upgrade2 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Γεια χαρα και καλώς σας βρήκα! Σκέφτομαι να κάνω μια αναβάθμιση CPU. Είμαι αρκετά άσχετος. Μέχρι στιγμής έχω καταφέρει να βάλω μια νέα κάρτα γραφικών και μνήμη. έχω την asrock2core 1066 2.13GHZ μητρική. CPU έχω τον ε2140. (πολύ παλιός το ξέρω βλέπω στο εγχειρίδιο της μητρικής ότι παίρνει μέχρι e6850. Δύο μόνο ερωτήσεις: θα παρατηρήσω διαφορά σε παιχνίδια με την αλλαγή αυτή του επεξεργαστή; Είναι εύκολη η τοποθέτηση ενός επεξεργαστή; (κάτι έχω ακούσει για θερμικά υλικά κτλ) Ευχαριστώ πολύ
Δεινόσαυρος Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δύο μόνο ερωτήσεις: θα παρατηρήσω διαφορά σε παιχνίδια με την αλλαγή αυτή του επεξεργαστή; Όχι, αν δεν έχεις ήδη καλή κάρτα γραφικών. Παρεπιπτόντως ποιά είναι? Είναι εύκολη η τοποθέτηση ενός επεξεργαστή; (κάτι έχω ακούσει για θερμικά υλικά κτλ) Όχι, αν δεν το έχεις ξανακάνει, δεν πιάνουν τα χέρια σου, και δεν είσαι πολύ προσεκτικός. Ευχαριστώ πολύ Καλωσήρθες!
upgrade2 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα! Κάρτα γραφικών έχω την 8800GT 512ΜΒ ddr3 με την οποία αντικατέστησα την 8500 πριν από πολύ καιρό. Έβαλα πρόσφατα και 2χ2 GB ddr2 στα 677mhz (το μάξιμουμ που δεχεται η μητρική) με την ελπίδα ότι θα βελτιωθούν λίγο τα παιχνίδια αλλά δεν είδα καμιά μεγάλη διαφορά... Διάβασα όμως ότι ο e2140 είναι πολύ παλιός. Παιχνίδια που παίζω είναι για παράδειγμα το skyrim (που όμως παίζει πολύ καλά στο medium setting) και το civilization 5 που δεν παίζει καθόλου καλά (γι' αυτό πήρα και την extra μνήμη με πολύ μικρό αποτέλεσμα όμως). Δεν είμαι σε θέση για την ώρα να κάνω ριζική αναβάθμιση ή μάλλον να πάρω καινούργιο PC γι' αυτό ρωτάω για τον επεξεργαστή
SwAToNeR Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Στην καλύτερη σου μπορείς να βρείς κάποιον e6850 και μια ati 6850 και να πουλήσεις τα δικά σου. Θα πρότεινα να αρκεστείς σε αυτά που έχεις, να μαζέψεις λεφτά και να πας σε άλλη πλατφόρμα (πιθανόν μεταχειρισμένο) γιατί η μητρική σου είναι ένα προβληματάκι. Αν δεχόταν q6600 είτε e8200 θα ήσουν μια χαρά.
chris.inthenet Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Αυτος που εχεις δεν ειναι μονο παλιος, ειναι πολυ αργος και αδυνατος cpu ,ψοφιμι θα ελεγα , μονο για σερφαρισμα κανει. Αν δεν αλλαξεις ριζικα το συστημα σου, και αφου η μητρικη σου υποστηριζει 1333 fsb,ψαξε και βρες εναν 6750-6850 και θα δεις μεγαλη διαφορα.
upgrade2 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις! Νομίζω θα προσανατολιστώ στην αλλαγή επεξεργαστή γιατί τσαντίζομαι να σκέφτομαι ότι πλήρωσα αξιοσέβαστο ποσό για τις μνήμες και θα πάει χαμένο και δεν πάει τώρα για αναβάθμιση συνολικότερη. Είδα κι ένα βιντεάκι για το πως μπαίνει νέος cpu και ανεμιστηράκι και όντως θέλει και ένα θερμαντικό(?) υλικό. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο μαγαζί που να αναλαμβάνει την τοποθέτηση αλλιώς θα το δοκιμάσω πολύ προσεκτικά μόνος μου. Ευχαριστώ και πάλι Μία τελευταία ερώτηση: σε περίπτωση που βρω τον e6850 που είναι στα 1333, τότε οι μνήμες πρέπει να τρέχουν στα 667 για να είναι 1:1 το ratio, έτσι δεν είναι; (μη πάω για μαλί και βγω κουρεμένος πάλι)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα