ennoeitai Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 παρακάτω; Έγώ απάντησα σε ένα θρέντ που είχε τίτλο "Φαντάσματα πάνω απ'την Αθήνα" και πρώτο ποστ το: "Τις τελευταίες ημέρες μεγάλος αριθμός εκδιδομένων γυναικών βρέθηκε θετικός στον ιό του AIDS. Τρομοκρατημένη η Αθηναϊκή κοινωνία [κλπ...]", του taratata13 που τώρα είναι στην προηγούμενη σελίδα. Προσπάθησα να προσεγγίσω τον τίτλο. Αλλά τελικά μεταφέρθηκε εδώ. Κρίμα γιατί είχε δυνατότητες σαν θρεντ.
Toufas Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 (επεξεργασμένο) Έβγαιναν για αρκετό καιρό και είχαν γίνει πολύ καλοί φίλοι. Όποτε μπορούσε και έβγαινε ο Χ. Από το στρατόπεδο πήγαινε και την έπαιρνε από το σπίτι της όπου και έδιναν ραντεβού. Ένα βράδυ λοιπόν που είχαν βγει να απολαύσουν την βόλτα τους η κοπελιά άρχισε να κρυώνει οπότε ο Χ. Έβγαλε το μπουφάν του και της το έδωσε να το φορέσει για να ζεσταθεί. Αφού τελείωσε η βραδινή βόλτα ο Χ. Μαζί με την κοπέλα επέστρεψαν στο σπίτι τους αφού ο Χ. την πήγε σπίτι της. Τη επόμενη μέρα ο Χ. διαπίστωσε ότι είχε ξεχάσει να πάρει το μπουφάν του. Έτσι λοιπόν πήγε στο σπίτι της να ζητήσει το μπουφάν του γιατί το χρειαζόταν. Όταν χτύπησε το κουδούνι του άνοιξε μια κυρία, Ετρεξα μολις την ειδα. Πηγα στο γραφειο μου και σκεφτομουνα τι πηγα να κανω, Βγηκα εξω και πηγα στο παρκο, καθησα στο παγκακι, οι αγκωνες πανω στα γονατα και καπνιζα. Ασφυκτιουσα μεσα στο μικρο μου γραφειο, δεν μπορουσα να σκεφτω. Το ξυλο στο παγκακι ηταν ξεφτισμενο και σαπιζε, γενιες απο μαθητουδια ειχανε χαραξει το ονομα τους πανω σε καθε πιθαμη του. Η σταχτη του τσιγαρου μου επεφτε αναμεσα στα ποδια μου και γινοταν ενα με το χωμα. Κατι γυναικες περασανε, κραταγανε ενα πλεκτο λουρι με ενα μικρο φουσκωτο σκυλι στην αλλη ακρη. Τις κοιταξα και εκανα νευμα με το καπελο μου, ειναι ευγενεια το να αναγνωρισεις την παρουσια μιας κυριας. Η ξανθια στα αριστερα γελασε και εκρειψε το εκθαμβωτικο της χαμογελο με το χερι της. Το σκυλι τραβηξε το λουρι του θελωντας να ερθει στο δεντρο κοντα στο παγκακι μου. Οι 2 γυναικες περπατουσαν πολυ αργα, αφηνοντας το σκυλι να οσφρηνθει το δεντρο οσο επιθυμουσε η καρδια του. "Μηπως οι κυριες θα θελανε ενα τσιγαρο?" ειπα φιλικα. Η μελαχρινη με κοιταξε με σκεπτικισμο, παρατηρωντας την ατσαλη γραβατα μου και τα λιγα μου γενια. Η ξανθια δεν εδειξε να ενοχλειται, παιρνωντας ενα lucky strike απο το πακετο μου. Έσκυψε ωστα να μπορεσω να τις αναψω το τσιγαρο, και παραλληλα ειχα μια γρηγορη θεα στο ντεκολτε της. Εβγαλα τον αναπτηρα μου και με μια γρηγορη κινηση και αναψα το τσιγαρο της. Ο σκυλος αρχησε να "σκαβει" στο εδαφος, μαλλον θα βρηκε καποια γνωριμη μυρωδια. Εβγαλα το καπελο μου και το ακουμπησα στα ποδια μου. Μιλαγα για λιγο με την νεα μου παρεα, αποκρουοντας τις μπηχτες της μελαχρινης και φλερταροντας με την ξανθια. Το σκυλι αρχισε να βαριεται και τραβηξε το λουρι προς μια αλλη κατευθυνση, δινοντας μια τελεια δικαιολογια στην μελαχρινη για να σταματησει την κουβεντα. "Παμε να φυγουμε" ειπε ανυπομονα. Η ξανθια πεταρισε τα ματια της, εβγαλε ενα χαρτι και ενα στυλο απο την τσαντα της. Εγραψε το νουμερο της και μου το εδωσε: "παρε με τηλεφωνο οποτε θες,με λενε Γιωτα" ειπε χαμογελοντας. "Σιγουρα κουκλα" απαντησα νωχελικα. Οι κοπελες φύγανε ακολουθοντας το μονοπατι. Κοιταξα το νουμερο που μου ειχε δωσει, μεχρι και γραφικος της χαρακτηρας ηταν θελκτικος. Εβγαλα τον αναπτηρα μου και εκαψα το χαρτι που μου εδωσε. Οι σταχτες πεφτανε σαν πουπουλα. Δεν ηξερε τι θα την περιμενε με εμενα, σκεφτηκα. Στο τελος θα την πληγωνα. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2012 από Toufas
fuku Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Ετρεξα μολις την ειδα. Πηγα στο γραφειο μου και σκεφτομουνα τι πηγα να κανω, Βγηκα εξω και πηγα στο παρκο, καθησα στο παγκακι, οι αγκωνες πανω στα γονατα και καπνιζα. Ασφυκτιουσα μεσα στο μικρο μου γραφειο, δεν μπορουσα να σκεφτω. Το ξυλο στο παγκακι ηταν ξεφτισμενο και σαπιζε, γενιες απο μαθητουδια ειχανε χαραξει το ονομα τους πανω σε καθε πιθαμη του. Η σταχτη του τσιγαρου μου επεφτε αναμεσα στα ποδια μου και γινοταν ενα με το χωμα. Κατι γυναικες περασανε, κραταγανε ενα πλεκτο λουρι με ενα μικρο φουσκωτο σκυλι στην αλλη ακρη. Τις κοιταξα και εκανα νευμα με το καπελο μου, ειναι ευγενεια το να αναγνωρισεις την παρουσια μιας κυριας. Η ξανθια στα αριστερα γελασε και εκρειψε το εκθαμβωτικο της χαμογελο με το χερι της. Το σκυλι τραβηξε το λουρι του θελωντας να ερθει στο δεντρο κοντα στο παγκακι μου. Οι 2 γυναικες περπατουσαν πολυ αργα, αφηνοντας το σκυλι να οσφρηνθει το δεντρο οσο επιθυμουσε η καρδια του. "Μηπως οι κυριες θα θελανε ενα τσιγαρο?" ειπα φιλικα. Η μελαχρινη με κοιταξε με σκεπτικισμο, παρατηρωντας την ατσαλη γραβατα μου και τα λιγα μου γενια. Η ξανθια δεν εδειξε να ενοχλειται, παιρνωντας ενα lucky strike απο το πακετο μου. Έσκυψε ωστα να μπορεσω να τις αναψω το τσιγαρο, και παραλληλα ειχα μια γρηγορη θεα στο ντεκολτε της. Εβγαλα τον αναπτηρα μου και με μια γρηγορη κινηση και αναψα το τσιγαρο της. Ο σκυλος αρχησε να "σκαβει" στο εδαφος, μαλλον θα βρηκε καποια γνωριμη μυρωδια. Εβγαλα το καπελο μου και το ακουμπησα στα ποδια μου. Μιλαγα για λιγο με την νεα μου παρεα, αποκρουοντας τις μπηχτες της μελαχρινης και φλερταροντας με την ξανθια. Το σκυλι αρχισε να βαριεται και τραβηξε το λουρι προς μια αλλη κατευθυνση, δινοντας μια τελεια δικαιολογια στην μελαχρινη για να σταματησει την κουβεντα. "Παμε να φυγουμε" ειπε ανυπομονα. Η μελαχρινη πεταρισε τα ματια της, εβγαλε ενα χαρτι και ενα στυλο απο την τσαντα της. Εγραψε το νουμερο της και μου το εδωσε: "παρε με τηλεφωνο οποτε θες,με λενε Γιωτα" ειπε χαμογελοντας. "Σιγουρα κουκλα" απαντησα νωχελικα. Οι κοπελες φύγανε ακολουθοντας το μονοπατι. Κοιταξα το νουμερο που μου ειχε δωσει, μεχρι και γραφικος της χαρακτηρας ηταν θελκτικος. Εβγαλα τον αναπτηρα μου και εκαψα το χαρτι που μου εδωσε. Οι σταχτες πεφτανε σαν πουπουλα. Δεν ηξερε τι θα την περιμενε με εμενα, σκεφτηκα. Στο τελος θα την πληγωνα. :wub: :wub:
ennoeitai Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Ετρεξα μολις την ειδα. Πηγα στο γραφειο μου και σκεφτομουνα τι πηγα να κανω, Βγηκα εξω και πηγα στο παρκο, καθησα στο παγκακι, οι αγκωνες πανω στα γονατα και καπνιζα. [...] Ρε Τούφα, πες μου ότι υπάρχει βιβλίο μ'αυτό και απλά το αντέγραψες... Η αλλιώς συνέχισε εσύ την ιστορία. Χωρίς πλάκα. Οπωσδήποτε. Σε καινούριο θρεντ. Και εννοείται ότι η Γιώτα και ο πρωταγωνιστής θα ξανασυναντηθούνε τυχαία έτσι; Το ξερα ότι θα διάβαζες το μήνυμά μου. Πάω να φτιάξω ένα γαλλικό. *φεύγω αγέρωχος*
Toufas Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Ρε Τούφα, πες μου ότι υπάρχει βιβλίο μ'αυτό και απλά το αντέγραψες... Η αλλιώς συνέχισε εσύ την ιστορία. Χωρίς πλάκα. Οπωσδήποτε. Σε καινούριο θρεντ. Και εννοείται ότι η Γιώτα και ο πρωταγωνιστής θα ξανασυναντηθούνε τυχαία έτσι; Το ξερα ότι θα διάβαζες το μήνυμά μου. Πάω να φτιάξω ένα γαλλικό. *φεύγω αγέρωχος* :wub: :wub: http://www.insomnia.gr/topic/415871-the-official-off-topic-thread/ http://www.youtube.com/watch?v=AcDfVsQ-qhY
liopyr Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Ξεθάβω με τούτο: ΣτΠ: Παραβίαση δικαιωμάτων η δημοσιοποίηση στοιχείων οροθετικών «Τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας δεν μπορούν να παραβιάζουν τα δικαιώματα των ασθενών και των φορέων του ιού του AIDS», υπογραμμίζεται σε πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση των στοιχείων και των φωτογραφιών των οροθετικών ιερόδουλων, που εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας. «Η πρόσφατη δημοσιοποίηση φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων οροθετικών προσώπων για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, εμφανίζει εσφαλμένα και αποπροσανατολιστικά τη διασφάλιση δημόσιων αγαθών ως εγχείρημα που δεν συμβιβάζεται με την παράλληλη προστασία θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων, και πλήττει τον συνταγματικό και ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό», τονίζει ο Συνήγορος του Πολίτη. Σύμφωνα με την ανεξάρτητη Αρχή, τα μέτρα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την αποτροπή ευρείας διάδοσης του ιού δεν μπορούν να ξεπερνούν το πρόσφορο και αναγκαίο μέτρο για την εξυπηρέτηση του επιδιωκόμενου σκοπού, σύμφωνα με τη συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της αναλογικότητας. Παράλληλα, «η δημοσιοποίηση εξατομικευμένων στοιχείων και φωτογραφιών, όχι μόνον παραβιάζει δικαιώματα άρρηκτα συνδεδεμένα με το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ιδιότητας του ασθενούς, αλλά αποτελεί επιπλέον αλυσιτελές μέσο για την πρόληψη και την προστασία της δημόσιας υγείας». Η Αρχή διαπιστώνει ακόμη πως «το γεγονός ότι σημαντικός αριθμός πολιτών απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να υποβληθεί στον αναγκαίο ιατρικό έλεγχο επιβεβαιώνει ότι το κρίσιμο στοιχείο για την ενημέρωση των πολιτών δεν είναι τα προσωπικά στοιχεία και οι φωτογραφίες ενός διαρκώς αυξανόμενου αριθμού εκδιδομένων οροθετικών προσώπων, αλλά η ίδια η πληροφορία για τις διαστάσεις διάδοσης του ιού σε συγκεκριμένα οικήματα ή περιοχές στο κέντρο της Αθήνας». Τέλος, ο Συνήγορος του Πολίτη, που από το 1999 όταν εφαρμόστηκε ο νόμος «περί εκδιδομένων επ' αμοιβή προσώπων» είχε καταδείξει τις δυσχέρειες της εφαρμογής του, κάνει γνωστό ότι προτίθεται άμεσα να απευθυνθεί και πάλι στους αρμόδιους φορείς με συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάληψη της αναγκαίας νομοθετικής πρωτοβουλίας. http://tvxs.gr/news/ellada/stp-parabiasi-dikaiomaton-i-dimosiopoiisi-fotografion-orothetikon
_BASSstarlet_ Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Η Αρχή διαπιστώνει ακόμη πως «το γεγονός ότι σημαντικός αριθμός πολιτών απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να υποβληθεί στον αναγκαίο ιατρικό έλεγχο επιβεβαιώνει ότι το κρίσιμο στοιχείο για την ενημέρωση των πολιτών δεν είναι τα προσωπικά στοιχεία και οι φωτογραφίες ενός διαρκώς αυξανόμενου αριθμού εκδιδομένων οροθετικών προσώπων... Θα ήταν τόσο μεγάλος ο αριθμός εάν δεν είχαν δημοσιευτεί οι φωτογραφίες;
katerina_a_86 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Κάποτε σε αυτό το forum όταν έλεγα πως το φαινόμενο της πορνείας είναι κάτι πολύ κακό και όσοι το ακολουθούν δεν είναι καλό γι αυτούς, η πλειοψηφία μου απαντούσε πως είναι μια δουλειά κι αυτή και όπως άλλοι χρησιμοποιούν το μυαλό τους για να βγάλουν λεφτά έτσι άλλοι χρησιμοποιούν το σώμα τους και είναι σεβαστό. Το γεγονός αυτό όμως αποδεικνύει πως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Και δεν αναφέρομαι στον κίνδυνο των ασθενειών. Κίνδυνος σε κάθε δουλειά υπάρχει από κάτι. Αναφέρομαι στην κατάσταση που περιέρχονται αυτά τα άτομα μετά από λίγα χρόνια "δουλειάς". Είδα τις φωτογραφίες και το μόνο που είδα ήταν άτομα εξαθλιωμένα, δυστυχισμένα, με κενά βλέμματα. Η "δουλειά" αυτή σε καταστρέφει όμως κάποιοι την θεωρούν δουλειά και στις φιλοσοφικές τους συζητήσεις οι φράσεις "επιλογή τους είναι", "βγάζουν εύκολο χρήμα" και άλλα συναφή κυριαρχούν. Μπα, όσο επιλογή τους να είναι ή όχι δεν μας απενεχοποιεί. Κι αυτοί που είναι τοξικομανείς το επέλεξαν σε κάποιο βαθμό, κι αυτοί που αυτοκτονούν ακόμα. Μια κοινωνία όμως θα πρέπει να προστατεύει τα μέλη της από τέτοιες καταστροφικές διεξόδους. Η πορνεία θα έπρεπε να είναι παράνομη. -Μα θα πρέπει να έχει κανείς το δικαίωμα να κάνει ακόμα και κακό στον ευατό του: Ακόμα και η αυτοκτονία δεν απαγορεύεται. -Ναι αλλα το να σε αυτοκτονήσουν κατόπιν παραγγελίας απαγορεύεται. Η καταστροφή ενός ατόμου μέσω της πορνείας γίνεται με την συμμετοχή των πελατών. Άρα αυτοί την αυτοκτονούν. Άρα θα έπρεπε να απαγορεύεται. Υ.Γ.: Πόσοι κακόγουστοι και απεγνωσμένοι υπάρχουν; Απ όσο βλέπω απ τις φωτογραφίες αυτές δεν βλέπονται. Πλήρωνε τόσο πολύ κόσμος για να πάει με αυτές?
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Πιστεύεις ότι όλα τα επικίνδυνα επαγγέλματα που φθείρουν το σώμα ή την ψυχή του εργαζόμενου θα έπρεπε να είναι παράνομα? Πιστεύεις ότι κάνοντας ένα επάγγελμα παράνομο αυτό θα πάψει να υπάρχει? Και αν δεν πάψει να υπάρχει, μπορείς να φανταστείς πόσο πιο δύσκολο θα είναι να ελέγξεις τις συνέπειες (πχ προβλήματα στη δημόσια υγεία)? Ίσως το γιατί πάνε μαζί τους τόσοι άνθρωποι θα ήταν ένα καλό σημείο εκκίνησης για να καταλάβουμε πού μπορεί να εστιάσουμε για να έχουμε λιγότερα προβλήματα.
katerina_a_86 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 1.Πιστεύεις ότι όλα τα επικίνδυνα επαγγέλματα που φθείρουν το σώμα ή την ψυχή του εργαζόμενου θα έπρεπε να είναι παράνομα? 2.Πιστεύεις ότι κάνοντας ένα επάγγελμα παράνομο αυτό θα πάψει να υπάρχει? 3.Και αν δεν πάψει να υπάρχει, μπορείς να φανταστείς πόσο πιο δύσκολο θα είναι να ελέγξεις τις συνέπειες (πχ προβλήματα στη δημόσια υγεία)? Ίσως το γιατί πάνε μαζί τους τόσοι άνθρωποι θα ήταν ένα καλό σημείο εκκίνησης για να καταλάβουμε πού μπορεί να εστιάσουμε για να έχουμε λιγότερα προβλήματα. 1. Ναι. Ως κοινωνία θέλω υγιής πολίτες σωματικά και ψυχικά. Έτσι θα ήθελα να απαγορεύεται να κατεβαίνουν άνθρωποι στα ανθρακορυχεία για να πλουτίζουν κάποιοι,να δουλεύουν σε επικίνδυνες εργασίες επειδή έχουν ανάγκη ή και να εκδίδονται. Ας βάλουν μηχανήματα στις επικίνδυνες και ψυχοφθόρες δουλείες. Όσο εξελισσόμαστε σαν πολιτισμός θα εμφανίζονται λυσεις, η τεχνολογία προχωράει. Κι ακόμα κι αν δεν γίνεται ακόμα σε μια τέτοια μορφής κοινωνία θα έπρεπε να θέλουμε να καταλήξουμε. Αλλά δεν βλέπω να υπάρχει καν η θεωρητική βούληση για κάτι τέτοιο. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν το φαινόμενο. Άλλο να μην μπορουμε πρακτικά να αλλάξουμε κάτι και άλλο να το υποστηρίζουμε κιολας. 2. Αυτό μου θυμίζει τα ναρκωτικά. Όχι δεν είμαι υπέρ της νομιμοποίησης κάποιας δραστηριότητας που θεωρώ επιβλαβή για την κοινωνία ώστε να την ελέγξω. Το να την νομιμοποιήσω ηθικά και υποστηρίξω έμμεσα πως είναι κι αυτό ένα επάγγελμα δεν με βρίσκει σύμφωνη. Κάτι που είναι κακό και δεν μπορείς να το καταστήλεις δεν το ονομάζεις μη κακό και το επιτρέπεις. Φυσικά και δεν θα πάψει να υπάρχει αλλά δεν χρειάζεται να έχει την σφραγίδα της νομιμότητας η καταστροφή πολιτών. Απο κει και πέρα ας καταπολεμηθεί με κάθε μέσο: αποτρόπή εκδιδόμενων να εκδίδονται, αυστηρές ποινές στους πελάτες, παιδεία, ενημέρωση. 3. Να θυσιάσω δηλαδή μια ομάδα (τις εκδιδόμενες) δίνοντας την ηθική νομιμοποίηση να καταστρέψουν τους ευατούς τους για να διαφυλάξω άλλους. Με βάση την ψυχρή λογική "ειναι επιλογή τους", είναι αντίστοιχα επιλογή και των πελατών. Και μάλιστα η επιλογή των εκδιδόμενων έγινε υπό πιο δύσκολες ενδεχομένως συνθήκες.
Pantelwolf Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 οι απανταχού ηλεκτρολόγοι, σκουπιδιάρηδες, ναυτεργάτες, χτίστες, βοθρατζήδες, νοσηλευτές και λοιπά χαρωπά επαγγέλματα από αύριο είστε άνεργοι. Μη λέμε ο,τι θέλουμε, όλες οι δουλειές έχουν μια επικινδυνότητα, δε μπορεί να καταργήσεις τη δομή της εργασίας.
*nenya* Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Ρε συ Κατερίνα -αν και έχουμε βγει off-topic- φαντάσου τί θα γινόταν αν δεν υπήρχαν πόρνες. Φαντάσου μια κατακόρυφη αύξηση των βιασμών επειδή θα κυκλοφορούσαν γύρω μας περισσότεροι στερημένοι κλπ. Κάθε επάγγελμα έχει την χρησιμότητά του και κάποιον βαθμό επικινδυνότητας. Δεν γίνεται να τα καταργήσουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα