Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Μου έχουν δώσει ένα Laptop για να το κάνω Format λόγο του προβλήματος με το μήνυμα που βγαίνει "Bootmgr is missing", έχω διαβάσει διαφορα άθρα σχετικά με αυτό το πρόβλημα και μέχρι στιγμής δεν με έχει βοηθήσει κανένα από αυτά, θα μου πείτε πως γίνετε να μην σε έχει βοηθήσει κανένα από αυτά για έναν απλούστατο λόγο τον οποιο δεν μπορώ να το εξηγήσω διότι δεν ξέρω που οφείλεται το οποιο και είναι να μην μου βλέπει τον σκληρό δίσκο όταν πάω να κάνω Repair μέσα από το CD Vista ή Win7.

Ένα Tutorial που είχα βρει στο Google Εδώ έκανα ότι έλεγε μαζί με της εντολές και το μήνυμα συνέχιζε να υπάρχει..

Επίσης μέσα από το BIOS έχω την υποψία ότι κάτι δεν πάει καλά όπως θα δείτε και στην εικόνα:

post-189917-0-94650900-1335800244_thumb.jpg

Από τι φαίνεται είναι παλιά BIOS μοντέλο Vestel Setup Utility + το ότι μου βγάζει τον σκληρό και το DVD σε Master και σαν επιλογές δεν μπορώ να κάνω κάποιες αλλαγές π.χ σαν FirtBoot κ.λ.π.

Και τέλος άλλη μια προσπάθεια που έκανα ήταν να κάνω Boot το CD των Windows για να κάνω format και την διαδικασία του format που την έκοβε στην μέση με το μήνυμα ότι λείπουν κάποια αρχεία από τον υπολογιστή η από το CD.

Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να το Fix αυτό το πράμα?

Δεν έχω θέμα με τα αρχεία που υπάρχουν μέσα στον δίσκο θέλω να σβηστούν όλα.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Βάλε ένα hirens boot cd ή το ultimate bootcd και τρέξε κανά διαγνωστικό για τον σκληρό μπας και χτύπησε.. Αν δεν χτύπησε, τότε τρέξε κανά πρόγραμμα που έχουν μέσα και φτιάχνει το mbr..

Δημοσ.

Γεια σας,

Μου έχουν δώσει ένα Laptop για να το κάνω Format λόγο του προβλήματος με το μήνυμα που βγαίνει "Bootmgr is missing", έχω διαβάσει διαφορα άθρα σχετικά με αυτό το πρόβλημα και μέχρι στιγμής δεν με έχει βοηθήσει κανένα από αυτά, θα μου πείτε πως γίνετε να μην σε έχει βοηθήσει κανένα από αυτά για έναν απλούστατο λόγο τον οποιο δεν μπορώ να το εξηγήσω διότι δεν ξέρω που οφείλεται το οποιο και είναι να μην μου βλέπει τον σκληρό δίσκο όταν πάω να κάνω Repair μέσα από το CD Vista ή Win7.

Μήπως το laptop μιας και είναι παλιό είχε περασμένα τα XP;;Γιατί αν είναι όντως έτσι δεν θα κάνεις δουλειά με το dvd των vista/7.

Αν έχει XP σχεδόν σίγουρα θα φτιαχτεί απλά με το να φτιάξεις το boot.ini

Δημοσ.

Μήπως το laptop μιας και είναι παλιό είχε περασμένα τα XP;;Γιατί αν είναι όντως έτσι δεν θα κάνεις δουλειά με το dvd των vista/7.

Αν έχει XP σχεδόν σίγουρα θα φτιαχτεί απλά με το να φτιάξεις το boot.ini

Τελικά μπορεί να φορούσε Windows ΧΡ και δεν μου πήγε καθόλου το μυαλό να πω την αλήθεια γιατί είναι Core2 με πίσω στάμπα Windows Vista τέλος πάντων..

Έκανα Boot το CD πάτησα R για την διαδικασία Repair κ.λ.π και μετά όταν έκανα επανακίνηση μου έβγαλε ένα νέο μήνυμα όπως : Ntldr is missing παρόλα αυτά παίζει να έκανα καμια βλακεία γιατί μετά πήγα στο διαμέρισμα του σκληρού που είχε και τα έσβησα όλα με Delete + L και μετά μου έβγαλε το μήνυμα no bootable device insert boot disk and press any key πήγα να να φορτώσω το CD των windows για να κάνω format και μου έλεγε ότι ελέγξτε άμα ο σκληρός δίσκος είναι συνδεδεμένος η μπορεί να έχει καταστραφεί και κάτι αλλα......

Δυστυχώς τα έκανα όλα τι άλλο να φταίει δεν υπάρχει κανένα ISO πρόγραμμα το οποιο να τα Φιξάρει όλα αυτά?

Δημοσ.

Τελικά μπορεί να φορούσε Windows ΧΡ και δεν μου πήγε καθόλου το μυαλό να πω την αλήθεια γιατί είναι Core2 με πίσω στάμπα Windows Vista τέλος πάντων..

Έκανα Boot το CD πάτησα R για την διαδικασία Repair κ.λ.π και μετά όταν έκανα επανακίνηση μου έβγαλε ένα νέο μήνυμα όπως : Ntldr is missing παρόλα αυτά παίζει να έκανα καμια βλακεία γιατί μετά πήγα στο διαμέρισμα του σκληρού που είχε και τα έσβησα όλα με Delete + L και μετά μου έβγαλε το μήνυμα no bootable device insert boot disk and press any key πήγα να να φορτώσω το CD των windows για να κάνω format και μου έλεγε ότι ελέγξτε άμα ο σκληρός δίσκος είναι συνδεδεμένος η μπορεί να έχει καταστραφεί και κάτι αλλα......

Δυστυχώς τα έκανα όλα τι άλλο να φταίει δεν υπάρχει κανένα ISO πρόγραμμα το οποιο να τα Φιξάρει όλα αυτά?

πες μου κατι. ο δισκος του λαπτοπ ειναι μηπως ide? γιατι αν ειναι νομιζω εντοπισαμε το προβλημα.

και εσυ στη τελευταια σου απαντηση εννοουσες οτι προσπαθεις να κανεις εγκατασταση βιστα/7?

btw o ntldr ειναι ο boot manager των xp/nt.

Δημοσ.

πες μου κατι. ο δισκος του λαπτοπ ειναι μηπως ide? γιατι αν ειναι νομιζω εντοπισαμε το προβλημα.

και εσυ στη τελευταια σου απαντηση εννοουσες οτι προσπαθεις να κανεις εγκατασταση βιστα/7?

btw o ntldr ειναι ο boot manager των xp/nt.

Δεν έχω πρόβλημα πιο λειτουργικό να περάσω αυτήν την στιγμή το θέμα είναι να περαστεί κάτι!! :)

Εννοείς μέσα από το BIOS εκεί που λέει Advanced - IDE Configuration?

Δημοσ.

Δεν έχω πρόβλημα πιο λειτουργικό να περάσω αυτήν την στιγμή το θέμα είναι να περαστεί κάτι!! :)

Όταν λες Ide από που μπορώ να το δω ακριβώς?

πρεπει να δεις το σκληρο τι μορφη εχουν τα πινς ή να κοιταξεις μηπως στο λεει η bios.

επισης μπες στης bios και δες τι προτυπο ειναι προεπιλεγμενο στον controller του σκληρου. στα λεω καπως γενικα αλλα καθε λαπτοπ/εκδοση bios τα λεει διαφορετικα και σε διαφορετικα μενου οποτε δε μπορω να ειμαι πιο αναλυτικος

εφοσον δεν εχεις προβλημα στο τι θα περαστει δοκιμασε αρχικα xp που θα το παλεψουμε με περισσοτερες πιθανοτητες...

edit: εφοσον λεει advanced ide configuration υποθετω ειναι ide ο σκληρος και οχι σατα. σε προτυπο ide ειναι ασυμβατος με 7/βιστα αμεσα...σε καθε περιπτωση ομως πρεπει η bios αρχικα να βλεπει το σκληρο. εμφανιζεται κανονικα στο ποστ η χωρητικοτητα του και η μαρκα του?

Δημοσ.

edit: εφοσον λεει advanced ide configuration υποθετω ειναι ide ο σκληρος και οχι σατα. σε προτυπο ide ειναι ασυμβατος με 7/βιστα αμεσα...σε καθε περιπτωση ομως πρεπει η bios αρχικα να βλεπει το σκληρο. εμφανιζεται κανονικα στο ποστ η χωρητικοτητα του και η μαρκα του?

Ναι κανονικά φαίνεται και στο BIOS και όταν πατάω F12 για να κάνω Boot...

Δημοσ.

Ναι κανονικά φαίνεται και στο BIOS και όταν πατάω F12 για να κάνω Boot...

οποτε δοκιμασε με xp cd αρχικα.

αφου επιβεβαιωσεις οτι το προτυπο στο advanced ide configuration ειναι native ide...

1. κανε πληρες φορματ στο σκληρο με το cd των xp.

2. κανε την εγκατασταση και ελπιζω να μην εχεις προβλημα.

σου λεω να βαλεις xp γιατι υποψιαζομαι ασυμβατοτητα του ide controller του λαπτοπ με βιστα/7. συμβαινει με πολλους παλιους controller σε παλια λαπτοπ. αν ειχε σατα σκληρο φυσικα δε θα ειχαμε κανενα προβλημα ασυμβατοτητας με τα βιστα.

Δημοσ.

οποτε δοκιμασε με xp cd αρχικα.

αφου επιβεβαιωσεις οτι το προτυπο στο advanced ide configuration ειναι native ide...

1. κανε πληρες φορματ στο σκληρο με το cd των xp.

2. κανε την εγκατασταση και ελπιζω να μην εχεις προβλημα.

σου λεω να βαλεις xp γιατι υποψιαζομαι ασυμβατοτητα του ide controller του λαπτοπ με βιστα/7. συμβαινει με πολλους παλιους controller σε παλια λαπτοπ. αν ειχε σατα σκληρο φυσικα δε θα ειχαμε κανενα προβλημα ασυμβατοτητας με τα βιστα.

Έκανα ότι μου είπες και δυστυχώς δεν έγινε τίποτα πάει να κάνει την Διαμόρφωση και κολλάει στο 20% και έπειτα με πετάει με το μήνυμα :

Το πρόγραμμα εγκατάσταση δεν είχε τη δυνατότητα να διαμορφώσει το διαμέρισμα.

Ο Δίσκος μπορεί να έχει καταστραφεί.

Βεβαιωθείτε ότι η μονάδα δίσκου είναι ενεργοποιημένη και είναι σωστά συνδεδεμένη με υπολογιστή σας. Εάν ο δίσκος είναι SCSI, βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές SCSI έχουν τερματιστεί κανονικά κ.λ.π

Δημοσ.

επομενη διαδικασια με τα νεα δεδομενα ειναι να φτιαξεις ενα bootable του hdd regenerator. και να δεις αν σου βγαλει/επιδιορθωσει bad sectors...ψαξτο στο θειο

προφανως οπως καταλαβαινεις τα xp αποφασισαν να μας πουν οτι ο δισκος μαλλον εχει ''χτυπησει'' και δεν επιδεχεται φορματ. αν στον επιδιορθωσει επιτυχως το regenerator (αν ειναι θεμα bad sectors) ισως μετα να ειναι και παλι χρηστικος ο δισκος...αλλα οχι αξιοπιστος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...