Προς το περιεχόμενο

Let's Fight AIDS in Greece

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόνο οι τύποι του ιού που προκαλούν το τελευταίο σύμπτωμα σχετίζονται με τον καρκίνο του τραχήλο

αυτοι δεν μεταδιδονται μεσω σεξ;

• Απαντ. 342
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βεβαίως. Για την ακρίβεια, τα κονδυλώματα μεταδίδονται και με χρήση προφυλακτικού ενώ οι τύποι που προκαλούν καρκίνο όχι.

Αλλά υπάρχει εμβόλιο και για τα δύο.

Δημοσ.

Ε ναι ρε συ Luci, δεν είμαι γιατρός. Όταν λέω κονδυλώματα μη μου ζητάς να σου προσδιορίσω και ποιον τύπο από τους 120 μπορεί να κουβαλάει ο καθένας πάνω του.

Εσύ εννοείς ότι ο HPV είναι ο ιός και τα κονδυλώματα είναι τα συμπτώματά του προφανώς. Στην Ελλάδα έχει επικρατήσει ο HPV να είναι συνώνυμος των κονδυλωμάτων. Εγώ όταν λέω κονδυλώματα, εννοώ τον HPV.

Δημοσ.

Ναι ρε 'συ, απλώς τα κονδυλώματα δεν είναι επικίνδυνα. Μια τύπισσα μόνο με κονδυλώματα δε θα βγάλει καρκίνο στον τράχηλο. Και μια τύπισσα που δεν έχει, αλλά έχει έναν από τους τύπους που βαράνε τράχηλο, θα βγάλει.

Δημοσ.

Ναι ρε 'συ, απλώς τα κονδυλώματα δεν είναι επικίνδυνα. Μια τύπισσα μόνο με κονδυλώματα δε θα βγάλει καρκίνο στον τράχηλο. Και μια τύπισσα που δεν έχει, αλλά έχει έναν από τους τύπους που βαράνε τράχηλο, θα βγάλει.

Συνεπώς, λανθασμένα έχει επικρατήσει η άποψη ότι αν έχει μία γυναίκα κονδυλώματα, μπορεί να έχει και ένα από τα επικίνδυνα στελέχη του ιού ή εγώ κάτι δεν καταλαβαίνω σωστά?

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος, δηλαδή, ότι αυτοί οι χίλιοι ή όσοι είναι είχαν επαφές μαζί τους σε οίκους ανοχής και δεν τις ψάρευαν από δρόμους και πεζοδρόμια;

Ε εντάξει, τι να πω, σηκώνω τα χέρια ψηλά και πάω να βγάλω φωτογραφίες όλες τις "υγειονομικές βόμβες" του κέντρου.

edit: φαντάζομαι "ιερή αγανάκτηση" έτσι και έβγαινε ανακοίνωση "όποιος έχει πάει με ιερόδουλη να πάει να εξεταστεί για AIDS". Τι τρομοκράτηση του κόσμου θα διαβάζαμε, τι τσουβάλιασμα νόμιμων, παράνομων, συνειδητών και ανεύθυνων ιερόδουλων.

Το θέμα είναι απλό: ό,τι και να έκανε το ΚΕΕΛΠΝΟ, διόλου δε θα δυσκολευόταν κάποιοι να βρουν πάτημα να το καταδικάσουν.

Φαντάζεσαι λάθος, το παραπάνω μου δίνει την αίσθηση πως η αλλεργία που έχεις στο λαϊκισμό (δικαίως), θολώνει τη κρίση σου στο να ξεχωρίζεις πότε πρόκειται πράγματι για τέτοιον και πότε απλά για διαμαρτυρία ενός απαράδεκτου γεγονότος.

Δημοσ.

Και τι κάνεις αν σε πάρει η πρώην σου/πόρνη και σου πει "ξέρεις έχω κονδυλώματα, δε πας να τσεκαριστείς;" γιατί απ'όσα έχω δει είναι αρκετά συχνό νόσημα αν όχι από τα πιο συχνά.

(Μιας και πιάσαμε την συζήτηση να υπάρχει και καμία άλλη συμβουλή εκτός από "πήγε με πόρνη χωρίς καπότα, να ψοφήσει ο ηλίθιος")

Δημοσ.

Συνεπώς, λανθασμένα έχει επικρατήσει η άποψη ότι αν έχει μία γυναίκα κονδυλώματα, μπορεί να έχει και ένα από τα επικίνδυνα στελέχη του ιού ή εγώ κάτι δεν καταλαβαίνω σωστά?

Ακριβώς. Τα κονδυλώματα δεν είναι ένδειξη για καρκίνο ή πιθανότητα αυτού. Αν το τεστ Παπ της είναι καθαρό, δεν πα να έχει 200 κονδυλώματα, καρκίνο δε φοβάται.

Και τι κάνεις αν σε πάρει η πρώην σου/πόρνη και σου πει "ξέρεις έχω κονδυλώματα, δε πας να τσεκαριστείς;" γιατί απ'όσα έχω δει είναι αρκετά συχνό νόσημα αν όχι από τα πιο συχνά.

Δεν τσεκάρεσαι. Αν βγάλεις, έβγαλες και τα αντιμετωπίζεις. Η πλειοψηφία του κόσμου έχει έρθει σε επαφή και είναι φορέας κάποιου τύπου HPV -παίζει να μην το εκδηλώσεις ποτέ, παίζει να φυτρώσεις δασάκι.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τώρα δηλαδή τι λέει ο κόσμος? Δεν μιλάνε σχεδόν όλοι για προεκλογικό πυροτέχνημα?

Όλοι, όχι. Αυτοί που βλέπουν πυροτεχνήματα παντού, ναι.

Άφησε κατά μέρος λίγο την ανάγκη σου να ρίξεις ευθύνες στο κράτος και σκέψου λογικά: τι κερδίζει ο υπουργός; ΤΙΠΟΤΕ.

Ακόμη κι εγώ που σας μέμφομαι για τα εξωφρενικά "επιχειρήματα" του στυλ "δώστε ιατρικό ιστορικό ελεύθερα", "βάλτε όσους έχουν πάει με πουτάνες να εξεταστούν" (για τα οποία πανεύκολα θα βρίσκατε να πείτε -δικαίως- μύρια όσα για τσουβαλιάσματα και παραβίαση προσωπικών δεδομένων) υποστηρίζω πως το κράτος έχει καθυστερήσει και πως αυτά που κάνει δεν είναι αρκετά. Νομίζεις ότι υπάρχει εχέφρων άνθρωπος που επαινεί τον υπουργό;

Είναι δυνατόν να επαινέσει κανείς την ολιγωρία; Κι αυτά που λέει ο liopyr, για έλεγχο των οίκων κτλ. με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο. Το ερώτημα που έθεσε ο Φίλιππος, όμως, είναι άλλο: ΤΩΡΑ τι κάνουμε;

Απάντηση, καμία. Ή μέτρα που θέλουν μήνες για να μπουν σε σειρά και να γίνουν.

Δημοσ.

Για να πολεμήσουμε το AIDS πρέπει πρώτα να καταλάβουμε τι είναι το AIDS. Και ότα δυστυχώς σχεδόν όλοι οι έλληνες δημοσιογράφοι αγνοούν τη διαφορά μεταξύ AIDS και HIV, έχουμε πολύ δρόμο να κάνουμε.

Αν ήμουν οροθετικός πάντως, θα ήμουν προσβεβλημένος αν οι άχρηστοι έλληνες δημοσιογράφοι μου λέγανε ότι πάσχω από AIDS. Είναι σαν να λες σε εκείνον που εκτέθηκε στη ραδιενέργεια ότι πάσχει από καρκίνο.

Δημοσ.

Όλοι, όχι. Αυτοί που βλέπουν πυροτεχνήματα παντού, ναι.

Άφησε κατά μέρος λίγο την ανάγκη σου να ρίξεις ευθύνες στο κράτος και σκέψου λογικά: τι κερδίζει ο υπουργός; ΤΙΠΟΤΕ.

Ευθύνες πρωτίστως έριξα στους πελάτες και μετά στο κράτος. Δεν έχω καμία μόνιμη ανάγκη να κατηγορώ υπουργούς και κυβερνήσεις. Όταν όμως βλέπω υπουργό να προειδοποιεί, αντί να βγάζει όλα τα συνεργεία του ΚΕΕΛΠΝΟ στο δρόμο για ελέγχους, δεν μπορώ να μην πονηρευτώ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ειδικά όταν ξέρω πώς λειτουργεί το ψηφοθηρικό κράτος

Ακόμη κι εγώ που σας μέμφομαι για τα εξωφρενικά "επιχειρήματα" του στυλ "δώστε ιατρικό ιστορικό ελεύθερα", "βάλτε όσους έχουν πάει με πουτάνες να εξεταστούν" (για τα οποία πανεύκολα θα βρίσκατε να πείτε -δικαίως- μύρια όσα για τσουβαλιάσματα και παραβίαση προσωπικών δεδομένων) υποστηρίζω πως το κράτος έχει καθυστερήσει και πως αυτά που κάνει δεν είναι αρκετά. Νομίζεις ότι υπάρχει εχέφρων άνθρωπος που επαινεί τον υπουργό;

Είναι δυνατόν να επαινέσει κανείς την ολιγωρία; Κι αυτά που λέει ο liopyr, για έλεγχο των οίκων κτλ. με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο. Το ερώτημα που έθεσε ο Φίλιππος, όμως, είναι άλλο: ΤΩΡΑ τι κάνουμε;

Απάντηση, καμία. Ή μέτρα που θέλουν μήνες για να μπουν σε σειρά και να γίνουν.

Εκστρατεία ενημέρωσης για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη "γυμνή" επαφή σε πρώτη φάση σε σχολεία, πανεπιστήμια, γήπεδα, media και εν συνεχεία καταγραφή και εξάλειψη των παρανόμων πορνείων και ιερόδουλων με εξονυχιστικούς ελέγχους.

Λες και δε γνωρίζει η αστυνομία ποια πορνεία είναι παράνομα και ποια όχι ή δε γνωρίζει που να ελέγξει για παράνομες ιερόδουλες. Με το μικρό τους όνομα τις ξέρουν οι μπάτσοι, μερικές τους κάνουν και θελήματα ενίοτε.

Δημοσ.

Παιδιά, μιλάμε για άτομα που πηγαίνουν σε μπουρδέλα και δε βάζουν προφυλακτικό. Για τέτοιο αίσθημα ευθύνης! Αυτοί δηλαδή θα ευαισθητοποιούνταν με μια ανακοίνωση για να κάνουν εξετάσεις; Η φωτογραφία είναι γροθιά στο στομάχι, σε κινητοποιεί αμέσως γιατί ξέρεις ότι εσύ κινδυνεύεις και όχι "κάποιος άλλος".

Επίσης, η γνώση δεν είναι επαρκής προϋπόθεση για να φοράς προφυλακτικό.

Οπότε για να ενεργοποιηθούν οι ανεύθυνοι, ανεγκέφαλοι και επικίνδυνοι, ας εκθέσουμε αυτές τις γυναίκες. Έτσι κι αλλιώς είναι καμμενα χαρτιά. Κάπως έτσι πάει; Με αυτό το σκεπτικό, όσοι έχουν πάει με άλλες χωρίς προφύλαξη, μπορούν να ησυχάσουν αφού δεν έχουν κυκλοφορήσει οι φωτογραφίες ή τα στοιχεία τους.

Αν αυτός ο έλεγχος γινόταν αναγκαστικά μια φορά το μήνα ή το δίμηνο, δε θα υπήρχε κανένας λόγος για αυτή την κατάντια μια εβδομάδα πριν τις εκλογές. Με την ίδια λογική από τα 3.000 τηλέφωνα που δέχτηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ σήμερα, όσων τελικά βγουν θετικοί ας δημοσιευτούν τα στοιχεία γιατί κινδυνεύει η δημόσια υγεία.

Δημοσ.

Κερδίζει συμπάθειες από συντηρητικά αντανακλαστικά κατοίκων προβληματικών περιοχών, στα πλαίσια της εκστρατείας που έχει ξεκινήσει ξαφνικά λόγω μιας δήθεν υγειονομικής απειλής από τους ας πούμε περιθωριακούς.

Ασφαλώς κανένας εχέφρων άνθρωπος δε μπορεί να το δει θετικά αυτό, αλλά ποιος σου λέει πως αυτές οι κινήσεις στοχεύουν σε τέτοιους;

Δημοσ.

Πρέπει παρ' όλα αυτά να παραδεχτείς Ceridwen, πως αν σε πηδάνε 15 γλίτσες τη μέρα (σκέτο "πηδάνε" στην καλύτερη) δύσκολα θα νοιώσεις αμήχανα με τη φάτσα σου στις ειδήσεις.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ναι, εντάξει, πέντε ημέρες πριν τις εκλογές, με τον πανικό των τηλεφωνημάτων, της ανησυχίας για το πόσες είναι αυτές οι γυναίκες, πού κυκλοφορούσαν, πόσοι είχαν επαφές μαζί τους, από ποιο διάστημα και μετά κτλ., μου λες ότι "κερδίζει συμπάθειες".

Έχω κι εγώ ένα καλό με τον Τοτό.

Ακόμη κι έτσι, αν κερδίζει, σε συγκεκριμένες περιοχές (όπου άλλοι δομούν την επιρροή τους μήνες, για να έρθει ένας υπουργός να ανατρέψει το σκηνικό μέσα σε πέντε μέρες...) "συμπάθειες", απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί όλο αυτό "πυροτέχνημα".

Είναι συντριπτικά περισσότερες οι αρνητικές κριτικές (ορισμένες παντελώς γελοίες, αλλά πάντως αρνητικές) από οποιαδήποτε θετική κρίση. Για την ακρίβεια, πάρα πολύ θα ήθελα να δω ένα σχόλιο επαινετικό για τον υπουργό που "κερδίζει συμπάθειες".

Με απλά λόγια, "πυροτέχνημα" είναι όλο αυτό μόνο στα μάτια όσων θέλουν να το καταγγείλουν ως τέτοιο. Δεν συγκεντρώνει κανένα από τα χαρακτηριστικά του προεκλογικού "πυροτεχνήματος". Τα "πυροτεχνήματα" φέρνουν θετικές ειδήσεις ή προοπτικές, όχι το φόβο να υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι εκτεθειμένοι σε ένα θανατηφόρο ιό, σε απροσδιόριστη χρονική περίοδο.

Κριτική, ναι, αλλά μην πάρουμε διαζύγιο από τη λογική, για χάρη της κριτικής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...