Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον παιδιά, είμαι ανάμεσα στην αγορά μιας τέτοιας και μια τέτοιας. Βέβαια θα μου πείτε μεγάλη διαφορά στην τιμή και ίσως η weber δεν είναι ακόμα για εμένα που είμαι αρχάριος.

1. Λέτε να πάρω για αρχή την φθηνή και μετά να δω για την ακριβή ή ότι πάρω τώρα με αυτό θα μείνω οπότε ας πάρω τη weber κατευθείαν;

2. Τι χάνω με την φθηνή πιστεύετε;

3. Επίσης σε πρώτη φάση θα ψήνω για 1-2 άτομα max, λίγες φορές θα χρειαστεί για περισσότερους… τι λέτε μήπως είναι μεγάλη μια 57cm;

4. Στην φθηνή θα μπορώ να κάνω τα φουρνιστά άραγε;

 

1. Δικό σου το πορτοφόλι .

2. Μια weber .

3. Και με μια 47άρα κάνεις τη δουλειά σου .

4. Είτε πάρεις τη μια είτε την άλλη , πάρε και ένα ηλεκτρικό φουρνάκι ... :P

  • Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

4. Σε καμία από αυτές δε θα καταφέρεις να κάνεις φουρνιστά. Πάνω στο τρίωρο που θα έχεις ανανεώσει 5 φορές τα κάρβουνα, θα το βάλεις στο φούρνο στους 250

 

4. Είτε πάρεις τη μια είτε την άλλη , πάρε και ένα ηλεκτρικό φουρνάκι ...  :P

 

Ωχ ήδη δύο μου λένε πως θα χρειαστώ φουρνάκι και πως δεν θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την μπαρμπεκιουκιέρα σαν φούρνο!  :-(  Εάν τριτώσει θα μπώ σε σοβαρές σκέψεις!

  • 7 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

επαναφέρω το θέμα.

μετα το ψησιμο σε μπαλκόνι ποιος ειναι ο ασφαλης τρόπος να σβησεις καρβουνα;

τα αφηνεις μόνα τους;

κλεινω το καπάκι τις ψησταριάς;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, lasithi12 είπε

επαναφέρω το θέμα.

μετα το ψησιμο σε μπαλκόνι ποιος ειναι ο ασφαλης τρόπος να σβησεις καρβουνα;

τα αφηνεις μόνα τους;

κλεινω το καπάκι τις ψησταριάς;

Εάν διαθέτει καπάκι η ψησταριά σου, τότε το κλείνεις και αντίστοιχα κλείνεις και τους αεραγωγούς, εάν διαθέτει.

  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω για να ρωτήσω, χτιστή ψησταριά έχει κάνει κανείς; Κι αν ναι, τι υλικά χρησιμοποίησε; Με έχει πιάσει η βλακεία μου να καθίσω να φτιάξω μια για τους γονείς μου.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Ola150 είπε

Επαναφέρω για να ρωτήσω, χτιστή ψησταριά έχει κάνει κανείς; Κι αν ναι, τι υλικά χρησιμοποίησε; Με έχει πιάσει η βλακεία μου να καθίσω να φτιάξω μια για τους γονείς μου.

Στο χωριο που εχει φτιαξει ο πατερας μου πριν χρονια με πυροτουβλο κατα κυριο λογο κ τσιμεντο την εχει κανει κ μια χαρα κανει τη δουλεια της.

  • Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Προς ψήστες του forum, αναβιώνω το παλιό θέμα ενόψει Πάσχα!!!

Έχω φτιάξει χτιστή ψησταριά - bbq, και λέω να βάλω το Πάσχα εκεί αρνί κοκορέτσι. Η ψητούρα θα γίνει με πατέρα και πεθερό που είναι οι παλιοί ψήστες αλλά κάτι μου λεγε ο πεθερός που δεν μου κάθεται καλά...να βάλουμε να ανάψουμε κάρβουνα σε άλλη ψησταριά δίπλα, και να τα μεταφέρουμε στην κύρια... Αυτό βασικά το κάναμε στο χωριό όταν ψήναμε στην ύπαιθρο, όπου ετοιμάζαμε την φωτιά δίπλα και βάζαμε λίγο λίγο όσο χρειαζόταν στην ανοιχτή ψησταριά όπου ψηνόταν το αρνί. Εδώ όμως είναι χτιστή εστία με πυρότουβλο και εκτιμώ ότι δεν χρειάζεται καθώς θα είναι εντελώς διαφορετική φάση το ψήσιμο.

Έχει κανένας εμπειρία και να δώσει τις σχετικές οδηγίες, γιατί στο χτιστό μόνο μπριζόλες και πανσέτες έχω ψήσει μέχρι στιγμής, αρκετές μεν, χαλαρά δε...τώρα σοβαρεύουν τα πράγματα, μην ξεφτιλιστούμε :) :) :)

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Προς ψήστες του forum, αναβιώνω το παλιό θέμα ενόψει Πάσχα!!!

Έχω φτιάξει χτιστή ψησταριά - bbq, και λέω να βάλω το Πάσχα εκεί αρνί κοκορέτσι. Η ψητούρα θα γίνει με πατέρα και πεθερό που είναι οι παλιοί ψήστες αλλά κάτι μου λεγε ο πεθερός που δεν μου κάθεται καλά...να βάλουμε να ανάψουμε κάρβουνα σε άλλη ψησταριά δίπλα, και να τα μεταφέρουμε στην κύρια... Αυτό βασικά το κάναμε στο χωριό όταν ψήναμε στην ύπαιθρο, όπου ετοιμάζαμε την φωτιά δίπλα και βάζαμε λίγο λίγο όσο χρειαζόταν στην ανοιχτή ψησταριά όπου ψηνόταν το αρνί. Εδώ όμως είναι χτιστή εστία με πυρότουβλο και εκτιμώ ότι δεν χρειάζεται καθώς θα είναι εντελώς διαφορετική φάση το ψήσιμο.

Έχει κανένας εμπειρία και να δώσει τις σχετικές οδηγίες, γιατί στο χτιστό μόνο μπριζόλες και πανσέτες έχω ψήσει μέχρι στιγμής, αρκετές μεν, χαλαρά δε...τώρα σοβαρεύουν τα πράγματα, μην ξεφτιλιστούμε :) :) :)

Εφοσων εχεις εγκατάσταση για σούβλα σε χτιστή ψησταριά,βάζεις τα κάρβουνα,8-10 κιλά,τα σπρώχνεις πίσω,μόλις πιάσουν στάχτη πάνω,βάζεις τη σούβλα,και σιγά σιγά τα φέρνεις μπροστά.
Έτσι ψήνω χρόνια τώρα.Φέτος ένα κατσίκι σούβλα και ένα σε ξυλόφουρνο.

Τωρα για τη μαρινάδα,ο καθένας έχει τη δική του.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, jmmys είπε

Εφοσων εχεις εγκατάσταση για σούβλα σε χτιστή ψησταριά,βάζεις τα κάρβουνα,8-10 κιλά,τα σπρώχνεις πίσω,μόλις πιάσουν στάχτη πάνω,βάζεις τη σούβλα,και σιγά σιγά τα φέρνεις μπροστά.
Έτσι ψήνω χρόνια τώρα.Φέτος ένα κατσίκι σούβλα και ένα σε ξυλόφουρνο.

Τωρα για τη μαρινάδα,ο καθένας έχει τη δική του.

Ωραίος! Οπότε όλη η φωτιά γίνεται στο bbq, πυρώνει και το πυρότουβλο και ψήνεται ολόπλευρα το σουβλιζόμενο κρέας έτσι!!!

Μαρινάδα;;; Λάδι λεμόνι αλάτι πιπέρι παραδοσιακά πράματα!!!

Δημοσ.

Man... δεν είναι μέρα να μπλέκεις με τέτοια ευαίσθητα θέματα... κάνε ότι πεί ο πεθερός, τέλος!
Πετάει ο γάιδαρος... πετάει κ φτύνει κ τα κουκούτσια άμα λάχει ναούμ.
(φιλική συμβουλή... να είναι κρυμμένα καλά τα χασαπομάχαιρα)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, zoranb είπε

Man... δεν είναι μέρα να μπλέκεις με τέτοια ευαίσθητα θέματα... κάνε ότι πεί ο πεθερός, τέλος!
Πετάει ο γάιδαρος... πετάει κ φτύνει κ τα κουκούτσια άμα λάχει ναούμ.
(φιλική συμβουλή... να είναι κρυμμένα καλά τα χασαπομάχαιρα)

Χαχαχαχα σιγά μην αφήσω το πεθερό να βάζει κάρβουνα με το φτιάρι πάνω στο bbq, και να τα μεταφέρει πάνω από τα καλά πλακάκια της βεράντας!!! Ούτε καν!!! Καλύτερα να μην ψηθεί το αρνί ποτέ!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανάλογα τι σχέση εχεις με τα πεθερικά.

Τωρα το να κουβαλάς αναμμένα κάρβουνα σε μια χτιστή ψησταριά;;;;Τι να πω.

Δεν είναι επιστήμη.

Αφησε τους να κάνουν ότι θέλουν.Εσυ άραξε και πιες το κρασί σου.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
9 ώρες πριν, mechpanos είπε

Προς ψήστες του forum, αναβιώνω το παλιό θέμα ενόψει Πάσχα!!!

Έχω φτιάξει χτιστή ψησταριά - bbq, και λέω να βάλω το Πάσχα εκεί αρνί κοκορέτσι. Η ψητούρα θα γίνει με πατέρα και πεθερό που είναι οι παλιοί ψήστες αλλά κάτι μου λεγε ο πεθερός που δεν μου κάθεται καλά...να βάλουμε να ανάψουμε κάρβουνα σε άλλη ψησταριά δίπλα, και να τα μεταφέρουμε στην κύρια... Αυτό βασικά το κάναμε στο χωριό όταν ψήναμε στην ύπαιθρο, όπου ετοιμάζαμε την φωτιά δίπλα και βάζαμε λίγο λίγο όσο χρειαζόταν στην ανοιχτή ψησταριά όπου ψηνόταν το αρνί. Εδώ όμως είναι χτιστή εστία με πυρότουβλο και εκτιμώ ότι δεν χρειάζεται καθώς θα είναι εντελώς διαφορετική φάση το ψήσιμο.

Έχει κανένας εμπειρία και να δώσει τις σχετικές οδηγίες, γιατί στο χτιστό μόνο μπριζόλες και πανσέτες έχω ψήσει μέχρι στιγμής, αρκετές μεν, χαλαρά δε...τώρα σοβαρεύουν τα πράγματα, μην ξεφτιλιστούμε :) :) :)

Δες μία το παρακάτω βιντεάκι

 

Τα κάρβουνα θα πρέπει να έχουν «χωνέψει» πριν βάλεις το κατσίκι/αρνί κτλ. Σε περίπτωση που χρειαστεί να συμπληρώσεις, θα πρέπει να τα ανάψεις σε κάποιο άλλο μέρος και να τα μεταφέρεις «χωνεμένα» στην ψησταριά. Το βιντεάκι είναι αρκετά επεξηγηματικό για τέτοιου είδους ψησίματα και θα σε βοηθήσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...