agrio.imeros Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Λοιπον παιδιά, είμαι ανάμεσα στην αγορά μιας τέτοιας και μια τέτοιας. Βέβαια θα μου πείτε μεγάλη διαφορά στην τιμή και ίσως η weber δεν είναι ακόμα για εμένα που είμαι αρχάριος. 1. Λέτε να πάρω για αρχή την φθηνή και μετά να δω για την ακριβή ή ότι πάρω τώρα με αυτό θα μείνω οπότε ας πάρω τη weber κατευθείαν; 2. Τι χάνω με την φθηνή πιστεύετε; 3. Επίσης σε πρώτη φάση θα ψήνω για 1-2 άτομα max, λίγες φορές θα χρειαστεί για περισσότερους… τι λέτε μήπως είναι μεγάλη μια 57cm; 4. Στην φθηνή θα μπορώ να κάνω τα φουρνιστά άραγε; 1. Δικό σου το πορτοφόλι . 2. Μια weber . 3. Και με μια 47άρα κάνεις τη δουλειά σου . 4. Είτε πάρεις τη μια είτε την άλλη , πάρε και ένα ηλεκτρικό φουρνάκι ...
zoranb Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 4. Σε καμία από αυτές δε θα καταφέρεις να κάνεις φουρνιστά. Πάνω στο τρίωρο που θα έχεις ανανεώσει 5 φορές τα κάρβουνα, θα το βάλεις στο φούρνο στους 250 4. Είτε πάρεις τη μια είτε την άλλη , πάρε και ένα ηλεκτρικό φουρνάκι ... Ωχ ήδη δύο μου λένε πως θα χρειαστώ φουρνάκι και πως δεν θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την μπαρμπεκιουκιέρα σαν φούρνο! Εάν τριτώσει θα μπώ σε σοβαρές σκέψεις!
lasithi12 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 επαναφέρω το θέμα. μετα το ψησιμο σε μπαλκόνι ποιος ειναι ο ασφαλης τρόπος να σβησεις καρβουνα; τα αφηνεις μόνα τους; κλεινω το καπάκι τις ψησταριάς;
ilpapacha Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, lasithi12 είπε επαναφέρω το θέμα. μετα το ψησιμο σε μπαλκόνι ποιος ειναι ο ασφαλης τρόπος να σβησεις καρβουνα; τα αφηνεις μόνα τους; κλεινω το καπάκι τις ψησταριάς; Εάν διαθέτει καπάκι η ψησταριά σου, τότε το κλείνεις και αντίστοιχα κλείνεις και τους αεραγωγούς, εάν διαθέτει.
Ola150 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Επαναφέρω για να ρωτήσω, χτιστή ψησταριά έχει κάνει κανείς; Κι αν ναι, τι υλικά χρησιμοποίησε; Με έχει πιάσει η βλακεία μου να καθίσω να φτιάξω μια για τους γονείς μου.
Gatilaras Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 21 λεπτά πριν, Ola150 είπε Επαναφέρω για να ρωτήσω, χτιστή ψησταριά έχει κάνει κανείς; Κι αν ναι, τι υλικά χρησιμοποίησε; Με έχει πιάσει η βλακεία μου να καθίσω να φτιάξω μια για τους γονείς μου. Στο χωριο που εχει φτιαξει ο πατερας μου πριν χρονια με πυροτουβλο κατα κυριο λογο κ τσιμεντο την εχει κανει κ μια χαρα κανει τη δουλεια της. 1
mechpanos Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Προς ψήστες του forum, αναβιώνω το παλιό θέμα ενόψει Πάσχα!!! Έχω φτιάξει χτιστή ψησταριά - bbq, και λέω να βάλω το Πάσχα εκεί αρνί κοκορέτσι. Η ψητούρα θα γίνει με πατέρα και πεθερό που είναι οι παλιοί ψήστες αλλά κάτι μου λεγε ο πεθερός που δεν μου κάθεται καλά...να βάλουμε να ανάψουμε κάρβουνα σε άλλη ψησταριά δίπλα, και να τα μεταφέρουμε στην κύρια... Αυτό βασικά το κάναμε στο χωριό όταν ψήναμε στην ύπαιθρο, όπου ετοιμάζαμε την φωτιά δίπλα και βάζαμε λίγο λίγο όσο χρειαζόταν στην ανοιχτή ψησταριά όπου ψηνόταν το αρνί. Εδώ όμως είναι χτιστή εστία με πυρότουβλο και εκτιμώ ότι δεν χρειάζεται καθώς θα είναι εντελώς διαφορετική φάση το ψήσιμο. Έχει κανένας εμπειρία και να δώσει τις σχετικές οδηγίες, γιατί στο χτιστό μόνο μπριζόλες και πανσέτες έχω ψήσει μέχρι στιγμής, αρκετές μεν, χαλαρά δε...τώρα σοβαρεύουν τα πράγματα, μην ξεφτιλιστούμε
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 26 λεπτά πριν, mechpanos είπε Προς ψήστες του forum, αναβιώνω το παλιό θέμα ενόψει Πάσχα!!! Έχω φτιάξει χτιστή ψησταριά - bbq, και λέω να βάλω το Πάσχα εκεί αρνί κοκορέτσι. Η ψητούρα θα γίνει με πατέρα και πεθερό που είναι οι παλιοί ψήστες αλλά κάτι μου λεγε ο πεθερός που δεν μου κάθεται καλά...να βάλουμε να ανάψουμε κάρβουνα σε άλλη ψησταριά δίπλα, και να τα μεταφέρουμε στην κύρια... Αυτό βασικά το κάναμε στο χωριό όταν ψήναμε στην ύπαιθρο, όπου ετοιμάζαμε την φωτιά δίπλα και βάζαμε λίγο λίγο όσο χρειαζόταν στην ανοιχτή ψησταριά όπου ψηνόταν το αρνί. Εδώ όμως είναι χτιστή εστία με πυρότουβλο και εκτιμώ ότι δεν χρειάζεται καθώς θα είναι εντελώς διαφορετική φάση το ψήσιμο. Έχει κανένας εμπειρία και να δώσει τις σχετικές οδηγίες, γιατί στο χτιστό μόνο μπριζόλες και πανσέτες έχω ψήσει μέχρι στιγμής, αρκετές μεν, χαλαρά δε...τώρα σοβαρεύουν τα πράγματα, μην ξεφτιλιστούμε Εφοσων εχεις εγκατάσταση για σούβλα σε χτιστή ψησταριά,βάζεις τα κάρβουνα,8-10 κιλά,τα σπρώχνεις πίσω,μόλις πιάσουν στάχτη πάνω,βάζεις τη σούβλα,και σιγά σιγά τα φέρνεις μπροστά. Έτσι ψήνω χρόνια τώρα.Φέτος ένα κατσίκι σούβλα και ένα σε ξυλόφουρνο. Τωρα για τη μαρινάδα,ο καθένας έχει τη δική του.
mechpanos Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 24 λεπτά πριν, jmmys είπε Εφοσων εχεις εγκατάσταση για σούβλα σε χτιστή ψησταριά,βάζεις τα κάρβουνα,8-10 κιλά,τα σπρώχνεις πίσω,μόλις πιάσουν στάχτη πάνω,βάζεις τη σούβλα,και σιγά σιγά τα φέρνεις μπροστά. Έτσι ψήνω χρόνια τώρα.Φέτος ένα κατσίκι σούβλα και ένα σε ξυλόφουρνο. Τωρα για τη μαρινάδα,ο καθένας έχει τη δική του. Ωραίος! Οπότε όλη η φωτιά γίνεται στο bbq, πυρώνει και το πυρότουβλο και ψήνεται ολόπλευρα το σουβλιζόμενο κρέας έτσι!!! Μαρινάδα;;; Λάδι λεμόνι αλάτι πιπέρι παραδοσιακά πράματα!!!
zoranb Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Man... δεν είναι μέρα να μπλέκεις με τέτοια ευαίσθητα θέματα... κάνε ότι πεί ο πεθερός, τέλος! Πετάει ο γάιδαρος... πετάει κ φτύνει κ τα κουκούτσια άμα λάχει ναούμ. (φιλική συμβουλή... να είναι κρυμμένα καλά τα χασαπομάχαιρα)
mechpanos Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Μόλις τώρα, zoranb είπε Man... δεν είναι μέρα να μπλέκεις με τέτοια ευαίσθητα θέματα... κάνε ότι πεί ο πεθερός, τέλος! Πετάει ο γάιδαρος... πετάει κ φτύνει κ τα κουκούτσια άμα λάχει ναούμ. (φιλική συμβουλή... να είναι κρυμμένα καλά τα χασαπομάχαιρα) Χαχαχαχα σιγά μην αφήσω το πεθερό να βάζει κάρβουνα με το φτιάρι πάνω στο bbq, και να τα μεταφέρει πάνω από τα καλά πλακάκια της βεράντας!!! Ούτε καν!!! Καλύτερα να μην ψηθεί το αρνί ποτέ!!!
zoranb Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Man.... μαζί με τα χασαπομάχαιρα κρύψε ΚΑΙ το φτυάρι, τέλος! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Ανάλογα τι σχέση εχεις με τα πεθερικά. Τωρα το να κουβαλάς αναμμένα κάρβουνα σε μια χτιστή ψησταριά;;;;Τι να πω. Δεν είναι επιστήμη. Αφησε τους να κάνουν ότι θέλουν.Εσυ άραξε και πιες το κρασί σου. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2023 από jmmys
ilpapacha Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 9 ώρες πριν, mechpanos είπε Προς ψήστες του forum, αναβιώνω το παλιό θέμα ενόψει Πάσχα!!! Έχω φτιάξει χτιστή ψησταριά - bbq, και λέω να βάλω το Πάσχα εκεί αρνί κοκορέτσι. Η ψητούρα θα γίνει με πατέρα και πεθερό που είναι οι παλιοί ψήστες αλλά κάτι μου λεγε ο πεθερός που δεν μου κάθεται καλά...να βάλουμε να ανάψουμε κάρβουνα σε άλλη ψησταριά δίπλα, και να τα μεταφέρουμε στην κύρια... Αυτό βασικά το κάναμε στο χωριό όταν ψήναμε στην ύπαιθρο, όπου ετοιμάζαμε την φωτιά δίπλα και βάζαμε λίγο λίγο όσο χρειαζόταν στην ανοιχτή ψησταριά όπου ψηνόταν το αρνί. Εδώ όμως είναι χτιστή εστία με πυρότουβλο και εκτιμώ ότι δεν χρειάζεται καθώς θα είναι εντελώς διαφορετική φάση το ψήσιμο. Έχει κανένας εμπειρία και να δώσει τις σχετικές οδηγίες, γιατί στο χτιστό μόνο μπριζόλες και πανσέτες έχω ψήσει μέχρι στιγμής, αρκετές μεν, χαλαρά δε...τώρα σοβαρεύουν τα πράγματα, μην ξεφτιλιστούμε Δες μία το παρακάτω βιντεάκι Τα κάρβουνα θα πρέπει να έχουν «χωνέψει» πριν βάλεις το κατσίκι/αρνί κτλ. Σε περίπτωση που χρειαστεί να συμπληρώσεις, θα πρέπει να τα ανάψεις σε κάποιο άλλο μέρος και να τα μεταφέρεις «χωνεμένα» στην ψησταριά. Το βιντεάκι είναι αρκετά επεξηγηματικό για τέτοιου είδους ψησίματα και θα σε βοηθήσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα