alexzzz Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Ναι μεσω του notepad. Ηθελε καποιος στην δουλεια του να μπλοκαρει καποιες ιστοσελλιδες για να μην μπαινουν οι υπαλληλοι του και ενα παιδι του ειχε προτεινει να γραψει κατι στο notepad και να το αποθηκευσει (δε θυμαμαι σε τι μορφη). Λογικά το αρχείο "hosts" πείραξε. Βρίσκεται στο c:(ή όποιον άλλο δίσκο εγκατάστασης)\windows\system32\drivers\etc
isay Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Το κόλπο με το notepad-hosts ειναι για να κλειδώσουμε μερικές συγκεκριμένες σελίδες. (Π.χ. facebook). Αν θέλουμε να κλειδώνουμε ολόκληρες κατηγορίες (πορνό, malware, κλπ) τότε απαιτούνται άλλες λύσεις όπως το K9 ή το opendns. Κάθε ένα εχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Σε μηχάνημα που εχω άμεση πρόσβαση το opendns ειναι ικανοποιητικό, αλλά σε μηχάνημα που χειρίζεται άλλος (π.χ. ο πατέρας κάποιου παιδιού) τότε το Κ9 ειναι πιο εύχρηστο.
flik Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Εγώ θα το άφηνα να μπει, δεν θα το απαγόρευα. Κυρίως για το σχολείο, θα τον ενθάρρυνα να χρησιμοποιεί όσο περισσότερο γίνεται και το internet, για διαδραστική μάθηση κτλ. Βάζεις όμως ένα filtering software, το k9 είναι αρκετό, υπάρχουν και άλλα όμως, με ένα googling για parental control βρίσκεις, ενώ αν είναι αρκετά μικρός, και δεν έχει "προσωπική ζωή" μπορείς να βλέπεις το ιστορικό του browsing ώστε να του μιλήσεις αν δεις οτι μπήκε σε σελίδες ακατάλληλες για την ηλικία του, άθελα ή θελημένα. Πέρα απο το k9, καλό είναι να βάλεις και ένα ad blocker (υπάρχει για όλους τους browsers πλέον κατάλλη πρόσθετο). Πολλές φορές οι διαφημίσεις σε οδηγούν αλλού χωρίς να το καταλάβει κανείς, ακόμα και ενήλικας να είναι.
alexzzz Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να μείνουν στο θέμα... σώζουμε άλλη μέρα την παγκόσμια ισορροπία
Cernic Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Παιδια έβαλα το k9 φοβερό ότι ακριβός χρειάζομουν....ευχαριστω πολυ παιδια..... Sent from my iPhone using Insomnia
mentoras99 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν εχω καταλαβει τον ρολο υπαρξης του 'licence' στο Κ9. Μπορει να μου εξηγησει καποιος αν γνωριζει; 'Ληγει' το προγραμμα, καποια στιγμη; Αφου ειναι δωρεαν, γιατι θελει licence, κι ας ειναι δωρεαν;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα