MT60RS Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 1. το καλυτερο ειναι να τους κλεινεις το οξυγονο 2. αναλογα τα καρβουνα και τη χρηση. Αν εχουν ψωμι ακομα, τα καθαριζεις απο τις σταχτες και βλεπεις 1
agrio.imeros Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) 1. Όταν τελειώνει το ψήσιμο, πως σβήνω τα κάρβουνα; 2. Τα σβησμένα κάρβουνα αντέχουν και για δεύτερο, τρίτο κλπ. ψήσιμο; 3. Τι εννοείς με αυτό που λες πως "...στη φώτο που έβαλες η μια ψησταριά με την άλλη έχουν μεγάλη διαφορά στο στήσιμο και στη τιμή"? Οκ στην τιμή το βλέπω, στο ψήσιμο όμως? 1. α. Τα αφήνεις να σβήσουν μόνα τους . β. Τους κόβεις το οξυγόνο (απαντήθηκε πιο πάνω). γ. Τα σκεπάζεις με παλιά στάχτη που έχεις κρατημένη. 2. α. Μπορείς . β. Δεν αξίζουν τον κόπο. Καλύτερα να διατηρείς την ψησταριά καθαρή από στάχτες και κάρβουνα . 3. Αυτή με το δοχείο έχει περισσότερα πραγματάκια που βοηθούν στο στήσιμο και στη λειτουργία της ψησταριάς στο ψήσιμο σε σχέση μ΄αυτή με το μεταλλικό πιατάκι . Η ψησταριά με το δοχείο είναι 57cm , πιο βαθιά , έχει καλύτερο σύστημα για να ανοιγοκλείνεις το καπάκι και θερμόμετρο . Για τα "φουρνιστά" που θέλεις . Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2015 από agrio.imeros
zoranb Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Το βάθος γιατί είναι συν? Μπορεί να μη χωράει κάποιο ταψί (για τα φουρνιστά που θέλω
agrio.imeros Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Το βάθος γιατί είναι συν? Μπορεί να μη χωράει κάποιο ταψί (για τα φουρνιστά που θέλω Το βάθος στις weber και τα εξαρτηματάκια της κάνουν ωραία σκηνικά ... κτλ κτλ ... Βέβαια θέλουν και φράγκα ... 1
zoranb Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Μπορώ με μια weber ή αντίστοιχη να υποκαταστήσω έναν ηλεκτρικό φούρνο ή υπάρχει κάτι που δεν θα μπορώ να κάνω που μπορώ σε έναν ηλεκτρικό φούρνο; Συν και πλην ποιά θα ήταν;
agrio.imeros Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Μπορείς να υποκαταστήσεις τον ηλεκτρικό φούρνο με μια τέτοια ψησταριά αλλάστον ηλεκτρικό φούρνο είναι ανάψτε, βάλτε, τελειώσατε και όλα καθαρά και οκάιενώ το να χρησιμοποιήσεις μια weber για φούρνο είναι πιο μπελαλίδικη φάση ...
zoranb Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Είναι όμως πραγματικά τόσο μεγάλος μπελάς μια ψησταριά; To λέω γιατί: 1. Με ένα chimney starter ανάβουν τα κάρβουνα πολύ γρήγορα. 2. όσον αφορά τη θερμοκρασία, αυτό είναι κάτι που θα μπορώ να έχω τον έλεγχο με το θερμόμετρο που θα έχει πάνω ή ακόμα και εάν δεν έχει, μπορώ να βάλω μόνος μου! 3. Η στάχτη εάν πρόκειται για ψησταριά με δοχείο, με μερικές κινήσεις των κάτω αεραγωγών πέφτει μέσα στο δοχείο! Ίσως να τα είπα απλοϊκά όλα, εάν κάποιος βλέπει κάτι πιό μπελαλίδικό που δεν το έχω αναφέρει ας πεί!
agrio.imeros Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Είναι όμως πραγματικά τόσο μεγάλος μπελάς μια ψησταριά; To λέω γιατί: 1. Με ένα chimney starter ανάβουν τα κάρβουνα πολύ γρήγορα. 2. όσον αφορά τη θερμοκρασία, αυτό είναι κάτι που θα μπορώ να έχω τον έλεγχο με το θερμόμετρο που θα έχει πάνω ή ακόμα και εάν δεν έχει, μπορώ να βάλω μόνος μου! 3. Η στάχτη εάν πρόκειται για ψησταριά με δοχείο, με μερικές κινήσεις των κάτω αεραγωγών πέφτει μέσα στο δοχείο! Ίσως να τα είπα απλοϊκά όλα, εάν κάποιος βλέπει κάτι πιό μπελαλίδικό που δεν το έχω αναφέρει ας πεί! Δεν είναι εύκολο να κρατήσεις σταθερή θερμοκρασία όταν μπει το καπάκι . Θέλει να έχεις συνέχεια το νου σου και να είσαι απίκο στην ψησταριά . Θα σε ταλαιπωρήσει και θα σου φάει πολύ χρόνο σε σχέση με μια κουζίνα που ρυθμίζεις ένα κουμπί θερμοκρασίας και ένα για το είδος ψησίματος βάζεις ρολόι και ζαμάν φου μετά . Ακόμα είναι πιο μπελαλίδικη στο να χειριστείς το σκεύος που θα έχεις το φαγητό . Στην κουζίνα π.χ. τραβάς το ταψάκι έξω γυρίζεις το φαγητό , σκίζεις το χαρτί κουζίνας , βγάζεις - βάζεις καπάκια αλουμινόχαρτα κτλ στη weber για να τα κάνεις αυτά είναι γάμησε τα ... Και μην ξεχνάς το καθάρισμα ... 1
zoranb Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δεν είναι εύκολο να κρατήσεις σταθερή θερμοκρασία όταν μπει το καπάκι . Θέλει να έχεις συνέχεια το νου σου και να είσαι απίκο στην ψησταριά . Θα σε ταλαιπωρήσει και θα σου φάει πολύ χρόνο σε σχέση με μια κουζίνα που ρυθμίζεις ένα κουμπί θερμοκρασίας και ένα για το είδος ψησίματος βάζεις ρολόι και ζαμάν φου μετά . Ακόμα είναι πιο μπελαλίδικη στο να χειριστείς το σκεύος που θα έχεις το φαγητό . Στην κουζίνα π.χ. τραβάς το ταψάκι έξω γυρίζεις το φαγητό , σκίζεις το χαρτί κουζίνας , βγάζεις - βάζεις καπάκια αλουμινόχαρτα κτλ στη weber για να τα κάνεις αυτά είναι γάμησε τα ... Και μην ξεχνάς το καθάρισμα ... Δεν μπορώ να βάλω ένα ταψί με καπάκι αντί για αλουμινόχαρτα κλπ.; Όσον αφορά το καθάρισμα, αυτό αφορά φαντάζομαι τις σχάρες κλπ. αλλά εάν έχω ταψάκια δεν είναι μια η άλλη με το να τα βάζω στο φούρνο ή στη ψησταριά;
zoranb Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Λοιπον παιδιά, είμαι ανάμεσα στην αγορά μιας τέτοιας και μια τέτοιας. Βέβαια θα μου πείτε μεγάλη διαφορά στην τιμή και ίσως η weber δεν είναι ακόμα για εμένα που είμαι αρχάριος. 1. Λέτε να πάρω για αρχή την φθηνή και μετά να δω για την ακριβή ή ότι πάρω τώρα με αυτό θα μείνω οπότε ας πάρω τη weber κατευθείαν; 2. Τι χάνω με την φθηνή πιστεύετε; 3. Επίσης σε πρώτη φάση θα ψήνω για 1-2 άτομα max, λίγες φορές θα χρειαστεί για περισσότερους… τι λέτε μήπως είναι μεγάλη μια 57cm; 4. Στην φθηνή θα μπορώ να κάνω τα φουρνιστά άραγε;
whodatinsomniaK Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 1. Αν δεν έχεις ξαναψήσει, πάρε τη φτηνή 2. Θερμότητα χάνεις--> περισσότερα κάρβουνα 3. 4. Σε καμία από αυτές δε θα καταφέρεις να κάνεις φουρνιστά. Πάνω στο τρίωρο που θα έχεις ανανεώσει 5 φορές τα κάρβουνα, θα το βάλεις στο φούρνο στους 250
zoranb Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 1. Αν δεν έχεις ξαναψήσει, πάρε τη φτηνή 2. Θερμότητα χάνεις--> περισσότερα κάρβουνα 3. 4. Σε καμία από αυτές δε θα καταφέρεις να κάνεις φουρνιστά. Πάνω στο τρίωρο που θα έχεις ανανεώσει 5 φορές τα κάρβουνα, θα το βάλεις στο φούρνο στους 250 1. Γιατί όμως το προτείνεις αυτό, αιτιολόγησε plz! 2. Γιατί χάνω θερμότητα; 3. ? 4. Φουρνιστά εννοώ φαγητά στο ταψί κλπ. Δεν θα μπορώ να φτιάξω τέτοια;
whodatinsomniaK Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 1. Διότι το ψήσιμο δεν ειναι για όλους. Και αν δε το δοκιμάςεις, δεν υπάρχει λόγος να δώσεις τόσα χρήματα για να την έχεις να σκουριάζει στο μπαλκόνι. 2. Αυτό που πληρώνεις στις weber είναι το κράμα που είναι φτιαγμένη και τη βελτιστοποίηση στη διάχυση της θερμότητας. 3 ! 4. Μπορείς να φτιάξεις, σε 2 μέρες ανανέωνοντας τα κάρβουνα πολύ συχνά. Οι καλοί/ αποδοτικοί ξυλοφούρνοι ειναι χτίσματα, εσύ θες να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με μια μπαρμπεκιουκιέρα... 2
leftermann Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Το λάηκ μου για το "μπαρμπεκιουκιέρα"! Πάντως, και προσπαθώντας να καταλάβω γιατί στον λούτσο κάνει μισό μισθό αυτός ο στρογγυλός ντενεκές, κάθισα και διάβασα λίγα για την βέμπερ. "Να ψήνετε πάντα με κλειστό το καπάκι", "να γυρνάτε τα ψητά μόνο μία φορά". ΜΑΛΑΚΙΕΣ, την φτηνή πάρε Ζόραν. 2
whodatinsomniaK Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Για να είμαι ειλικρινής, μία των $18 έχω. Κι όταν είχα αυλή την άναβα 2 φορές την εβδομάδα και ερχόταν κόσμος να περάσουμε καλά. Υγ λεφτερ πες το δυνατά: 5 Εντίτ έκανα για να γραφτεί σωστά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα