Προς το περιεχόμενο

Q6600 και DDR2 μνημες

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ξερω σιγουρα τι κουτι ειναι ρε γαμωτο...

παντως εχω την abit ip 35 pro και τη χωραει ισα ισα.

Ποσο που μπορω να διαθεσω σιγουρα οχι πανω απο 20-25 ευρω. μια ψυκτρα ειναι,τι διαολο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν ξερω σιγουρα τι κουτι ειναι ρε γαμωτο...

παντως εχω την abit ip 35 pro και τη χωραει ισα ισα.

Ποσο που μπορω να διαθεσω σιγουρα οχι πανω απο 20-25 ευρω. μια ψυκτρα ειναι,τι διαολο.

Το κουτί πρέπει να το ξέρουμε οπωσδήποτε διοτι καποιες ψυκτρες φτάνουν μεχρι και τα 16εκ ύψος οποτε καταλαβαίνεις ότι είναι σημαντικο να ξέρουμε την αποσταση απο την επιφάνεια του επεξεργαστή μεχρι το πλαινο καπάκι του κουτιου.

Στην χειροτερη ή μετρα το με ένα μετρο ή βαλε μια φοτο εδώ μπας και καταλάβουμε εμεις ποιο κουτί είναι!!

ok παιδια αυριο θα ποσταρω φωτος.

Για ψυκτρα δε θαθελα να δωσω πανω απο 30 ευρω με τιποτα. με τα διπλασια περνω ολοκληρο επεξεργαστη καινουργιο.

Και οι απαιτησεις μου ειναι πολυ χαμηλες, μεχρι 3 -3,2ghz θελω να τον εχω.

Για ψυκτρα δε θαθελα να δωσω πανω απο 30 ευρω με τιποτα. με τα διπλασια περνω ολοκληρο επεξεργαστη καινουργιο.

Στα 30 καλά είσαι μεινε εκει!!

Αντε στείλε και φοτος τωρα να δούμε!

Παρε ενα μετρο..Και δες την αποσταση μισο λεπτο θα σου παρει..(μαζι με το να ποσταρεις και ποσο ειναι) !!

Παιδια ωσπου να επιστρεψω αυριο στο σπιτι μου και να σας μετρησω την αποσταση motherboard - κουτιου θα ηθελα να μου πειτε για τις μνημες.

Θελω να αλλαξω τα auto στο bios Και να βαλω μονος μου τα timings και το ρευμα.αποτι διαβασα ετσι ειναι το σωστο,να μην ταχεις στο auto.

Το προβλημα ειναι οτι εχω δυο διαφορετικες μνημες κουμπωμενες.

2GB Kingston DDR2 800mhz 5-5-5-15

και

2GB Kingston DDR2 1066mhz 7-7-7-20.

Οποτε τι timings και τι ρευμα βαζω;

Αναγκαστικά όλα θα ρυθ,ιστούν βάση της πιο αργής μ΄νημης.. δλδ

800/5-5-5-15

ρευμα όσο σου λέει στην καρτελα του spd στο cpu-z για την πιο αργή μνήμη!

Επειδη δεν εχω καταλαβει με τα timings τι παιζει...

υποτιθεται τα πιο μικρα... δηλαδη στη συγκεκριμενη περιπτωση τα 5-5-5-15 δεν ειναι και τα πιο καλα;

Συνηθως οσο λιγοτερα ειναι τα mhz των μνημων τοσο μικροτερα ειναι και τα timmings... το καλυτερο αλλα και δυσκολοτερο ειναι υψηλα mhz και χαμηλα timmings.

Γενικοτερα παντως, βαλτα ολα στα 800/5-5-5-15 και μην πολυ ασχολησε... οι πρακτικες διαφορες σε επιδοσεις ειναι μηδαμινες και μη ορατες στο ματι σε καθημερινη χρηση!

Επειδη δεν εχω καταλαβει με τα timings τι παιζει...

υποτιθεται τα πιο μικρα... δηλαδη στη συγκεκριμενη περιπτωση τα 5-5-5-15 δεν ειναι και τα πιο καλα;

Τα timings εκφράζουν το πόσο καθυστερεί το τσιπάκι να κάνει κάποια ενέργεια. Οπότε όσο πιο μικρά τόσο το καλύτερο. Από την άλλη όσο μεγαλύτερη η συχνότητα, αυξάνονται και αυτά δυστυχώς.

Οι καλές μνήμες, ή τα καλά Chipsets γενικά, έχουν και υψηλή συχνότητα και χαμηλά Timings.

Είναι αυτό που λέμε σφιχτό Chipset για μητρικές, ή σφιχτά timings όταν μιλάμε για μνήμες.

Για παράδειγμα κάποιες μητρικές ναι μεν κλοκάρουν πολύ τα CPU, αλλά είναι πάφλες. Θυσιάζουν τα Latencies για να ανεβάσουν τη συχνότητα του CPU. Οπότε οι επιδόσεις στο Overclocking δεν είναι όσο καλές θα έπρεπε.

Μπορείς να ρίξεις και μία γρήγορη ματιά εδώ:

http://en.wikipedia..../Memory_timings

Υ.Γ.: Κάποτε είχαμε φάει το παραμύθι πολλοί από εμάς, πως οι μνήμες παίζουν ρόλο στις επιδόσεις. Ρίχναμε πολλά λεφτά για καλά τσιπάκια. 400Ευρώ και τέτοιες καταστάσεις.

Ήταν το Marketing της εποχής. Τώρα είναι άλλα. Smartphones, tablets, κλπ... devil.png

Λοιπον παιδια,η αποσταση motherboard-κουτιου ειναι 16cm.

Οποτε περιμενω προτασεις για ψυκτρα q6600.

Α κατι ακομα, εβαλα στο bios τα latencies της πιο αργης μνημης που μου ειπατε, δηλαδη 5-5-5-15 και 20 (TRc) και εκανα ρεσταρτ και δε μου bootare το pc και εκανε μπιπ μπιπ μπιπ.

Οποτε εκανα clear cmos και επανεφερα τις εργοστασιακες ρυθμισεις για να bootαρει.

Θα σου ελεγα αυτη ... αλλα ειναι πολυ οριακη στο αν θα χωρεσει!!!

http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/1757

Οποτε κοιτας εδώ..

http://www.skroutz.gr/s/417107/CoolerMaster-Vortex-Plus.html

http://www.skroutz.gr/s/417193/Arctic-Freezer-13.html

http://www.skroutz.gr/s/418750/CoolerMaster-Hyper-TX3-EVO.html

Α κατι ακομα, εβαλα στο bios τα latencies της πιο αργης μνημης που μου ειπατε, δηλαδη 5-5-5-15 και 20 (TRc) και εκανα ρεσταρτ και δε μου bootare το pc και εκανε μπιπ μπιπ μπιπ.

Οποτε εκανα clear cmos και επανεφερα τις εργοστασιακες ρυθμισεις για να bootαρει.

Ριξε λίγο ενα screenshot απο τιε καρτελες memory και spd του cpu-z να δουμε τι γίνεται!!

Λοιπον παμε στο cpu-z...

καρτελα memory:

20243976.jpg

καρτελα spd slot1:

47284737.jpg

καρτελα spd slot4:

62061357.jpg

Στο slot 2 ειναι και αλλη μια μνημουλα 1GB ιδια με του slot1.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...