Nihilist Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Εδώ και μία βδομάδα έχω το Sony Xperia S. Μόλις το πήρα λέω 12mp για φωτογραφιάρες(μιας κι έχω τρελό κόλλημα με τις φωτογραφίες) και 1080p video. Μεγάλη οθόνη μια χαρά comple όλα. Όμως τώρα έχω αρχίσει και απογοητεύομαι. Έχει crashάρει πολλές φορές, υπάρχει το γνωστό πρόβλημα των θολών φωτογραφιών σε αυτό το κινητό. Όλοι οι κάτοιχοι του συγκεκριμένου μοντέλου παραπονιούνται για αυτό το θέμα αλλά η Sony δεν κάνει τίποτα. Η μπαταρία δεν αντέχει πάνω από 3/4 μέρας με κανονική χρήση. Αν δεν το χρησιμοποιήσεις καθόλου άντε 1,5 μέρα να αντέξει. Αν καείς 1,5 ώρα το πολύ. Δεν παίζει κι ένα τραγούδι να πούμε που μ'αρέσει πάρα πολύ( δεν ακούγεται καν αν δεν συνδέσω τα handsfree). Λέω τελικά μήπως έκανα βλακεία που πήρα αυτό το κινητό κι έπρεπε να πάρω το iPhone 4s... Τι προτείνετε να κάνω;
flik Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δεν έχω ασχοληθεί με το τηλέφωνο καθόλου. Έχεις χειριστεί καθόλου iphone; Σου αρέσει; Τι είναι αυτό που σου αρέσει στο android; Γιατί αλλάζεις πλατφόρμα, άρα μπορεί να μη σου αρέσει η αλλαγή. Μήπως βγει κανένα firmware update απο την sony και λυθεί το θέμα με την κάμερα; Για το κρασάρισμα, θα σου έλεγα πως στην πλειονότητα των android συσκευών, μια custom rom μπορεί να κάθεται καλύτερα, γίνεται πολλές φορές λόγω του bloatware που βάζει η κάθε εταιρεία στις συσκευές τις. Μη βιάζεσαι όμως, κράτησέ το λίγο ακόμα, διάβασε μήπως υπάρχει σχετική ενημέρωση για επερχόμενο update αν είναι σε όλους δηλαδή το πρόβλημα με τη θολούρα και κρασάρει και συχνά. Απο 'κει και πέρα, ένα iphone 4s σίγουρα δεν έχει κρασαρίσματα χωρίς να χρειαστεί να αλλάξεις τίποτα και έχει και καλή κάμερα. Είναι όμως άλλη συκσευή τελείως, γι' αυτό σου λέω. Και είναι και πιο ακριβή. Διαφορετική και εσωτερικά και εξωτερικά. Αν δεν ήταν το θέμα με τη κάμερα, θα σου έλεγα να πειραματιστείς με custom roms, να το φέρεις στα μέτρα σου, και θα έβρισκες κάτι ώστε να τρέχει όπως πρέπει. Αν βέβαια θέλεις και έχεις χρόνο για ψάξιμο. Απο την άλλη, φαίνεται πως ακόμα καμία συσκευή android, πλην μάλλον του nexus, δεν έρχεται και τρέχει όπως πρέπει μανίσιο. Το ios και το windows phone υπερτερούν εκεί, και τώρα που είπα και wp7, εκτός απο ios, παρόμοια φιλοσοφία με το ios αλλά με λιγότερα apps είναι το windows phone 7, και υπάρχουν συσκευές όπως το titan και το Lumia με πολύ καλή κάμερα, άσε τα mp στην άκρη. Τα 8 είναι υπέρ αρκετά.
Nihilist Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δεν έχω ασχοληθεί με το τηλέφωνο καθόλου. Έχεις χειριστεί καθόλου iphone; Σου αρέσει; Τι είναι αυτό που σου αρέσει στο android; Γιατί αλλάζεις πλατφόρμα' date=' άρα μπορεί να μη σου αρέσει η αλλαγή.Μήπως βγει κανένα firmware update απο την sony και λυθεί το θέμα με την κάμερα; Για το κρασάρισμα, θα σου έλεγα πως στην πλειονότητα των android συσκευών, μια custom rom μπορεί να κάθεται καλύτερα, γίνεται πολλές φορές λόγω του bloatware που βάζει η κάθε εταιρεία στις συσκευές τις. Μη βιάζεσαι όμως, κράτησέ το λίγο ακόμα, διάβασε μήπως υπάρχει σχετική ενημέρωση για επερχόμενο update αν είναι σε όλους δηλαδή το πρόβλημα με τη θολούρα και κρασάρει και συχνά. Απο 'κει και πέρα, ένα iphone 4s σίγουρα δεν έχει κρασαρίσματα χωρίς να χρειαστεί να αλλάξεις τίποτα και έχει και καλή κάμερα. Είναι όμως άλλη συκσευή τελείως, γι' αυτό σου λέω. Και είναι και πιο ακριβή. Διαφορετική και εσωτερικά και εξωτερικά. Αν δεν ήταν το θέμα με τη κάμερα, θα σου έλεγα να πειραματιστείς με custom roms, να το φέρεις στα μέτρα σου, και θα έβρισκες κάτι ώστε να τρέχει όπως πρέπει. Αν βέβαια θέλεις και έχεις χρόνο για ψάξιμο. Απο την άλλη, φαίνεται πως ακόμα καμία συσκευή android, πλην μάλλον του nexus, δεν έρχεται και τρέχει όπως πρέπει μανίσιο. Το ios και το windows phone υπερτερούν εκεί, και τώρα που είπα και wp7, εκτός απο ios, παρόμοια φιλοσοφία με το ios αλλά με λιγότερα apps είναι το windows phone 7, και υπάρχουν συσκευές όπως το titan και το Lumia με πολύ καλή κάμερα, άσε τα mp στην άκρη. Τα 8 είναι υπέρ αρκετά.[/quote'] Βασικά πρώτη φορά πήρα τηλέφωνο αφής και πήρα αυτό επειδή με εντυπωσίασε η οθόνη και η κάμερα. Ήμουν ανάμεσα σε αυτό και το 4ς. Από android και ios δεν έχω ιδέα. Μου παν το android το ελέγχεις εσύ ενώ το ios η apple, δεν έχεις πολλές ελευθερίες κι έτσι διάλεξα αυτό. Αν και πρέπει να ομολογήσω ότι το 4ς με τραβούσε περισσότερο από την αρχή με το κομψό design του, το μοναδικό στο είδος του (ios) αλλά έλεγα ότι στο 4ς πληρώνεις την μάρκα. Αυτό για την rom δεν έχω ιδέα τι είναι αλλά αν έχει τίποτα σχέσης με hardware να ξέρεις ότι το Xperia s έχει τα πάντα κλειδωμένα εκτός της sim όπως το 4ς από ότι έχω ακούσει. Πάντως τα 12mp >8mp. Έχει αρκετά πιο πολλές λεπτομέρειες. Έπρεπε να ψαχτώ κι άλλο σε αυτό τον τομέα για το τι κινητό έπρεπε να πάρω άλλα όταν ήταν απόφαση στιγμής στο κατάστημα. Πάντα τέτοιες παπαριές κάνω και στο τέλος την πληρώνω. Πούλα το και πάρε htc ή iphone 4s.. Η htc μου φαίνεται λίγο γτπ. Είναι και η γαμημένη η οθόνη που κιτρινιζει όταν ζεσταίνεται το κινητό :@ :@ . Γτπ η sony. Έλεγαν μεσα στα forums της Sony ότι αν έχουμε τέτοια προβλήματα να πάρουμε τηλ τα κεντρικά της Sony στην χώρα μας για να ζητήσουμε νέα συσκευή και με αυτόν που μίλησα με είπε ότι η Sony δεν έχει ανακοινώσει κάτι τέτοιο και μου το κλείσε! 600 ευρώ έσκασα για αυτή τη παπαριά ενώ με 70 ευρώ παραπανω είχα την ευκαιρία να πάρω το 4ς. Συγχυστηκα πάλι.
ektor7 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Φίλε μου μη το πολύ ζορίζεις.Εισαι για iphone! Αυτά περί περισσότερη ελευθερια κ παραμετροποιησεις,αν δεν είσαι ο τύπος που ψάχνεται δε θα σου χρησημεψει σε κάτι αυτή η δυνατότητα που σου δινει το android! Και πράγματι,αν θές ποιότητα κ ανθεκτικότητα πρέπει να πας μόνο σε iPhone!
flik Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Το android έχει περισότερη ελευθερία, αυτή εκφράζεται κυρίως στη πολύ μεγάλη παραμετροποίηση που μπορεί να δεχτεί. Απο ότι κατάλαβα όμως, δεν είσαι τέτοιου τύπου χρήστης, και μπορώ σχεδόν με βεβαιότητα να πω πως ένα iphone ή ένα windows phone κινητό θα σε καλύψει περισσότερο. Σίγουρα είναι πιο smooth, σίγουρα έχουν λιγότερα lags, σίγουρα είναι πιο σταθερά. Χρησιμοποιείς πολλές εφαρμογές στο android; Για να δούμε αν είναι κάποια που δε βρίσκεις στο ios/wp7. Πήγαινε σε ένα κατάστημα και χειρίσου λίγο iphone και ένα wp7 απο τη καινούρια γενιά (όχι trophy/hd7, αυτά ίσως βρεις που είναι 1ης γενιάς). Δηλαδή δες το htc radar/lumia/titan, όλα αυτά είναι πανομοιότυπα στον χειρισμό. Νομίζω πως θα δεις διαφορά στο πως σερφάρεις, στέλνεις sms, email κτλ, τα βασικά δηλαδή. Απο κει και πέρα μένουν οι εφαρμογές. Αυτά είναι για τον απλό χρήστη, που πιστεύει οτι περιορίζεται απο το λειτουργικό. Ο κυριότερος περιορισμός, για τον τύπο χρήστη σαν κι εσένα, είναι οτι το android δέχεται εφαρμογές απο τον υπολογιστή, χωρίς να τις κατεβάσεις απο το marketplace. Για να γίνει κάτι τέτοιο στο iphone ή σε wp7 θέλει jailbreak. Για το θέμα με τη φωτογραφική, δυστυχώς έχεις άδικο. Όπως κατάλαβες, είναι θέμα αισθητήρα, πίστευα βέβαια πως η sony θα τα κατάφερνε καλύτερα. Δες τι φωτογραφίες και κυρίως το video που βγάζουν iphone 4s ή το lumia ή το titan και θα δεις οτι παρότι 8mp (33% λιγότερα mp) βγάζουν μάλλον καθαρότερες και ευκρινέστερες φωτογραφίες απο το xperia S. Edit: τα συνόψισε και ο ektor, απλά δες και τη περίπτωση του wp7 κυρίως λόγω χρηματικής διαφοράς. Πέρα απο το appstore, το wp7 πάνω σε μια καλή συσκευή όπως το titan και το lumia που είναι εξίσου ποιοτικά, θα σε καλύψουν. Και στη φωτογραφική, και στην ταχύτητα/σταθερότητα.
Nihilist Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Το android έχει περισότερη ελευθερία' date=' αυτή εκφράζεται κυρίως στη πολύ μεγάλη παραμετροποίηση που μπορεί να δεχτεί.Απο ότι κατάλαβα όμως, δεν είσαι τέτοιου τύπου χρήστης, και μπορώ σχεδόν με βεβαιότητα να πω πως ένα iphone ή ένα windows phone κινητό θα σε καλύψει περισσότερο. Σίγουρα είναι πιο smooth, σίγουρα έχουν λιγότερα lags, σίγουρα είναι πιο σταθερά. Χρησιμοποιείς πολλές εφαρμογές στο android; Για να δούμε αν είναι κάποια που δε βρίσκεις στο ios/wp7. Πήγαινε σε ένα κατάστημα και χειρίσου λίγο iphone και ένα wp7 απο τη καινούρια γενιά (όχι trophy/hd7, αυτά ίσως βρεις που είναι 1ης γενιάς). Δηλαδή δες το htc radar/lumia/titan, όλα αυτά είναι πανομοιότυπα στον χειρισμό. Νομίζω πως θα δεις διαφορά στο πως σερφάρεις, στέλνεις sms, email κτλ, τα βασικά δηλαδή. Απο κει και πέρα μένουν οι εφαρμογές. Αυτά είναι για τον απλό χρήστη, που πιστεύει οτι περιορίζεται απο το λειτουργικό. Ο κυριότερος περιορισμός, για τον τύπο χρήστη σαν κι εσένα, είναι οτι το android δέχεται εφαρμογές απο τον υπολογιστή, χωρίς να τις κατεβάσεις απο το marketplace. Για να γίνει κάτι τέτοιο στο iphone ή σε wp7 θέλει jailbreak. Για το θέμα με τη φωτογραφική, δυστυχώς έχεις άδικο. Όπως κατάλαβες, είναι θέμα αισθητήρα, πίστευα βέβαια πως η sony θα τα κατάφερνε καλύτερα. Δες τι φωτογραφίες και κυρίως το video που βγάζουν iphone 4s ή το lumia ή το titan και θα δεις οτι παρότι 8mp (33% λιγότερα mp) βγάζουν μάλλον καθαρότερες και ευκρινέστερες φωτογραφίες απο το xperia S. Edit: τα συνόψισε και ο ektor, απλά δες και τη περίπτωση του wp7 κυρίως λόγω χρηματικής διαφοράς. Πέρα απο το appstore, το wp7 πάνω σε μια καλή συσκευή όπως το titan και το lumia που είναι εξίσου ποιοτικά, θα σε καλύψουν. Και στη φωτογραφική, και στην ταχύτητα/σταθερότητα.[/quote'] Λοιπόν σκέφτομαι τότε να πάω στα κεντρικά της Sony να πάρω νέα συσκευή αφου κι οι ίδιοι παραδέχονται ότι η πρώτη φουρνιά ήταν ελατωμματική και να ζητήσω σε διάφορα forums ανταλλαγή με καινούργιο 4ς. Πως βρίσκεις αυτή τη πρόταση; Για εφαρμογές είναι 2 που έχει απαγορέψει το appstore επειδή σχετίζονται με ναρκωτικά αλλα κατά τα άλλα όλα τα άλλα υπάρχουν.
flik Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Αν μπορέσεις και πάρεις καινούρια συσκευή πίσω, όλα καλά. Αμφιβάλλω όμως οτι ανταλλάσσεται με καινούριο 4S. Έχουν διαφορά στη τιμή. Δεν το έχω παρακολουθήσει το θέμα, στις αγγελίες εδώ ή και σε άλλα site μπορείς να δεις αν παίζει γενικά αυτή η κίνηση. Εγώ πάντως, που είμαι και χρήστης που του αρέσει να ασχολείται με modding, πειράγματα δηλαδή στο android και να το σκαλίζει αρκετά, και έχοντας περάσει απο αρκετά android, ο μόνος λόγος για να μην έπαιρνα iphone θα ήταν το μέγεθος οθόνης. Και πάλι όμως, το xperia S θα το έδινε για 4s σίγουρα. Άλλη εμπειρία χρήσης.
Nihilist Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Αν μπορέσεις και πάρεις καινούρια συσκευή πίσω' date=' όλα καλά. Αμφιβάλλω όμως οτι ανταλλάσσεται με καινούριο 4S. Έχουν διαφορά στη τιμή. Δεν το έχω παρακολουθήσει το θέμα, στις αγγελίες εδώ ή και σε άλλα site μπορείς να δεις αν παίζει γενικά αυτή η κίνηση. Εγώ πάντως, που είμαι και χρήστης που του αρέσει να ασχολείται με modding, πειράγματα δηλαδή στο android και να το σκαλίζει αρκετά, και έχοντας περάσει απο αρκετά android, ο μόνος λόγος για να μην έπαιρνα iphone θα ήταν το μέγεθος οθόνης. Και πάλι όμως, το xperia S θα το έδινε για 4s σίγουρα. Άλλη εμπειρία χρήσης.[/quote'] Αυτό σκεφτομαι και γω για το iPhone ότι η οθόνη είναι μικρή για αυτό δεν ξέρω τι να κάνω. Τι σκαλίσματα κάνεις; Ας πούμε διαγράφεις τα pre-installed apps;
flik Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Αυτό σκεφτομαι και γω για το iPhone ότι η οθόνη είναι μικρή για αυτό δεν ξέρω τι να κάνω. Τι σκαλίσματα κάνεις; Ας πούμε διαγράφεις τα pre-installed apps; Περνάς custom rom, δηλαδή custom firmware, που έχουν βγει τα pre-installed apps, έχουν γίνει μερικές άλλες προσθήκες σε δυνατότητες, έχει άλλον kernel-πυρήνα, κι αυτός πειραγμένος κτλ. Πιο πολύ που φεύγει η σαβούρα πάει καλύτερα το κινητό, και απο κει και πέρα είναι θέμα ευχαρίστησης που το πειράζεις, ενώ έχεις και τις τελευταίες ενημερώσεις. Χάνεις προσωρινά της εγγύηση, και στα samsung είναι πάρα πολύ εύκολο. Με xperia δεν έχω ασχοληθεί, αλλά υποθέτω και εκεί θα είναι παρομοίως εύκολο. Πάλι όμως, το smoothness και τη σταθερότητα που έχουν οι άλλες πλατφόρμες δεν έχει. Πχ στο galaxy nexus, που έχει pure android όπως το δίνει η google, δεν βλέπεις μεγάλες βελτιώσεις στην απόδοση αν το πειράξεις, είναι ήδη αρκετά "γυμνό". Άλλωστε οι περισσότερες βελτιώσεις που βλέπουν οι χρήστες που είναι "εθισμένοι" στο φλασάρισμα custom roms, είναι placebo effect, δηλαδή θέλεις να δεις βελτίσωση στην απόδοση, και τη βλέπεις, αλλά είναι πλασματική. Γι' αυτό σου λέω, αν ήσουν τέτοιος χρήστης θα το ήξερες μάλλον ήδη. Αν πάλι οι 3.5 ίντσες σου φαίνονται μικρές, ρίξε ένα διάβασμα και πήγαινε και σε κανένα κατάστημα και δοκίμασε το titan και το lumia, βέβαια το titan είναι αρκετά μεγάλο, ενώ το lumia είναι 3.7 ίντσες, όχι και πολύ μεγάλη διαφορά με iphone, αλλά αισθητή. Edit: Δες εδώ: http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1518 για modding στο xperia S. Αν δεν έχει βγει ics rom ήδη, σίγουρα θα βγει πιο νωρίς απο το επίσημο upgrade. Αν πιστεύεις οτι θα βολευόσουν ή θα σου άρεσε κιόλας μπορείς να το δοκιμάσεις. Αν είσαι εκτός απο τα νερά σου μπορείς να μη δοκιμάσεις.
Nihilist Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Περνάς custom rom' date=' δηλαδή custom firmware, που έχουν βγει τα pre-installed apps, έχουν γίνει μερικές άλλες προσθήκες σε δυνατότητες, έχει άλλον kernel-πυρήνα, κι αυτός πειραγμένος κτλ. Πιο πολύ που φεύγει η σαβούρα πάει καλύτερα το κινητό, και απο κει και πέρα είναι θέμα ευχαρίστησης που το πειράζεις, ενώ έχεις και τις τελευταίες ενημερώσεις. Χάνεις προσωρινά της εγγύηση, και στα samsung είναι πάρα πολύ εύκολο. Με xperia δεν έχω ασχοληθεί, αλλά υποθέτω και εκεί θα είναι παρομοίως εύκολο. Πάλι όμως, το smoothness και τη σταθερότητα που έχουν οι άλλες πλατφόρμες δεν έχει. Πχ στο galaxy nexus, που έχει pure android όπως το δίνει η google, δεν βλέπεις μεγάλες βελτιώσεις στην απόδοση αν το πειράξεις, είναι ήδη αρκετά "γυμνό". Άλλωστε οι περισσότερες βελτιώσεις που βλέπουν οι χρήστες που είναι "εθισμένοι" στο φλασάρισμα custom roms, είναι placebo effect, δηλαδή θέλεις να δεις βελτίσωση στην απόδοση, και τη βλέπεις, αλλά είναι πλασματική. Γι' αυτό σου λέω, αν ήσουν τέτοιος χρήστης θα το ήξερες μάλλον ήδη. Αν πάλι οι 3.5 ίντσες σου φαίνονται μικρές, ρίξε ένα διάβασμα και πήγαινε και σε κανένα κατάστημα και δοκίμασε το titan και το lumia, βέβαια το titan είναι αρκετά μεγάλο, ενώ το lumia είναι 3.7 ίντσες, όχι και πολύ μεγάλη διαφορά με iphone, αλλά αισθητή. Edit: Δες εδώ: http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1518 για modding στο xperia S. Αν δεν έχει βγει ics rom ήδη, σίγουρα θα βγει πιο νωρίς απο το επίσημο upgrade. Αν πιστεύεις οτι θα βολευόσουν ή θα σου άρεσε κιόλας μπορείς να το δοκιμάσεις. Αν είσαι εκτός απο τα νερά σου μπορείς να μη δοκιμάσεις.[/quote'] Καλά ε, από αυτά που είπες τα μισά κατάλαβα χαχαχα. Δεν εχω ιδέα. Είναι σαν να έχει πάρει κάποιος υπολογιστή πρώτη φορά και να του μιλας για cc java κτλ. Πάντως το ics βγαίνει σε ένα μήνα επίσημα. Θα άρχισω να ψάχνω από αύριο για αυτά που με είπες kernel Rom . Ευχαριστώ για τις πληροφορίες
orlox Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Από την στιγμή που το τηλ σου είναι προβληματικό και ακόμα είσαι σε doa απλά πήγαινε το πίσω και απαίτησε άλλο η ανταλλαγή από το κατάστημα που το πήρες και άσε αυτούς να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Για κανένα λόγο μην το root και χάσεις εγγύηση. HTC έχει πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής και after sales. Επίσης το ui της HTC είναι πολύ user - noob friendly. Αν έχεις τρέλα με την φωτογραφία το 4s είναι πολύ καλή επιλογή όμως μην νομίζεις ότι θα το έπαιρνες και θα ήταν εγγυημένα τέλειο. Μερικά προβλήματα που έχω συναντήσει είναι η μπαταρία να αδειάζει σε 2 ώρες, death grip, πολύ κακό σήμα στο wifi. Ίσως να κοιταγες και τίποτα σε Nokia για κάμερα
flik Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Εγώ στη θέση σου πάντως φίλε ια κοιτούσα το wp marketplace και αν δεν μου έλειπε καμία πολύ βασική εφαρμογή, θα πήγαινα σε lumia και σε titan. Επίσης προφανώς, πρώτα το αλλάζεις με καινούριο και μετά κοιτάς αν θες να το κάνεις root κτλ. Αν είσαι μέσα στις ημέρες doa τότε το δίνεις.
Nihilist Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Από την στιγμή που το τηλ σου είναι προβληματικό και ακόμα είσαι σε doa απλά πήγαινε το πίσω και απαίτησε άλλο η ανταλλαγή από το κατάστημα που το πήρες και άσε αυτούς να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Για κανένα λόγο μην το root και χάσεις εγγύηση. HTC έχει πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής και after sales. Επίσης το ui της HTC είναι πολύ user - noob friendly. Αν έχεις τρέλα με την φωτογραφία το 4s είναι πολύ καλή επιλογή όμως μην νομίζεις ότι θα το έπαιρνες και θα ήταν εγγυημένα τέλειο. Μερικά προβλήματα που έχω συναντήσει είναι η μπαταρία να αδειάζει σε 2 ώρες, death grip, πολύ κακό σήμα στο wifi. Ίσως να κοιταγες και τίποτα σε Nokia για κάμερα Πως ξέρω αν είμαι ακόμα σε doa? Το γράφει σε καμιά απόδειξη; Και αν μπορώ να το ανταλλάξω, θα μπορώ με οποιοδήποτε μοντέλο ή με το ίδιο κινητό απλά νέα συσκευασία. Έχω τρέλα με φωτογραφία και video. Θέλω να μπορώ να βγάζω γρήγορα φωτογραφίες με πολλές λεπτομέρειες και βίντεο σε υψυλή ανάλυση και με ρεαλιστικότερα χρώματα. Στο θέμα ταχύτητα το S με έχει καταπογοητεύσει. Σε low-light χώρους κάνει ίσα με 5-6 για focus και στο βίντεο κάνει auto-focus και γαμιέται να πούμε. Γίνεται αυτό και στα άλλα κινητά; Αλλά αν βγει καλή η προσπάθεια, βγαίνουν τρομερά πράγματα. Death grip εστί; Και τα νόκια δεν τα πολύ πάω. Χρησιμοποιούσα για λίγο καιρό από ένα φίλο το N6 αλλά δεν μ'άρεσε και freezαιρνε συχνά. Τώρα δεν έχω ιδέα αν τα νέα μοντέλα είναι πιο user-friendly. Εγώ στη θέση σου πάντως φίλε ια κοιτούσα το wp marketplace και αν δεν μου έλειπε καμία πολύ βασική εφαρμογή, θα πήγαινα σε lumia και σε titan. Επίσης προφανώς, πρώτα το αλλάζεις με καινούριο και μετά κοιτάς αν θες να το κάνεις root κτλ. Αν είσαι μέσα στις ημέρες doa τότε το δίνεις. Κοίτα τι γίνεται. Όπως έχω αναφέρει και στην αρχή πρώτη φορά παίρνω smartphone. Τα πράγματα που χρησιμοποιώ αρκετά είναι ημερολόγιο, σημειώσεις, φακό, internet, ραδιόφωνο(λίγο), ηχογράφηση, fb και θέλω να ακούω μουσική σε όσο καλύτερη ποιότητα μπορεί να παίξει το ηχείο χωρίς lags( τώρα μου κάνει και κάτι τέτοια σπασίματα το S και μου 'ρχεται να το σπάσω). Βλέπω ταινίες αρκετά οπότε θέλω να έχει πολλά ppi, χρώματα, μνήμη και όταν βλέπω από πλάγια να μπορώ και πάλι να την βλέπω και βέβαια smoothly δίχως κολλήματα. Επίσης χρησιμοποιώ πολύ πληκτρολόγιο για να γράφω σε blogs, forums, sms και θα 'θελα κάτι που θα χει εύχρηστο πληκτρολόγιο και δεν θα πατιούνται 2-3 κουμπιά ταυτόχρονα. Τώρα "ανακάλυψα" ότι στο S μπορείς να σέρνεις το δάχτυλο σου στα γράμματα που θες χωρίς να το σηκώνεις και εμφανίζεται η λέξη που θες. Δεν ξέρω αν γίνεται στα άλλα(iphone και lumia και γενικά wp.). Τέλος θέλω ένα κινητό που να αντέχει η μπαταρία της όχι όπως αυτό της Sony επειδή όπως προείπα βλέπω ταινίες συχνά όταν είμαι σε αεροπλάνο, λεωφορείο αλλά και λιώνω στα παιχνίδια όποτε τύχει. Επίσης τα παιχνίδια να μην κολλάνε και να χρειάζεται restart το κινητό( 15 force restarts με το S. Δεν ξέρω πως τα κατάφερα και έχω πάνω από το 50% της ram ελεύθερη κάθε φορά και η μνήμη τηλεφώνου είναι 1/2 gb. Βέβαια σε όλα αυτά θέλω να έχω πρόσβαση γρήγορα. Σε αυτό το τομέα το S με έχει ικανοποιήσει αφού μπορώ να βάλω πάμπολλα εικονίδια στην αρχική οθόνη. Δεν ξέρω τι παίζει με τα άλλα. Για root, πειράγματα δεν ενδιαφέρομαι ακόμη. Αν όλα τα παραπάνω που περιγράφω υλοποιούνται σε ένα κινητό έτσι όπως είναι τότε δεν υπάρχει λόγος πειράγματος. Εσύ είσαι αρκετά ψαγμένος σε αυτό το τομέα. Τι προτείνεις; (Η τιμή να μην ξεπερνάει τα 700€). ΥΣ: Αν το 4s είχε 4άρα οθόνη τότε δεν χωρούσε αμφισβήτηση για ποιο θα διάλεγα αλλά η 3,2(νομίζω) είναι μικρή για τις απαιτήσεις μου και τα σημερινά δεδομένα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Το android έχει περισότερη ελευθερία, αυτή εκφράζεται κυρίως στη πολύ μεγάλη παραμετροποίηση που μπορεί να δεχτεί. Απο ότι κατάλαβα όμως, δεν είσαι τέτοιου τύπου χρήστης, και μπορώ σχεδόν με βεβαιότητα να πω πως ένα iphone ή ένα windows phone κινητό θα σε καλύψει περισσότερο. Σίγουρα είναι πιο smooth, σίγουρα έχουν λιγότερα lags, σίγουρα είναι πιο σταθερά. Χρησιμοποιείς πολλές εφαρμογές στο android; Για να δούμε αν είναι κάποια που δε βρίσκεις στο ios/wp7. Πήγαινε σε ένα κατάστημα και χειρίσου λίγο iphone και ένα wp7 απο τη καινούρια γενιά (όχι trophy/hd7, αυτά ίσως βρεις που είναι 1ης γενιάς). Δηλαδή δες το htc radar/lumia/titan, όλα αυτά είναι πανομοιότυπα στον χειρισμό. Νομίζω πως θα δεις διαφορά στο πως σερφάρεις, στέλνεις sms, email κτλ, τα βασικά δηλαδή. Απο κει και πέρα μένουν οι εφαρμογές. Αυτά είναι για τον απλό χρήστη, που πιστεύει οτι περιορίζεται απο το λειτουργικό. Ο κυριότερος περιορισμός, για τον τύπο χρήστη σαν κι εσένα, είναι οτι το android δέχεται εφαρμογές απο τον υπολογιστή, χωρίς να τις κατεβάσεις απο το marketplace. Για να γίνει κάτι τέτοιο στο iphone ή σε wp7 θέλει jailbreak. Για το θέμα με τη φωτογραφική, δυστυχώς έχεις άδικο. Όπως κατάλαβες, είναι θέμα αισθητήρα, πίστευα βέβαια πως η sony θα τα κατάφερνε καλύτερα. Δες τι φωτογραφίες και κυρίως το video που βγάζουν iphone 4s ή το lumia ή το titan και θα δεις οτι παρότι 8mp (33% λιγότερα mp) βγάζουν μάλλον καθαρότερες και ευκρινέστερες φωτογραφίες απο το xperia S. Edit: τα συνόψισε και ο ektor, απλά δες και τη περίπτωση του wp7 κυρίως λόγω χρηματικής διαφοράς. Πέρα απο το appstore, το wp7 πάνω σε μια καλή συσκευή όπως το titan και το lumia που είναι εξίσου ποιοτικά, θα σε καλύψουν. Και στη φωτογραφική, και στην ταχύτητα/σταθερότητα. Τσέκαρε αυτό το βίντεο(αντικειμενικό όχι όπως τα περισσότερα που είναι μονομερή) Σύγκριση λήψης βίντεο S - 4s . Νομίζω πως το S είναι καλύτερο στα χρώματα αν και το γaμημένο το auto-focus σπάει νεύρα. Στον τομέα της φωτογραφίας σχεδόν όλες τις συγκρίσεις που έχω δει είναι ή iFans ή fanS οπότε λειτουργώ με μόνο γνώμονα τα mp και τα ppi και για αυτό κατέληξα σε S.
flik Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Πως ξέρω αν είμαι ακόμα σε doa? Το γράφει σε καμιά απόδειξη; Και αν μπορώ να το ανταλλάξω, θα μπορώ με οποιοδήποτε μοντέλο ή με το ίδιο κινητό απλά νέα συσκευασία. Νομίζω πως είναι 1 εβδομάδα μετά την αγορά, δεν είμαι σίγουρος αν είναι πάντα και παντού έτσι. Αλλά όπως και να έχει αν έχει πρόβλημα πρέπει να διορθωθεί, δηλαδή σίγουρα η εγγύηση το καλύπτει, και αυτοί θα κρίνουν αν θα σου δώσουν καινούριο ή όχι, αλλά θα πάρεις πίσω ένα που δεν έχει πρόβλημα στη κάμερα. Τα lags δεν είναι όμως κριτήριο για το android δυστυχώς. Έχω τρέλα με φωτογραφία και video. Θέλω να μπορώ να βγάζω γρήγορα φωτογραφίες με πολλές λεπτομέρειες και βίντεο σε υψυλή ανάλυση και με ρεαλιστικότερα χρώματα. Στο θέμα ταχύτητα το S με έχει καταπογοητεύσει. Σε low-light χώρους κάνει ίσα με 5-6 για focus και στο βίντεο κάνει auto-focus και γαμιέται να πούμε. Γίνεται αυτό και στα άλλα κινητά; Αλλά αν βγει καλή η προσπάθεια, βγαίνουν τρομερά πράγματα. Το iphone τα κανει όλα αυτά καλύτερα σίγουρα. Επίσης και το galaxy nexus S, ίσως να πρέπει να κοιτάξεις κι αυτό, android πάλι, αλλά σχεδόν χωρίς κανένα lag. Και τα νόκια δεν τα πολύ πάω. Χρησιμοποιούσα για λίγο καιρό από ένα φίλο το N6 αλλά δεν μ'άρεσε και freezαιρνε συχνά. Τώρα δεν έχω ιδέα αν τα νέα μοντέλα είναι πιο user-friendly. καμία σχέση με τα lumia, το ένα έχει symbian το άλλο wp. Σαν να συγκρίνεις ένα macbook, τη μια να βάλεις macos, την άλλη φορά linux και μετά windows 7. Δεν συγκρίνεται. Κοιτάς μόνο ποιότητα κατασκευής (πάρα πολύ καλή) και ότι έχει σχέση με hardware (ακουστικά ηχεία κάμερα κτλ) απο τα οποία έχω μείνει ευχαριστημένος, αλλά η κάμερα του iphone 4s μου φαίνεται καλύτερη, αλλά και στο lumia μου μετά απο μια αναβάθμιση της nokia είναι πολύ καλή και γρήγορη. Κοίτα τι γίνεται. Όπως έχω αναφέρει και στην αρχή πρώτη φορά παίρνω smartphone. Τα πράγματα που χρησιμοποιώ αρκετά είναι ημερολόγιο, σημειώσεις, φακό, internet, ραδιόφωνο(λίγο), ηχογράφηση, fb και θέλω να ακούω μουσική σε όσο καλύτερη ποιότητα μπορεί να παίξει το ηχείο χωρίς lags( τώρα μου κάνει και κάτι τέτοια σπασίματα το S και μου 'ρχεται να το σπάσω). Βλέπω ταινίες αρκετά οπότε θέλω να έχει πολλά ppi, χρώματα, μνήμη και όταν βλέπω από πλάγια να μπορώ και πάλι να την βλέπω και βέβαια smoothly δίχως κολλήματα. Όλα αυτά τα κάνει και το wp7, πολύ καλύτερα απο το android, κυρίως ότι αφορά κοινωνικά δίκτυα. Και το iphone, αλλά το iphone δεν έχει ραδιόφωνο. Και τα 2 είναι πολύ καλά ως mp3 player, φοβερή ποιότητα ακουστικών και τα 2, δεν ξέρω καν για τι είδους lag μιλάς στα ηχεία. Οι ταινίες σε 3.5 οθόνη πόσο απολαυστικές να είναι; Και σε 3.7 που έχει το lumia. Εκεί θέλεις πάνω απο 4, άρα galaxy nexus με android ή lumia. Το galaxy nexus δεν θυμάμαι αν έχει ραδιόφωνο. Δες το. Νομίζω στο lumia μόνο landscape μπορείς να δεις μια ταινία, όχι σε portrait-όρθια στάση. Επίσης χρησιμοποιώ πολύ πληκτρολόγιο για να γράφω σε blogs, forums, sms και θα 'θελα κάτι που θα χει εύχρηστο πληκτρολόγιο και δεν θα πατιούνται 2-3 κουμπιά ταυτόχρονα. Τώρα "ανακάλυψα" ότι στο S μπορείς να σέρνεις το δάχτυλο σου στα γράμματα που θες χωρίς να το σηκώνεις και εμφανίζεται η λέξη που θες. Δεν ξέρω αν γίνεται στα άλλα(iphone και lumia και γενικά wp.). Το iphone και το lumia δεν έχουν το swype, αυτό που περιγράφεις. Αλλά έχουν και τα 2 πολύ καλό πληκτρολόγιο μεγάλης ακρίβειας. Τέλος θέλω ένα κινητό που να αντέχει η μπαταρία της όχι όπως αυτό της Sony επειδή όπως προείπα βλέπω ταινίες συχνά όταν είμαι σε αεροπλάνο, λεωφορείο αλλά και λιώνω στα παιχνίδια όποτε τύχει. Επίσης τα παιχνίδια να μην κολλάνε και να χρειάζεται restart το κινητό( 15 force restarts με το S. Δεν ξέρω πως τα κατάφερα και έχω πάνω από το 50% της ram ελεύθερη κάθε φορά και η μνήμη τηλεφώνου είναι 1/2 gb. Μπαταρία το iphone έχει καλύτερη απο lumia, σε σχέση με xperia S δε ξέρω. Αλλά εμένα το lumia με μπόλικο wifi, email κτλ μου βγάζει 2ήμερο, μετά τα τελευταία updates. Απο το galaxyS που είχα καλύτερα αισθητά. Αυτό με τα restart που λες είναι απαράδεκτα, δεν υπάρχει περίπτωση να τα δεις στο iphone και ακόμα περισσότερο στο wp7, δηλαδή δεν γίνεται ποτέ των ποτών. Δεν κοιτάς ούτε τη μνήμη ram ούτε τίποτα. Απλά παίζουν χωρίς κόλλημα, έχουν καλύτερη διαχείριση πόρων, είναι δεδομένο, είναι γνωστό τοις πάσοι. Βέβαια σε όλα αυτά θέλω να έχω πρόσβαση γρήγορα. Σε αυτό το τομέα το S με έχει ικανοποιήσει αφού μπορώ να βάλω πάμπολλα εικονίδια στην αρχική οθόνη. Δεν ξέρω τι παίζει με τα άλλα. Με το σωστό σετάρισμα, τα κάνεις γρήγορα και σε iphone/wp7. Η κάμερα ανοίγει και απο κλειδωμένο τηλέφωνο κρατώντας παρατεταμένα το camera button, ενώ στο wp7 με τα tiles βάζεις όσες συντομεύσεις θες μπροστά για άμεση πρόσβαση παντού. Είτε σε συγκεκριμένο album είτε στην εφαρμογή, είτε σε ομάδα επαφών κτλ. Εργονομικότατο. Για root, πειράγματα δεν ενδιαφέρομαι ακόμη. Αν όλα τα παραπάνω που περιγράφω υλοποιούνται σε ένα κινητό έτσι όπως είναι τότε δεν υπάρχει λόγος πειράγματος. Τότε δεν μένεις σε android. Εσύ είσαι αρκετά ψαγμένος σε αυτό το τομέα. Τι προτείνεις; (Η τιμή να μην ξεπερνάει τα 700€). ΥΣ: Αν το 4s είχε 4άρα οθόνη τότε δεν χωρούσε αμφισβήτηση για ποιο θα διάλεγα αλλά η 3,2(νομίζω) είναι μικρή για τις απαιτήσεις μου και τα σημερινά δεδομένα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 3.5 έχει το iphone 4s. Αν το lumia 800 ήταν σε 4 θα έκλινα προς τα εκεί. Αν δε με πείραζει το μεγάλο μέγεθος μπορεί να πήγαινα σε titan. Μετά εμένα δε με νοιάζειη έλλειψη radio του iphone, άρα μπορεί αν τα διέθετα τα λεφτά να το έπαιρνα, όχι εύκολη απόφαση πάντως. Γιατί το wp7 τα βασικά που λες τα κάνει άψογα, στην τελειότητα δηλαδή, ακόμα και απο το ios που το θεωρούσα άψογο σε αυτά τα βασικά, νομίζω το wp7 είναι πιο απλό, άμεσο, μινιμαλ, απλά όλα τα δουλεύουν και τίποτα άλλο. Είναι θέμα γούστου το ui, αλλά για μένα το ios μπροστά στο metro ui του wp είναι χρόνια πίσω. Άρα, αφήνοντας έξω το ράδιο, εγώ στη θέση σου, αν γούσταρα μεγάλο τηέφωνο θα έπαιρνα το titan. Αλλιώς, το lumia που έχω τώρα, θα το αντάλλαζα σίγουρα με το Iphone 4s, αλλά για να πλήρωνα τη διαφορά δύσκολα, σου είπα γιατί, γιατί μόνο πληθώρα εφαρμογών και παιχνιδιών έχει να προσφέρει, και δε μπορώ να πω οτι χρειάζομαι πολλές, ενδεχομένως τα ίδια με εσένα να χρησιμοποιώ. Κάνε τη κίνηση να δώσεις το xperia για αντικατάσταση, και μετά πήγαινε βόλτα σε public, γερμανό, πλαίσιο κτλ να παίξεις με το ui, τα βασικά που λες κι εσύ, και να δεις και φωοταγραφικές, να δεις ποιο θα σε ευχαριστεί περισσότερο κατα τη χρήση. Να δεις οτι αν πιάσεις ios και wp7 δεν θα έχει καμία σχέση με το κουραστικό xperia. Android μόνο galaxy nexus θα έπαιρνα, αλλά πάλι το android 4.0 είναι κάτω των προσδοκιών μου πλέον, σε εμένα μόνο τη χαρά του πειράγματος προσφέρει, σε χρήστη που δεν θα ασχοληθεί πολύ, μόνο 1-2 ευκολίες, όπως το usb mass storage (βάζεις usb στο pc και αντιγράφεις αρχεία στην κάρτα μνήμης), γιατί σε ios και wp7 χρειάζεσαι πρόγραμμα, το itunes και το zune αντίστοιχα. Αλλά για μουσική, αν την έχεις οργανωμένη όπως εγώ, τότε αυτά τα προγράμματα είναι πολύ βολικά, μερικές φορές πιο βολικά απο drag n drop δηλαδή. Τσέκαρε αυτό το βίντεο(αντικειμενικό όχι όπως τα περισσότερα που είναι μονομερή) Σύγκριση λήψης βίντεο S - 4s . Νομίζω πως το S είναι καλύτερο στα χρώματα αν και το γaμημένο το auto-focus σπάει νεύρα. Στον τομέα της φωτογραφίας σχεδόν όλες τις συγκρίσεις που έχω δει είναι ή iFans ή fanS οπότε λειτουργώ με μόνο γνώμονα τα mp και τα ppi και για αυτό κατέληξα σε S. Μίλησα γενικά όχι για τα 2 τηλέφωνα. Η διαφορά ανάμεσα σε 12 και 8mp είναι στον αισθητήρα, κάλλιστα μπορεί ένα 8άρι να δείχνει καλύτερα απο έναν 12άρι αισθητήρα, δες για παράδειγμα τις compact μηχανές με 8mp, μια καλή, όχι dslr, και βάλτη δίπλα με το xperia, απέχει έτη φωτός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα