silve Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Καλησπέρα, Θα ήθελα λίγο τη βοήθειά σας όσον αφορά τη σύνδεση των ανεμιστήρων για το PC μου. Στο κουτί λοιπόν υπάρχουν 3 ανεμιστήρες. Ένας μπροστά, ένας στο πίσω μέρος του κουτιού και ένας από πάνω. Και οι τρεις ανεμιστήρες έχουν ένα καλώδιο με 3 πινάκια και επίσης μια προαιρετική προέκταση καλωδίου τύπου molex. Έχω κάνει της εξής συνδέσεις: 1ος ανεμιστήρας μπροστά. Συνδεδεμένος στο Chassis Fan Connector (CHA_FAN2) 2ος ανεμιστήρας πίσω. Συνδεδεμένος στο Power Fan Connector (PWR_FAN1) 3ος ανεμιστήρας επάνω. Συνδεδεμένος στο CPU Fan Connector (CPU_FAN2) Νομίζω πως οι ανεμιστήρες πρέπει να συνδέονται στα Chassis Fan Connectors. Επειδή όμως η μητρική μου έχει μόνο ένα Chassis Connector με 3pin, έχω συνδέσει έναν μόνο ανεμιστήρα σε αυτή την υποδοχή. Το Power Fan Connector είναι ίδιο με το Chassis; Θα δουλέψει δηλαδή; Και τέλος τον 3ο ανεμιστήρα που τον έχω συνδέσει στο CPU FAN θα δουλέψει; Οι υποδοχές της μητρικής για τους ανεμιστήρες: CPU_FAN1 (4pin) <--- Ψήκτρα CPU_FAN2 (3pin) <--- Πίσω ανεμιστήρας CHA_FAN1 (4pin) CHA_FAN2 (3pin) <--- Μπροστά ανεμιστήρας PWR_FAN1 (3pin) <--- Επάνω ανεμιστήρας Τα έχω συνδέσει με αυτό τον τρόπο γιατί οι ανεμιστήρες όπως είπα πιο πάνω έχουν καλώδιο με 3pin. Μπορείτε λίγο να βοηθήσετε γιατί έχω ψιλό-μπερδευτεί; Ευχαριστώ.
silve Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Απλά θέλω να ρωτήσω αν αυτή η συνδεσμολογία που έχω κάνει εγώ είναι σωστή και αν θα δουλέψουν όλοι οι ανεμιστήρες... CPU_FAN1 (4pin) <--- Ψήκτρα CPU_FAN2 (3pin) <--- Πίσω ανεμιστήρας CHA_FAN1 (4pin) CHA_FAN2 (3pin) <--- Μπροστά ανεμιστήρας PWR_FAN1 (3pin) <--- Επάνω ανεμιστήρας Έχω βάλει απλό ανεμιστήρα στην υποδοχή που πρέπει να μπει το CPU FAN. Είναι σωστό αυτό;
hAic Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Γιατι να μην δουλεψουν??Δεν εχει καποια συγκεκριμενη συνδεσμολογια..Οπου θες βαζεις οτι θες..!!! edit: οταν λες απλο???3πινο?
silve Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Όλοι οι ανεμιστήρες 3pin έχουν και τον έχω συνδέσει στην υποδοχή για την ψήκτρα η οποία και αυτή έχει 3pin.
hAic Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Το ανεμιστηρακι της ψυχτρα απο οτι ξερω ειναι 4πινο(για την υποδοχη της αναφερομαι,στην μητρικη) και ειναι 4 πινο για να μπορεις να αυξομειωνεις την ταχυτητα του!!Εαν συνδεσεις 3 πινο φαν απλα δεν θα μπορεις να του αλλαζεις ταχυτητα!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα