Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στα πλαίσια της αναβάθμισης του συστήματος μου λέω να αγοράσω ένα νέο τροφοδοτικό μιας και το παλιό καλό 400αρι fortron μάλλον θα μας αφήσει καιρούς αν του ζητήσω να τροφοδοτήσει την 6850. Σκέφτομαι λοιπόν να αγοράσω το Corsair Enthusiast Series TX650 V2.

Όσον αφορά τη μητρική μου αυτή είναι μια lga 775 της Assus με g31 chipset. Συγκεκριμένα είναι η P5KPL-CM

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5KPLCM/

Έβεπα στο forum της corsair ότι ενδέχεται να μην είναι συμβατή με παλαιού τύπου μητρικές σαν τη δική λόγω των αλλαγών στις προδιαγραφές της έκδοσης ΑΤX. Βέβαια αλλού πάλι δε βλέπω να αναφέρουν θέματα συμβατότητα;

Η δική σας εμπειρία τί λέει; Να προχωρήσω σε αγορά ή τζάμπα θα πάνε τα 90€;;;

Δημοσ.

Βασικά σκέφτομαι να επενδύσω στο τροφοδοτικό ώστε να το κρατήσω και για κάποια μελλοντική αναβάθμιση σε motherboard και cpu...

Δημοσ.

Μα δεν θα καίει περισσότερο ο μελλοντικός cpu. Λιγότερο θα καίει. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κάρτες γραφικών. Η καινούρια 7850 με επιδόσεις 6950 και καλύτερες, καίει όσο η 6850.

Αν για ψυχολογικούς και μόνο λόγους (δεν υπάρχει άλλος) σου φαίνεται μικρό το 500αρι, πάρε το απλό 600αρι και 6870 με τα λεφτά που περισσεύουν.

Έτσι κι αλλιώς τα watt μετρημένα κουκιά είναι.

Η μόνη περίπτωση να μην σε καλύψει το 500αρι είναι να θελήσεις να βάλεις 2 κάρτες γραφικών πάνω.

Δημοσ.

Tο σύστημα είναι το εξής:

CPU: E5200 (o/c @ 3ghz)

M/B: Asus P5KPL-CM

Ram: Geil 4gb @ 800mhz

Vga: Asus Radeon 4670 512mb

Psu: Fortron 400w

hdd: 3x western digital 1tb

case: coolermaster 330 elite

Βασικα την 6850 την έχω ήδη παραγγείλει (βλ. προσφορά Πλαισίου) οπότε ψάχνω το τροφοδοτικό μιας και το fortron ήταν μεν καλό την εποχή του αλλά έχουν περάσει 7 χρόνια από την αγορά του από τα οποία αρκετά από τα οποία τα περισσότερα δούλευε 24/7... Οπότε γενικά φοβάμαι ότι κάποτε θα με αφήσει!

Γενικά και το fortron ήταν ακριβό στην εποχή του αλλά εγκαταστάθηκε με επιτυχία σε τρία συστήματα! Οπότε μάλλον σκέφτομαι για το 650αρι και ας ζητάει κάτι παραπάνω...

Δημοσ.

Γενικά και το fortron ήταν ακριβό στην εποχή του αλλά εγκαταστάθηκε με επιτυχία σε τρία συστήματα! Οπότε μάλλον σκέφτομαι για το 650αρι και ας ζητάει κάτι παραπάνω...

Εγώ πιστεύω ότι σκορπάς άσκοπα χρήματα και δεν είναι λίγα 40 ευρώ στις μέρες μας. Άλλωστε δεν σου πρότεινα κανα μουφα 500αρι για να μην κρατήσει.

Δημοσ.

Εγώ προτείνω να πας σε 6870 για να έχεις μέλλον σε επιδόσεις. Αν θες καλό τροφοδοτικό που να σηκώνει 6870 γιατί το 400αρι ίσως είναι λίγο για 6870 κοίτα αυτό εδώ.

H 6850 από την 6870 έχει σε κάποια games διαφορά από 5-15 + frames. Άποψή μου είναι οτι αυτά τα 5-15 κάνουν την διαφορά και κάποια μέρα θα το μετανιώσεις στην διαφορά για τα 40-50 ευρώ.

http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-6850-6870-review

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...