mikeas Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Γεια σας! Το κατάφερα και το χάλασα το bios του φορητού μου (ένα παλιό acer 290) Είπα όμως να μη το πετάξω και ψάχτηκα λίγο. Το πήγα στην acer και μου είπαν ότι επαναφορά δεν γίνεται. Το ερώτημα είναι από πού να πάρω άλλο, αλλά και ποιός θα μπορούσε να μου το κολλήσει στη m/b και με τι κόστος; Να σημειώθεί ότι το chip είναι κολλημένο στη m/b και όχι σε βάση... Βρήκα αυτό Ευχαριστώ!
Herculess Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 τα χερια σου "πιάνουνε" καθόλου? Αν ναι, και εχεις κολλητήρι μπορείς να ξεκολλήσεις και να κολλήσεις το καινούριο, μπορείς να βρεις και στο youtube βιντεο που να σου δείχνουν. Ένας άλλος τροπος που θα εφαρμόσω στο δικό μου λαπτοπ (bios και το δικό μου) είναι να πάρεις από το ebay κάτι σας αυτο το οποίο θα το σετάρεις μέσα σε ένα κομμάτι αλουμίνιο ή χαλκό και θα το ακουμπήσεις πάνω στο τσιπ του μπιος μέχρι να ξεκολλήσει. Μετά το κολλάς με το στένσιλ του μπιος με την ίδια διαδικασία. Ο εύκολος τρόπος είναι να δώσεις 90 ευρώ που παίρνουν και να στο περάσουν
TheELF Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Ένας άλλος τροπος που θα εφαρμόσω στο δικό μου λαπτοπ (bios και το δικό μου) είναι να πάρεις από το ebay κάτι σας αυτο Τι θερμοκρασίες βγάζει αυτό;;; Και πόσοι εκπέμπει και σε πόσοι απόσταση.Το ξέρεις ότι είναι ευαίσθητα τα ηλεκτρονικά στην θερμοκρασία, ε;
Herculess Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Κοιτα αν κάνεις καλή κατασκευή θέλει και εναν θερμοστάτη για να το σβήνει οταν πάει πάνω απο 150 βαθμούς, και γενικά πρέπει να προσέχεις να μην το αφήσεις πολλή ώρα. Αυτο το βάζεις μέσα σε ένα κύβο αλλουμινίου και το αλλουμίνιο το φέρνεις σε επαφή με το τσιπ, όχι σε απόσταση. Βασικά τα τσιπ με πολλά "πόδια" μόνο έτσι κολλάνε!
rohas Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 προσπάθησες να περάσεις ξανα το ΒΙΟS μεσω usb-floppy ?? εισαι σιγουρος οτι εχεις εξαντλησει ολες τις προσπαθειες να "αναστησεις" το BIOS προτου προχωρησεις σε αντικατασταση BIOS chip ?
mikeas Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! προσπάθησες να περάσεις ξανα το ΒΙΟS μεσω usb-floppy ?? εισαι σιγουρος οτι εχεις εξαντλησει ολες τις προσπαθειες να "αναστησεις" το BIOS προτου προχωρησεις σε αντικατασταση BIOS chip ? Όπως προανέφερα το πήγα στην acer αλλά δεν το καταφέραν (με usb-floppy απ'ότι μου είπαν) Αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι να βγάλω το bios, να βάλω μια socket και αν μπορεσω να το ξαναπρογραμματίσω με κάποιο προγραμματιστή. Ένας άλλος τροπος που θα εφαρμόσω στο δικό μου λαπτοπ (bios και το δικό μου) είναι να πάρεις από το ebay κάτι σας αυτο το οποίο θα το σετάρεις μέσα σε ένα κομμάτι αλουμίνιο ή χαλκό και θα το ακουμπήσεις πάνω στο τσιπ του μπιος μέχρι να ξεκολλήσει. Μετά το κολλάς με το στένσιλ του μπιος με την ίδια διαδικασία. Δεν το κατάλαβα καλά αυτό, θα μπορούσες να το εξήγήσεις πιο αναλυτικά; Για το κομμάτι χαλκού έχω δει βιντεο αλλά ποια η χρησιμότητα το υλικού που προτείνεις;τι είναι το στένσιλ του μπιος;
TheELF Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Όπως προανέφερα το πήγα στην acer αλλά δεν το καταφέραν (με usb-floppy απ'ότι μου είπαν) Αν είναι δυνατόν και αυτοί...πες τουλάχιστον το σωστό μοντέλο 290 δεν υπάρχει,αν θυμάσαι τι bios έχει(ami/award.. ) θα ήταν καλό,διάβασε και το εγχειρίδιο μπορεί να σου λέει πως γίνεται το blind write του bios. Δοκίμασες να γράψεις το bios χύμα σε ένα usb και να κάνεις εκκίνηση από αυτό;
mikeas Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Αν είναι δυνατόν και αυτοί...πες τουλάχιστον το σωστό μοντέλο 290 δεν υπάρχει,αν θυμάσαι τι bios έχει(ami/award.. ) θα ήταν καλό,διάβασε και το εγχειρίδιο μπορεί να σου λέει πως γίνεται το blind write του bios. Δοκίμασες να γράψεις το bios χύμα σε ένα usb και να κάνεις εκκίνηση από αυτό; Το μοντέλο είναι acer travelmate 290. Από τη κάτω μεριά έχει ένα sticker που γράφει TM290LCi και το bios είναι insyde Το δοκίμασα με usb αλλά πέρα από συνεχώμενα μπιπ δεν δουλεύει απολύτως τίποτα (ούτε παίρνει μπρος το CD).
rohas Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Για να λειτουργήσει το recovery bios πρέπει να πατήσεις ένα συνδυασμό πλήκτρων και μετά το κουμπί power. Δοκίμασε με συνδυασμό Fn+Esc ή <κουμπί windows>+B και μετα το κουμπι του "power on" To USB είναι σε FAT32 ? ποια αρχεία έβαλες μέσα ? με την παραπανω μεθοδο ΔΕΝ θα ξεκινήσει κανονικά το laptop,αλλα "ανοιγει" σε μια κατασταση που ειναι μονο για recovery bios (περνάει δηλαδη εκδοση ΒIOS με "hard way"). Περισσότερες πληροφορίες δες στα παρακάτω sites http://forums.mydigitallife.info/threads/13095-Undocumented-INSYDE-BIOS-recovery-method-Use-andy-s-tool-to-obtain-possible-names http://www.wimsbios.com/forum/topic8898.html#p44962
TheELF Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Το ότι κάνει μπιπ και μόνο είναι καλό σημάδι αφού σημαίνει ότι το bios λειτουργεί έστω εν μέρη που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει τρόπος να φτιαχτεί. 1.δες εδώ ποιο ακριβώς μοντέλο έχεις (και πάλι ) http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/tm_290.html κατέβασε το αντίστοιχο bios dos version μετά ακολούθησε αυτό μπας και πιάσει.(άλλαξε την επέκταση rom σε bin) http://www.bios-mods.com/forum/Thread-Recovering-From-A-Bad-Insyde-Bios-Flash
mikeas Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 (επεξεργασμένο) θα προσπαθήσω να απαντήσω και στους δύο, Διάβασα τα links που δώσατε. Το μοντέλο τελικά είναι το Τ35. Αυτό το bios είχα κατεβάσει και μου έκανε τη ζημιά (CL53200A.ROM). Δοκίμασα με ένα usb 1gb fat32 να βάλω το αρχείο αυτό με διάφορες επεκτάσεις (bin και fd) και ονομασίες cl53 και CL53200A. Το λαμπάκι του cd είναι μόνιμα αναμένο αλλά δεν κινείται τίποτα. Όταν βγάζω το cd-drive KAI το hdd και με τη διαδικασία fn+ESC κάνει τακτικά blink το usb stick, αλλά αυτό μόνο. Ίσως να θέλει άλλο όνομα αλλά με το εργαλείο που μου συστήσατε (phoenixtool) μου βγάζει μήνυμα ότι δεν είναι insyde bios, αλλά είμαι σίγουρος ότι είναι. Τέλος, βρήκα έναν φίλο που έχει το ίδιο πρόβλημα, αλλά δεν κατάλαβα με πιο τρόπο εβγαλε όλες αυτές τις πληροφορίες που περιγράφει Επεξ/σία 7 Μαΐου 2012 από mikeas
Psycho13 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Για δοκιμασε κατι παρομοιο με αυτο που αναφερει ο τυπος εδω http://forums.mydigitallife.info/threads/13095-Undocumented-INSYDE-BIOS-recovery-method-Use-andy-s-tool-to-obtain-possible-names?p=472219&viewfull=1#post472219
mikeas Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Για δοκιμασε κατι παρομοιο με αυτο που αναφερει ο τυπος εδω http://forums.mydigitallife.info/threads/13095-Undocumented-INSYDE-BIOS-recovery-method-Use-andy-s-tool-to-obtain-possible-names?p=472219&viewfull=1#post472219 Αν και ακολούθησα ευλαβικά τα βήματα που περιγράφει, δυστυχώς δεν δούλεψε.
Herculess Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Όπως προανέφερα το πήγα στην acer αλλά δεν το καταφέραν (με usb-floppy απ'ότι μου είπαν) Αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι να βγάλω το bios, να βάλω μια socket και αν μπορεσω να το ξαναπρογραμματίσω με κάποιο προγραμματιστή. Δεν το κατάλαβα καλά αυτό, θα μπορούσες να το εξήγήσεις πιο αναλυτικά; Για το κομμάτι χαλκού έχω δει βιντεο αλλά ποια η χρησιμότητα το υλικού που προτείνεις;τι είναι το στένσιλ του μπιος; Φίλε εδώ και καιρό έχω ένα HP pavillion dv9000 το οποίο έχει "bricked" bios. ΟΤΙ και αν έχω κάνει (μέχρι και προσευχές) δεν λέει να αναστηθεί . Η λύση είναι η αλλαγή ή πέταμα. Το θέμα είναι ότι το bios για να το αλλάξεις θέλει πολύ λεπτοδουλεια με κολλητήρι όπως σου είπα. Όμως μπορείς να βγάλεις το παλιο και να κολλήσεις το καινούριο με τον ίδιο τρόπο που αλλάζουν τα τσιπ γραφικών για παράδειγμα. Έχεις μια θερμή επιφάνεια που την φέρνεις σε επαφή με το τσιπ και λιώνεις την κόλληση. Μετά έχεις κάτι τέτοια στενσιλ τα οποία είναι η νέα κολληση με το καινούριο τσιπ. Μερικά bios τσιπ εχουν πολλά ποδαράκια οπότε είναι και δυσκολότερο να τα κολλήσεις με κολλητήρι, γιαυτο και σου ανέφερα τον δευτερο τρόπο . Ρώτα και σε έναν ηλεκτρονικό πόσο θα σου έπαιρνε για την αλλαγή μπορεί να σε συμφέρει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα