Sellers Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Γιατι ζητησες αυτη την διευκρινηση; Διαχωριζεις τον stand-up comedian απο τον σκετο comedian η αλλιως κωμικο ηθοποιο οπως λες; Ε φυσικά. Ο Louie C.K στην σκηνή είναι ο Louie C.K. Δεν παίζει κάποιο ρόλο. Σε αντίθεση με τον Sellers που την μια ειναι ο Κλουζό και την άλλη ο Ινδός απο το παρτυ. Ποτέ δεν ειναι ο Sellers.
KilliK Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Φυσικά και είναι ηθοποιός. Δραματική σχολή έχει τελειώσει ο άνθρωπος. Δεν ηξερα οτι ενα κομματι χαρτι σε μετατρεπει αμεσως σε ηθοποιο. Τον κερδισε ο κωμικός ρόλος και πλέον είναι αυτός που ειναι. Σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι. Οχι.αυτα ηταν τα ορια του ταλεντου του. Και ο Ρώμας έχει τελειώσει σε ιδιωτική δραματική σχολή. Ακριβως.Και αυτο ειναι που θελει να αποδειξει.Οτι δεν ειναι μονο Κατακουζηνος. Ε φυσικά. Ο Louie C.K στην σκηνή είναι ο Louie C.K. Δεν παίζει κάποιο ρόλο. Σε αντίθεση με τον Sellers που την μια ειναι ο Κλουζό και την άλλη ο Ινδός απο το παρτυ. Ποτέ δεν ειναι ο Sellers. Δηλαδη θεωρεις οτι ο stand-up comedian δεν ειναι κωμικος ηθοποιος; θεωρεις οτι στο stand-up comedy δεν παιζει ρολο η τεχνη της υποκριτικης; οτι παιρνεις ενα μικροφωνο και απλως πετας ατακες; Με λιγα λογια ενας stand-up comedian ειναι ενας κωμικος υποδεεστερος απο τον κωμικο Σεφερλη,επειδη ο Σεφερλης μπορει και υποδυεται τον Aστυνομο Θεοχαρη;
Cossutius. Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Κωμικός ειναι ο ηθοποιός που ειδικεύεται σε ρόλους κωμωδίας σωστά? Όπως η κωμωδία δε διαχωρίζεται από το θέατρο, διότι γεννήθηκε εκεί, έτσι και ο κωμικός σχετίζεται, συνδέεται, ταυτίζεται σαν έννοια με το μέρος που γεννήθηκε. Το αρχαιο Ελληνικό δράμα. Απο κει και πέρα επειδή αντιλαμβάνομαι πως θέλεις να θέσεις το θέμα. Κωμικός μπορεί να είναι και ο οποιοσδήποτε που έχει το ταλέντο να κάνει τους άλλους να γελάνε. Αυτός όμως που δεν παίρνει κάποιο ρόλο παρά μόνο του εαυτού του.Που ειναι διασκεδαστικός, αστειος κτλ κτλ. Απαξ και πάρει οποιονδήποτε άλλο ρόλο, υποκριθεί δηλαδή κάποιον άλλο ή κάτι άλλο, είναι ηθοποιός. Όμως και πάλι, ο κωμικός παίρνει τον ρόλο του αστείου. Έχει συγκεκριμένο σκοπό αυτό που κάνει. Δεν ηξερα οτι ενα κομματι χαρτι σε μετατρεπει αμεσως σε ηθοποιο. Υπάρχει και το ταλέντο και η προσπάθεια. Για να γίνεις μηχανικός δεν αρκει μόνο το ταλέντο όμως. Πρέπει να έχεις και τη γνωση. Και για να σου απαντήσω και στο επόμενο. Το ότι παραμένει Κατακουζινός είναι επειδή αυτή ειναι η επιτυχημένη του συνταγή. Και ο Κωνσταντάρας παρέμεινε Κωνσταντάρας. Τις προάλλες έλεγε κάποιος οτι εκανε συνέχεια τα ίδια. Μα αυτός ήταν ο ρόλος που διασκέδαζε το κόσμο. Το ίδιο ισχύει και για τον Ρωμα. Ο κόσμος διασκεδάζει να τον βλέπει να έχει αυτό το στυλ. Και επειδή έχει τύχει να τον δω και σε άλλο ρόλο στο θέατρο, τον θεωρώ πολύ καλύτερο σε άλλους ρόλους, αλλά τι να κάνουμε που με τον Κατακουζινό κονομάει. Οχι.αυτα ηταν τα ορια του ταλεντου του. Δε μπορείς ποτέ να ξέρεις τα όρια του ταλέντου ενός ανθρώπου. Και ο Στάθης Ψάλτης έκανε τον (ή κάποιους) κόσμο να γελάει παλαιότερα και τον θεωρούσαν έναν χιουμοριστικό ηθοποιό...έλα που σε δραματικό ρόλο όμως υπήρξε εξαιρετικός. Ως απλοί θεατές κρίνουμε έναν ηθοποιό αν μας αρέσει το στυλ του ή όχι. Το ταλέντο του είναι απαγορευτικό να το κρίνουμε εκτός και αν έχουμε δει όλες του τις παρουσίες σε θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση κτλ κτλ Με λιγα λογια ενας stand-up comedian ειναι ενας κωμικος υποδεεστερος απο τον κωμικο Σεφερλη,επειδη ο Σεφερλης μπορει και υποδυεται τον Aστυνομο Θεοχαρη; Έχεις δει τον Σεφερλή να κάνει stand up comedy? Προσωπικά γέλασα όπως και όλο το θέατρο. Ο άνθρωπος το χει. Δεν ειναι τυχαίος. Εχει κάνει μια Α καριέρα, αρέσει σε μερίδα κόσμου, θεωρείτε επιτυχημένος. Το ίδιο και ο Ρώμας όσο και αν τον αντιπαθω για δικούς μου λόγους.
Cossutius. Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Cossutius ποιος ειναι ο αγαπημενος σου ηθοποιος; Τι σχέση έχει αυτό με τη κουβέντα? Αναγνωρίζω το ταλέντο και τη προσπάθεια κάποιων ανθρώπων και δε βιάζομαι να τους κρίνω ως ηθοποιούς ή ως καλλιτέχνες γενικά, αν δε τους δω σε παραπάνω απο ένα ρόλους. Θεωρώ μάλιστα πως το να κάνεις κάποιον να γελάσει ειναι πολύ δυσκολότερο από το να τον κάνεις να κλάψει.
KilliK Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Τι σχέση έχει αυτό με τη κουβέντα? πεσμου σε παρακαλαω αν θες,ποιος ειναι ο αγαπημενος σου ηθοποιος. και θα σου εξηγησω.
Cossutius. Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο να πω οτι ειναι ο αγαπημένος μου. Είναι αρκετοί που μου αρέσει να τους βλέπω. Με διασκεδάζουν. Από Ελληνες σύγχρονους θεωρώ πολύ καλούς τον Μπέζο και τον Μάινα ακριβώς επειδή τους έχω δει να ανταποκρίνονται εξαιρετικά κατά την άποψή μου σε όσους ρόλους τους έχω δει εγώ να παίζουν. Δε ξέρω που θέλεις να καταλήξεις, όμως το ποιον θεωρεί ο καθένας καλύτερο ειναι εντελώς υποκειμενικό. Πχ, κάποιοι ειπαν πως ο Τσιβιλίκας ήταν ένας μέτριος ηθοποιός που δεν είχε πετύχει τίποτε και με τον θάνατό του υπήρξε υπερβολή κτλ κτλ. Μα ο Τσιβιλίκας υπήρξε όντως ένας καλός θεατρικός ηθοποιός και πράγματι πρόσφερε στο θέατρο. Αν καθόμουν να τον κρίνω από τον κινηματογράφο θα θυμομουν μόνο τον Χίπη .. Καληνυχτίζω για σήμερα. Αύριο πάλι θα επανέλθω να τα πούμε
oneofthem Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Sellers οι ξενοι χρησιμοποιουν μια πιο συγκεκριμενη ορολογια για να τονισουν τον διαχωρισμο αναμεσα στον κωμικο και τον ηθοποιο. Τους κωμικους τους χαρακτηριζουν ως comedians (ενιοτε και entertainers) ενω τους δραματικους ηθοποιους ως thespians η πιο λαικευμενα ως actors. Δεν θεωρουν,και εχουν δικιο,την τεχνη της κωμωδιας με την τεχνη του δραματος ως ταυτοσημες.Δεν τις θεωρουν ουτε και ισαξιες. Γιαυτο και ο Bill Murray η ο Ρωμας δεν βρισκουν παρηγορια στο να τους αποκαλεις κωμικους ηθοποιους.Δεν νοιωθουν οτι αναγνωριζονται ως πραγματικοι ηθοποιοι,ως thespians. Επισης προσεξε οτι και εσυ ο ιδιος πριν λιγο ζητησες μια διευκρινηση στο αν αναφερομαι στους stand-up comedians η γενικα. Γιατι ζητησες αυτη την διευκρινηση; Διαχωριζεις τον stand-up comedian απο τον σκετο comedian η αλλιως κωμικο ηθοποιο οπως λες; έχεις πνιγεί σε μια στάλα νερόοι κωμικοί είναι ηθοποιοί που ερμηνεύουν κωμικούς ρόλους η έννοια κωμικός και η έννοια ηθοποιός προφανώς δεν είναι ταυτόσημες όπως δεν είναι και οι έννοιες του αθλητή και του δρομέα αυτό δεν σημαίνει πως ο Κεντέρης δεν είναι και δρομέας και αθλητής (τα γράφω β+α=βα γιατί θα μας καραφλιάσεις στο τέλος αρχηγέ) το comedian στο εξωτερικό δεν αναφέρεται σε ηθοποιούς αλλά σε διασκεδαστές, πράγμα που έγραψες και μόνος σου βέβαια και για αυτό δεν καταλαβαίνω πως τα μπέρδεψες επειδή έξω τους λένε comedians κι έχει την ίδια ρίζα με το κωμικός? επειδή πιθανόν να έχεις υπόψιν σου κάποιον ηθοποιό που είναι και comedian (πράγμα που υποθέτω συμβαίνει συχνά)? δεν ξέρω πως τα κόλλησες, αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο ανακεφαλαίωση οι comedians δεν είναι κατ' ανάγκην ηθοποιοί οι κωμικοί είναι ηθοποιοί και πάει όλο μαζί 'κωμικοί ηθοποιοί' όπως πάει το μηχανολόγος με το μηχανικός
KilliK Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Καλη η σημασιολογια.Παμε και σtην ουσια. @oneofthem ποιος ειναι ο αγαπημενος σου ηθοποιος; η ποιον θεωρεις εναν απο τους καλυτερους ηθοποιους; Από Ελληνες σύγχρονους θεωρώ πολύ καλούς τον Μπέζο και τον Μάινα ακριβώς επειδή τους έχω δει να ανταποκρίνονται εξαιρετικά κατά την άποψή μου σε όσους ρόλους τους έχω δει εγώ να παίζουν. Απο ξενους; ποιον θεωρεις ετσι πολυ δυνατο στους ρολους του; δεν πειραζει που ειναι η γνωμη σου,με ενδιαφερει.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 πεσμου σε παρακαλαω αν θες,ποιος ειναι ο αγαπημενος σου ηθοποιος. και θα σου εξηγησω. Κοίτα, καταλαβαίνω ότι έχεις μια εντύπωση ότι υπάρχει αντικειμενικότητα, και μάλιστα νομίζεις ότι την ξέρεις κιόλας (κάτι που κατά τη δική μου γνώμη σε κάνει ανίκανο να μάθεις οτιδήποτε καινούργιο), αλλά μη ζητάς και από τους άλλους να μπούνε στη διαδικασία να ταξινομήσουν τους πάντες και τα πάντα. Είναι πολύ "ανάπηρος" τρόπος για να ασχολείται κανείς με οποιαδήποτε τέχνη. Μην παρασέρνεις κι άλλους. δεν πειραζει που ειναι η γνωμη σου,με ενδιαφερει. Χαχα! Κορυφή! Μα ποιος είσαι τέλος πάντων!
KilliK Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 απλα την γνωμη τους ζητησα και τιποτα αλλο.δεν βλεπω που ειναι το προβλημα. Και μια και ηρθες στην παρεα: Manuel ποιος ειναι ο αγαπημενος σου ηθοποιος;
Sellers Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Κιλλικ υπάρχουν θέματα με αγαπημένους μας ηθοποιούς. Σταμάτα να ρωτάς τον καθένα ποιος είναι ο αγαπημένος του ηθοποιός. Αν έχεις στήσει την υπεράσπιση σου πάνω σε αυτό, να σου εγώ ότι είναι ο Σταύρος Παράβας. Και έλληνας και ξένος, γιατί έίχε κάνει και διεθνή καριέρα. Ορίστε. Πες τώρα γιατί μας ρωτάς όλους ποιος είναι ο αγαπημένος μας ηθοποιός διαφορετικά ας σωπάσεις για πάντα.
demessakis Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Όταν κάποιος βασίζεται σε λάθος βάση, είναι λογικό να έχει σχηματίσει λάθος άποψη. Ο όρος "κωμωδία" γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα (αν και ο όρος αυτός μοιάζει περισσότερο με την σημερινή "σάτιρα", κατά καιρούς, έχει εμπλουτιστεί με νέα στοιχεία, που τείνουν στην σημερινή "κωμωδία"), και μαζί με το "δράμα", ήταν τα κατ' εξοχήν κύρια είδη του αρχαίου θεάτρου. Οπότε, ποιος ο λόγος, να προσπαθούμε να τον ερμηνεύσουμε με αμερικάνικο τρόπο; KilliK, μια ερώτηση, αν μου επιτρέπεις. Η πρώτη κωμωδία, που συμμετείχε ο Leslie Nielsen, ήταν το Airplane!. Μετά καθιερώθηκε σε κωμικούς ρόλους. Εσύ πιστεύεις, πως από τότε, έπαψε να είναι ηθοποιός;
KilliK Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Κιλλικ υπάρχουν θέματα με αγαπημένους μας ηθοποιούς. Σταμάτα να ρωτάς τον καθένα ποιος είναι ο αγαπημένος του ηθοποιός. Αν έχεις στήσει την υπεράσπιση σου πάνω σε αυτό, να σου εγώ ότι είναι ο Σταύρος Παράβας. Και έλληνας και ξένος, γιατί έίχε κάνει και διεθνή καριέρα. Ορίστε. Πες τώρα γιατί μας ρωτάς όλους ποιος είναι ο αγαπημένος μας ηθοποιός διαφορετικά ας σωπάσεις για πάντα. Απο ξενους ηθοποιους ποιον θεωρεις τεραστιο Sellers? @demessakis πεσμου και εσυ αν θες ποιους θεωρεις τεραστιους ηθοποιους ξενους και ελληνες. πειτε μου και θα σας εξηγησω που θελω να καταληξω.
Cossutius. Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Κιλλικ.. Ο Ρομπερτ Ντε Νίρο από τους ξένους. Τον θεωρώ τον κορυφαίο αυτή τη στιγμή. Από γυναίκες την Μέριλ Στριπ. Που θέλεις να καταλήξεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα