Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πιστεύω πως έχω πρόβλημα μητρικής. Δεν έχω πρόβλημα εκκίνησης. Ο υπολογιστής ξεκινάει κανονικά. Κανένα beep στην εκκίνηση (εκτός απ' το ένα και μοναδικό short beep, που υποδεικνύει απ' το POST ότι όλα καλά). Σίγουρα έχετε αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα. Δηλαδή, η μητρική έχει πρόβλημα κατά τη λειτουργία της. Όχι μόνο στην εκκίνηση. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιό σύντομος. Καί γιά να μην κουράσω, καί για να βρούμε σύντομα μία λύση. Υποδεικνύω παρακάτω συμπτώματα που με οδηγούν στην υπόνοια ότι πρόκειται για χαλασμένη μητρική:

α. On-board κάρτα δικτύου στο device manager με κίτρινο θαυμαστικό. Κατέβασα τον ένα και μοναδικό driver απ' το site της ASUS, έκανα update, αλλά και πάλι τίποτα. Έκανα boot με ubuntu cd, για να αποδείξω τουλάχιστον από κει ότι η ethernet είναι χαλασμένη, και όντως το απέδειξα. Ούτε με το linux έμπαινα internet. Είναι η μόνη απόδειξη που έχω.

β. Unexpected επανεκκίνηση. Δεν οφείλεται όμως σε s/w πρόβλημα ή κάποιο conflict των XP. Αυτό το συμπέρανα διότι, μετά το reset, μπήκα στα events των XP και δεν υπήρχε καμία καταγραφή σφάλματος. Κάτι που πάντα τα Windows καταγράφουν σε τέτοιοες περιπτώσεις. Άλλωστε, όταν μετά την επανεκκίνση μπήκα στα Windows δε μου βγήκε το γνωστό μήνυμα περί συγγνώμης της MS και αν θέλω να αποστείλω το error, κ.λπ. , κ.λπ. , κάτι που πάντα γίνεται. Ήταν (για μένα) πρόβλημα H/W. Το μόνο στοιχείο που έχω να παρατηρήσω είναι πως μου έκανε την επανεκκίνση όταν ήμουν στον IE 8.0. Έχω εγκαταστήσει δοκιμαστικά Firefox, Opera & Chrome και όλα δουλεύουν ok. Με τον IE έκανε το reset. Παράξενο...

γ. Μπλε οθόνη είχα με driver πρόβλημα στην on-board VGA. Και πάλι κατέβασα τον τελευταίο απ' το site, έκανα update, αλλά, παρ' όλ' αυτά τη μπλε οθόνη την "έφαγα".

δ. Το USB mouse που έχω, σε ελάχιστες εκκινήσεις, δεν κάνει επαφή μόλις φτάσουν τα Windows στο desktop. Πρέπει να το αποσυνδέσω απ' την USB, να το ξανασυνδέσω, και παίζει κανονικά. Το συγκεκριμένο mouse το έχω δοκιμάσει και σε άλλα PC και παίζει κανονικότατα. Δε θα έλαγα ότι έχω πρόβλημα, αλλά, επειδή τα κολλήματα του mouse είναι >2 σε διάστημα (περίπου) 4 ημερών, το βάζω κι αυτό στη ζυγαριά.

Απόψεις?

Δημοσ.

δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι τροφοδοτικο? μου εχει κανει και μενα κατι τετοια

ναι οπως λες ολα αυτα οδηγουνε σε μητρικη πρωβλημμα αλλα λεω εγω παλι μηπως το τροφοδοτικο δεν δινει σωστες τασεις? για δες λιγο εαν οχι τοτε ναι παμε σε μητρικη

Δημοσ.

Να δώσω το εξής στοιχείο ακόμη:τη μπλε οθόνη μου την έβγαλε όταν αντικατέστησα το τροφοδοτικό με ένα ολοκαίνουριο που έχω για τέτοιες περιπτώσεις. Δηλαδή, για αμφιβολίες τροφοδοτικού.

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό είναι ένα PEGASUS 425W.

Στον υπολογιστή (Celeron απ' το 2004), έχω:

1x IDE HDD

2x IDE DVD (1 DVD και 1 DVD-RW)

1x PCI modem

2x 265 RAM modules

τροφοδοτικό PRO-POWER 350W (δηλ. no-name)

Δημοσ.

και με το παλιο στα εκανε αυτα?

πια καρτουλα γραφικων ακριβως εχεις? αυτο το πιγασους πρωσοπικα δεν το ξερω ακριβως ειναι silverstone σειρα ειναι

Δημοσ.

Πολύ πιθανόν.Αν και αν δεν δούλευε το ethernet από βλάβη μητρικής δεν θα το έβλεπες καθόλου στις συσκευές οπότε εδώ παίζει η driver η conflig.

Ξεκίνα με memtest πολύ συχνά χαλασμένη μνήμη κάνει προβλήματα που μοιάζουν με μητρικής.

Αν έχεις την δυνατότητα προχώρα σε αυτό που σου λέει ο πανος να ελέγξεις το τροφοδοτικό καλύτερα να βάλεις ένα άλλο επάνω αν έχεις να δοκιμάσεις. (Edit το έχεις κάνει απ'οτι είδα)

Αν δεν αλλάξει τίποτα κοίτα για φουσκωμένους πυκνωτές (μπορείς κ πριν)στην μητρική σου.

Δημοσ.

μηπως το παλιο ειχε πρωβλημμα και σε εκαψε την μητρικη? και αυτο μου ετυχε να εχω κι εγω ενα τετοιο 350w οπως εσυ και να καψει την μητρικη αν εχεις πολυμετρο κανε μια μετρηση αλλιως παντο καπου να σου το μετρησουν αν θες πιο πολυ σου το λεω για να βγεις απο την ενοια οτι το τροφοδοτικο προκαλεσε βλαβη και δεν ηταν απλα οτι ηρθε η ωρα της η μητρικη να καει

Δημοσ.

Με το παλιό δεν έχω μπλε οθόνες. Αν, και για να πω την αλήθεια, μία μπλε οθόνη έχω όλη κι όλη, κι αυτή λίγη ώρα αφού έβαλα το PEGASUS. Το άλλαξα, και με το παλιό, άλλη πλε οθόνη δεν έχω αυτές τις 10 ημέρες που το παρακολουθώ.

Για φουσκωμένους πυκνωτές έχω ήδη κοιτάξει (σχολαστικότατα). Δεν υπάρχει κανένας. Είναι όλοι ok.

Όσο για τη RAM, έχω ελέγξει και τα δύο modules. Καί με το memtest καί με ένα αλλο πρόγραμμα. Για ώρες. Τόσο και τα δύο μαζί, όσο και μόνο του το καθένα. Και μάλιστα, σε άλλο slot απ' αυτό που ήταν εγκατεστημένο. Δε βρέθηκε κάποιο ελλατωματικό.

Δημοσ.

αρα ειναι πρωβλημμα του τροφοδοτικου του καινουριου? αν επιτρεπεται γιατι το εβαλες? ααα ναι ειναι λιγα αυτα τα watt καλα εκανες αλλα γιατι δεν πηρες κατι πιο αξιοπιστο (cooler master, corsair, zalman, enermax, l&c) ειναι μερικα απο τα καλα τροφοδοτικα αλλα για μενα ξεχοριζουνε τα 2 πρωτα

ποια καρτουλα γραφικων εχουμε? δεν μας ειπες γιατι αυτες κανουνε ζημια μεγαλη θελουνε δυναμη πολυ και ισχυ για να δουλεψουνε καλα

Δημοσ.

Το PEGASUS το είχα πάρει όταν είχα πρωτοαρχίσει να ασχολούμε με PCs. Γι' αυτό και το έχω.

Για τον ίδιο λόγο, έχω και ένα SILVER STONE 400W. Δεν ξέρω ποιό απ' τα δύο είναι καλύτερο. Εγώ έκανα αντικατάσταση του no-name με το PEGASUS.

Δημοσ.

μακρια απο silverstone πηρα ενα και κοντεψε να με χτυπισει και το ρευμα δεν λεω για την εταιρεια κατι απλα οταν βλεπεις ενα τροφοδοτικο 55Ε 850W πλαισιο κιολας και ειναι μια αξιοπρεπεις μαρκα οπως η silverstone θα το αγορασεις να το εχεις και μελοντικα αλλα η τιμη του ομως <<βρομουσε>> κατι δεν πηγενε καλα, και να τι δεν πηγεναι καλα πετουσε λαμψεις οτιδιποτε εβαζες στικακι εβαζες ρευμα πετουσε καρτα γραφικων βιζωνες το βυζμα σπινθιριζε ωσπου καηκε τελειως και δεν εδινε αλλο ταση +12ν και με εδωσαν ενα cooler master

Δημοσ.

Το μήνυμα στη μπλε οθόνη το googlε σες?

Κάθε μπλε οθόνη βγάζει διαφορετικό κωδικό. Έχω google-άρει όλους τους κωδικούς, οι οποίο κατά μέσο όρο είναι 4-5. Στο site της η MS αναφέρεται κυρίως σε λανθασμένα RAM modules ή ελαττωματική μητρική.

Τα modules τα έχω σκανάρει, και δεν έχουν βγάλει κανένα error.

Έβγαλα και τα δύο 256-άρια, και δούλεψα για λίγο με ένα 256-άρι που έχω από παλιό pc. Με αυτό, δε μου έβγαλε μπλε οθόνη. Βέβαια, δούλεψα για λίγο. Το άφησα επάνω για ένα τέταρτο (περίπου) μόνο. Δεν ήταν δυνατό να δουλέψω. Το σύστημα σερνόταν. Αν σκεφτείτε ότι, απ' τα 256 τα 64 τα δέσμευε η on-baord VGA, καταλαβαίνετε για τί ταλαιπωρία σας λέω !!

Δημοσ.

Το σύστημα παραχτυπάει μπλε οθόνες. Κάτι που με βάζει σε υποψίες ότι ίσως να πρόκειται για RAM.

Έβγαλα και τα δύο modules και έβαλα το ένα παλιό δικό μου και δουλεύω με αυτό. Κοίταξα σχολαστικά τις επαφές από τα δύο modules που έβαγαλα και είδα ότι στο ένα όλες οι επαφές είναι αρκετά καλές ανώ στο άλλο υπάρχουν τρεις σαν καμένες. Ανεβάζω και τις σχετικες φωτογραφίες. Δυστυχώς, δε μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο με τις φωτός. Δεν έχω και scanner υψηλών προδιαγραφών. Ελπίζω να σας οδηγήσω σε συμπεράσματα.

Πάμε....

Αντίθετα απ' τις φωτογραφίες του ελαττωματικού ελπίζω module, το δεύτερο δεν έχει καμία τέτοια καμένη ή χαλασμένη επαφή.

Αριστερά απ' το κόκκινο πλαίσιο, μπορεί να φαίνονται, κάπως, κι άλλες χαλασμένες επαφές. Δεν είναι όμως. Αν βλέπατε από κοντά το module θα βλέπατε καθαρά ότι πρόκειται μόνο για αυτές τις τρεις που έχω πλαισιώσει.

post-80634-0-17634100-1336300761_thumb.jpg

post-80634-0-72576500-1336300770_thumb.jpg

post-80634-0-07303000-1336300789_thumb.jpg

post-80634-0-72640500-1336300793_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...