπαθήσω να κάνω capture με κάποιο πρόγραμμα όπως λές.

Ελπίζω να τη "δεί" εκεί και να μπορέσω να τραβήξω απο μέσα τα αρχεία.

Θα σας ενημερώσω όταν έχω νεότερα!

Δημοσ.

Κατ'αρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

@makfil

Οι συνδέσεις είναι, firewire στη πλευρά της κάμερας και usb στη πλευρά του pc.

Εσύ αγόρασες καινούργιο καλώδιο ίδιου τύπου(με τις ίδιες συνδέσεις δηλαδή[firewire-usb]) ή καλώδιο με διαφορετική σύνδεση(διαφορετική θύρα σύνδεσης δηλαδή[firewire-vga])?

Θα σας ενημερώσω όταν έχω νεότερα!

Όπως έχω ξαναπεί, χρησιμοποιώ την κάμερα για μετατροπή του αναλογικού σήματος των πολλών βιντεοκασετών που έχω τραβήξει (από την εποχή ... εκείνη) σε ψηφιακό σήμα, ώστε να μπορώ να το επεξεργαστώ στη συνέχεια για να καταλήξει, παλαιότερα σε DVD και από πέρυσι σε BD.

Όταν ξεκίνησα πάλι στις γιορτές, διαπίστωσα ότι δεν έβρισκα το firewire της κάμερας που τη συνδέει με το pc. Βρήκα ένα άλλο σφραγισμένο και δοκίμασα αλλά δεν αναγνώριζε την κάμερα το pc. Μετά από πολλές προσπάθειες, αποφάσισα να αγοράσω καινούργιο και ... αυτό ήταν, το πρόβλημα λύθηκε.

Όπως καταλαβαίνεις, οι κάμερες αυτής της σειράς (φαντάζομαι ότι και η 800 είναι της ίδιας σειράς με τη δική μου 550) συνδέονται με το pc με firewire και όχι με usb, αν και έχουν τέτοιο βύσμα.

Δημοσ.

Τελικά δε χρειάστηκε να αλλάξω καλώδιο καθώς λύθηκε το πρόβλημα μέσω του Pinnacle.

Είδε εκεί την camera κανονικά και μπόρεσα να τραβήξω τα αρχεία.

Εκτιμώ πως το ίδιο θα γινόταν και με το windows movie maker ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο πρόγραμμα έχει την επιλογή για capture.

Ευχαριστώ όλους και πάλι. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...