igoods Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Τα καρβουνα οντως ειναι ασυναγωνιστα σε γευση αλλα οχι και οτι καλυτερο για την υγεια.Βεβαια απο το τηγανι νομιζω οτι ειναι καλυτερα.Εγω για τον χειμωνα που βρεχει κτλ η εχει κρυο,εχω παρει μια μικρη ηλεκτρικη που χωραει πανω 4-5 μπριζολες και ειμαι μια χαρα.Και οτι πιο υγιεινο,και σταζουν τα λυπη. Το μονο μειων ειναι το ρευμα αλλα σε σχεση και με τα καρβουνα δεν πρεπει να εχει τρελη διαφορα.
zoranb Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δεν πρόσεξε κανείς το βιντεάκι του Franklin που πόσταρα λίγο πιό πριν με τη συγκεκριμένη ψησταριά;
leftermann Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 η συγκεκριμένη ψησταριά εμένα με φαίνεται ότι δεν είναι ψησταριά αλλά φούρνος.
zoranb Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Έχει σχαρίτσα όμως και ξύλα που γίνονται κάρβουνα, σαν ξυλόφουρνος κάτι ε; Έχει διαφορά μια ψησταριά από έναν τέτοιο φούρνο;
leftermann Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 εγώ όταν λέω "ψησταριά" ή "μπαρμπεκιέρα" ξερωγώ, εννοώ μια γούβα μέσα στην οποία με κάποιον τρόπο έχεις ανάψει κάρβουνα, από πάνω έχει μια σχάρα, βάζεις τα κρέατα, τα γυρνάς μια έτσι μια αλλιώς, βγαίνουν καπνοί ντουμάνια, και λοιπά. Εναλλακτικά αντί για κάρβουνο μπορεί να καίει υγραέριο, ή και ηλεκτρική αντίσταση. Αυτό το νταλαβέρι στο βίντεο, από το ελάχιστο που βλέπω τις στιγμές που το ανοίγει, φαίνεται ότι σε έναν χώρο καίει σιγανή φωτιά και σε άλλον χώρο βάζει το κρέας πέντε-δέκα ώρες να ψήνεται. Ωσάν ξυλόφουρνος.
zoranb Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Μάλλον κάτι τέτοιο ψάχνω, αλλά πιό μικρό, έχει δεί κανείς τίποτα τέτοιο; Θέλω να το φορτώνω με ξύλα και να μαγειρεύω. Λογικά δεν θα ψήνει κι αυτό σαν να ψήνει κανείς σε μπαρμπεκιέρα και παράλληλα θα είναι πιό καθαρό και απλό; Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2015 από zoranb
zoranb Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Παιδιά, αυτό το δοχείο για τη στάχτη πιστεύετε είναι βολικό εάν την έχω την ψησταριά στο μπαλκόνι μου; Δηλαδή την κρατάει για να μην σκορπίζει εάν θα φυσάει; Έχει κανείς εμπειρία με το συγκεκριμένο;
doctor_667 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Ε δεν είναι για να την κρατάς εκεί τη στάχτη. Μετά το ψήσιμο, κανονικά θα πρέπει να την πετάξεις
zoranb Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Οκ αλλά σε τι εξυπηρετεί τελικά το πιατάκι σε σχέση με το δοχείο, υπερτερεί σε κάτι;
doctor_667 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Αν δεις αυτές τις ψησταριές, έχουν δυο σχάρες μέσα, μία χαμηλά που κάθονται τα κάρβουνα και μια ψηλά που βάζεις τι θες να ψήσεις. Στο κάτω μέρος του τσίγκου έχεις κάτι τρύπες που μπορείς να τις αφήσεις ανοιχτές να φεύγει η στάχτη στο δοχείο έτσι ώστε να μην μαζεύεται όσο ψήνεις και πάει πάνω στο φαγητό. Την άλλη δεν την έχω δει, προφανώς είναι ακριβότερη και πιο αποτελεσματική στο μάζεμα της στάχτης
zoranb Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Οι τρύπες αυτές από κάτω, νομίζω πως είναι για να περνάει αέρας και να ψήνεται γρηγορότερα/καλύτερα το φαγητό... όχι;
doctor_667 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Ναι, αλλά από εκεί φεύγει και η στάχτη. Και αν θες να το κάνεις στυλ φούρνο, μπορείς να βάλεις το καπάκι και να τις κλείσεις κιόλας. 1
zoranb Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Ναι, αλλά από εκεί φεύγει και η στάχτη. Και αν θες να το κάνεις στυλ φούρνο, μπορείς να βάλεις το καπάκι και να τις κλείσεις κιόλας. Δόκτωρ, αυτό ακριβώς θέλω να κάνω, να μπορώ να φουρνίζω κάποια φαγητά σε ταψί γιατί δεν έχω ηλεκτρικό φούρνο στο σπίτι!
agrio.imeros Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Παιδιά, αυτό το δοχείο για τη στάχτη πιστεύετε είναι βολικό εάν την έχω την ψησταριά στο μπαλκόνι μου; Δηλαδή την κρατάει για να μην σκορπίζει εάν θα φυσάει; Έχει κανείς εμπειρία με το συγκεκριμένο; Οκ αλλά σε τι εξυπηρετεί τελικά το πιατάκι σε σχέση με το δοχείο, υπερτερεί σε κάτι; Οι τρύπες αυτές από κάτω, νομίζω πως είναι για να περνάει αέρας και να ψήνεται γρηγορότερα/καλύτερα το φαγητό... όχι; Οι τρύπες που έχουν από κάτω οι weber είναι για να απομακρύνεις τη στάχτη και όχι για να περνάει αέρας για το ψήσιμο . Στο καπάκι υπάρχουν τρύπες για αυτήν τη δουλειά. Όσο υπάρχει καρβουνιά ή ζεστή στάχτη δεν κάνει να πειράζεις το μηχανισμό από κάτω . Θα καείς . Τώρα στη φώτο που έβαλες η μια ψησταριά με την άλλη έχουν μεγάλη δοιαφορά στο στήσιμο και στη τιμή . Η μεγάλη η ακριβή έχει ωραίο σύστημα περισυλλογής της στάχτης με δυο κινήσεις σε ένα ασφαλή δοχείο . Η άλλη έχει το απλό σύστημα της weber άνοιγμα με το χεράκι και άδειασμα της στάχτης λίγο-λίγο στο πιάτο . Και στις δυο περιπτώσεις το δοχείο και το πιάτο πρέπει να είναι πάντα κάτω από τις ψησταριές όταν καίνε , γιατί λόγω του μηχανισμών απομάκρυνσης της στάχτης που βρίσκονται στη βάση τους υπάρχει κίνδυνος να φύγει από κάτω λίγη καυτή στάχτη ή κανένα μικρό καρβουνάκι οπότε θα πέσει μέσα σ΄αυτά .
zoranb Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 1. Όταν τελειώνει το ψήσιμο, πως σβήνω τα κάρβουνα;2. Τα σβησμένα κάρβουνα αντέχουν και για δεύτερο, τρίτο κλπ. ψήσιμο; 3. Τι εννοείς με αυτό που λες πως "...στη φώτο που έβαλες η μια ψησταριά με την άλλη έχουν μεγάλη διαφορά στο στήσιμο και στη τιμή"? Οκ στην τιμή το βλέπω, στο ψήσιμο όμως?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα