NIKOsVAIO Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Καλησπερα σας, λοιπον,οπως εγραψα ειμαι 18 ετων (και ναι αντι να διαβαζω για τις πανελλαδικες, κανω ερρωτησεις στο insomnia ). Να σας πω πρωτα την μικρη ιστορια μου. Γυρω στα 13-14 αρχισα να ερχομαι πιο κοντα με τους Η/Υ καθως μου τραβηξαν το ενδιαφερον. Δεν επαιζα παιχνιδια, απλα οι δυνατοτητες που ανακαλυπτα οτι μου προσεφερε ενα τετοιο μηχανημα με ειχαν ενθουσιασει. Τελοσπαντων, σιγα σιγα αρχισα να αποκτω αρκετες γνωσεις και να μαθαινω αρκετα πραγματα, κατεβαζα διαφορα προγραμματα απο περιεργεια ωστε να δω τι κανουν και φυσικα, ευτυχως που κολλησα και κανα ιο διοτι ετσι εμαθα να τους αφαιρω, να προσεχω και γενικα να υποψιαζομαι τι ειναι επικινδυνο και τι οχι. Μου τραβηξε πολυ το ενδιαφερον το video editing και ασχολουμαι με αυτο μεχρι σημερα. Αποπειραθηκα τοτε να ξεκινησω με το adobe after effects νομιζοντας οτι θα το παλευα οπως το windows movie maker αλλα με το που το ανοιγω εχοντας μια αυτοπεποιθηση απεριγραπτη κι ενα βλαμμενο χαμογελο, βλεπω το interface του και μου κοπηκαν τα γελια! (Βεβαια οταν με εβαλα να κραταω κατι κεραυνους στο χερι τρελαθηκα, αλλα και παλι ηταν πολυ δυσκολο για εναν 14χρονο οποτε... ) Σημερα εχοντας ξεχωρισει τι ακριβως κανει το καθε προγραμμα κι εχοντας περασει απο πολλα προγραμματα, σταδιακα ανεβαινοντας, δουλευω με sony vegas. Μου αρεσει πολυ η ασχολια με του; ηλεκτρονικους υπολογιστες, και οι γνωσεις που πανω σ'αυτους ειναι πολλες σε συγκριση με τους περισσοτερους συνομιληκους μου, τιποτα βεβαια σε σχεση με εναν που το εχει σπουδασει. (Εχω αυτογνωσια, δεν ειμαι ψωνιο αν εδωσα τετοια εντυπωση ουτε το παιζω τρελος hacker). Γενικα ολοι οι φιλοι μου αν εχουν καποιο προβλημα εμενα παιρνουν τηλεφωνο. (Δωσ'μου προβληματα σε σχεση με υπολογιστες και τιποτ' αλλο) Καθε φορα που επισκευαζω κατι, ειτε αυτο ειναι θεμα software ειτε hardware, εκτος της ευχαριστησης, ξερω οτι εμαθα και κατι καινουριο. ( Καλυτερος δασκαλος απο το internet πιστευω δεν υπαρχει) Εχω φτιαξει συστημα dual boot με windows 7 απο τη μια και με μια διανομη linux απο την αλλη (το Backtrack 5 για οσους το γνωριζουν) και η εκμαθηση και ενασχοληση με το backtrack θεωρω πως μου εμαθε κι εχει να μου μαθει ακομα πολλα. Παρα πολλα. Τωρα ισως εσυ που εχεις διαβασει ολο αυτο το κατεβατο (τη μικρη ιστορια μου οπως ειπα) , αναρωτιεσαι γιατι τα λεω ολ'αυτα. Θελω λοιπον να ρωτησω κατα ποσο δυσκολο ειναι καποιος σαν εμενα να ασχοληθει και να σπουδασει περεταιρω το αντικειμενο (μονταζ,ειδικα εφε, 3d,προγραμματισμος κ.λ.π).Σας αφησα το καλυτερο για το τελος. Οταν λεω καποιος σαν εμενα, εννοω ενα ατομο το οποιο ποτε του δεν τα πηγαινε καλα με τα μαθηματικα, ειναι στην θεωρητικη κατευθυνση απλα και μονο για να τα αποφυγει, αλλα παρ'ολ'αυτα τα εχει παρει ως μαθημα επιλογης ωστε να ανοιξει 4ο παιδειο. Εχω ακουσει να με λενε τρελο πανω σ'αυτο το θεμα, οποτε μη διστασετε! Ευχαριστω για οποια βοηθεια.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Εν συντομία να σου απαντήσω το εξής. Το ζουμί του θέματος είναι προφανώς το κατα πόσο χρειάζονται τα μαθηματικά για να γίνει κανείς προγραμματιστής αν κατάλαβα καλα. Σε κάποια έρευνα οι καλύτεροι προγραμματιστές είχαν χαρακτηριστεί κάποιοι απόφοιτοι Αγγλικής φιλολογίας. Οπότε θεωρητικά μπορεί ο οποιοσδήποτε. Όμως προσωπική μου άποψη είναι ότι τουλάχιστον μαθηματικά έως 2ας Λυκείου πρέπει να ξέρεις ΚΑΛΑ. Ιδιαίτερα εσύ που θες να ασχοληθείς με γραφικά και 3D γίνεται της γεωμετρίας το κάγκελο. Πυθαγόρειο θεώρημα, ημίτονο, συνημίτονο, εφαπτομένη είναι καθημερινής χρήσης. Αυτό βέβαια να μη σε αποθαρρύνει. Είσαι μόλις 18 και έχεις ακόμα καιρό να μάθεις μαθηματικά
kagelos Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Πάντα να κάνεις αυτό που σου αρέσει. Το μεγαλύτερο λάθος σου θα είναι να παρατήσεις αυτό που θες να κάνεις, επειδή κάποιος, π.χ. εδώ μέσα, σου πει ότι δεν θα τα καταφέρεις για διάφορους λόγους. Κάνε αυτό που θέλεις και προσπάθησε να τα καταφέρεις. Καλύτερα να παίξεις και να χάσεις παρά να μην προσπαθήσεις.
Dibasic Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Φίλε μου ούτε εγώ ήξερα μαθηματικά καλά στο σχολείο, ήμουν στο 12-14 σε βαθμό, αλλά ασχολούμαι με τους υπολογιστές από 12 χρονών και τώρα είμαι σχεδόν 30. Μαθηματικά ακόμα δεν έμαθα αλλά έμαθα προγραμματισμό οπότε δεν το θεωρώ αναγκαστικό να ξέρεις μαθηματικά! Ξεκίνα σιγά σιγά με Pascal, Visual Basic και HTML μετά μεταπήδα στην MySql και το Flash και αν σου αρέσουν όλα αυτά και τα μάθεις με υπομονή μετά θα σου είναι εύκολο να μάθεις Java-script, C++ και PHP. Εγώ τα έμαθα όλα μόνος και μετά πήγα σε σχολές για τυπικούς λόγους(Πιστοποιητικά κλπ.) Παρόλα αυτά ακόμα μαθηματικά είμαι σκράπας αλλά δυστυχώς είμαι άνεργος τώρα με την κρίση αλλά ασχολούμαι με το να "σπάω" προγράμματα για να περνά η ώρα! Σιγά σιγά θα τα μάθεις όλα αν τα ΑΓΑΠΑΣ! Τόλμησε το όπως το τόλμησα κι εγώ, δεν έχεις να χάσεις τίποτα!!!
x_maras Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Να σου πω και γω τα δικά μου Εγώ ήμουν μέτριος στα μαθηματικά, σπούδασα πληροφορική αλλά πέρασα σχεδόν όλα τα μαθηματικά με 5 έως 7 (περισσότερα 5 και ένα 7 ) Πάντα έπρεπε να ρωτήσω κάποιον να μου τα εξηγήσει, συνήθως κάποιο φίλο που σπούδαζε φυσική ή μαθηματικά. Τώρα τελειώνω το μεταπτυχιακό μου και μπορώ να πω ότι είχα να αντιμετωπίσω μαθηματικά μοντέλα στα περισσότερα μαθήματα και γράφω τη πτυχιακή μου πάνω σε γράφους... Μαθηματικά και πληροφορική πηγαίνουν πάντα μαζί. Αν τα πας καλά με το προγραμματισμό, απλά χρειάζεσαι κάποιον να σε βοηθήσει να καταλάβεις ότι και τα μαθηματικά είναι μια γλώσσα ... έχουν μεταβλητές, functions, if...else, etc. Το ηθικό δίδαγμα: Ξεκίνησε να κάνεις αυτό που σου αρέσει και αν αυτό απαιτεί μαθητικά ή φιλοσοφία ή ορθογραφία... θα τα καταφέρεις απλά και μόνο γιατί θα θέλεις να πετύχεις σε αυτό που κάνεις και σε ευχαριστεί.
Bspus Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Ισως να μην γινεις ποτε καλος computer scientist αν δεν ξερεις πολλα μαθηματικα, αλλα για να ασχοληθεις με τον προγραμματισμο δεν ειναι απαραιτητα (δεν λεω οτι δεν ειναι επιθυμητα). Προγραμματιστης μπορεις να γινεις και να γραφεις database applications, web applications και αλλα (σχετικα παντα) απλα πραγματα. Δεν χρειαζεται καν να μαθεις C η αλλες πιο χαμηλου επιπεδου γλωσσες. Αμα θες να εμβαθυνεις στην πορεια θα το αποφασισεις εσυ. Μια μαθηματικη κλιση την εχουν οι περισσοτεροι προγραμματιστες καθως μεγαλο κομματι της νοητικης υποδομης που χρησιμοποιειται ειναι παρομοιο. Το ιδιο λενε και για τους μουσικους. Αλλα και μια χαρα μουσικος μπορεις να γινεις χωρις να ξερεις καλα μαθηματικα. Οποτε μην πτοεισαι.
nspyrou Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Υπάρχει φίλε μου μια φράση που έλεγε ο παππούς μου: "Εκεί που είσαι, ήμουνα, κι εδώ που είμαι θα'ρθεις ..." θα συμπληρώσω,, " ... αν το γουστάρεις!". Η πληροφορική είναι ένα τεράστιο πεδίο. Δες τι σου αρέσει, ψάξτο καλά, και κάνε τα μαγικά σου Δεν διαφέρεις περισσότερο από οποιονδήποτε εδω μέσα. Μέσες - άκρες, όλοι έτσι ξεκινήσαμε. Το θέμα είναι στη πορεία. Κάποιοι συνεχίζουν να το 'χουν, κάποιοι το χάνουν ...
NIKOsVAIO Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Κατ'αρχας να σας ευχαριστησω ολους για τις αμεσες απαντησεις και τη βοηθεια σας.Ξεχασα να το αναφερω πανω σ'αυτο που λεει ο ZAKKWYLDE, οτι γενικα τη γεωμετρια την καταλαβαινα. Μου αρεσε επειδη ,κατα τη γνωμη μου παντα, θεωρουσα οτι οι ασκησεις της λυνονται χρησιμοποιωντας το μυαλο σου σε μεγαλο βαθμο(εννοειται φυσικα οτι απαιτηται να διαβασεις καποια πραγματα, αλλα απλα μου εβγαινε ευκολα). Με την αλγεβρα συγκεκριμενα δεν τα παω καλα.( Μιλαω με παρελθοντικο χρονο για τη γεωμετρια διοτι στην γ λυκειου δεν υπαρχει σαν μαθημα δυστυχως. ) Εχω ηδη αρχισει να ψαχνομαι για γλωσσες προγραμματισμου καθως μολις ξεμπλεξω με τη φυλακη(προφανως εννοω το σχολειο ) θελω πολυ να αρχισω να μαθαινω καποια. Διαβασα οτι η python ειναι μια παρα πολυ καλη και ταυτοχρονα ευκολη γλωσσα και μου την ειχε προτεινει καποιος ως πολυ καλη επιλογη για να ξεκινησει ενας αρχαριος. Ισχυει; Ρωταω γιατι ο φιλος Dibasic δεν την αναφερει μεσα σε αυτες που προτεινει.Και τελος, γενικα εαν μπεις στη σχολη να υποθεσω οτι κουτσα στραβα θα καταφερεις και να βγεις; (Λεμε τωρα, ααααν περασω)
thanos713 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Κατ'αρχάς την πληροφορική την αντιλαμβάνεται ο καθένας διαφορετικά. Πχ, εγώ όταν ακούω πληροφορική σκέφτομαι αλγόριθμους και δομές δεδομένων, που φυσικά και ΔΕΝ μπορείς να μάθεις άμα δεν νιώθεις από μαθηματικά. Φυσικά δεν σημαίνει ότι είσαι "άσχετος" και δεν μπορείς να καταλάβεις τον αλγόριθμο χωρίς μαθηματικά, το πρόβλημα είναι άλλο, πολλές φορές θα χρειαστεί να αποδείξεις το γιατί ισχύει αυτός ο αλγόριθμος ή να υπολογίζεις πολυπλοκότητες, ή και ακόμα, ο αλγόριθμος μπορεί να είναι μαθηματικός. Αν τώρα μιλάμε για video-editing, photo-editing κλπ, δεν κατάλαβα γιατί το αναφέρουμε σαν "πληροφορική"...
V.I.Smirnov Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Η σωστή συμβουλή για έναν μαθητή στις τελευταίες δυο τάξεις είναι να κοιτάζει τα μαθήματά του και τίποτε άλλο. Διότι αν δεν αποκτήσει τις βάσεις που χρειάζονται και δεν φοιτήσει σε κάποια καλή σχολή που θα του ανοίξει το μυαλό και τις πόρτες, θα καταλήξει απλώς "να κολλάει πλακέτες". Όσο για τα μαθηματικά, ανάλογα με το προγραμματιστικό αντικείμενο, χρειάζονται πολύ ή καθόλου. Το γεγονός είναι ότι τα πιο ενδιαφέροντα θέματα δεν μελετώνται και δεν προγραμματίζονται δίχως μαθηματικά. Για προγραμματισμό γραφικών η γεωμετρία του χώρου (3η λυκείου ή ανώτερη) είναι απολύτως απαραίτητη. Η άλγεβρα και η ανάλυση είναι απαραίτητες σε προγραμματισμό αριθμητικών και συμβολικών μεθόδων. Τέλος, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον προγραμματιστή που είναι επιστήμονας και στον προγραμματιστή που είναι "χειρώνακτας". Όπως ο σολίστ που παίζει Ραχμάνινωφ σε συναυλιακές αίθουσες και ο αυτοδίδακτος ερασιτέχνης που παίζει τραγούδια στα πανηγύρια. Αν μιλάμε για τον δεύτερο, τίποτε από αυτά δεν χρειάζονται, οι εμπειρικές γνώσεις αρκούν. Αλλά ο πραγματικά φιλόδοξος έχει βλέψεις και επιδιώκει το πρώτο.... -
thanos713 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Τέλος, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον προγραμματιστή-επιστήμονα και στον προγραμματιστή-χειρώνακτα.Όπως ο σολίστ που παίζει Ραχμάνινωφ σε συναυλιακές αίθουσες και ο αυτοδίδακτος ερασιτέχνης που παίζει τραγούδια στα πανηγύρια. Αν μιλάμε για τον δεύτερο, τίποτε από αυτά δεν χρειάζονται, οι εμπειρικές γνώσεις αρκούν. Αλλά ο πραγματικά φιλόδοξος έχει βλέψεις και επιδιώκει το πρώτο.... Μακράν το πιο σωστό post στο forum.
nilosgr Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Κοίτα, επειδή εγώ δεν είμαι τις έκθεσης θα σου πω οτι πιστεύω επιγραμματικά. 1. Αν πας πολυτεχνείο είτε θα πρέπει να αναπληρώσεις τα κενά είτε πτυχίο θα δεις στα 7+ χρόνια 2. Στα περισσότερα ΑΤΕΙ πληροφορικής δεν ζητάν και πολύ δύσκολα μαθηματικά 3. Κάνε αυτό που σ αρέσει αρκεί να έχεις επιμονή, αφοσίωση και πείσμα και όλα γίνονται (με δυσκολία μεν, αλλά γίνονται)
ChRis6 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Θα συμφωνησω με V.I.Smirnov . Για γραφικα (κυριως 3 διαστασεων ) χρειαζεσαι γραμμικη αλγεβρα , κατι που φυσικα διδασκεται εν μερει στο λυκειο,αλλα οχι σε βαθμο που να σε βοηθαει ουσιαστικα σε κατι. Εχω την εντυπωση οτι κανουν διανυσματα , εσωτερικο γινομενο αλλα οχι πινακες , υποχωρους διανυσματων βασης , quaternions κτλ Ελληνικη λεξη για quaternion υπαρχει ; .
panos0100 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 παιδια εγω τελειωσα προγραμματιστης σε επαγκελματικο λυκειο αλλα δεν καταφερα τιποτα δεν ξερω να κανω ενα απλο προγραμμα ολοι οι καθηγιτες με βοηθησαν με εκαναν αλλα τιποτα το στυριζω οτι δεν ηξερα μαθηματικα ο μεγαλυτερος βαθμος που ειχα ητανε το 6 με αριστα το 20 δεν τα επερνα βρε παιδια καθολου και ειναι κριμα γιατι δεν μπωρο να αξιοποιησω το πτυχιο θα με πειτε τοτε πως το πηρες? με βοηθησαν τα αλλα προγραμματα που ειχαμε οπως η acces και το photoshop αλλα δεν καταφερα ποτε μου μα ποτε μου να κανω προγραμμα σε vissual basic και pascal ειχα 5 σε αυτα τα μαθηματα δεν τα καταφερα γιατι δεν τα επερνα καθομουνα να διαβασω και δεν καταλαβαινα, οι καθηγητες με βοηθουσαν αλλα τιποτα στο κομματι που με αρεσε παντα ειναι το hardwere παντα εκει περα οτι βλαβη παθει ο υπολογιστης αμεσως την βρισκω ασχολουμαι με προγραμματακια ηχου επεξεργασια γιατι τρελενομαι για τον ηχο και photoshop κανω και μ αρεσει παρα πολυ το video editor δηλαδη προγραμματακια επεξεργασιας βιντεο και παραληλα παιζω και τα παιχνιδακια στον υπολογιστη αλλα πως να το πω πηγα πληροφορικη αλλα εμεινα στο κομματι αυτο του softwere και του hardwere προσπαθω παντα να αποφυγω το φορματ σε ιο ή σε καταστροφη αρχειων και οταν χαλασει κατι βρισκω την βλαβη αμεσως τα καταφερνω καλα παντος θα ελεγα δεν θα φωναξω σαν παιδακι τον τεχνικο της γειτονιας, αλλα ειμαι σε αυτο το κομματι καλος οχι στο κομματι που πηρα το πτυχιο η ειδικοτητα μου ειναι τεχνικος δυκτιων υπολογιστικων μοναδων και συσκεων αλλα ειχε αυτα τα 2 προγραμματα τα βασικα που δεν τα εμαθα (visual pascal)
V.I.Smirnov Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Θα συμφωνησω με V.I.Smirnov . Ελληνικη λεξη για quaternion υπαρχει ; Υπάρχει: "Τετραδόνιο". -
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα