therock Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Ρε παιδια γιατι οι εξωτερικοι σκληροι εχουν αυτο το μπουγιο τον μετασχηματιστη στο καλωδιο του ρευματος. Δεν μπορουν να εχουν ενα απλο καλωδιο με δυο ακρες? Επειδη σκεφτομαι να φτιαξω ενα συνολο απο εξωτερικους σκληρους USB 3.0 και με ενοχλει που καθενας θελει και απο ενα τετοιο καλωδιο. Δεν γινεται να εχω κατι σαν εξωτερικο τροφοδοτικο και να τους συνδεεω εκει με ενα απλο καλωδιο για τον καθενα?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 ένα απλό καλώδιο από την μπρίζα στον controller του external case? δεν είναι "too much" να δώσεις 220-230V στον δίσκο?
therock Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Ε ναι, μα για αυτο ρωταω αν υπαρχει καποιο εξωτερικο τροφοδοτικο που να κανει αυτο την μετατροπη απο τα 220+ στην ταση και ενταση που χρειαζονται οι δισκοι. Και εσυ να συνδεεις με ενα απλο καλωδιο καθε δισκο πανω σε αυτο και οχι στην πριζα Οπως τα τροφοδοτικα του υπολογιστη που μετατρεπουν σε 3.3 και 5v. Αλλιως θα επρεπε η ιδια η θηκη να εχει ενα εσωτερικο μινι τροφοδοτικο που να το εκανε αυτο... Απλως θα μεγαλωνει το enclosure λιγο σε μεγεθος και δεν θα τους συνεφερε και οικονομικο μια τετοια τροποποιημενη κατασκευη.
TheELF Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Περίμενε κάνα 50 χρόνια και φτάνει.... τι να κάνουμε χρειάζονται μερικοί χοντροί πυκνωτές και ένα αρκετά μεγάλο πηνίο για να γίνει αυτή η δουλειά,δεν γίνεται σε μινι.
therock Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Ενταξει αυτο ισως να μην γινεται, σαν ιδεα το πεταξα. Αλλα εστω ενα τροφοδοτικο που να εχει καποιες εισοδους και να του λες σε τι volt/Ampere να τις μετατρεψει? Κατι τετοιο δεν μπορει να κατασκευαστει συμφωνα με τα σημερινα δεδομενα?
TheELF Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Ενταξει αυτο ισως να μην γινεται, σαν ιδεα το πεταξα. Αλλα εστω ενα τροφοδοτικο που να εχει καποιες εισοδους και να του λες σε τι volt/Ampere να τις μετατρεψει? Κατι τετοιο δεν μπορει να κατασκευαστει συμφωνα με τα σημερινα δεδομενα? Μια χαρά υπάρχει απλά θα πρέπει να δεις όλοι οι δίσκοι να θέλουν τα ίδια V και να υπολογίσεις τι σύνολο σε A και μέγιστο W που χρειάζεσαι και να κάνεις της συνδέσεις αλλά γενικά είναι μπελάς και όχι και τόσο ασφαλές το όλο στήσιμο.
therock Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Μια χαρά υπάρχει απλά θα πρέπει να δεις όλοι οι δίσκοι να θέλουν τα ίδια V και να υπολογίσεις τι σύνολο σε A και μέγιστο W που χρειάζεσαι και να κάνεις της συνδέσεις αλλά γενικά είναι μπελάς και όχι και τόσο ασφαλές το όλο στήσιμο. Δεν αξιζει να το ψαξω? Στην ιδια κατασκευη δεν μπορεις να ορισεις διαφορετικες εισοδους σε περιπτωση που αλλοι δισκοι εχουν διαφορετικες τιμες? Επειδη εχω ενα ζευγαρι παλιο MyBook, εχω κατι αλλες εξωτερικες θηκες με ελαφρως διαφορετικη τροφοδοσια, εχω εναν WD Media Ctr, κτλ. Αυτο παντως που ζηταω και λες οτι υπαρχει πως λεγεται? Μια αλλη σκεψη ειναι απο το τροφοδοτικο του καλωδιου, στην μερια που παει στον δισκο να κοψω το καλωδιο και να συνδεσω σε εκεινο τον κομβο τις πολλες εξοδους. Αφου την μετατροπη την εχει ηδη κανει, απο 240 στο απαιτουμενο, τουλαχιστον γιατι να μην βγαζει πανω απο ενα καλωδιο. Δεν στεκει σαν σκεψη?
TheELF Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δεν αξιζει να το ψαξω? Στην ιδια κατασκευη δεν μπορεις να ορισεις διαφορετικες εισοδους σε περιπτωση που αλλοι δισκοι εχουν διαφορετικες τιμες? Επειδη εχω ενα ζευγαρι παλιο MyBook, εχω κατι αλλες εξωτερικες θηκες με ελαφρως διαφορετικη τροφοδοσια, εχω εναν WD Media Ctr, κτλ. Αυτο παντως που ζηταω και λες οτι υπαρχει πως λεγεται? Τροφοδοτικά λέγονται πολλαπλών εξόδων και όπως είπα θα πρέπει να δεις τι χρειάζεσαι για να δεις τι να ψάξεις. Κάποια παραδείγματα με πολλές εξόδους έχει εδώ http://www.arrownac.com/parts/description/ac-dc-power-supply-dual-out-5v-12v-25a-0-5a-125w-19-pin Για περισσότερα καλύτερα να βρεις έναν ιδικό ηλεκτρονικό γιατί και εγώ δεν έχω πολλές γνώσεις στο θέμα. Μια αλλη σκεψη ειναι απο το τροφοδοτικο του καλωδιου, στην μερια που παει στον δισκο να κοψω το καλωδιο και να συνδεσω σε εκεινο τον κομβο τις πολλες εξοδους. Αφου την μετατροπη την εχει ηδη κανει, απο 240 στο απαιτουμενο, τουλαχιστον γιατι να μην βγαζει πανω απο ενα καλωδιο. Δεν στεκει σαν σκεψη? Δεν αντέχει σε Ampere είναι για έναν δίσκο,αν βάλεις και δεύτερο μπορεί αν έχει προβλήματα ιδίως στην εκκίνηση αλλά και στην λειτουργία αν λειτουργήσει δηλαδή.
therock Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Τροφοδοτικά λέγονται πολλαπλών εξόδων και όπως είπα θα πρέπει να δεις τι χρειάζεσαι για να δεις τι να ψάξεις. Κάποια παραδείγματα με πολλές εξόδους έχει εδώ http://www.arrownac.com/parts/description/ac-dc-power-supply-dual-out-5v-12v-25a-0-5a-125w-19-pin Για περισσότερα καλύτερα να βρεις έναν ιδικό ηλεκτρονικό γιατί και εγώ δεν έχω πολλές γνώσεις στο θέμα. Για την καθε εξοδο θα πρεπει να εχει και τα αντιστοιχα ηλεκτρικα μερη απο πισω για να ελεγχεται σωστα η κυκλοφορια σωστα? Τι ωρα που θα ηταν να ειχε μια ψηφιακη οθονη και να κανας μια εισαγωγη και να λεγες θελω τοσο Volt και τοσα Ampere να μου βγαλεις! Ποσα χρονια απεχουμε απο κατι τετοιο? Δεν αντέχει σε Ampere είναι για έναν δίσκο,αν βάλεις και δεύτερο μπορεί αν έχει προβλήματα ιδίως στην εκκίνηση αλλά και στην λειτουργία αν λειτουργήσει δηλαδή. Ναι το φανταστηκα πως το ρευμα ισως να μην επαρκει, αλλα ημουν ελπιδοφορος παραυτα! Κατι τελευταιο που σκεφτηκα, ειναι μηπως εωρισκα κανα κουτι αλουμινιου να συγκεντρωνα μεσα τους μετασχηματιστες και απεξω πισω-μπρος να βγαιναν τα καλωδια. Ενταξει καλως θα μιλησω με καναν ηλεκτρολογο να δω αν αξιζει να κανω κατι οργανωμενο, απλως ειπα να ρωτησω στο φορουμ μπας και υπηρχε κατι ευκολο για το οποιο δεν γνωριζα.
TheELF Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Για την καθε εξοδο θα πρεπει να εχει και τα αντιστοιχα ηλεκτρικα μερη απο πισω για να ελεγχεται σωστα η κυκλοφορια σωστα? Δεν ξέρω αν τα συγκεκριμένα είναι «σετ» στης ρυθμίσεις ή αν έχει διακόπτες για να επιλέγεις. Τι ωρα που θα ηταν να ειχε μια ψηφιακη οθονη και να κανας μια εισαγωγη και να λεγες θελω τοσο Volt και τοσα Ampere να μου βγαλεις! Ποσα χρονια απεχουμε απο κατι τετοιο? Αν έχεις λεφτά υπάρχουν,δεν είναι κάτι δύσκολο που δεν γίνεται,απλά πας σε συσκευές για επαγγελματίες. Κατι τελευταιο που σκεφτηκα, ειναι μηπως εωρισκα κανα κουτι αλουμινιου να συγκεντρωνα μεσα τους μετασχηματιστες και απεξω πισω-μπρος να βγαιναν τα καλωδια. Θα πάρεις φωτιά,κυριολεκτικά. Ενταξει καλως θα μιλησω με καναν ηλεκτρολογο να δω αν αξιζει να κανω κατι οργανωμενο, απλως ειπα να ρωτησω στο φορουμ μπας και υπηρχε κατι ευκολο για το οποιο δεν γνωριζα. Μπορείς να περιμένεις ακόμα, έχει άτομα που ξέρουν από αυτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα