Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα!

Εχει παρουσιαστει ενα προβλημα με τον σκληρο μου δισκο (Western Digital) και δεν τον διαβαζει καθολου!! Μου πεταει error και συγκεκριμενα λεει: "The request could not be performed because of an I/O device error".

Το προβλημα δημιουργηθηκε μετα το φορματ που εκανα στο λαπτοπ μου οπου πριν δεν ειχα προβλημα.

Μηπως γνωριζετε τι φταιει η αν εχει καταστραφει ο δικος μου και αν φτιαχνετε χωρις να χασω τα αρχει μεσα που εχω?

Δημοσ.

"I/O device error" = γάμα τα.

Xωρίς να το κουράσουμε πολύ, ο δίσκος είχε πρόβλημα -αλλά λειτουργούσε, και το file system που είχε ήταν αλώβητο- και με το που πήγες να κάνεις το φορμάτ που είπες, δεν μπορεί να ολοκληρώσει τη δημιουργία συστήματος αρχείων -διότι πάει να γράψει "πάνω στο πρόβλημα"- οπότε πλέον δεν γίνεται τίποτα. Πας γι' άλλο δίσκο (πρακτικά είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, αν βέβαια σε παίρνει να πάρεις άλλον. Διότι υπάρχει περίπτωση να μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις, αλλά εκτός του ότι εμπεριέχουν μια τάδε μανούρα οι διαδικασίες που πρέπει να κάνεις, α) δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορείς να τον εμπιστευτείς, διότι ενδέχεται να είναι σε διαδικασία ολικής κατάρρευσης β) θα χρειαστείς οπωσδήποτε κάποιον σταθερό στον οποίον να τον συνδέσεις για να του κάνεις διάφορα).

Πάντως, σταθερό θα χρειαστείς ούτως ή άλλως, για να δοκιμάσεις να σώσεις κάποια από τ' αρχεία σου (που χλωμό το βλέπω, με το I/O error που θα σου πετάει, το οποίο σημαίνει ότι έχει χοντρή φυσική ζημιά η επιφάνεια των platters του δίσκου). Λογικά, οι μόνοι που θα μπορούσαν ν' ανακτήσουν αρχεία, είναι εξειδικευμένες εταιρίες που έχουν μεθόδους φυσικής πρόσβασης στο εσωτερικό του δίσκου, οι οποίες όμως χρεώνουν πολλά ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΑ για να το κάνουν. Οπότε σε γενικές γραμμές, εκτός από τον δίσκο, ξέχνα και τ' αρχεία...

(...όχι βέβαια πριν δοκιμάσεις και μόνος σου, αφού τον συνδέσεις σε σταθερό, με κάποιο software όπως πχ το Active File Recovery. Το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα κολλήσει όπως είπαμε, αλλά....)

Δημοσ.

Άν είναι έτσι όπως τα λες τότε τα έχασα όλα αφού άλλο εξωτερικό δίσκο δεν έχω και ότι φωτογραφίες, βίντεο, ταινίες, τραγούδια, τα είχα όλα εκεί μέσα!!! Πραγματικα έχω απογοητευτεί και το μόνο που μου απομένει είναι να τον συνδέσω με ενα σταθερό υπολογιστή!

Την καρδιά περιβόλι μου έκανες αλλά όπως και να'χει σ'ευχαριστώ για την απάντηση!

Δημοσ.

...επίσης, να δοκιμάσεις με ένα Linux live CD (βάζεις Google "linux live cd", βρίσκεις/κατεβάζεις -είναι γεμάτο το Web από τέτοια- ένα ISO αρχείο, φτιάχνεις με αυτό ένα δισκάκι -το "καις" ως "ISO image" με κάποιο πρόγραμμα όπως το Nero ή το ImgBurn- ώστε να είναι bootable, ξεκινάς το μηχάνημα από αυτό, και μπουτάρεις σε περιβάλλον Linux -το πιο συνηθισμένο είναι τα Ubuntu- και αποπειράσαι να δεις εάν φαίνονται τα περιεχόμενα του σκληρού σου. Κατά πάσα πιθανότητα μία από τα ίδια -δε θα μπορεί να κάνει mount τον δίσκο, το λειτουργικό- αλλά όταν ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του..........

Και αν φυσικά φαίνεται ο δίσκος, τότε θα χρειαστείς κάποιον εξωτερικό (δανεικό) όπου να πάρεις ό,τι αρχεία μπορέσεις. Εναλλακτικά, συνδέεις τον σκληρό σου σε σταθερό, και ξεκινάς τον σταθερό από το live CD (και αν διαβάζεται ο δίσκος, αντιγράφεις αρχεία στον σταθερό).

Ό,τι κι αν καταφέρεις, πάρε το μάθημα : ποτέ δεν εμπιστευόμαστε αναντικατάστατα αρχεία σε μόνο ένα μέσο, αλλά φροντίζουμε από πολύ νωρίς να πάρουμε αντίγραφα...(έστω σε δισκάκια DVD).

Δημοσ.

Καλά επειδή το I/O error μπορεί να σημαίνει και απλά ότι ψιλό ξεκόλλησε ο δίσκος από την επαφή του, κάνε έναν κόπο και άνοιξε τον από κάτω βγάλε τον δίσκο καθάρισε της επαφές και ξανά βάλε τον δίσκο αν παραμένουν τα πράγματα ως έχει τότε ό,τι είπε ο washcloud.

Δημοσ.

Θα μπορούσε να είναι αυτό που λες Έλφη, αλλά όχι σε λαπτοπίσιο δίσκο ο οποίος εφαρμόζει σφιχτά και χωρίς καλώδια, σε "προστατευμένο" περιβάλλον κ.ο.κ. (άλλωστε του "εμφανίστηκε" μετά από φορμάτ = ενδεικτικό ότι υπήρχε "αόρατη" ζημιά κτλ)

Όχι ότι χάνει τίποτε να δοκιμάσει -εκτός από ελάχιστο χρόνο βέβαια- αλλά λέμε για την θεωρία...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...