andreaspA Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 9 ώρες πριν, mechpanos είπε Προς ψήστες του forum, αναβιώνω το παλιό θέμα ενόψει Πάσχα!!! Έχω φτιάξει χτιστή ψησταριά - bbq, και λέω να βάλω το Πάσχα εκεί αρνί κοκορέτσι. Η ψητούρα θα γίνει με πατέρα και πεθερό που είναι οι παλιοί ψήστες αλλά κάτι μου λεγε ο πεθερός που δεν μου κάθεται καλά...να βάλουμε να ανάψουμε κάρβουνα σε άλλη ψησταριά δίπλα, και να τα μεταφέρουμε στην κύρια... Αυτό βασικά το κάναμε στο χωριό όταν ψήναμε στην ύπαιθρο, όπου ετοιμάζαμε την φωτιά δίπλα και βάζαμε λίγο λίγο όσο χρειαζόταν στην ανοιχτή ψησταριά όπου ψηνόταν το αρνί. Εδώ όμως είναι χτιστή εστία με πυρότουβλο και εκτιμώ ότι δεν χρειάζεται καθώς θα είναι εντελώς διαφορετική φάση το ψήσιμο. Έχει κανένας εμπειρία και να δώσει τις σχετικές οδηγίες, γιατί στο χτιστό μόνο μπριζόλες και πανσέτες έχω ψήσει μέχρι στιγμής, αρκετές μεν, χαλαρά δε...τώρα σοβαρεύουν τα πράγματα, μην ξεφτιλιστούμε Ακου τον παλιο! Οχι απλα τωρα χρειαζεται αλλα χρειαζεται ακομα περισσοτερο απο οτι στον λάκο. Ποσα καρβουνα θα βαλεις δηλαδη για να την βγαλεις 3 ωρες να σουβλιζεις αρνι? Ισα ισα το χτιστο bbq θελει σιγα σιγα γιατι πυρώνει πολύ. Εννοειται οτι πρεπει να εχεις φωτια καπου αλλου διπλα και συμπληρώνεις. Σου προτεινω να τους αφησεις να ψησουν, να βαλεις το τσιπουρακι σου και να αραξεις διπλα να κοιτας και να μαθαινεις Καλο Πασχα! 8 ώρες πριν, jmmys είπε Εφοσων εχεις εγκατάσταση για σούβλα σε χτιστή ψησταριά,βάζεις τα κάρβουνα,8-10 κιλά,τα σπρώχνεις πίσω,μόλις πιάσουν στάχτη πάνω,βάζεις τη σούβλα,και σιγά σιγά τα φέρνεις μπροστά. Έτσι ψήνω χρόνια τώρα.Φέτος ένα κατσίκι σούβλα και ένα σε ξυλόφουρνο. Τωρα για τη μαρινάδα,ο καθένας έχει τη δική του. Και καταφερνεις και πλησιαζεις κοντυτερα απο 3 μετρα στο bbq ? 1 1
Amaretos Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Υπερβολες, μια χαρα θα ψησεις χωρις βρωμιες και ιστοριες. Ναι στο χωριο ψηναμε/ψηνουμε ετσι, επειδη υπαρχει η απλα , και ψηνουμε με ξυλα, οποτε καπως πρεπει να παραγουμε καρβουνα για να συμπληρωνουμε. Τωρα στις πολεις που δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα, παρε 10 κιλα καρβουναμ, βαλε αναψε 3-4 κιλα για αρχη, μολις αναψουν τα απλωνεις δεξια αριστερα απο το αρνι ετσι και αλλιως απο κατω δεν βαζεις παρα μονο ελαχιστα, και απλα αυτο που εχεις να κανεις ειναι ανα 15-25 λεπτα αναλογως πως τα βλεπεις να συμλπληρωνεις με το χερι καρβουνα κατα μηκος του σωρου για να αναβουν σιγα σιγα και να αναπληρωνεις αυτα που τελειωνουν. Εχω ψησει αρκετες φορες ετσι δεν ειναι κατι φοβερο. Σε ολες τις ψησταρες στην αθηνα τα μαγαζθια που βαζουν 20-30 σουβλες κοκορετσια/κοντοσουβλια αρνια κλπ, τι καν9υν αναβουν φωτια στο πεζοδρομιο και την πανε μεσα? Απλα συμπληρωνουν καρβουνα "πριν" αρχισει να πεφτει η φωτια. Καλο ψησιμο φιλαρακι. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, andreaspA είπε Και καταφερνεις και πλησιαζεις κοντυτερα απο 3 μετρα στο bbq ? Φυσικά.Πάνω από 20 χρόνια έτσι σουβλίζω.Είναι κυρτή ψησταριά,η σούβλα μπαίνει μπροστά,τα κάρβουνα 30-40 πόντους πίσω.Εντάξει δεν μπαίνουν όλα με τη μία,6-7 κιλά,και μετά τα υπόλοιπα από πίσω. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2023 από jmmys
mechpanos Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Ευχαριστώ παλιοί ψήστες μου!!! Θα βάλω μια 2η ψησταριά εκεί δίπλα, για τα κάρβουνα, για να είμαστε on the safe side. Έτσι κι αλλιώς θα χρειαστεί να ψήσουμε και μπριζόλες - πανσέτες κλπ, οπότε το πολύ πολύ να χρησιμοποιηθεί για αυτό, καθώς επάνω στο bbq θα υπάρχει και αρνί και κοκορέτσι. Ένα θεματάκι είναι κι αυτό, θα τα βάλω πάνω κάτω, ή μπροστά το ένα - πίσω το άλλο; 1
Amaretos Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 3 λεπτά πριν, mechpanos είπε Ευχαριστώ παλιοί ψήστες μου!!! Θα βάλω μια 2η ψησταριά εκεί δίπλα, για τα κάρβουνα, για να είμαστε on the safe side. Έτσι κι αλλιώς θα χρειαστεί να ψήσουμε και μπριζόλες - πανσέτες κλπ, οπότε το πολύ πολύ να χρησιμοποιηθεί για αυτό, καθώς επάνω στο bbq θα υπάρχει και αρνί και κοκορέτσι. Ένα θεματάκι είναι κι αυτό, θα τα βάλω πάνω κάτω, ή μπροστά το ένα - πίσω το άλλο; Πανω πισω στην πλατη του bbq το αρνι, μπροστα το κοκορετσι, αλλα παιζει ρολο η κατανομη της φωτιας, αυτο θα το δειτε εσεις εκεινη την ωρα, τοσος κοσμος θα ειστε θα την βρειτε την ακρη 1
Gatilaras Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 3 ώρες πριν, mechpanos είπε Ευχαριστώ παλιοί ψήστες μου!!! Θα βάλω μια 2η ψησταριά εκεί δίπλα, για τα κάρβουνα, για να είμαστε on the safe side. Έτσι κι αλλιώς θα χρειαστεί να ψήσουμε και μπριζόλες - πανσέτες κλπ, οπότε το πολύ πολύ να χρησιμοποιηθεί για αυτό, καθώς επάνω στο bbq θα υπάρχει και αρνί και κοκορέτσι. Ένα θεματάκι είναι κι αυτό, θα τα βάλω πάνω κάτω, ή μπροστά το ένα - πίσω το άλλο; Βαλε μια παγωμενη μπυριτσα ή ενα τσιπουρακι με κανα αυγο κομμενο με λαδοξυδο,καμια ντοματουλα,κανα αγγουρακι κ ασε τους γηραιοτερους να αναλαβουν ωστε αμα κανουν μλκια και θα τη χρεωθουν αυτοι και εσυ θα εισαι ξεκουραστος😉 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα