leroy Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Καλησπέρα παιδιά, προχθές αγόρασα από μέλος του forum ένα asus modem/router με αρκετές ρυθμίσεις από ότι φαίνεται για να παίξεις. Το θέμα μου είναι ότι με το που το έβαλα άρχισα να παρατηρώ ότι οι σελίδες άρχισαν να φορτώνουν αισθητά πιο αργά. Έχω forthnet κ λόγω απόστασης από το κέντρο λήψης έχω πάντα 8-9 mbps ταχύτητα.Στην ίδια ταχύτητα κ λίγο καλύτερη κλειδώνει κ το συγκεκριμένο router με τη διαφορά που ανέφερα παραπάνω. Μήπως φταίει κάποια ρύθμιση εσωτερική? Έχω επιλέξει PPPoE, llc vpi=8 vci=35 κ mode adsl2+. Τί φταίει? Κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ. Παραθέτω απόσπασμα από το adsl status Update Counter : 31557 Lan Tx : 884844 Lan Rx : 762321 ADSL Tx : 556380 ADSL Rx : 59673514 CRC Down : 0 CRC Up : 888 FEC Down : 0 FEC Up : 34690 HEC Down : 15214 HEC Up : 04 Line State : 3 Modulation : 4 SNR Up : 8.0 SNR Down : 6.0 Line Attenuation Up : 26.6 Line Attenuation Down : 43.0 Data Rate Up : 988 Data Rate Down : 8946
poulinos Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 δεν φαινεται τιποτα λαθος.οι ρυθμισεις πραγματι ειναι σωστες pppoe/llc με vpi8 vci35>.το ασυρματο το εχεις κλειδωσει??εισαι με καλωδιο?μηπως λογω αργιας σημερα εχουν πιταρει τιποτα γραμμες και για αυτο πηγαινει πιο αργα?για δοκιμασε πιο μετα και δοκιμασε με καλωδιο αμα εισαι με ασυρματο για να δεις.
leroy Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Το ασύρματο είναι κλειδωμένο με wpa2 αλλά το πρόβλημα της ταχύτητας το αντιμετωπίζω και με τις ενσύρματα συνδεδεμένες συσκευές.Ακόμα κ με το ps3 που το έχω στο DMZ. Δεν υπάρχει κάποιο καινούριο firmware για να βάλω. Έχω απογοητευτεί. Τα παραπάνω ισχύουν εδώ κ 2 μέρες που το έχω συνδέσει. Επειδή όμως συγχρονίζει λίγο υψηλότερα από το προηγούμενο σκέφτομαι μήπως το πρόβλημα είναι από κάποια εσωτερική ρύθμιση ως προς το διαμοιρασμό των δεδομένων από το router.
poulinos Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 και δηλαδη αμα ξαναβαλεις πανω το παλιο παιζεις μια χαρα τωρα που μιλαμε???αν θες δοκιμασε και με Pppoa/vcmux αλλα δεν νομιζω να αλλαξει κατι.
leroy Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Υπάρχει περίπτωση να έχει να κάνει μέσω κάποιας ρύθμισης με το διαμοιρασμό των δεδομένων από το router στα μηχανήματα? Με PPPOA / VC δε συγχρονίζει καν
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 καλου κακου κανε ενα hard reset στο ρουτερ για να εισαι σιγουρος οτι δεν εχει πειραχτει καποια αλλη ρυθμιση μεσα.κατι αλλο δεν νομιζω.με pppoa/vcmux θες να πεις δεν παιρνει ip οχι δεν συγχρονιζει
leroy Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 καλου κακου κανε ενα hard reset στο ρουτερ για να εισαι σιγουρος οτι δεν εχει πειραχτει καποια αλλη ρυθμιση μεσα.κατι αλλο δεν νομιζω.με pppoa/vcmux θες να πεις δεν παιρνει ip οχι δεν συγχρονιζει Ναι σωστά, δεν παίρνει IP.Έχω κάνει factory reset κ μετά από την αρχή χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Και φυσικά firewall = off Δοκίμασα κ χωρίς firewall αλλά χωρίς ιδιαίτερη διαφορά δυστυχώς. Υπάρχει κάτι τελευταίο να δοκιμάσω πριν το ξαναστείλω Αγγλία? Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις
leroy Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 δεν φαινεται τιποτα λαθος.οι ρυθμισεις πραγματι ειναι σωστες pppoe/llc με vpi8 vci35>.το ασυρματο το εχεις κλειδωσει??εισαι με καλωδιο?μηπως λογω αργιας σημερα εχουν πιταρει τιποτα γραμμες και για αυτο πηγαινει πιο αργα?για δοκιμασε πιο μετα και δοκιμασε με καλωδιο αμα εισαι με ασυρματο για να δεις. Τα παρακάτω δεν παίζουν ρόλο στην ποιότητα της σύνδεσης? Line Attenuation Up : 26.6 Line Attenuation Down : 43.0
argirisparxas Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Τα παρακάτω δεν παίζουν ρόλο στην ποιότητα της σύνδεσης?Line Attenuation Up : 26.6 Line Attenuation Down : 43.0 Το δεύτερο δείχνει το πόσο απέχει από τον ΟΤΕ.Όσο πιο μακριά είσαι τόσο πιο χαμηλά κλειδώνεις και άρα μειώνεται το μέγιστο της ταχύτητας σου.
leroy Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Το δεύτερο δείχνει το πόσο απέχει από τον ΟΤΕ.Όσο πιο μακριά είσαι τόσο πιο χαμηλά κλειδώνεις και άρα μειώνεται το μέγιστο της ταχύτητας σου. Δηλαδή το 43 τι είναι?
poulinos Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Ναι σωστά, δεν παίρνει IP.Έχω κάνει factory reset κ μετά από την αρχή χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Δοκίμασα κ χωρίς firewall αλλά χωρίς ιδιαίτερη διαφορά δυστυχώς. Υπάρχει κάτι τελευταίο να δοκιμάσω πριν το ξαναστείλω Αγγλία? Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις τι εννοεις να το ξαναστειλεις αγγλια?το πηρες απο αγγλια απο καποιο ατομο να το στειλεις στην asus τι απο ολα? και οπως ειπε και ο movie maker παντα ολα τα firewall κλειστα ειτε σε Pc ειτε σε ρουτερ Τα παρακάτω δεν παίζουν ρόλο στην ποιότητα της σύνδεσης? Line Attenuation Up : 26.6 Line Attenuation Down : 43.0 οσο πιο μεγαλα νουμερα τοσο πιο μακρια απο τον οτε και τοσο λιγοτερο συγχρονιζεις.αλλα εσυ εισαι στα 9 mbit Οποτε δεν θα πρεπε να ειχες θεμα.δεν ειναι λιγα 9 mbit.b.το αισθητα πιο αργα ειναι σχετικο.με τι το συγκρινεις?με το προηγουμενο ρουτερ?ποιο ηταν ?στην ιδια εταιρεια παλι?ποσο συγχρονιζες?ξαναβαλες παλι το παλιο να δεις αν ειναι ολα γρηγορα οπως πριν?? Δηλαδή το 43 τι είναι? το 43 ειναι db και υπαρχει τροπος που με βαση τo downstream attenuation βγαζεις πανω κατω την αποσταση.εισαι κανα 3αρι Km αλλα οκ δεν παιζει ρολο αυτο.ακομα και σε απλο surfing βλεπεις την διαφορα η μονο οταν πιταρεις το ρουτερ??γιατι μπορει να εχει μικροτερη μνημη /cpu οποτε σε full load να μην ανταποκρινεται τοσο καλα.
leroy Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Το πήρα από χρήστη του forum του κουτιού κ έχει 3 χρόνια εγγύηση. Δε νομίζω ότι έχει θέμα με τη ram του.Είναι πολύ δυνατό μηχάνημα ρε γαμώτο, γιατί τέτοια ταλαιπωρία? Είναι αυτό εδώ Το παλιό ήταν ένα TP-link wr1043nd σε bridged mode με modem linksys wag200. Κλείδωνε ελαφρώς χαμηλότερα αλλά δεν είχα ποτέ μου θέματα με την ταχύτητα. Ότι έπιανε μου έδινε.Ψάχνοντας βρήκα ότι έχει παρατηρηθεί κ από άλλον παρόμοιο θέμα με την ταχύτητα αλλά είναι πολύ καινούριο το router κ το firmware του κ ενδέχεται να αλλάξει. Τι να πω...
poulinos Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 τι να σου πω.η θα πρεπει να το δοκιμασεις και σε αλλον η δεν ξερω τι.δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο μια που δεν μπορω να ξερω ποσο καθυστερει.ξαναβαλε παλι το παλιο να δεις αν παιζει σωστα παντως.το καινουριο καντο Hard reset και σεταρε το χωρις να ανοιξεις Ports κτλ και δες μονο με το pc αν κανει το ιδιο θεμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα