Mortuum Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Προχθές κατάφερα ύστερα απο εντεταμένες προσπάθειες να κανω OC τον i5 760 μου στα 4ghz CLK: 200 Multi: 20 Vcore: 1.3 QPI: 1.250 PLL: 1.900 Load-Line Calibration: Enabled C-states: Disabled EIST(Speedstep): Enabled Turbo-Boost: Disabled Temps: ~60 @ 100% load w/ Intel Burn Test Ο υπολογιστής παραμένει stable σε 25 pass @ IBT και περιπου 3 ώρες p95 Large FFT. Ο στόχος μου εξ αρχής ηταν να φτασω ενα 4GHz με οσο το δυνατόν λιγότερη τάση. Ο νέος μου στόχος ειναι οσο το δυνατόν μεγαλύτερα power savings σε συχνότητες 3.6-4.0GHz. Είχα πειραματιστεί με το Dynamic V-core σε ρυθμίσεις... Vcore: Normal (1.21625V) Dynamic Vcore: +0.1000V QPI: 1.250 PLL: 1.900 Load-Line Calibration: Disabled C-states: Enabled EIST(Speedstep): Enabled Turbo-Boost: Disabled Ο υπολογιστής ξεκινάει και φορτώνει λειτουργικό κανονικά. Με το που πάει πανω απο 50% load πετάει BSOD με σφάλμα 0x101 (σημαίνει οτι θέλει παραπάνω Vcore). Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής: -Έχει κάνει κανείς κατι παρόμοιο? Αν ναι τι ακριβώς έκανε. -Πόση είναι η ουσιαστική εξοικωνόμηση ενέργειας -Γενικότερα σε gaming τι διαφορά υπάρχει μεταξύ των 3.6GHZ και 4GHZ συχνοτήτων σε παιχνίδια που θέλουν CPU όπως το Starcraft 2? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Βασικα οπως εισαι στο 1ο stable setup ενεργοποιησε τα C-States και ξεκινα δοκιμες. Οσο εισαι stable κατεβαινε vcore. Το 2ο setup δε το πολυκαταλαβαινω, βλεπω περιεργα VCore και παραλληλα εχεις λαθος το LLC Disabled, πιθανοτατα απο εκει ξεκινα το προβλημα σου. Παρολα αυτα αστο το 2ο setup γιατι αυτο το 2.3 Vcore +1V Dynamic δεν μου καθονται καθολου καλα και πειραξε μονο τα C states του πρωτου setup. Αυτο χρειαζεσαι εξαλλου για εξοικονομηση ενεργειας και οχι το χαμηλωμα του vcore. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mortuum Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Βασικα οπως εισαι στο 1ο stable setup ενεργοποιησε τα C-States και ξεκινα δοκιμες. Οσο εισαι stable κατεβαινε vcore. Το 2ο setup δε το πολυκαταλαβαινω, βλεπω περιεργα VCore και παραλληλα εχεις λαθος το LLC Disabled, πιθανοτατα απο εκει ξεκινα το προβλημα σου. Παρολα αυτα αστο το 2ο setup γιατι αυτο το 2.3 Vcore +1V Dynamic δεν μου καθονται καθολου καλα και πειραξε μονο τα C states του πρωτου setup. Αυτο χρειαζεσαι εξαλλου για εξοικονομηση ενεργειας και οχι το χαμηλωμα του vcore. Είναι που βιάζομαι. Είχα γράψει λάθος τις τιμές. Τις διόρθωσα στο πόστ μου. Επίσεις με τα c-states ενεργοποιημένα δεν ειχα stability σε κανένα voltage μεχρι το 1.4V. Το είχα ψάξει στο διαδίκτυο και είδα οτι για να δουλέψουν σωστά τα C-States πρέπει να πεζω με Dynamic για να μπορεί να πεφτει το ρεύμα οταν μπενει σε C1-C6 η CPU. Δηλαδή σε Full Load να έχει Normal Vcore + Dynamic Vcore (1.21625V+0.1V=1.31625V) και σε C-states να εχει το Normal. Ο λόγος που ρώτησα είναι γιατί απο ότι φένεται δεν έχω καταλάβει καλά το Dynamic Vcore Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα