Nikos Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Σαν νέος κάτοχος VDSL γραμμής από την Cyta, και μετά από αρκετά προβλήματα με το ΝΑΤ του Pirelli που δίνουν, αγόρασα το ER5120 και έβαλα το Pirelli σε Bridge mode. Καταρχήν το Ρουτερ: http://www.tp-link.com/en/products/details/?categoryid=227&model=TL-ER5120 όπως μπορείτε να δείτε είναι περισσότερο επαγγελματικό και ιδιαίτερα τα 4Wan με load balancing είναι λιγο υπερβολή αλλά... 120000 ταυτόχρονες συνδέσεις. Το router δεν κολώνει πουθενά. έβαλα το μtorrent να κατεβάσει 8 αρχεία μαζί με μεγιστο download 4.5MB χωρίς να συμβεί η παραμικρή αστάθεια ή κώλυμα στο Web browsing, skype και L2 που έτρεχαν ταυτόχρονα σε άλλους υπολογιστές. Για όσους έχουν προβλήματα με μπούκωμα της γραμμής τους το 5120 είναι ιδανικό. Μειονεκτήματα: 1. 170 ευρώ από το Amazon. Ακριβό αλλά αξίζει τα λεφτά του. 2. Όχι WIfi. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό router ή access point 3. Πάρα πολλές ρυθμίσεις και οι περισσότερες άχριστες, αν δεν έχετε πολλούς υπολογιστές ή ειδικές ανάγκες. 4. όχι εύκολα ρυθμιζόμενο Qos. Υπάρχουν πολλαπλές ρθυμίσεις traffic shaping αλλά θέλουν δουλεία και διάβασμα. Κλείνω με το speedtest που έκανα αφού έβαλα το νέο router
SPANK Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δεν το έχω δοκιμάσει το router για να έχω άποψη για το συγκεκριμένο, το μόνο που διαφωνώ ειναι να μην χρησιμοποιήσεις το speedtest ειναι τελείως της τύχης τι αποτελέσματα θα πάρεις. Καλύτερα κανε download ενα αρχείο απο το ftp του ntua αμα θέλεις να δεις με πόσο πραγματικά μπορεί να κατεβάσει η γραμμή σου
Nikos Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 4.6MB/sec από το ntua με to download του firefox, χωρίς χρήση accelerator. Τα παραπάνω δεν τα γράφω για την ταχύτητα μου αλλά για την σταθερότητα που δίνει το router και τις πολλαπλές συνδέσιε που σηκώνει, π.χ για torrent.
poulinos Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 απλα απο μενα τα παρακατω. το pirelli ειναι για πεταμα.καλυτερα να βαζες κατι αλλο σε bridge Κανα vigor 120 αν θυμαμαι σωστα το μοντελο.επισης θα μπορουσες με λιγα λεφτα παραπανω να παιρνες και ενα vigor 2710 Η και μεγαλυτερο μοντελο σε modem/router απευθειας για να γλυτωσεις τα πολλα μηχανηματα.βεβαια εχει και σκετους routers η draytek αλλα θα ηταν πιο ευκολο ολα σε ενα.σε ευχαριστουμε εννοειται που μοιραστηκες μαζι μας τις εντυπωσεις και παντα μπορεις να φτιαξεις και Review για το συγκεκριμενο ρουτερ στο αναλογο section που γραφου τα reviews:D kai κριμα που δεν εχουν βαλει ενα wifi πανω γιατι σε υποχρεωνει να βαλεις και access point Μετα.βεβαια αυτοι το βλεπουν οτι δεν ειναι για home use οποτε το wifi δεν ειναι must
Nikos Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δυστυχώς η Cyta λόγω Voip δίνει τα router κλειδωμένα, οπότε δεν μπαίνει άλλο modem πάνω. Όσο αφορά τα Vigor τα σκεφτόμουνα, αλλά έχω διαβάσει αι θετικά και αρνητικά σχόλια για αυτά και από πλευράς χαρακτηριστικών έπρεπε να δώσω αρκετά λεφτά παραπάνω για τα ίδια περίπου πράγματα. Βεβαια και για την TP link παρόμοια πράγματα έχω βρεί, άλλοι, όπως εγώ με το 1043D που έχω τώρα ως access point ήταν πολύ ευχαριστημένοι, ενώ άλλοι είχαν προβλήματα κύρια με την ταχύτητα τους. Δυστυχώς για review δεν έχω τι άλλο να γράψω. 6 μηχανήματα είναι συνδεδεμένα πάνω του και όχι 100 για να μπορεσω να δω πως συμπεριφέρεται σε μεγάλο δίκτυο. Επίσης θα ήθελα να έχω 4 VDSL συνδεδεμένες πάνω αλλά λίγο δύσκολο από οικονομικής πλευράς.
poulinos Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 επαιξε το voip με bridge Το ρουτερ?Μπραβο. β.ναι υπαρχει τροπος να σεταρεις το Voipσε αλλο ρουτερ αλλα ειναι ολοκληρη ιστορια. επισης για ολα τα ρουτερ θα ακουσεις θετικα και αρνητικα ακομα και cisco να ειναι αλλα πραγματι το tp link θα κανει τα μισα λεφτα απο το vigor. ε ναι τωρα 4 vdsl πανω ακομα και adsl να ηταν ειναι εκτος badget εκτος αν ο αλλος ειναι εταιρεια και τις θελει
Nikos Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 To voip έπαιξε χωρίς πρόβλημα παρά το bridge mode. Είμαι σίγουρος ότι με αρκετό ψάξιμο θα μπορέσω να βρω τρόπο να διαβάσω τις ρυθμίσεις από το router( κάπου είδα με χρήση tftp και ανάλυση κάποιων σημείων του bios), αλλά να πω την αλήθεια δεν θα καθίσω να ασχοληθώ. Καποια στιγμή θα βάλω και δεύτερη VDSL από άλλη εταιρία, αλλά θα καθιστερήσει αρκετά. Πήρα σε 2ο χρόνο ένα 24 switch και ένα access point από την TPLINK, για να βγάλω το 1043D από χρήση switch και wireless που κάνει τώρα. Το νέο access point υποστηρίζει πολλαπλά VLAN, πράγμα που δέχεται και ο router οπότε μάλλον θα παίξω και λίγο με αυτά. Στα σχέδια μου είναι να τα βάλω όλα σε ένα Rack μαζί με έναν file server που έχω, αν και το κόστος του rack με χαλάει λίγο.
poulinos Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 To voip έπαιξε χωρίς πρόβλημα παρά το bridge mode. Είμαι σίγουρος ότι με αρκετό ψάξιμο θα μπορέσω να βρω τρόπο να διαβάσω τις ρυθμίσεις από το router( κάπου είδα με χρήση tftp και ανάλυση κάποιων σημείων του bios), αλλά να πω την αλήθεια δεν θα καθίσω να ασχοληθώ. Καποια στιγμή θα βάλω και δεύτερη VDSL από άλλη εταιρία, αλλά θα καθιστερήσει αρκετά. Πήρα σε 2ο χρόνο ένα 24 switch και ένα access point από την TPLINK, για να βγάλω το 1043D από χρήση switch και wireless που κάνει τώρα. Το νέο access point υποστηρίζει πολλαπλά VLAN, πράγμα που δέχεται και ο router οπότε μάλλον θα παίξω και λίγο με αυτά. Στα σχέδια μου είναι να τα βάλω όλα σε ένα Rack μαζί με έναν file server που έχω, αν και το κόστος του rack με χαλάει λίγο. rack και φτηνο ειναι λιγο δυσκολο.ναι καποιος ειχε κανει σαν Hack να το πω ετσι το router της cyta πηρε τα στοιχεια και επαιξε.επειδη ηcyta κανει και ελεγχο στην mac address επρεπε να κανει και mac address spoofing.
Nikos Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Κάθε ένα από τα Wan του TPlink μπορεί να πάρει οποιοδήποτε Mac address, οπότε αυτό δεν είναι πρόβλημα
poulinos Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 ο αλλος το ειχε σεταρει σε αλλο ADSL router οχι σε wan interface. για αυτο και το mac spoofing.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα