Προς το περιεχόμενο

Draytek & utorrent

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπον εχω παρατηρησει οτι το ρουτερ ζοριζεται αδικαιολογητα μολις ανοιξω καποιο τορρεντ που παει φουλ.

συγκεκριμενα μιλαω για ενα draytek 2830Vn και το προγραμμα που χρησιμοποιω ειναι το utorrent,

το ρουτερ αρχικα αρχιζει να γινεται αργο, το καταλαβαινω απο την αποκριση στα κλικ , ενω με τα τορρεντ σβηστα παει σφαιρα στα μενου του, μολις φουλαρουν τα τορρεντ παει πολυ αργα, αντιστοιχα η ταχυτητα του download αρχιζει να ανεβοκατεβαινει, ωσπου καποια στιγμη πια σερνεται και σημερα μου εβγαλε και αυτο :

500 Server Error

The server has temporarily run out of resources for your request. Please try again at a later time.

ενω ημουν μεσα στα μενου του ρουτερ !!! :unsure:

τι μπορει να συμβαινει ? γιατι ζοριζεται τοσο πολυ ? θεωρητικα εχει τρελλα περιθωρια ,στα specification λεει αυτο : "Up to 50,000 simultaneous NAT sessions" !!!

αρα δεν δικαιολογηται αν τρελενεται επειδη κατεβαζει 4-5 μεγαλα torrent (20-30 GB )και ανοιξε 200-300 συνδεσεις ... εδω λεει οτι τραβαει 50.000 !!!

καμια προταση ?

σε πρωτη φαση του εβαλα στο OFF το qos και θα του ριξω και ενα restart ...

btw. εχει ιδεα κανεις πως βλεπω το cpu load του 2830vn ? δεν το βρισκω πουθενα ...

update: μετα απο restart δειχνει να εχει στρωσει ... ανοιχτα τα ιδια torrents με το ιδιο προγραμμα , ταχυτητα download καρφωμενη στο max , τελεια αποκριση στα μενου του ρουτερ ... δεν βγαζεις ακρη με αυτα τα βρωμομηχανηματα :wacko:

οπως και να εχει ευπροσδεκτες γνωμες για το τι μπορει να εφταιγε πριν ...

Δημοσ.

Δοκίμασε να περάσεις και καινούργιο firmware αν δεν τον εχεις κανει ηδη.

Φυσιολογικά δεν έπρεπε να ειχες πρόβλημα και να μην ανταποκρίνεται και οταν εισαι στο menu του router που ειπες απο την απόκριση στα κλικ πρώτη φορά το ακούω, μπορεί να ειχε φάει απλα κανένα κόλλημα.

Εγώ με το 2820 δεν εχω συναντήσει ποτε τέτοιο πρόβλημα

Δημοσ.

Δοκίμασε να περάσεις και καινούργιο firmware αν δεν τον εχεις κανει ηδη.

Φυσιολογικά δεν έπρεπε να ειχες πρόβλημα και να μην ανταποκρίνεται και οταν εισαι στο menu του router που ειπες απο την απόκριση στα κλικ πρώτη φορά το ακούω, μπορεί να ειχε φάει απλα κανένα κόλλημα.

Εγώ με το 2820 δεν εχω συναντήσει ποτε τέτοιο πρόβλημα

ναι οντως περιεργο, και σκεψου οτι το 2820 τραβαει μεχρι 15.000 συνδεσεις .... το 2830 που υποτιθεται οτι φτανει μεχρι 50.000 δεν υπαρχει καμια δικαιολογια να κολλαει με 200-300 που ειχε εκεινη τη στιγμη.

Ηρθε με το τελευταιο firmware pre-installed, οποτε δεν εκανα τιποτα. Ποιος ξερει ... τωρα παντως ειναι οκ ... λες να παιζει καποιο ρολο το qos ? δεν το ειχα πειραξει, ηταν στα default, για σιγουρα το εκανα disable τελειως.

Δημοσ.

δες για firmware οπως ειπε ο spank.β.το qos firewall και τετοια συνηθως καλο ειναι να τα κλεινεις αν δεν τα θες.επισης το upnp εγω συνηθως κλεινω και για τα torrents κανω port forward.

με καλωδιο στο εκανε η wireless? oσο για τις 50.000 συνδεσεις ειναι πολυ μακρια το οριο.ακομα και 500 να φτασεις που λεει ο λογος σε τορρεντ μετα θα σουρνεσαι λογω bandwidth οχι λογω ρουτερ.

Δημοσ.

δες για firmware οπως ειπε ο spank.β.το qos firewall και τετοια συνηθως καλο ειναι να τα κλεινεις αν δεν τα θες.επισης το upnp εγω συνηθως κλεινω και για τα torrents κανω port forward.

με καλωδιο στο εκανε η wireless? oσο για τις 50.000 συνδεσεις ειναι πολυ μακρια το οριο.ακομα και 500 να φτασεις που λεει ο λογος σε τορρεντ μετα θα σουρνεσαι λογω bandwidth οχι λογω ρουτερ.

δειχνει να εφτιαξε ... το μονο που πειραξα ηταν το qos και εριξα και ενα restart, καπου ειδα στο ιντερνετ οτι και καποιου αλλου του σερνοταν ενα draytek λογω qos , ετσι κι αλλιως δεν το χρησιμοποιουσα, απλα το ειχα αφησει enabled στα default ... firmware ηρθε ετοιμο με το τελευταιο.

btw. μια που ασχολουμαστε με draytek , εσας εχει καπου στα μενου δυνατοτητα να ρυθμισεις το "wireless transmission power" ? ακομα και τα κινεζικα που δινουν δωρο με τις συνδεσεις το εχουν ... εχω φαει τα μενου αλλα στο 2830 δεν βρισκω κατι τετοιο ... εσας το εχει ? αν ναι σε ποια διαδρομη του μενου ?

thanks

Δημοσ.

δειχνει να εφτιαξε ... το μονο που πειραξα ηταν το qos και εριξα και ενα restart, καπου ειδα στο ιντερνετ οτι και καποιου αλλου του σερνοταν ενα draytek λογω qos , ετσι κι αλλιως δεν το χρησιμοποιουσα, απλα το ειχα αφησει enabled στα default ... firmware ηρθε ετοιμο με το τελευταιο.

btw. μια που ασχολουμαστε με draytek , εσας εχει καπου στα μενου δυνατοτητα να ρυθμισεις το "wireless transmission power" ? ακομα και τα κινεζικα που δινουν δωρο με τις συνδεσεις το εχουν ... εχω φαει τα μενου αλλα στο 2830 δεν βρισκω κατι τετοιο ... εσας το εχει ? αν ναι σε ποια διαδρομη του μενου ?

thanks

α.το qos πως ηταν ρυθμισμενο???απο την αλλη αμα δεν το θες δεν υπαρχει λογος να το εχεις In use>μπορεις και με το bandwidth manager που εχει μεσα να ορισεις πραγματα πιστευω καλυτερα απο οτι με το qos γενικα.β.μπορει να μην υπαρχει επιλογη για το wireless.ειναι ηδη 100 mw μονο οποτε δεν βρισκω λογο να υπαρχει τετοια επιλογη.σε αλλα ρουτερ που ειναι 300Mw και 500mw ναι ειναι χρησιμο αλλα τωρα σε αυτα που ειναι 100 Mw ειναι ηδη λιγο.εκτος αν εχεις το pc διπλα.ουτε το draytek εχει το τρελο wi fi απο την μανα του.

Δημοσ.

α.το qos πως ηταν ρυθμισμενο???απο την αλλη αμα δεν το θες δεν υπαρχει λογος να το εχεις In use>μπορεις και με το bandwidth manager που εχει μεσα να ορισεις πραγματα πιστευω καλυτερα απο οτι με το qos γενικα.β.μπορει να μην υπαρχει επιλογη για το wireless.ειναι ηδη 100 mw μονο οποτε δεν βρισκω λογο να υπαρχει τετοια επιλογη.σε αλλα ρουτερ που ειναι 300Mw και 500mw ναι ειναι χρησιμο αλλα τωρα σε αυτα που ειναι 100 Mw ειναι ηδη λιγο.εκτος αν εχεις το pc διπλα.ουτε το draytek εχει το τρελο wi fi απο την μανα του.

α. δεν θυμαμαι, οπως ηρθε απο το κουτι, δεν πειραξα ποτε τιποτα, ετσι κι αλλιως το εκανα disable και τελος :D

β. οπως και να εχει επρεπε να υπαρχει , αδιανοητο να δινεις 300 ευρω για μοντεμ και να λειπουν features που εχουν τα τζαπατζομοντεμακια που δινουν δωρεαν με τη συνδεση ... εδω ειναι φαουλ η draytek και μη μου πεις οτι το zte εχει 500mw :)

Δημοσ.

α. δεν θυμαμαι, οπως ηρθε απο το κουτι, δεν πειραξα ποτε τιποτα, ετσι κι αλλιως το εκανα disable και τελος

β. οπως και να εχει επρεπε να υπαρχει , αδιανοητο να δινεις 300 ευρω για μοντεμ και να λειπουν features που εχουν τα τζαπατζομοντεμακια που δινουν δωρεαν με τη συνδεση ... εδω ειναι φαουλ η draytek και μη μου πεις οτι το zte εχει 500mw

β.δεν ξερω αν υπαρχει ρυθμιση.μπορει να υπαρχει.δεν το βρισκω foul>απλα το θεωρω περιττο στα 100mw Να εχεις δυνατοτητα να το ρυθμισεις.οχι και το zte 100 ειναι απλα ισως για την zte απο το να βαλουν κανα σοβαρο feauture εβαλαν να ρυθμιζεις το wireless.εκτος αν εχεις κανα αυτοματο power reduction οπως ειναι σε μερικα Thomson.απλα τα 100 Mw τα θεωρω λιγα για να τα ρυθμιζεις.ουτε 2 τοιχους δεν περνανε ηδη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...