Προς το περιεχόμενο

Let's Fight AIDS in Greece

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Λάθος κάνεις.

Πως κάνει λάθος; Προφανώς και μόνο τον ασθενή μπορεί να ενημερώσει. Δεν αποφάσισε το ΚΕΕΛΠΝΟ από μόνο του να άρει το ιατρικό απόρρητο για λόγους δημόσιου συμφέροντος. Ήταν εισαγγελική η απόφαση.

Επίσης, αν εγώ (που δεν δουλεύω σε οίκο ανοχής) βρεθώ οροθετικός, μπορούν οι αρχές να εντοπίσουν λίγο πολύ τα άτομα με τα οποία έκανα σεξ τον τελευταίο καιρό και να τα ενημερώσουν (κάποια στοιχεία τους θα ξέρω).

Απ όσο ξέρω, οι αρχές δεν έχουν δικαίωμα να σου ζητήσουν στοιχεία πρώην συντρόφων. Σου λένε μόνο πως καλό θα ήταν να ενημερώσεις.

Σωστό από μέρους τους γιατί κατά τη γνώμη μου ο ρόλος του κράτους δεν είναι να συμπεριφέρεται στον πολίτη σαν να ήταν ένα άβουλο και ανεύθυνο πλάσμα ή να τον τρομοκρατεί μπας και βάλει λίγο μυαλό αλλά να τον ωθεί να έχει μια συνειδητά πιο υπεύθυνη συμπεριφορά για το καλό του και για το καλό του συνόλου.

Εναλλακτικά, για να μην κατηγορηθούμε ότι είμαστε αστοί υποκριτές, ας βάλουμε καλύτερα όλους όσους πήγαν (από πότε, δε μας απασχολεί, λεπτομέρεια αυτό) με ιερόδουλες να εξαταστούν, λιγότερος πανικός θα δημιουργηθεί, περισσότερο υπεύθυνη στάση είναι να τσουβαλιάζεις γυναίκες που κάνουν υπεύθυνα τη δουλειά τους με τις ναρκομανείς (που πιθανότατα δεν κόλησαν από απροστάτευτο σεξ, αλλά λεπτομέρεια κι αυτό μέσα στον ιδεολογικό αχταρμά).

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το ποιντ αυτής της παραγράφου - ίσως είναι και η φτηνή ειρωνία που με εμποδίζει να καταλάβω τι λες. Δεν θα έπρεπε αν ελεγχονται όσοι έχουν επαφες με ιερόδουλες; Όσο υπευθυνα και να κάνει τη δουλειά της η άλλη. Δεν είναι ευθύνη του καθενός να φροντίζει τον εαυτό του και να μην είναι επικίνδυνος προς άλλους;

Οπότε όλα καλά τώρα. Το αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα; Έχω ρωτήσει και πιο πάνω, ο παραδίπλα μαλάκας που έχει πάει με τη δυο στενά πιο πάνω οροθετική πόρνη που όμως δε συνεληθφη και δεν την είδε κανείς στην τηλεόραση μπορεί να κοιμάται ήσυχος τα βραδια;

• Απαντ. 342
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχεις μπερδέψει τελείως τους κανονισμούς.

Προσωπική επίθεση θα ήταν αν έγραφα "τι περιμένεις από καθηγητή Αγγλικών". Ή "Παναθηναϊκός είναι, μην τον λαμβάνετε υπόψη".

Το "αυτά που γράφεις στερούνται κάθε λογικής βάσης" δεν είναι προσωπική επίθεση. Είναι κριτική των επιχειρημάτων σου.

Άλλη μία, λοιπόν, γιατί μάλλον δεν συνεννοηθήκαμε: Δεν υπάρχει τρόπος εξακρίβωσης των στοιχείων αυτών που επικοινωνούν με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ούτε αν δίνουν αληθινά στοιχεία, ούτε γιατί επικοινωνούν (ειδικά έτσι και κυκλοφορούσε πως όποιος είχε απροστάτευτο σεξ με ιερόδουλη θα πήγαινε φυλακή, σε αφήνω να εικάσεις μόνος σου πόσες πιθανότητες υπάρχουν να έδινε κανείς πραγματικά στοιχεία).

Εκτός κι αν θες να προτείνεις το ΚΕΕΛΠΝΟ, τώρα που έχει χρόνο ελεύθερο, να τρέχει στους εισαγγελείς για άρση τηλεφωνικού απορρήτου, για να δει σε ποιων τα ονόματα ανήκουν τα τηλέφωνα από όπου έγιναν οι κλήσεις. Α, ναι, να έχει και τηλεφωνικά αρχεία (ενώ νωρίτερα θα ενημερώνει πως οι κλήσεις ηχογραφούνται...) ώστε να αποδείξει μετά πως αυτός που τηλεφώνησε, τηλεφώνησε για συγκεκριμένο λόγο.

Τέλος πάντων, εγώ το κατάλαβα πως εκφράζεις την αγανάκτησή σου απλά, γιατί όλα αυτά που προτείνεις είναι απείρως πιο παρεμβατικά και επικίνδυνα από τα όσα δυσάρεστα έχουν γίνει ήδη. Εγώ απλά σου εξηγώ γιατί όλα αυτά που υποστηρίζεις εκτός από ανέφικτα ρίχνουν και νερό στο μύλο του λαϊκισμού.

Αν καποιος τηλεφωνησει και πει θελω να εξεταστω θα τον ρωτησουν αν εχει κανει σεξ με καποια απο αυτες τις γυναικες χωρις προστασια.Οποτε αν πει οχι ,θα του πουνε δεν υπαρχει λογος να φοβαστε αλλα να πατε να διαβασετε 5 πραγματα περι aids.

Αν τους πει ναι ,εκανα χωρις προφυλαξη για αυτο φοβαμαι τοτε μπορουν να του ζητησουν στοιχεια.Αν δεν τα δωσει θα παει σε ιδωτη μικροβιολογο.Εδω τι πρεπει να γινει?

Δημοσ.

Φραντσέσκα, αν κρίνεις ότι κάποιος οροθετικός αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, γιατί παίρνει όλο το χωριό, μπορείς να ενημερώσεις τις αρμόδιες αρχές και εκείνες να αποφασίσουν αν συντρέχει λόγος δημοσίου συμφέροντος.

Επίσης, το ότι υπάρχουν 100χ παράνομοι ανέλεγκτοι σημαίνει ότι δεν έχει νόημα να ελέγξεις τους χ; Με ποια λογική; Τότε να κλείσουμε και τα νοσοκομεία, γιατί στον κόσμο υπάρχουν εκατομμύρια ασθενείς που δεν έχουν πρόσβαση σε θεραπεια... Ό,τι μπορεί να γίνει, πρέπει να γίνει!

Τρίτον, ούτε εγώ ούτε ο Snoob (που υποστηρίζουμε την άλλη άποψη στις τελευταίες σελίδες) ρίξαμε κανένα φταίξιμο στις κακές αλλοδαπές ή μη πόρνες, αθωώνοντας τους πελάτες. Ο κανιβαλισμός της είδησης από τα ΜΜΕ είναι ένα εντελώς διαφορετικό πρόβλημα και θα εμφανιζόταν ακόμα και αν οι οροθετικές έμεναν ανώνυμες. Ο ρατσισμός και η άγνοια της ελληνικής κοινωνίας είναι ένα σοβαρό θέμα που χρειάζεται μερικές δεκαετίες για να λυθεί. Όταν μιλάμε για τον HIV έχουμε τόσο χρόνο να περιμένουμε;

Δημοσ.

Επειδη ειναι ζωα που δεν σκεφτονται τις πραξεις τους κανοντας σεξ με ιεροδουλες χωρις προστασια,οντας μαλιστα μερικοι απο αυτους απο οτι γραφεται και παντρεμενοι.Υπαρχει χειροτερο ζωο απο τετοια ατομα?Περισσοτερο ανευθυνος καφρος απο αυτον?

Αλλο οροθετικος απο τραγικες κοινωνικες καταστασεις που σε καταντησαν ερειπιο της ζωης και αλλο οροθετικος λογω καλπαζουσας μαλακιας.Να δημοσιευτουν επισης τα ονοματα των ''ευηποληπτων'' αυτων τυπων και οχι να δημοσιευονται μονο οι ιεροδουλες και να γινονται ο σακκος του μποξ της υποκριτικης αστικης κονωνιας.

Δεν νομιζω οτι θα πηγαινε ο καθε "ευηπολυπτος" με μια απο αυτες που ειδα στη φωτο. Ποσω δε μαλλον χωρις προφυλαξεις.

Anyway ας υποθεσουμε το χειροτερο δυνατο σεναριο, οτι εχουμε εναν διασημο και παντρεμενο κυριο Α που παει με μια απο αυτες ανευ προφυλαξεων επειδη ειναι ανωμαλος/επειδη ειναι χαζος/επειδη εν ετει 2012 δεν ξερει οτι οχι μονο τις τανες αλλα και τις γκομενες δεν τις πλησιαζεις χωρις προφυλαξεις/επειδη/επειδη/επειδη.

Και πες οτι ο κυριος Α κολλαει τον ιο απο μια απο τις εν λογω κυριες.

Ερωτημα 1: Πως θα ειναι σε θεση να γνωριζει οτι ειναι φορεας πριν παει με τη γυναικα του?

Ερωτημα 2: Πως ξερεις οτι αν μαθει πως ειναι οροθετικος θα συνεχισει να ειναι ανευθυνος με τη γυναικα του?

Ερωτημα 3: Και αντε οτι ξερει πως κολησε τον ιο και οτι εν γνωσει του μολυνει τη γυναικα του. Αυτοματως σημαινει οτι με ολους τους οροθετικους συμβαινει το ιδιο και πρεπει να τους βαλουμε φυλακη?

Δεν νομιζω οτι ειναι και τοσο λογικο

Δημοσ.

Έχω μια άλλη απορία: Υποτίθεται πως ποινικά θα διωχθούν όσες ιερόδουλες γνώριζαν οτι είναι οροθετικές και παρόλαυτα συνέχιζαν να μην προειδοποιούν τους πελάτες τους. Πως αποδεικνύεται οτι πράγματι το γνώριζαν;

Δημοσ.

Δεν είπα κάπου να μη γίνεται έλεγχος. Αλλά το να γίνεται ''έλεγχος'' για 10 μέρες κάθε 4 χρόνια δεν το θεωρώ χρήσιμο. Λες να είναι πιο αποτελεσματικό από τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης με κάποιο σύστημα και την παιδεία γενικότερα του μέσου Έλληνα? Μπορεί, στις επόμενες εκλογές θα το συζητήσουμε. Μέχρι τότε πιστεύω ότι όλα αυτά που έγιναν τις τελευταίες μέρες είναι υποκριτικά. Μακάρι να κάνω λάθος και το κράτος μας να άρχισε να λειτουργεί συμπτωματικά αυτές τις μέρες.

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν καποιος τηλεφωνησει και πει θελω να εξεταστω θα τον ρωτησουν αν εχει κανει σεξ με καποια απο αυτες τις γυναικες χωρις προστασια.Οποτε αν πει οχι ,θα του πουνε δεν υπαρχει λογος να φοβαστε αλλα να πανε να διαβασετε 5 πραγματα περι aids.

Αν τους πει ναι ,εκανα χωρις προφυλαξη για αυτο φοβαμαι τοτε μπορουν να του ζητησουν στοιχεια.Αν δεν τα δωσει θα παει σε ιδωτη μικροβιολογο.Εδω τι πρεπει να γινει?

Εντάξει, περνάμε πλέον στη σφαίρα του σουρεαλισμού.

"Κύριέ μου, άμα φοράγατε προφυλακτικό μη σας νοιάζει, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας".

Νομίζω ότι μάταια προσπαθώ τόση ώρα, καλή συνέχεια.

Δημοσ.

Απ όσο ξέρω, οι αρχές δεν έχουν δικαίωμα να σου ζητήσουν στοιχεία πρώην συντρόφων. Σου λένε μόνο πως καλό θα ήταν να ενημερώσεις.

Σωστό από μέρους τους γιατί κατά τη γνώμη μου ο ρόλος του κράτους δεν είναι να συμπεριφέρεται στον πολίτη σαν να ήταν ένα άβουλο και ανεύθυνο πλάσμα ή να τον τρομοκρατεί μπας και βάλει λίγο μυαλό αλλά να τον ωθεί να έχει μια συνειδητά πιο υπεύθυνη συμπεριφορά για το καλό του και για το καλό του συνόλου.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ ότι ο ρόλος της πολιτείας πρέπει να είναι η δημιουργία ενεργών και υπεύθυνων πολιτών.

Υπάρχουν όμως και κάποιες έκτακτες καταστάσεις, στις οποίες λαμβάνονται έκτακτα μέτρα. Όταν είχε εμφανιστεί η γρίπη των πτηνών, ο ρόλος των κρατών έγινε να τσιμπάνε όποιον ασθενή έβρισκαν, να ψάχνουν αναλυτικά όλες του τις επαφές (πχ όλους τους επιβάτες του αεροπλάνου), να τους κρατάνε σε καραντίνα και να τους δίνουν θεραπεία. Αν τότε είχαν υιοθετήσει έναν απλά συμβουλευτικό ρόλο, μπορεί να μετρούσαμε εκατομμύρια θανάτους σήμερα. Ο καθένας κρίνει τι μετράει περισσότερο στη ζυγαριά.

Κρατώ μόνο μια επιφύλαξη γιατί δεν έχω τα επιδημιολογικά δεδομένα που μπορεί να έχει το ΚΕΕΛΠΝΟ και ο εισαγγελέας. Ελπίζω να τα έχουν κρίνει σωστά, γιατί, όπως είπα, αυτά είναι μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται μόνο σε έκτακτες καταστάσεις.

Τέλος, βλέπω μια μεγάλη πίστη στην αντιληπτική ικανότητα των συμπολιτών μας. Θυμίζω το αγαπημένο μου στατιστικό, ότι σύμφωνα με το Ευροβαρόμετρο, το 35% των Ελλήνων θεωρεί ότι ο ήλιος γυρίζει γύρω από τη γη. Μην είστε τόσο βέβαιοι ότι αυτό το 35% κατανοεί τα περί προφυλακτικού και HIV.

Δεν είπα κάπου να μη γίνεται έλεγχος. Αλλά το να γίνεται ''έλεγχος'' για 10 μέρες κάθε 4 χρόνια δεν το θεωρώ χρήσιμο. Λες να είναι πιο αποτελεσματικό από τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης με κάποιο σύστημα και την παιδεία γενικότερα του μέσου Έλληνα? Μπορεί, στις επόμενες εκλογές θα το συζητήσουμε. Μέχρι τότε πιστεύω ότι όλα αυτά που έγιναν τις τελευταίες μέρες είναι υποκριτικά. Μακάρι να κάνω λάθος και το κράτος μας να άρχισε να λειτουργεί συμπτωματικά αυτές τις μέρες.

Βρε Φραντσέσκα, ποιός σύγκρινε και είπε ότι αυτό είναι ΠΙΟ αποτελεσματικό; Όταν όμως σου έρθει ο άλλος με σπασμένο πόδι, δε θα του πεις μόνο "πρόσεχε στο δρόμο, παίρνε ασβέστιο και γύμνασε το μυϊκό σου σύστημα". Πρέπει να αντιμετωπίσεις και το κάταγμα, ακόμα κι αν αυτό θα οδηγήσει σε μερική ατροφία των μυών τοπικά.

Δημοσ.

Εντάξει, περνάμε πλέον στη σφαίρα του σουρεαλισμού.

"Κύριέ μου, άμα φοράγατε προφυλακτικό μη σας νοιάζει, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας".

Νομίζω ότι μάταια προσπαθώ τόση ώρα, καλή συνέχεια.

Απλη ειρωνια,οπως εκανες και εσυ φιλε Snoob. Tit for tat.

Δημοσ.

Έχω μια άλλη απορία: Υποτίθεται πως ποινικά θα διωχθούν όσες ιερόδουλες γνώριζαν οτι είναι οροθετικές και παρόλαυτα συνέχιζαν να μην προειδοποιούν τους πελάτες τους. Πως αποδεικνύεται οτι πράγματι το γνώριζαν;

Για τη Ρωσίδα διάβασα ότι είχε διαγνωστεί ο ιος σε εξετάσεις που έκανε στη Ρωσία και μετά ήρθε Ελλάδα, όπου σε νέες εξετάσεις την βρήκαν καθαρή...

• Super Moderators
Δημοσ.

Απλη ειρωνια,οπως εκανες και εσυ φιλε Snoob. Tit for tat.

Ειρωνικά έγραφες πως πρέπει το ΚΕΕΛΠΝΟ να απαντήσει "άμα φοράγατε προφυλακτικό δεν υπάρχει πρόβλημα";

Δημοσ.

Ειρωνικά έγραφες πως πρέπει το ΚΕΕΛΠΝΟ να απαντήσει "άμα φοράγατε προφυλακτικό δεν υπάρχει πρόβλημα";

Προφανως. Δεν ειναι εμφανης η υπεραπλουστευση?

Σοβαρα τωρα ομως,πιστευω οτι πρεπει να τεθει καποιου ειδους νομοθεσια ωστε να τιμωρουνται οσοι δεν χρησιμοποιουν προφυλαξη με ιεροδουλες.

Δημοσ.

Σοβαρα τωρα ομως,πιστευω οτι πρεπει να τεθει καποιου ειδους νομοθεσια ωστε να τιμωρουνται οσοι δεν χρησιμοποιουν προφυλαξη με ιεροδουλες.

Βρες μου πρακτικο τροπο...

Εκτος κι αν εκει που ζμπρωχνεις, μπαινει μεσα η ομαδα ΔΙΑΣ και σου φωναζει "Αλτ ολοι, κυριε τον βγαζετε λιγουλακι να δουμε αν ειναι με κουστουμακι ο μετροποντικας;"

• Super Moderators
Δημοσ.

Όχι περισσότερο εμφανής από το "στη φυλακή όλοι οι πελάτες τους".

edit: Ματαιοπονώ, και το ξέρω, αλλά να υπενθυμίσω στους επικριτές του υποκριτικού αστικού κράτους ότι καμία μέθοδος προφύλαξης δεν είναι 100% ασφαλής.

Δημοσ.

Τετοιες ιστοριες μου θυμιζουν τι κτηνωδια υπαρχει ακομη στις λεγομενες ''πολιτισμενες'' κοινωνιες.

Παντως για να ειμαστε δικαιοι θα επρεπε να δημοσιευτουν και οι φωτο ολων αυτων που πηγαν χωρις προστασια,οποιοι κι αν ειναι.Και επειδη ειναι πιθανοι δολοφονοι εξ αμελειας να πανε και καποια χρονια φυλακη.

Ετσι εγραψα δεν ανεφερα ολοι οι πελατες τους,μονο αυτοι που πηγαν χωρις προστασια.

Βρες μου πρακτικο τροπο...

Εκτος κι αν εκει που ζμπρωχνεις, μπαινει μεσα η ομαδα ΔΙΑΣ και σου φωναζει "Αλτ ολοι, κυριε τον βγαζετε λιγουλακι να δουμε αν ειναι με κουστουμακι ο μετροποντικας;"

Αν οργανωθει μια πολιτεια ,ολα μπορουν να γινουν.Να σφησουμε την κατασταση ετσι δηλαδη?

Απο οτι διαβασα πριν απο λιγα λεπτα εξαλλου αυτο σκεφτεται να κανει και ο Λοβερδος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...