MoviemakerGr Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Για τα πάντα.για τα πάντα όμως. μιας και ανέφερες το Hackint0sh όμως έχουν 3000(GBench) διαφορά με το δικό μου νομίζω είναι ενδεικτικό κ το δικό μου τσιμπημένο κ λίγο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 και πάλι μένω στην άποψή μου, πεταμένα λεφτά...
SwAToNeR Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Βασικά είναι καθαρά το θέμα πόσα θέλει να διαθέσει. Αν θέλει να ξοδέψει όλο το ποσό του και εγώ θα πρότεινα 2011 socket και να αράξει για 4 χρόνια ενώ για πιο vfm αυτήν την περίοδο socket 1155 & i5 εφόσον το θέλει καθαρά για παιχνίδια. Για την έκδοση K ήθελα να να πώ OC και όχι OS. Γιατί να δώσεις 20ευρώ παραπάνω που έχει ο επεξεργαστής εφόσον δεν θα κάνεις OC αλλά και να κάνεις με τον μη K κάνεις σε λογικά πλαίσια OCing. Δεν θα βάλεις νερό κλπ και δεν έχεις στο μυαλό σου την έκδοση Κ για μεταπωλητική αξία. Άμα δείς πάνω κάτω όλοι σχεδόν τα ίδια προτείνουμε σχετικά με cpu & mobo. Η asrock είναι καλή ευκαιρία για σχέση απόδοση τιμής, δες όμως τα features που σου παρέχει για να δείς αν σε καλύπτει. Wifi καλύτερα ξέχνα το απο mobos. Όσα έχω δουλέψει δεν με ευχαρίστησαν απο την χρήση τους, καλύτερα ένα stickaki των 10€ για να κάνεις την δουλειά σου. Δίσκους ναι ίσως είναι καλύτερα να πάρεις πχ έναν 500gb hdd για data απλά για να καλύψεις λίγα πράγματα και να περιμένεις να πέσουν οι τιμές και να αγοράσεις αργότερα έναν μεγάλο 2-3tb. Περιμένουμε πτώση τιμών απο το καλοκαίρι και μετά χωρίς βέβαια να ξέρω κάτι με σιγουριά. Πάντως λογικά θα επανέλθουν οι τιμές σε λογικά πλαίσια. Επίσης ssd μπορείς να πάρεις μεγαλύτερο και να βάλεις όλες τις εφαρμογές και παιχνίδια εκεί. Λογικά 240gb θα σε φτάσουν και με το παραπάνω απλά ξεφεύγει το κόστος. Και δεν είναι να μην βάλεις ssd, έχει αισθητή διαφορά σε όλα ο ssd.
hAic Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Γιατί να δώσεις 20ευρώ παραπάνω που έχει ο επεξεργαστής εφόσον δεν θα κάνεις OC αλλά και να κάνεις με τον μη K κάνεις Αν εννοεις τον 2500 με τον 2500κ εχουν 6 ευρω.!!
SwAToNeR Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Μιλάμε για ivy bridge. Να αγοράσεις επεξεργαστή που έχει σταματήσει η παραγωγή του καινούργιο και ενώ διαθέτεις αρκετά μεγάλο budget και να μην τον κάνεις και OC είναι απλά άιντε αυτοκτόνα κατ' εμέ. i5 3570 vs i5 3570k
hAic Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Κατ' εμε παλι σε SB θα πηγαινα..!!!Για να ξερεις και που πατας..!!!!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 και με Ivybridge μια χαρά ξέρεις που πατάς...
Δεινόσαυρος Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Nα πω λίγα πράγματα για τη σύνθεση γιατί έγινε πολύς ντόρος, κατά τη γνώμη μου άδικα, καθώς μερικά πράγματα είναι ψιλοστάνταρ. Τροφοδοτικό: Γιατί αυτό? Όπως ξαναείπα, είναι υπερβολικό. Αλλά στην τελική υπερβολικό είναι να δώσεις και τόσα λεφτά για να παίζεις παιχνίδια. Κατά τα άλλα είναι modular, ποιοτικο κτλ κτλ όπως και το αντίστοιχο 750 που προτάθηκε ή ακόμα και το 650. Εφόσον μιλάμε όμως για hardcore gaming ήθελα να προλάβω και την πιθανότητα που θα μπει -ως εκ περισσού- δεύτερη κάρτα γραφικών. Κουτί: Το 600t. Ποιοτικό και κατά την άποψή μου το καλύτερο στα λεφτά του. Αλλά εννοείται ότι εφόσον πληρούνται όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις το κουτί είναι και υποκειμενικό θέμα. Επεξεργαστής: Εδώ και η συζήτηση. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να πας να πάρεις τον καλύτερο και να τελειώνεις. Αυτή τη στιγμή ο καλύτερος είναι αυτός: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-Core-i7-3960X-2011-3-3GHz-15M-BX80619I73960X.htm ο οποίος με διάφορες αλχημείες θα μπορούσε να χωρέσει σε μια σύνθεση των 2000 ευρώ. Το δύσκολο είναι να σταθμίσεις τις ανάγκες και να θέσεις προτεραίοτητες. Ο 3570Κ που προτάθηκε δεν έχει στην πράξη καμία διαφορά ούτε καν από τον παραπάνω πανάκριβο επεξεργαστή στα παιχνίδια. Όπως δεν έχει και με τον i7 2700K ή με τον i7 3820. Eδώ έγινε μια λαθροχειρία. Έπεσε στο τραπέζι το multitasking και έπεσε με τέτοιο τρόπο που υπονοήθηκε ότι με τους i7 μπορείς να κάνεις, ενώ με τον i5, όχι. Η σωστή διατύπωση θα ήταν ότι μπορείς να κάνεις καλύτερο multitasking με τον i7. Δλδ αντί μαζί με το παιχνίδι να έχεις 4 προγράμματα και δύο browsers με 10 tabs ο καθένας, να έχεις 6 προγράμματα και 3 browsers με 10 tabs ο καθένας. Προφανώς αυτός δεν είναι ο σκοπός του hardcore gamer. Άλλο ζήτημα: Το μέλλον. Τι θα γίνει στο μέλλον? Μήπως ο i5 δεν θα αντεξει? Όχι είναι η απάντηση και αυτό για τον εξής λόγο: Η υπεροχή του i7 δεν έχει να κάνει με τα παιχνίδια. Την (ανύπαρκτη) διαφορά που έχουν τώρα υθα συνεχίσουν να έχουν και σε 4 χρόνια. Άρα δεν έχει κανένα νόημα να πάρει κανείς i7 για παιχνίδια? Έχει αλλά υποκειμενικό: Άλλοι το θεωρούν "ζήτημα κύρους" άλλοι το θεωρούν αρχοντοβλαχιά. Εγώ, αν ενδιαφέρει κανέναν, ανήκω στους δεύτερους. Μητρική: Ο μόνος λόγος που πρότεινα αυτήν την μητρική και δεν πρότεινα μια "απλή" των 100 ευρώ ήταν να αποφύγω το κράξιμο του στυλ "γιατί τόσο φτηνή μητρική, μην κάνεις τσιγκουνίες κτλ". Προφανώς δεν είχε περάσει από το μυαλό μου ότι θα προταθεί μητρική των 400 ευρώ! Μερικές γενικές παρατηρήσεις: Μερικοί είτε από άγνοια είτε από ματαιοδοξία, θεωρούν ότι οι "φτηνές" μητρικές είναι για πέταμα και οι ακριβές δίνουν "άλλον αέρα". Πώς είναι η πραγματικότητα: Σε πολύ ακριβές μητρικές είναι λογικό σ ένα βαθμό να χρησιμοποιούνται ποιοτικότερα υλικά. Αλλά τόσο η τιμή, όσο και ο χρόνος που θα χρησιμοποιηθεί η εκάστοτε μητρική δεν δικαιολογούν διαφορές της τάξης των 300 ευρώ. Επίσης οι ακριβότερες μητρρικές ενσωματώνουν κάποιες επιπλέον δυνατότητες (πχ. wifi, esata, firewire κτλ κτλ). Αν κάποιος χρειάζεται κάτι από αυτά, προφανώς τις επιλέγει. Αλλά για να τα έχει, δεν χρειάζεται να δώσει 400 ευρώ, φτάνουν και 150. Άλλος μύθος που διαδίδεται συχνά είναι ότι η μητρική έχει άμεσο αντίκτυπο στις επιδόσεις του μηχανήματος. Αυτό στην ουσία του είναι ψέμα. Αυτο που θα προσφέρει μια καλύτερη μητρική είναι αυξημένες πιθανόν δυνατότητες o/c σε σχέση με άλλες. Προσφέρει λοιπόν στις επιδόσεις αλλά δυνητικά και έμμεσα. Μνήμη: Αν δεν υπήρχαν 1600αρες σε διαθεσιμότητα, θα έβαζα με την ίδια ευκολία 1333. Εδώ, ακόμα περισσότερο και από τους επεξεργαστές, δεν υπάρχει πραγματικά καμία διαφορά. Τα 16gb ή τα χρειάζεσαι ή δεν τα χρειάζεσαι. Για τα παιχνίδια, σίγουρα δεν τα χρειάζεσαι. Τα 32 είναι απλά γραφικότητα για το 99,99999 % του παγκόσμιου πληθυσμού. Κάρτα γραφικών: Το σημαντικότερο part ενός gaming pc. Εγώ, ακόμα κι αν είχα τέτοιο μπάτζετ, θα έπαιρνα την αρκετά φτηνότερη 7950. Αλλά εφόσον σηκώνει υπερβολή λόγο μπάτζετ, ας γίνει κάπου που θα πιάσει λίγο περισσότερο τόπο στην κύρια χρήση του μηχανήματος. Η 680 είναι η καλύτερη κάρτα γραφικών που κυκλοφορεί. Και εφόσον χωράει χωρίς να γίνουν αδικαιολόγητες εκπτώσεις από άλλα parts, πρέπει να μπει. SSD: Αν το μηχάνημα ήταν για το ίδιο σκοπό με μπάτζετ 700 ευρώ, ούτε καν θα έβαζα. Ή άντε να έβαζα τον φτηνότερο 60αρη. Γιατί intel? Όλοι καλοί είναι. Αλλά εφόσον η ιντελ δίνει αυτές τις τιμές, θεωρω ότι πρέπει να προτιμηθεί μόνο και μονο λόγω ονόματος. Δεν έχω όμως θέμα εδώ. Είτε samsung είτε force gt, ένα και το αυτό. HDD: Έβαλα δύο τους ενός TB έκαστος με 5 χρόνια εγγύηση. Αν χρειάζονται τα 2 ΤB δεν μπορώ να το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να μπει green δίσκος σε τέτοιο μηχάνημα. Εγώ θα έβαζα 2 tb για να κρατάω όλα τα iso των παιχνιδιών μου και να έχω και άνεση. Ψύκτρα: Η καλύτερη αερόψυκτρα που έχει παραπλήσιες επιδόσεις με τις καλύτερες έτοιμες υδροψύξεις και πολύ καλύτερη επίδοση από την υδρόψυξη που προτάθηκε πιο πίσω. Νομίζω ότι εξήγησα αναλυτικά γιατί και πως.
Thanos1972 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Καλα τα λεει ο Δεινοσαυρος απο πανω και οι υπολοιποι αλλα εγω θελω να ρωτησω παλι τον movie.για ποιο λογο να αλλαξει τις Kingston και να παει σε corsair που ειναι και πιο ακριβες? μην μου πεις οτι οι vengeance ειναι καλυτερες απο τις hyperX γιατι εδω θα γελασει και ο καθε πικραμενος. λογω ονοματος? προσωπικα θεωρω οτι η kingston στις μνημες ειναι πολυ μεγαλυτερο ονομα απο τις corsair.λογω εγγυησης?lifetime και οι 2 οπως ειναι λογικο. οποτε?ποιος ο λογος?το overclock?εκει ειναι που χανουν οι vengeance.
MoviemakerGr Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Ωρε είναι Quad chanel αυτές για το 2011 ! (αν εννοείς αυτό). Κοίτα τώρα για να καταλήξουμε κ κάπου κάποτε.Ο καθένας μας έχει δικαίωμα της άλλης άποψης όπως κ διατυπώθηκαν. Άλλο το να δικαιολογείς την επιλογή σου,και άλλο το να κάνεις κακή κριτική κ να θίγεις τον άλλον ακόμα και λάθος να κάνει.. Από χτες μας λες καλά τα λεει ο Deino γιατι προφανώς είσαστε φιλαράκια κ καλά κάνεις και εγώ το ίδιο μπορεί να έκανα, αλλά μόνος σου τον κατάργησες φυσικά τελευταίος και επι του ασφαλούς.. Αν γουστάρετε να ειμαστε ολοι μια παρέα και να μαθαίνουμε απο αυτό και να πηγαίνουμε παρακάτω οκ όλα καλά, αν θέλετε να παταμε +1 σε οτι κοτσάνα πει ο κολλητός μας τότε δεν βγαίνει νόημα κανένα και κυρίως για αυτόν που ρωτάει. Εγω θα έφτιαχνα 2011 γιατι πιστεύω ειναι το πιο πλήρες, δοκιμασμένο και γιατι δεν φτάνει ο σκοπός πρέπει να έχεις κ την ψυχολογία και να μην σε τρώει να αλλάξεις κάτι μετα 2 μήνες την ψυχολογία την εχει ο i7 καλώς η κακώς.και δεν είναι ένα ψυχογράφημα είναι ότι αφού δίνει ο άλλος 1500 - 2000 να μπορεί να το χαρεί χωρίς να σκέφτεται συνεχώς το ΑΝ. και επανέρχομαι αν δεν σηκώνετε συζήτηση σε αυτά που προτείνετε να μας το πείτε να γράφετε μόνοι σας εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα και πάλι φίλοι θα είμαστε. Δυστυχώς η θεωρία από την πράξη είχε πάντα απόσταση. Φυσικά φιλικά το έχω αποδείξει από χτες και έτσι εγώ θα συνεχίσω.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Ωρε είναι Quad chanel αυτές για το 2011 ! (αν εννοείς αυτό). με 2 ίδια dual channel kit έχει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο αποτέλεσμα...
nikos1982 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Ωρε είναι Quad chanel αυτές για το 2011 ! (αν εννοείς αυτό). Κοίτα τώρα για να καταλήξουμε κ κάπου κάποτε.Ο καθένας μας έχει δικαίωμα της άλλης άποψης όπως κ διατυπώθηκαν. Άλλο το να δικαιολογείς την επιλογή σου,και άλλο το να κάνεις κακή κριτική κ να θίγεις τον άλλον ακόμα και λάθος να κάνει.. Από χτες μας λες καλά τα λεει ο Deino γιατι προφανώς είσαστε φιλαράκια κ καλά κάνεις και εγώ το ίδιο μπορεί να έκανα, αλλά μόνος σου τον κατάργησες φυσικά τελευταίος και επι του ασφαλούς.. Αν γουστάρετε να ειμαστε ολοι μια παρέα και να μαθαίνουμε απο αυτό και να πηγαίνουμε παρακάτω οκ όλα καλά, αν θέλετε να παταμε +1 σε οτι κοτσάνα πει ο κολλητός μας τότε δεν βγαίνει νόημα κανένα και κυρίως για αυτόν που ρωτάει. Εγω θα έφτιαχνα 2011 γιατι πιστεύω ειναι το πιο πλήρες, δοκιμασμένο και γιατι δεν φτάνει ο σκοπός πρέπει να έχεις κ την ψυχολογία και να μην σε τρώει να αλλάξεις κάτι μετα 2 μήνες την ψυχολογία την εχει ο i7 καλώς η κακώς.και δεν είναι ένα ψυχογράφημα είναι ότι αφού δίνει ο άλλος 1500 - 2000 να μπορεί να το χαρεί χωρίς να σκέφτεται συνεχώς το ΑΝ. και επανέρχομαι αν δεν σηκώνετε συζήτηση σε αυτά που προτείνετε να μας το πείτε να γράφετε μόνοι σας εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα και πάλι φίλοι θα είμαστε. Δυστυχώς η θεωρία από την πράξη είχε πάντα απόσταση. Φυσικά φιλικά το έχω αποδείξει από χτες και έτσι εγώ θα συνεχίσω. και εγω σε 2011 σοκετ θα πηγενα αν εδεινα τοσα λεφτα.ποιος ο λογος να κανεις σκοντο οταν μπορεις και θελεις να τα δωσεις ρε μαγκες τα λεφτα??ειναι σαν να μου λες μπωρο να παρω φερραρι αλλα δεν περνο γτ και το μινι κουπερ το 1970 με πηγαινει στην δουλεια.ειναι αποψης.δεν μπορεις να κρηνεις τον άλλον επειδη το βλεπει ετσι.το ιδιο θα παιζι παιχνιδια αν παρει και 8150 FX τι παει να πει τωρα δλδ??
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 ατυχές παράδειγμα με τα αμάξια, το θέμα είναι ότι σε gaming οι διαφορές στις επιδόσεις ανάμεσα στις 2 αυτές πλατφόρμες είναι για γέλια, ενώ οι διαφορές ανάμεσα σε Ferrari και Mini Cooper όχι
Δεινόσαυρος Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Κοίτα τώρα για να καταλήξουμε κ κάπου κάποτε.Ο καθένας μας έχει δικαίωμα της άλλης άποψης όπως κ διατυπώθηκαν. Άλλο το να δικαιολογείς την επιλογή σου,και άλλο το να κάνεις κακή κριτική κ να θίγεις τον άλλον ακόμα και λάθος να κάνει.. Ζητώ συγγνώμη αν έθιξα κάποιον και ειδικά εσένα. Δεν ήταν στις προθέσεις μου. Αυτό μου με εκνεύρισε ήταν ότι ναι μεν είχε άλλη άποψη (απολύτως δεκτό) αλλά δεν την τεκμηρίωνες. Από χτες μας λες καλά τα λεει ο Deino γιατι προφανώς είσαστε φιλαράκια κ καλά κάνεις και εγώ το ίδιο μπορεί να έκανα, αλλά μόνος σου τον κατάργησες φυσικά τελευταίος και επι του ασφαλούς.. Αν γουστάρετε να ειμαστε ολοι μια παρέα και να μαθαίνουμε απο αυτό και να πηγαίνουμε παρακάτω οκ όλα καλά, αν θέλετε να παταμε +1 σε οτι κοτσάνα πει ο κολλητός μας τότε δεν βγαίνει νόημα κανένα και κυρίως για αυτόν που ρωτάει. Η αλήθεια είναι ότι τον έχω γνωρίσει προσωπικά και έχουμε βρεθεί και μια φορά. Αυτό δεν μας κάνει κολλητούς που μακάρι να γίνουμε βέβαια γιατί είναι και γαμάτο παιδί ο Θάνος. Επί του παρόντος τώρα: Τίποτα δεν ακύρωσε αν δεις τη σύνθεση. Σου κάνει εντύπωση σε πολλά (εννοείται όχι σε όλα) να έχουμε κοινές απόψεις? Ειδικά όταν μάχεσαι τόσο για την ελευθερία των απόψεων? Για πήγαινε να δεις -τα ποστ υπάρχουν- τι κράξιμο μου ρίχνει ο Θάνος στο τοπικ του O/c. Εγω θα έφτιαχνα 2011 γιατι πιστεύω ειναι το πιο πλήρες, δοκιμασμένο και γιατι δεν φτάνει ο σκοπός πρέπει να έχεις κ την ψυχολογία και να μην σε τρώει να αλλάξεις κάτι μετα 2 μήνες την ψυχολογία την εχει ο i7 καλώς η κακώς.και δεν είναι ένα ψυχογράφημα είναι ότι αφού δίνει ο άλλος 1500 - 2000 να μπορεί να το χαρεί χωρίς να σκέφτεται συνεχώς το ΑΝ. Τώρα διατύπωσες ένα επιχείρημα, την ψυχλολογία. Όπως ξαναέγραψα αυτό εσύ το λες ψυχολογία, εγώ το λέω αρχοντοβλαχιά και χωρίς παρεξήγηση, είναι η άποψή μου (που λες και συ). Μια χαρα θα χαρεί και τον i5 χωρίς να σκέφτεται κανένα ΑΝ. Και αν θέλει αυτοκολλητάκι από τον i7 να το κολλήσει για να ανέβει η ψυχολογία θα του στείλω εγώ ένα. Ή εναλλακτικά μπορώ να του στείλω τα αποτελέσματα από τα benchmarks στα παιχνίδια για να φύγει κάθε αμφιβολία και να ανέβει περισσότερο η ψυχολογία που δεν έδωσε παραπάνω λεφτά για το ίδιο αποτέλεσμα. και επανέρχομαι αν δεν σηκώνετε συζήτηση σε αυτά που προτείνετε να μας το πείτε να γράφετε μόνοι σας εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα και πάλι φίλοι θα είμαστε. Δυστυχώς η θεωρία από την πράξη είχε πάντα απόσταση. Αν δεν σήκωνα συζήτηση, θα έκανα τόσο μεγάλο ποστ? Για ποιόν το έκανα, για μένα? Εγώ πήρα pc, καλό, στραβό, αυτό είναι και δεν θα αλλάξει για τα επόμενα 4-5 χρόνια. Φυσικά φιλικά το έχω αποδείξει από χτες και έτσι εγώ θα συνεχίσω. Αυτό είναι αληθές. Ενώ δέχτηκες σκληρή κριτική (πολύ δικαιλογημένη κατά την αποψή μου) κράτησες το επίπεδο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα