Προς το περιεχόμενο

Western Digital Caviar Black 640GB 6 Gb/s SATA, 64MB Cache, 7200RPM 64.66 €

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αγαπητέ κύριε, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το προϊόν (WESTERN DIGITAL WD6402AAEX 640GB CAVIAR BLACK SATA3) της παραγγελίας σας έχει εξαντληθεί από τον προμηθευτή μας. Για αλλαγή της παραγγελίας σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας. Μας συγχωρείτε για την ταλαιπωρία.

Δημοσ.

Εγώ είχα παραγγείλει από to getitnow και τώρα δεν μπήκα καν στην διαδικασία. Ποτέ ξανά δεν ψωνίζω από μεγάλη αλυσίδα στην Ελλάδα. Ας είναι καλά το amazon.

• Moderators
Δημοσ.

Εγώ είχα παραγγείλει από to getitnow και τώρα δεν μπήκα καν στην διαδικασία. Ποτέ ξανά δεν ψωνίζω από μεγάλη αλυσίδα στην Ελλάδα. Ας είναι καλά το amazon.

Και μια χαρα κανεις. Να πω μιας και ειμαι καιρο στο παρον φορουμ, οτι απο το συγκεκριμενο μαγαζι ειναι η 3η-4η φορα που γινεται ακριβως ετσι η ιδια ιστορια.

Απλα δεν ηθελα να μιλησω πριν παρετε το ιδιο e-mail που πηραν και τις αλλες φορες συμφορουμιτες, μιας και δεν μου φανηκε καν προσφορα - μην στεναχωριεστε δεν χασατε τιποτα, ιδιες επιδοσεις σε ΜΒ/s (140-145 max πιανει) εχει πχ ο F4 2ΤΒ ο οποιος ειχε πεσει μετα τις πλημμυρες πριν 10-20 μερες στο κατοσταρικο (τωρα ειναι Out of stock - υπαρχουν και αλλες επιλογες ομως που αξιζουν). Εχει λιγο μεγαλυτερο access time απο τον WD6402AAEX μιας και ειναι 5400rpm αλλα εχετε οφελος σε καταναλωση, θερμοκρασιες, θορυβο και σχεδον ΜΙΣΟ ανα GB κοστος.

Δημοσ.

Έκανα και εγώ παραγγελία, όπως είπε και ο φίλος είναι τζόκερ.

Κι αν μας κάτσει??

Αγαπητέ κύριε, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το προϊόν (WESTERN DIGITAL WD6402AAEX 640GB CAVIAR BLACK SATA3) της παραγγελίας σας έχει εξαντληθεί από τον προμηθευτή μας. Για αλλαγή της παραγγελίας σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας. Μας συγχωρείτε για την ταλαιπωρία

Παίξαμε και χάσαμε..

Δεν πειράζει, την επόμενη φορά έχει Τζακποτ

Δημοσ.

Και μια χαρα κανεις. Να πω μιας και ειμαι καιρο στο παρον φορουμ, οτι απο το συγκεκριμενο μαγαζι ειναι η 3η-4η φορα που γινεται ακριβως ετσι η ιδια ιστορια.

Απλα δεν ηθελα να μιλησω πριν παρετε το ιδιο e-mail που πηραν και τις αλλες φορες συμφορουμιτες, μιας και δεν μου φανηκε καν προσφορα - μην στεναχωριεστε δεν χασατε τιποτα, ιδιες επιδοσεις σε ΜΒ/s (140-145 max πιανει) εχει πχ ο F4 2ΤΒ ο οποιος ειχε πεσει μετα τις πλημμυρες πριν 10-20 μερες στο κατοσταρικο (τωρα ειναι Out of stock - υπαρχουν και αλλες επιλογες ομως που αξιζουν). Εχει λιγο μεγαλυτερο access time απο τον WD6402AAEX μιας και ειναι 5400rpm αλλα εχετε οφελος σε καταναλωση, θερμοκρασιες, θορυβο και σχεδον ΜΙΣΟ ανα GB κοστος.

Matrix, δε θα έλεγα καθόλου μικρή διαφορά τα 5 ολόκληρα ms σε access time που διαφέρουν ο WD6402AAEX από τον F4 2TB. Μάλλον τεράστια θα χαρακτήριζα τη διαφορά σε επιδόσεις σε πραγματικό περιβάλλον. Ο 500άρης WD blue που έχω έχει access time 14ms και λίγο μεγαλύτερα sequential transfer rates από τόν 640άρη black μου. Και όμως αυτά τα 2,5ms διαφοράς υπέρ του black τον καθιστούν αισθητά ταχύτερο παντού και πάντα. Από φόρτωμα windows, παιχνιδιών μέχρι συμπίεση/αποσυμπίεση μεγάλων αρχείων. Φαντάζομαι όταν δε μιλάμε για 2.5 αλλά για 5 ms διαφοράς ... ε μάλλον καμία επαφή οι δύο δίσκοι.

• Super Moderators
Δημοσ.

Matrix, δε θα έλεγα καθόλου μικρή διαφορά τα 5 ολόκληρα ms σε access time που διαφέρουν ο WD6402AAEX από τον F4 2TB. Μάλλον τεράστια θα χαρακτήριζα τη διαφορά σε επιδόσεις σε πραγματικό περιβάλλον. Ο 500άρης WD blue που έχω έχει access time 14ms και λίγο μεγαλύτερα sequential transfer rates από τόν 640άρη black μου. Και όμως αυτά τα 2,5ms διαφοράς υπέρ του black τον καθιστούν αισθητά ταχύτερο παντού και πάντα. Από φόρτωμα windows, παιχνιδιών μέχρι συμπίεση/αποσυμπίεση μεγάλων αρχείων. Φαντάζομαι όταν δε μιλάμε για 2.5 αλλά για 5 ms διαφοράς ... ε μάλλον καμία επαφή οι δύο δίσκοι.

για storage χρήση (κοινώς η κυρίως χρήση ενός 2ΤΒ) τα 5ms είναι αδιάφορα στην πλειοψηφία των χρηστών, ειδικά των οικιακών...

Δημοσ.

για storage χρήση (κοινώς η κυρίως χρήση ενός 2ΤΒ) τα 5ms είναι αδιάφορα στην πλειοψηφία των χρηστών, ειδικά των οικιακών...

Αν είναι πάντα defragmented, ναι.

Γενικά πάντως, αν τον υποψήφιο αγοραστή τον ενδιαφέρουν οι επιδόσεις, δεν τίθεται θέμα.

Αν δεν τον ενδιαφέρουν οι επιδόσεις μπορεί κάλλιστα να πάρει έναν εξωτερικό 2TB για ακόμα καλύτερη storage χρήση.

• Moderators
Δημοσ.

Ξεκινας με λαθος δεδομενα. :rolleyes:

Μολις εκανα ενα τεστ για σενα στον γεματο F4 (10GB ελευθερα απο 1.81ΤΒ)

post-83099-0-54949600-1335965708_thumb.png

Δημοσ.

Ενταξει ξεχναμε και αλλον εναν παράγοντα,οτι απο την στιγμη που το Downloading/Video Editing/Younameit εχει μπει στην ζωη μας και τα GB δεν ειναι ποτε αρκετα το να γεμιζεις εναν Desktop με μικρης χωρητικοτητας δισκους εκτος απο ενεργοβορο ειναι και θεμα πρακτικοτητας.

Εχω αυτη την στιγμη 2 Velociraptors σε Raid 1 SSD και 1 Cavliar Green 1ΤΒ(Καηκε ο αλλος #@$%#@%) για τα αρχεια που κατεβαζω και ολα ειναι στο κοκκινο χωρις να εχω εγκατεστημενα 800games εφαρμογουλες και οτι βλακεια βρω στο Internet.

Οποιος πραγματικα θελει ταχυτητα δεν θα παει σε Black green yellow λυσεις θα παρει εναν SSD και τελειωσε το θεμα ουτε καν Velociraptors ή Raids λυσεις και οπως βλεπεις το τερατακι του Matrixxx δεν τα παει και ασχημα ;)

Δημοσ.

Καθόλου άσχημα. Τι σκατά γίνεται με το HD tune? Αλλάζει τρόπο μέτρησης από έκδοση σε έκδοση? :rolleyes:

edit: Τώρα είδα ότι στου MAtrix το δίσκο δεν έκανε access σε όλη την επιφάνεια του δίσκου (τα κίτρινα σημαδάκια). Έφτασε μέχρι το 50% ενώ στο παλικάρι στο screenshot Που παρέθεσα, όπως και στον black, έκανε access σε όλη σχεδόν την επιφάνεια. Και όσο μεγαλύτερη επιφάνεια καλύπτεται τόσο ανεβαίνει και το random access time. Οπότε δε λογίζεται ώς αντιπροσωπευτική η μέτρηση του Matrix.

• Super Moderators
Δημοσ.

αυτό που περιγράφεις στο edit το πρόσεξα κι εγώ στο HDTune 4.60 Pro που δεν είναι και το τελευταίο...

http://www.hdtune.com/

φαίνεται εδώ στις αλλαγές...

Δημοσ.

με καπου 110 ευρω εχετε 2Tb δισκο και αν σας περισεβει τιποτα πατε για 130 ευρω SAMSUNG SpinPoint F4EG HD204UI/Z4 2TB για ποιο αξιοπιστο .

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καθόλου άσχημα. Τι σκατά γίνεται με το HD tune? Αλλάζει τρόπο μέτρησης από έκδοση σε έκδοση? :rolleyes:

edit: Τώρα είδα ότι στου MAtrix το δίσκο δεν έκανε access σε όλη την επιφάνεια του δίσκου (τα κίτρινα σημαδάκια). Έφτασε μέχρι το 50% ενώ στο παλικάρι στο screenshot Που παρέθεσα, όπως και στον black, έκανε access σε όλη σχεδόν την επιφάνεια. Και όσο μεγαλύτερη επιφάνεια καλύπτεται τόσο ανεβαίνει και το random access time. Οπότε δε λογίζεται ώς αντιπροσωπευτική η μέτρηση του Matrix.

Ενταξει αυτο μαλλον ειναι λογω της εκδοσης 3.50 που ισως δεν υποστηριζει απολυτα 2ΤΒ. Να σου πω ομως, ακομα και για λειτουργικο φτιαχνεις ενα partition το οποιο ειναι μικρο σε εκταση οποτε εχεις καλα access times. Το υπολοιπο το αφηνεις για αποθηκη. Δεν χρειαζεται δλδ να δεις το access time σε ολη την επιφανεια. Και οπως ειπαν και τα παιδια πριν 1ον η αποθηκη επειδη ειναι sequential δεν εχει θεμα με τα access times μιας και δεν τυχαινει να κετακερματιστουν ιδιαιτερα τα τεραστια αρχεια και αν δεις τις ταχυτητες sequential ηδη εισαι κερδισμενος με τον F4 εναντι του 640 black και μαλλον αντισταθμιζεις για να μην πω ξεπερνας το μειον απο τα access times. 2ον και σημαντικοτερο, ακομα και να πουμε οτι ναι σιγουρα υπαρχει μια διαφορα στα access times, τι συζηταμε οταν με 65-100 ευρω παιρνεις εναν ssd 128αρη που θα κανει την συγκριση μεταξυ των 11.5 και των, 15 να σου πω εγω, msec να μοιαζει μαχη νανων, οταν ο ssd με το 0.05 msec θα ειναι ο γιγαντας. Δεν εχει νοημα δλδ να παρεις μια αποθηκη (αφου σιγουρα δεν θες 640GB για λειτουργικο) με διπλη ακριβως τιμη ανα GB για να εχεις ενα μικρο πλεονεκτημα που μπορεις με τον ssd που θα παρεις δωρεαν με τα χρηματα που θα σου μεινουν (αν θες πχ 2ΤΒ αποθηκη) να το εχεις στο 100πλασιο.

(Δεν μπορεσα στο τελος να το διατυπωσω οσο καλα ηθελα, αλλα ελπιζω να καταλαβατε.  

Επεξ/σία από matrixxx

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...