zoranb Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Τι παίζει στον τομέα αυτό? Θέλω κάτι μικρό, να βολεύονται μπριζολοπάιδα για 4-5 άτομα. Ξέρω σαν μάρκα τις weber αλλά εάν υπάρχει κ κάτι άλλο εγγυημένο που να ξέρετε θα με ενδιέφερε μια γνώμη! Τι μειονεκτήματα έχω εάν γίνεται φωτιά με κάρβουνα; Με τι άλλο εναλλακτικό τρόπο μπορώ να κάνω φωτιά κ τι συν κ πλην υπάρχουν;
giorgos147 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Τι παίζει στον τομέα αυτό? Θέλω κάτι μικρό, να βολεύονται μπριζολοπάιδα για 4-5 άτομα. Ξέρω σαν μάρκα τις weber αλλά εάν υπάρχει κ κάτι άλλο εγγυημένο που να ξέρετε θα με ενδιέφερε μια γνώμη! Τι μειονεκτήματα έχω εάν γίνεται φωτιά με κάρβουνα; Με τι άλλο εναλλακτικό τρόπο μπορώ να κάνω φωτιά κ τι συν κ πλην υπάρχουν; Στο τομέα των ψησταριών η Weber είναι από τις καλύτερες. Εγώ πήρα το καλοκαίρι αυτή. Τα άξιζε τα χρήματα της. Έχει και "αυτόματο" άναμα για τα κάρβουνα, αν και προσωπικά μία χρησιμοποιώ αυτό και μία αυτό, το οποίο μου κάνει το άναμα ακόμη ευκολότερο. Μόνο αρνητικό της ψησταριάς, ότι έχει ένα καπάκι, αν το ψάξεις, μέσα στο "δοχείο" για τα κάρβουνα, και αυτό με τα πολλά ανάματα και με το καιρό σκούριασε και έχει χαλάσει, με αποτέλεσμα αν κάποιες φορές τα κάρβουνα να είναι μικρά, να υπάρχει κίνδυνος αν τα κουνήσω να πέσουν κάποια κομματάκια μέσα. Βέβαια υπάρχουν ανταλλακτικά για αυτό. Όσον αφορά τα μειωνεκτήματα με τη φωτιά από κάρβουνο, το μόνο που βλέπω είναι ότι αργεί να ανάψει. Χρειάζεσαι χρόνο. Αυτό. Όχι ότι και με τις γκαζιού δε χρειάζεσαι, αλλά κάνεις σίγουρα μεγαλύτερη διαδικασία.
Yasu Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Με τι άλλο εναλλακτικό τρόπο μπορώ να κάνω φωτιά κ τι συν κ πλην υπάρχουν; 2 τρόποι ψησίματος υπάρχουν, τα κάρβουνα που ψήνουν με εκπομπή θερμότητας και το υγραέριο που ψήνει με χρήση φλόγας και lava rocks. Τα βασικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τους είναι: Το υγραέριο είναι πιο υγιεινό αλλά χάνει πολύ στην γεύση. Το κάρβουνο θεωρείται πιο ανθυγιεινό αλλά η γεύση του ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ. Και τα λέω εξ' ιδίας πείρας αυτά περί γεύσης. Αν λοιπόν έχεις σκοπό να ψήνεις περιστασιακά μόνο και όχι καθημερινά, σου προτείνω το κάρβουνο σαν τρόπο ψησίματος ώστε να απολαύσεις την γεύση που δίνει. Θέλω κάτι μικρό, να βολεύονται μπριζολοπάιδα για 4-5 άτομα. Στις ψησταριές, η Weber που ανέφερες είναι ο Βασιλιάς και όλοι οι άλλοι απλά προσπαθούν να την φτάσουν. Εγώ έχω την Weber 57cm One-Touch Original BBQ. Είναι αυτήν εδώ και σου την προτείνω ανεπιφύλακτα. Είναι αμερικάνικη, φτιαγμένη από ατσάλι επενδυμένο με πορσελάνη και ο σχεδιασμός της παρέχει γρήγορο και άκαπνο σχετικά ψήσιμο αλλά και εύκολο καθάρισμα. Μην πάρεις το μικρότερο μοντέλο των 47cm, δεν θα σου φτάνει για 5 άτομα. Ο λόγος που σου βάζω στο λινκ το αγγλικό Amazon είναι ότι εδώ είναι αρκετά πιο ακριβή. Δες εδώ Α, να πάρεις οπωσδήποτε και αυτό αν θες να ξενοιάσεις με το άναμμα των κάρβουνων.
pournaras Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Καλα ρε, θα αγορασεις ψησταρια; Για συνελθε. http://www.ferozaclub.gr/viewtopic.php?f=24&t=1449
zoranb Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 σας ευχαριστώ παιδιά, δεν καταλαβαίνω γιατί το κάρβουνο είναι πιό ανθυγιεινό! pournara δεν παίζεσαι
Yasu Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Εε... Ηλεκτρική όχι; Μπα, καμία σχέση. Βάλτα στο grill της κουζίνας αν θες ηλεκτρική, το ίδιο είναι. Ψήνω τώρα στην weber, αυτή η τσίκνα ρε παιδιά είναι στα γονίδιά μας πάντως ε;
Lucifer Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Ναι, προφανώς δεν συγκρίνεται ρε συ η καρβουνίλα με την ηλεκτρική. Απλώς είναι καλή καβάτζα αν απλώς θες να αράξεις μπαλκονάκι με ένα-δυο φίλους και βαριέσαι να ανάβεις.
Yasu Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Ναι, προφανώς δεν συγκρίνεται ρε συ η καρβουνίλα με την ηλεκτρική. Απλώς είναι καλή καβάτζα αν απλώς θες να αράξεις μπαλκονάκι με ένα-δυο φίλους και βαριέσαι να ανάβεις. Ναι, έτσι είναι καλή εναλλακτική για παρεούλα στο μπαλκόνι.
bluesattack Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Καλα ρε, θα αγορασεις ψησταρια; Για συνελθε. http://www.ferozaclub.gr/viewtopic.php?f=24&t=1449 Στηριζω pournara. To θεμα ειναι να εχει καπνα και να την εισπνεις , να σταζουν πανω στα καρβουνακια , να τα ανακατευεις και να τα μεταφερεις οποτε και οπου εσυ κρινεις. και ο σχεδιασμός της παρέχει γρήγορο και άκαπνο σχετικά ψήσιμο Ειναι αυτο πλεονεκτημα ? Γρηγορο ? Και πως θα απολαυσεις την κουβεντα σου , τις μπυρες σου , τον ηλιο.
pournaras Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 σας ευχαριστώ παιδιά, δεν καταλαβαίνω γιατί το κάρβουνο είναι πιό ανθυγιεινό! pournara δεν παίζεσαι Περα απο την πλακα, εχω δει ψησταριες και ψησταριες, αλλα μια χειροποιητη απο το εσωτερικο (οχι το εξωτερικο κουβουκλιο) ενος θερμοσυφωνα (μαντεμενιο νομιζω), δεν παιζοταν, και σαν κατασκευη και σαν αποτελεσμα. Δυστυχως πανε χρονια, και δεν εχω φωτογραφιες. Και οπως πολυ σωστα ειπε και ο bluesattack αν δεν εχεις αυτη την ομορφια του "παιζειν"με τα καρβουνα, και να νιωσει και ο γειτονας λιγο τσικνα στο πετσι του, καλυτερα να τις βαλεις στο grill να εχεις κι ομοιομορφο ψησιμο
Yasu Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 To θεμα ειναι να εχει καπνα και να την εισπνεις , να σταζουν πανω στα καρβουνακια , να τα ανακατευεις και να τα μεταφερεις οποτε και οπου εσυ κρινεις. Κάπνα έχει φυσικά αλλά βγαίνει από τις τρύπες του καπακιού που σε συνδυασμό με τις τρύπες της βάσης την κάνουν να φεύγει προς τα πάνω. Έτσι δεν μπαίνει στα μάτια σου να σε κάνει να κλαις. Ειναι αυτο πλεονεκτημα ? Γρηγορο ? Και πως θα απολαυσεις την κουβεντα σου , τις μπυρες σου , τον ηλιο. Ναι, γρήγορο σε σχέση με την ανοιχτή ψησταριά γιατί λόγω στρογγυλού σχεδιασμού που κάνει την θερμότητα να αντανακλάται συν το κλειστό καπάκι που διατηρεί την θερμότητα, έχεις πιο γρήγορα έτοιμα τα κρεατάκια σου για να συνοδεύσεις τις μπύρες σου αντί να τις πίνεις "ξεροσφύρι".
padarofe Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 O πατερας μου ειχε φτιαξει μια απο θερμοσιφωνα και ειλικρινα δεν παιζεται το τι θερμοτητα κραταει.Το μεταλλο που εχουν μεσα ειναι μεχρι και 1-1,5εκ παχος και πραγματικα το ψησιμο ειναι τελειο.Αν πιανουν τα χερια σου απο τροχους τοτε εισαι καλα.Συγκοληση ο πατερας μου δεν ειχε κανει.Χρησιμοποιησε μονο τροχο.Τα ποδια τα εδεσε με πολυ χοντρο συρμα σε κατι εξογκωματα που ολοι οι θερμοσιφωνες εχουν.Στο συνιστω ανεπιφυλακτα αν μπορεις να φιταξεις εναν.Αξιζει τον κοπο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα