Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχουν και τα atom σε desktop υλοποιήσεις με 80 ευρώ τελική τιμή.

Άσε που είναι και αξιόπιστα για δουλειές γραφείου , και routing !

Δημοσ.

Πριν αφοσιωθώ τα τελευταία τριά χρόνια στους Mac . Όλοι οι desktop υπολογιστές μου είχαν μητρικές της Intel. Θεωρώ πολύ σημαντικό το ζευγάρωμα intel επεξεργαστή με intel μητρική . Στην θεωρία όλα είναι συμβατά στην πράξη όμως αυτό είναι σχεδόν απίθανο. Για αυτό και κατέφυγα στους mac.

 

Στην συγκεκριμένη περίτωση έχουμε μια αξιοπρεπέστατη και φθηνή λύση για όσους δεν αντέχουν το μεγάλο κόστος του Mac mini.

Το θετικό είναι πως το ΝUK σηκώνει αναβάθμιση παντού ανάλογα τα κέφια και ανάγκες του χρήστη. Στο θέμα του μέσου στο οποίο θα βρίσκεται το λειτουργικό σύστημα δεν αναφέρεται τίποτα. Τα thunderbolt , usb3 και οι πανίσχυροι i3,i5 σε αντίθεση με του ταπεινούς Atom είναι εντυπωσιακά και πραγματικά κάνουν την διαφορά. Η μνήμη θα μπορεί να είναι μεγαλύτερη χωρίς τους περιορισμούς των Ατom επεξεργαστων .

 

Η χρήση του σαν HTPC πραγματικά θα σκίσει. Έφοσον δεν έχει θορυβώδη ανεμιστήρα θα παίζει κυριολεκτικά τα πάντα χωρίς κανένα περιορισμό. Το XBMC media player θα παίζει παπάδες. Το γουστάρω πολυ. Και άλλες λύσεις media player pc υπάρχουν όχι όμως με τόσο καλή υποστήριξη, μέγεθος, αξιοπιστία, τιμή.

Ενδεχωμένος στις δύο υποδοχές mini PCIe να μπαίνουν σκληρός SSD , WiFi adapter και λοιπά όπως στα πρώτα Asus EEE netbooks.

Καιρός είναι η intel να μπει δειλά δειλά και σε υλοποίησεις PC . Το εγχείρημα της με τα netbooks της δεν καρποφόρησε , εδώ όμως έχουμε κάτι πολυ διαφορετικότερο και με εφάμιλες επιδόσεις τυπικών pc.

Δημοσ.

100 μόνο το mb; δεν συμφέρει με τπτ! Καλύτερα το Ρι. Άντε να δούμε πότε θα το βγάλουν να πάρουμε κανένα. Το ζαχαρώνω καιρό τώρα. Είναι το έτερον ημιση της tv μου :)

Δημοσ.

Πραγματικά ότι να ναι. Το βασικο του raspberry ειναι η τιμη και μετά το μικρο μεγεθος.

Και καποιος αλλος μπορει να βγαλει ενα embedded συστημα με μεγεθος 2X2 cm ,δυνατοτερο απο το raspberry , και μια τιμη στα 10000 δολλάρια. Θα ειναι μήπως και αυτο ανταγωνιστης? :)

Δημοσ.

Γνώμη μου είναι και εμένα ότι είναι κάτι τελείως διαφορετικό το ένα με το άλλο.

Το rasperry βλέποντας και την ισχύς κατανάλωσης(και την τιμη του,βεβαίως βεβαίως)

του φαίνεται οτι προορίζεται για embedded εφαρμογές κυρίως χώρις να σε περιορίζει

ομώς και για άλλες λειτουργίες(media player,πειραματισμούς etc).

Απο την άλλη το Nuc φαίνεται ότι θα είναι ένα μικρό κτήνος (με την αναλογη τιμη)

,σίγουρα ενδιαφέρον και μπραβο τους που καταφέρανε και ελαχιστοποιήσανε το

μέγεθος τέτοιας τεχνολογίας,αλλά νομίζω οτι το καθένα απευθύνεται σε

διαφορετικό target group.

Αντέ ρε rasperry...οεο ;)

Δημοσ.

Θα μας πουλησουν και το τελευταιο τραντζιστορ σε συσκευασια τσεπης ..... ( τι εχεις στην τσεπη σου παυλο?.... Α εχω ενα i5 με ανεμιστηρα , ψαχνω ενα πολυμπριζο 15χ5 και μια οθονη να το συνδεσω και ενα πληκτρολογιο και ενα ποντικι με καλωδιο και μια κεραια wifi . ) Μηπως να μικρινουν λιγο το λογισμικο να μην χρειαζομαι i5 να τραβαω τα εικονιδια . Βλεπε ipad

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...