Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον παιδες το θεμα αυτο μπορει να εχει συζητηθει αναλυθει πολλες φορες αλλα απο οσο εχω παρατηρησει διαβαζοντας ολα τα ποστ στο φορουμ δεν υπαρχει καποιο που να καλυπτει αυτα που μου παρουσιαζονται κατακαιρους στο δικο μου υπολογιστη.οποτε θεωρησα σωστο να τα παραθεσω μπας και βρω μια λυση μαζι σας και ενημερωνοντας την γνωση ολων των αλλων εδω μεσα.Καταρχας να αναφερω τι περιλαμβανει το pc μου αυτη τη στιγμη:

CPU:Intel Core i5 2500 (s1155, 3,30GHz, 6MB)

RAM:4XKingston KVR1333D3N9/2G DDR3-1333

MOTHERBOARD:MSI H67MA-E45(B3)

GPU:Sapphire HD6850 (PCI-Express, GDDR5, 1GB)

PSU:Corsair Builder Series CX500 V2 500W PSU 80 + (CMPSU-500CXV2EU)

HDD:ΣΤΟ RAID O:2X OCZ Agility 3 Series 60GB SSD (2.5", Sata 6Gb/s, AGT3-25SAT3-60G)

και για storage:Seagate ST3750525AS 750GB HDD 3.5" (32MB Cache, 7200RPM, Sata 6Gb/s)

fans:2xTurbo-X FAN 120MM Black ενας μπροστα ενας πισω

Λοιπον να ενημερωσω οτι απο θερμοκρασιες ειμαι

cpu-core0123- 29-60 βαθμους oC,gpu-35-63 oC,hd 21-30 oC,ambient 25 oC

Το προβλημα εχει ως εξης,πριν ενα εξαμηνο που ειχε πρωτοξεκινησει παρουσιαστικε με την εξης μορφη παγωμα χωρις να λειτουργουν οι σκληροι,ποντικι,πληκτρολογιο ενω ηταν αναμενος κανονικα χωρις blue screen χωρις τιποτα κολαγε και αναγκαζομουν να πατησω restart απο κουμπι.Αρχησα να τεσταρω ενα ενα τα παρτ του υπολογιστη με προγραμματα που βρηκα στο νετ,τιποτα τα προβλημα συνεχιζονταν.Ετσι το επομενο βημα ηταν να αλλαξω ολες τις μνημες ,ετσι και εγινε και το προβλημε με το παγωμα λυθηκε αλλα δημιουργηθηκε αλλο,το ξαφνικο hard restart του υπολογιστη.Να αναφερω οτι το εκανε και το κανει σε ακυρο χρονο ειτε ειναι σε full load ειτε σε low.Το επομενο βημα ηταν να κανω update sto bios-firmaware των ssd και να αναιβασω λιγο τα volt των μνημων συμφωνα με την Kingston και μαζι με αυτα εκανα και φορματ.Επομενο βημα εφοσον δεν σταματησε να συμβαινει το προβλημα,κοιταξα volt-amper με πολυμετρο το τροφοδοτικο και ειναι ενταξει απο θεμα ρευματος στο εσωτερικο μερος του pc.Πτωση τασης της μπριζας δεν κοιταξα αλλα δοκιμασα και ενα ups ενως φιλο μου και συνεχισε να το κανει.απενεργοποιησα και την επιλογη εαν system failure reboot,μπας και μου εβγαζε μπλε οθονη αλλα δεν βγαζει για να δω τι το προκαλει.

Αυτο ειναι το προβλημα μου και εχω φρικαρει γιατι με οσους τεχνικους εχω μιλησει μου εχουν πει οτι αυτα δοκιμαζουν και αυτοι και αφηνουν το pc να λειτουργει σε μια ακρη μεχρι να κρασαρειαλλα το θεμα ειναι οτι το κανει σε ακυρο χρονο και οχι συνεχομενα δλδ οποτε του καπνισει μπορει τωρα και μετα απο 2 ωρες μπορει και μετα απο ενα μηνα.

Παιδια και συνφορουμιστες μηπως ξερετε η σας εχει τυχει τι μπορει να ειναι ευχαριστω για το χρονο σας...

Επεξ/σία από tildoul
  • Moderators
Δημοσ.

Το προβλημα σου φαινεται να ειναι στο hardware εκ πρωτης οψεως φυσικα.

Μια απορια: Aναφερεις το παρακατω

,ποντικι,πληκτρολογιο ενω ηταν αναμενος κανονικα χωρις blue screen χωρις τιποτα κολαγε και αναγκαζομουν να πατησω restart απο κουμπι.Αρχησα να τεσταρω ενα ενα τα παρτ του υπολογιστη με προγραμματα που βρηκα στο νετ,τιποτα τα προβλημα συνεχιζονταν.Ετσι το επομενο βημα ηταν να αλλαξω ολες τις μνημες

Μεσα στα προγραμματα που αναφερεις, ηταν καποιο που να ελεγχει τις μνημες? Εαν ναι, ποιο? Βγηκε "καθαρο" και παρ ολα αυτα αλλαξες τις μνημες?

Δημοσ.

memtest86+,Windows Memory Diagnostic,DocMemory Memory Diagnostic και αυτο που εχει η μητρικη οταν βαζεις καινουργια μνημη και πρεπει να την ελενξει για να την δει μετα.Αυτα χρησιμοποιησα και δεν εβγαλαν κατι,με τις παλιες μνημες ειχαν βγαλει οποτε και τις αλλαξα με ιδιες και τις 4 για να ειναι σε ολα ιδιες,και οπως και ειπα συνεχιζεται το προβλημα

Δημοσ.

Ειχα παρομοιο προβλημα δλδ παγωνε pc και μετα εκανε hard reset ξαφνικα.

Σε μενα λυθηκε οταν εκανα ενα chkdsk το σκληρο μου, μαλλον καποιο αρχειο windows ηταν corrupted και το εφτιαξε.

Σε windows 7 64bit, σκληρο WD sata-3.

Δημοσ.

Ποιο motherboard έχεις δεν μας έγραψες.

Δες στο site της μητρικής σου αν υπάρχει κάποιο διαθέσιμο BIOS Update.

msi h67ma-e45 (b3)τα εκανα τα update ολα ακομα και των ssd αλλα τιποτα

Δημοσ.

msi h67ma-e45 (b3)τα εκανα τα update ολα ακομα και των ssd αλλα τιποτα

Με ένα ψάξιμο στο google βρήκα 2 thread με παρόμοια προβλήματα που έχεις στο ίδιο motherboard.

http://forum-en.msi....?topic=153984.0

http://forums.techar...ram/1439872.htm

Δεν χάνεις και τίποτα να ρίξεις μια ματιά. :)

Δημοσ.

Ερηξα μια ματια αλλα και τα παιδια εκει λενε για ρυθμισεις στο bios και update το οποιο εχω κανει update αλλα δεν ειναι θεμα ρυτημισεων γιατι δεν τις ειχα πειραξει και δουλευε για 6 μηνες ρολοι και ξαφνηκα κραςςςςςς.θα το κοιταξω κιολας ξανα δεν μου ειναι κοπος σκεφτειτε οτι το εχω λυσει ολο και παλι δεσιμο για να δω μηπως καποιο καλωδιο δεν παταει καλα μεχρι και αυτο κοιταξα...τι να πω θα δοκιμαζω οτι μου λετε αν δεν το εχω ξανα δοκιμασει μηπως τελικα βγει ακρη....

Ειχα παρομοιο προβλημα δλδ παγωνε pc και μετα εκανε hard reset ξαφνικα.

Σε μενα λυθηκε οταν εκανα ενα chkdsk το σκληρο μου, μαλλον καποιο αρχειο windows ηταν corrupted και το εφτιαξε.

Σε windows 7 64bit, σκληρο WD sata-3.

εχω κανει chkdsk,defrag,registry analyze kai defrag,akoma kai test mesw usb Ubuntu και δεν εβγαλε σφαλμα στους σκληρους τωρα δεν ξερω ο o controler raid της mobo εαν ειναι οκ και αν δεν ειναι θα εδειχνε προβλημα στο τεστ?εκει δεν ξερω τι παιζει.τα μονα που εμειναν να σκεφτω οτι παιζει να ειναι προβλημα ειναι το mobo που θελουν τα μαστορια να το αφησουν μπας και κρασαρει σε αυτους για να μου το αντικαταστησουν με την εγγυηση και η καρτα γραφικων που και σε αυτη τα ιδια.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

δοκιμασα αυτα που ελεγαν στο φορουμ της msi και παλι μου το εκανε.Αλλα σημερα διαπιστωσα ενα σημαντικο προβλημα.Η καρτα γραφικων μου δεν κανει update απο το catalyst 12.3 σε 12.4 παρολα αυτα που εχω βρει στο ιντερνετ και εδω μεσα.οποτε η επομενη κινηση μου ηταν απλα να εγγαταστισω drivers μονο και να μην βαλω το catalyst και να κανω τις ρυθμισεις μονο απο τα windows.Ακομα παρατηρησα οτι με το που απεγατεστησα το catalyst και εχω ανοιχτες τις ιδιες εφαρμογες που ειχα και πριν με αυτο επανω στην διαχειριση εργασιων ειδα σημαντικη μειωση της χρησης ραμ δλδ απο 2,3 gb που δουλευε πριν τωρα ειναι στο 1,62gb.θα χανακανω παλι ολα τα τεστ και εαν παρουσιαστει παλι προβλημα επανερχομαι αλλιως του βαζω solved

Δημοσ.

Καλησπερα φιλε μ αν δεις οτι εχεις παλι προβλημα πατα δεξι κλικ στον Υπολογιστη μου-->διαχειριση και μετα -> προβολη συμβαντων!!!αν δεν ειναι h/w το προβλημα σιγουρα θα σου λεει εκει σε ποια εφαρμογη ή αν καποιος driver εχει προβλημα!!!!!!!

Δημοσ.

Καλησπερα φιλε μ αν δεις οτι εχεις παλι προβλημα πατα δεξι κλικ στον Υπολογιστη μου-->διαχειριση και μετα -> προβολη συμβαντων!!!αν δεν ειναι h/w το προβλημα σιγουρα θα σου λεει εκει σε ποια εφαρμογη ή αν καποιος driver εχει προβλημα!!!!!!!

ναι τα εχω τσεκαρει την καταγραφη των σφαλματων και ειναι κομπλε σε σχεση με το προβλημα.ναι εχει παρουσιασει σφαλματα αλλα οχι κατι που να εχει να κανει με το προβλημα μου.παρολα αυτα το ξανα εκανε και μετα την απεγκατασταση του catalyst.

Θα με πεθανει αυτο το pc,μου φενεται οτι θα το αφησω ετσι μεχρι την επομενη αναβαθμιση που θα αλλαξω mobo,cpu,psu και να τελειωνει το θεμα.και αν το ξανακανει και εκει θα ξερω οτι ειναι οι σκληροι και οι μνημες μετα στα σιγουρα

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

λοιπον παιδια μετα απο τοσο καιρο που ειχε σταματησει να το κανει τσουπ προχθες ξανα επεστρεψε το προβλημα με καινουργια καλουδια σερβιρισμενα αυτη τη φορα.μετα απο update στο bios ειχε σταματησει να το κανει αλλα παρατηρησα οτι ειχαν αλλαξει και οι τιμες απο θερμοκρασιες επεξεργαστη δλδ core 0:39 core 1:36 core2:33 core 3:34.ετσι αφου το αφησα κανενα 15ημερο με την στοκ ιντελ ψυκτρα την αλλαξα πριν καμια βδομαδα με καινουργια και ποιο μεγαλη την gia xilence και ενω ειδα δραματικη μειωση ψυξης ειδικα σε prime 95 με 1.00 ωρα δοκιμασιας πανω απο 52-53 βαθμους σε ολους τους πυρηνες δεν ανεβαινε.προχθες λοιπον διαπιστωσα μετα απο πειραματισμο με ανεμιστηρακια οτι με τα ιδια ανεμιστηρακια ενα μπροστα ενα πισω και το πισω να ειναι συνδεδεμενο στην μητρικη 120mm cooler master να εχω στο πισω διαφορετικες ενδειξεις rpm με σταθερη παροχη ρευματος και ενω πριν το ειχα δοκιμασει απειρες φορες σε διαφορες καταστασεις.δλδ παρατηρησα οτι με σταθερη πιεση κουτιου και χωρις να το επιρεαζει καποιο αλλο ανεμιστηρι το speed fan εβγαζε διαφορετικες τιμες στα rpm και την ωρα εκεινη επεζαν και τα volt της 12αρας,που εχουν αποκλιση οι ενδειξεις του speed fan με το βιος κατα 1 βολτ.ετσι ρωταω εγω μηπως ειναι ενδειξη για χαλασμενη μητρικη?

Δημοσ.

στο speed fan λεει 10,88 ενω στο bios 11,88 μιλαμε για την 12ν γραμμη,τωρα για τα rpm δεν ξερω τι παιζει.το τροφοδοτικο ειναι corsair 500 το εχω γραψει και ποιο πανω στην αρχη του ποστ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...