Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάπνα έχει φυσικά αλλά βγαίνει από τις τρύπες του καπακιού που σε συνδυασμό με τις τρύπες της βάσης την κάνουν να φεύγει προς τα πάνω.

Έτσι δεν μπαίνει στα μάτια σου να σε κάνει να κλαις. :cry:

 

 

 

Ναι, γρήγορο σε σχέση με την ανοιχτή ψησταριά γιατί λόγω στρογγυλού σχεδιασμού που κάνει την θερμότητα να αντανακλάται συν το κλειστό καπάκι που διατηρεί την θερμότητα, έχεις πιο γρήγορα έτοιμα τα κρεατάκια σου για να συνοδεύσεις τις μπύρες σου αντί να τις πίνεις "ξεροσφύρι". B)

μαστορα, δεν ειναι ολα τα κομματια να μαγειρευοντε γρηγορα, ουτε καν να εχουν απο κατω τους φωτια.

 

O πατερας μου ειχε φτιαξει μια απο θερμοσιφωνα και ειλικρινα δεν παιζεται το τι θερμοτητα κραταει.Το μεταλλο που εχουν μεσα ειναι μεχρι και 1-1,5εκ παχος και πραγματικα το ψησιμο ειναι τελειο.Αν πιανουν τα χερια σου απο τροχους τοτε εισαι καλα.Συγκοληση ο πατερας μου δεν ειχε κανει.Χρησιμοποιησε μονο τροχο.Τα ποδια τα εδεσε με πολυ χοντρο συρμα σε κατι εξογκωματα που ολοι οι θερμοσιφωνες εχουν.Στο συνιστω ανεπιφυλακτα αν μπορεις να φιταξεις εναν.Αξιζει τον κοπο.

αν βαλει και μια μαντεμενια σχαρα, θα ειναι θεος.

  • Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προτεινω και εγω απο θερμοσιφωνα-ηλιακο αν ειναι εφικτο.Εχουμε μια εδω και 15 χρονια που την ειχε φτιαξει ο πατερας μου με τροχο και ηλεκτροκολυση και δεν εχει καταλαβει τπτ.Οτι αλλο περναμε στα 3 το πολυ 4 χρονια ειχε τρυπησει.

Δημοσ.

παιδια απο οσο εχω ακουσει δεν κανει να κοβεις παλιο θερμοσυφωνα αλλα δεν θυμαμαι ακριβως τον λογο.το μονο που θυμαμαι ειναι οτι καποιο υλικο που εχει μεταξυ των στροματων λαμαρινας κλπ ειναι πολυ βλαβερο

Δημοσ.

Ειδες μαστρο-ζοραν, που ειχε δικιο ο μπαρμπα-πουρναρας; (ακου εκει αγορασμενη ψησταρια, καλα που δεν μπηκαν ακομη οι λεφτερμαν-ινσομνιακ, θα κατεβασουν το site απ την τσαντιλα τους :rolleyes: )

  • Like 1
Δημοσ.

κοίτα θα την έφτιαχνα μόνος μου αλλά ηλεκτροκολήσεις τροχοί κλπ. δεν είναι ειδικότητά μου κ λέω αυτή τη φορά να πλερώσω, οπότε κάτι σαν μια weber μου φαίνεται καλή ιδέα... τι λες συνοδηπόρε πουρνάρα;

  • Like 1
Δημοσ.

Οντως παίδες, θα συμφωνήσω κι εγώ με τη ψησταρια θερμοσίφωνα.

 

Ειχαμε κάνει με ένα φίλο στο ναυτικό και τους την αφήσαμε παρακαταθήκη.

Κόψιμο στη μεση, το μισό για καπάκι, 4 πόδια για να στέκεται, θέσεις για ταψιά,κατσαρόλες, ωραίο πράγμα!

Γενικά αν πιάνουν κάποιου τα χέρια με τροχούς, ηλεκτροκολλήσεις και φαντασία, μπορείς να φτιάξεις απίστευτη ψησταρια. Και για μια ζωή... Απλά δεν ειναι για πολλές πολλές μεταφορές λόγω βάρου/όγκου.

Γενικά μιλώντας, σα τη γεύση στο κάρβουνο δεν έχει, αλλά δεν ειναι και ότι πιο υγιεινό κατά τους ειδικούς.

Δημοσ.

κοίτα θα την έφτιαχνα μόνος μου αλλά ηλεκτροκολήσεις τροχοί κλπ. δεν είναι ειδικότητά μου κ λέω αυτή τη φορά να πλερώσω, οπότε κάτι σαν μια weber μου φαίνεται καλή ιδέα... τι λες συνοδηπόρε πουρνάρα;

 

Τι να πω, θα κανω πετρα την καρδια μου, και θα σου δωσω την ευχη μου :rolleyes:

  • Like 1
Δημοσ.

Εάν μένεις σε πολυκατοικία δεν "απαγορεύεται" να ψήσεις έξω στο μπαλκόνι γιατί η κάπνα θα πάει σε όλα τα τριγύρω σπίτια;;

Δημοσ.

αν απαγορευοταν εμένα θα με είχαν βάλει στην ηλεκτρική καρέκλα ναούμ.

 

 

 

+1 για τον θερμοσίφωνα, δεν χρειάζεται καν να βάλεια καπάκι κλπ, κόψτον στην μέση, ρίξε λίγη άμμο και τέλος.

Δημοσ.

Μου έφτιαξε ο πεθερός μου (σιδεράς γαρ) μία παίρνοντας ένα παλιό βαρέλι το οποίο έκοψε στη μέση κι έπειτα ένωσε για να είναι αρκετά μακριά ώστε να μπορούμε να ψήσουμε αρνί. Έβαλε και βάσεις για γύρισμα σούβλας με αποτέλεσμα να χωράει να ψήσεις 3 σούβλες ταυτόχρονα (έγινε φέτος αυτό καθώς ψήναμε αρνί, κοκορέτσι και κοντοσούβλι).

 

Η διαφορά γεύσης ανάμεσα σε κάρβουνο και ηλεκτρικό ψήσιμο είναι τεράστια. Το ψήσιμο έχει ταλαιπωρία βέβαια αλλά είναι μέρος του γούστου. Έχεις πιει καναδυο τσίπουρα όσο ψήνεις, έχεις τσιμπήσει και τα πρώτα κρέατα κι όταν ετοιμάζονται τα υπόλοιπα τρως με τους υπόλοιπους απλά για την παρέα ;)

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

1. παιδιά, η διαδικασία με τα κάρβουνα γιατί όλοι την απεχθάνονται; τόσο δύσκολο είναι;

2. ποιά είναι η σειρά των πραγμάτων με τα κάρβουνα;

3. έχω δεί κ κάτι δοχειάκια κάτω από κάποιες ψησταριές, αυτά τι κάνουν ακριβώς;

Δημοσ.

1. όχι και όλοι. Εγώ την λατρεύω. Αλλά είναι για αυλή ξερωγώ. Στο μπαλκόνι είναι λίγο βρωμιά, καρβουνίλα κλπ, αλλά δεν είναι δύσκολο, ούτε θέλει και τόση πολλή ώρα.

 

2. ανάβεις προσανάματα, βάζεις από πάνω κάρβουνα ανάλογα με το τι θες να ψήσεις, περιμένεις να ανάψουν καλά και να "πέσουν" λίγο (=να μην έχει φλόγα, και να πιάσουν ολίγη στάχτη από πάνω), ψήνεις. Τώρα ο τρόπος που ανάβει ο καθείς τα κάρβουνα παίζει, υπάρχουν αυτά τα άσπρα κυβάκια, κάτι άλλα χωνιά μεταλλικά, κάτι αντιστάσεις ηλεκτρικές, κάτι ανεμιστήρια ξερωγώ. Εγώ βάζω ένα κυβάκι, από πάνω μπόλικα ψιλά κλαδάκια, από πάνω μπόλικα χοντρότερα κλαδάκια, μόλις φουντώσει η φλόγα βάζω μπόλικα κάρβουνα (γιατί συνήθως ψήνω μπόλικα κρέατα) και από πάνω βάζω 3-4 μελιτζάνες φλάσκες, αλλά αυτή είναι άλλη ιστορία.

 

3. δοχειάκια; Ίσως για να μαζεύουν την στάχτη; Πώς είναι τα δοχειάκια;

Δημοσ.

3. δοχειάκια; Ίσως για να μαζεύουν την στάχτη; Πώς είναι τα δοχειάκια;

να από κάτω από τη ψησταριά, αυτό το inox δοχείο εννοώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...