qspock Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Λοιπον, πηγα χθες στο Village COSMOS της Θεσσαλονικης να δω το Avengers. Χωρις να με ενεημερωσουν για οτιδηποτε, κοβω εισητηριο στην αιθουσα 5, και παω να δω την ταινια μου. Σε κινηματογραφικη ποιοτητα πιστευα. ΑΜ ΔΕ!!! Το αποτελεσμα? Προσωπικα ηταν ενα ΑΙΣΧΟΣ η προβολη ψηφιακης εικονας στο cinema, απλα εβλεπα μια ταινια 1080p σε μεγαλο projector, καμια μα ΚΑΜΙΑ σχεση η αισθηση της ταινιας οπως την ξεραμε (με τις μπομπινες) οπου ειναι αψεγαδιαστη η εικονα. Πλεον, βλεπεις μια συμπιεσμενη εικονα, με καποια artifacts (!!!) που φαινονται εμφανεστατα στη μεγαλη εικονα πχ, το χρωμα μετατοπιζεται και παραδιπλα, ή τα γνωστα artifacts συμπιεσης σε συγκεκριμενα σημεια της οθονης, και γενικα το ψευτικο της ψηφιακης εικονας. Προσωπικα το καταλαβα αμεσως, καποιοι αλλοι δεν το πηραν χαμπαρι. Μετα λοιπον την προβολη πηγα και εψαξα στη σελιδα τους και ιδου: http://www.villagecinemas.gr/index.asp?a_id=72&parent_id=47&news_id=320 Λενε το εξης: Η εταιρια Village προχωραει σε νεο τροπο προβολης ταινιων σε ορισμενες (ευτυχως) αιθουσες τους.Το να μεταφερουμε λοιπον τις ταινιες μεσα απο το net το βαφτιζουμε "γρηγορη μεταφορα" και οχι "απαραδεκτη ποιοτητα ψηφιακα συμπιεσμενης ταινιας"! Κυριοι, το γεγονος και μονο οτι ο κοσμος δεν ενημερωνεται και πληρωνει οσο πληρωνει για την κανονικη κινηματογραφικη προβολη, σηκωνει καταγγελεια! Αυτα, και οσοι εχουν "ματι" για τα παραπανω, ας προσεξουν. ΑΙΣΧΟΣ! 1
arxaggelos Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Στην 5 ε; Τουλάχιστον ξέρουμε από πριν σε ποιές αίθουσες γίνεται αυτό; Αποστολή από το GT-I9000 με τη χρήση Insomnia App
dreaming123 Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Tέτοια να μου λές και να δω τι θα κάνω που έκλεισα εισητήρια για το Βόλο.... Σήμερα οι αίθουσες Digital 3D των Village Cinemas είναι: Village 20 Cinemas (Αγ.Ι. Ρέντης) Αίθουσα 7 & Αίθουσα 8 – μία νέα αίθουσα Village 14 Cinemas (The Mall Athens) Αίθουσα 2 & Αίθουσα 7 Vmax - μία νέα αίθουσα Village 11 Cinemas (Mediter. Cosmos) Αίθουσα 5 & Αίθουσα 6 Vmax - μία νέα αίθουσα Village 9 Cinemas (Δέλτα Φαλήρου) Αίθουσα 1 & Αίθουσα 7 Vmax - μία νέα αίθουσα Village 5 Cinemas (Παγκράτι) Αίθουσα 5 - μία νέα αίθουσα Village 4 Cinemas (Βόλος) Αίθουσα 2 - μία νέα αίθουσα * Τα Village Cinemas στο Βόλο είναι ο μοναδικός κινηματογράφος σε όλη τη Θεσσαλία με την τεχνολογία Digital 3D
D_N_A Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Προσωπικά μου φαίνεται ότι τα Village έχουν πολύ κακή ποιότητα προβολής. Στα Odeon ήταν αρκετά καλύτερη παρότι γενικά έχει μικρότερες αίθουσες. Τελευταία ταινία στα Village είχα δει το Immortal και ξενέρωσα διπλά (Ταινία και εικόνα) Αναμενόμενο πάντως μιας και το φίλμ κοστίζει ακριβά
DJ_Duker Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 @dreaming Στον βόλο το Avengers 3D το είδα στην 4 και ήταν εντάξει. για το 2D δεν έχω άποψη.
we_will_rise Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Πήγα κι εγώ χτες στο Cosmos στις 20:00 είδα το Avengers στην αίθουσα 7.. Ποιότητα μια χαρά, τιμή μια χαρά 7€, σε σχέση με παλιά τουλάχιστον... Αν δεν υπήρχαν και νήπια από πίσω μου που ήθελα πνίξιμο θα ήταν όλα σούπερ !
Chrisxxx Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Σινεμα πριν τις 11-12 και όχι καθημερινη = fail λόγω νηπιων σε ηλικία ή μυαλο.
Stavrakas13 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Εγώ τι να πω που είχα κερδισμένα κουπόνια για Gold Class 20 ευρώ και πάω στο Village Cosmos και μου λένε ότι αλλάξανε την αίθουσα και επειδή πλέον χρεώνουν 10 ευρώ το κάθε εισιτήριο δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τα κουπονάκια εντός Θεσσαλονίκης :-D
we_will_rise Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Σινεμα πριν τις 11-12 και όχι καθημερινη = fail λόγω νηπιων σε ηλικία ή μυαλο. πόσο δίκιο έχεις....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 30 Απριλίου 2012 Εγώ τι να πω που είχα κερδισμένα κουπόνια για Gold Class 20 ευρώ και πάω στο Village Cosmos και μου λένε ότι αλλάξανε την αίθουσα και επειδή πλέον χρεώνουν 10 ευρώ το κάθε εισιτήριο δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τα κουπονάκια εντός Θεσσαλονίκης :-D βαρβάτο άκυρο...
qspock Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Α, και ξεχασα να αναφερω στο αρχικο μου ποστ, η αιθουσα 5 εχει ΚΑΜΕΝΟ ηχειο μπασων ή κακη ρυθμιση, με αποτελεσμα να μπουκωνει απελπιστικα κανοντας κατι δυνατοτατα παρασιτα (ΚΡΑΤΣ ΚΡΑΤΣ!!) που υπερκαλυπτουν τον κανονικο ηχο!! Και επισης, το aspect ratio στην digital προβολη ηταν ελαφρως off με αποτελεσμα το κλασικο φαινομενο της (μερικης) πεπλατινσης των κεφαλιων, κατι που δεν ηταν σε υπαρβολικο βαθμο, αλλα υπηρχε ΣΙΓΟΥΡΑ. Οσοι θελουν τελεια εικονα (αυτοι που πανε κινηματογραφο και τα σταζουν για αυτο το λογο) θα τα καταλαβουν αυτα που αναφερω. Οχι ρε παιδια, δεν προσπαθω να σας πεισω να μην πατε στο COSMOS, απλα παραθετω την τρομαχτικη εμπειρια μου, ειλικρινα! Δεν εχω κανενα λογο αλλωστε... Για να δω κανονικα την ταινια πηγα και την ειδα σε αλλο κινηματογραφο, μαλιστα πολυ μικροτερο στην ..Καβαλα. Η ταινια παιχτηκε με μπομπινες και κανονικοτατα ολα (εκτος απο το χωρο για τα ποδια). ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την απολαυσα πραγματικα! Πισωγυρισμα μιλαμε! Αντε και στα θερινα... @we_will_rise: Προφανως πηγες σε αιθουσα κανονικης προβολης. Οπως αναφερει παραπανω ο dreaming123, οι αιθουσες "digital" στο cosmos ειναι οι 5 και 6. Η 7 που πηγες εσυ μαλλον δεν δειχνει ψηφιακα λοιπον. Παλι καλα. ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ, μην τους δινετε τη δυνατοτητα να ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ τνην ποιοτητα του Κινηματογραφου!!!! Ρε που φτασαμε... 1
FaDeR Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Ομολογώ ότι έχω μπερδευτεί. Η ταινία που είδες ήταν το Avengers σε 3D ή 2D ? Γιατί το link που έβαλες είναι για τη τεχνολογία Real D, που διαβάζω ότι είναι για 3D (με γυαλιά).
qspock Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Ομολογώ ότι έχω μπερδευτεί. Η ταινία που είδες ήταν το Avengers σε 3D ή 2D ? Γιατί το link που έβαλες είναι για τη τεχνολογία Real D, που διαβάζω ότι είναι για 3D (με γυαλιά). 2D, κανονικη ηταν η προβολη... Ετσι λεει, αλλα δειχνουν προφανως και 2D εκτος απο 3D. Παιδια καταστροφη μιλαμε, πηγε κανεις αλλος ομοιοπαθης στην (στοιχειωμενη) αιθουσα 5 του village?
qspock Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Update (20-5-2014): Συμφωνα με το παρακάτω, οι αιθουσες που είναι digital στο village Mediteranean Cosmos είναι πλεον οι 4, 5, 6 http://www.villagecinemas.gr/el/kinimatografoi/cosmos-11-cinemas/ Δε γνωριζω πλεον αν παιζουν με μπομπινα όταν δεν εχουν 3D προβολη ή ψηφιακα. Όποιος γνωρίζει κατι περισσοτερο ας μας πει.
Daemonos Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 έχω τσακωθεί μέσα σε σινεμά! μια παρέα 2-3 πιτσιρικάδες γελούσαν, σχολίαζαν κτλ κτλ σε σημείο να μπερδεύομαι και να κάνω προσπάθεια να ακούω την ταινία (δίνω προσοχή και στην Αγγλική γλώσσα γιατι καμια φορά τα νοήματα χάνουν λίγο στη μετάφραση) Συζήτηση: - Ρε παίδες, κάντε λίγο ησυχία... - ησυχία για 5 λεπτά, μετά τα ίδια... - σσσσσστ - ησυχία για 5 λεπτά, μετά τα ίδια... - σσσσσστ - ησυχία για 5 λεπτά, μετά τα ίδια... τοτε τα πήρα στο κρανίο όμως! - Ε τι θα γίνει τώρα? θα ΣΚΑΣΕΤΕ? έχω πληρώσει 20 ευρώ να δώ το έργο(εισιτήριο δικό μου, κοπέλας μου και ποπκορν με κοκα κολες) και όχι να ακούω εσάς!! αμα θέλετε να κάνετε χαβαλέ να πάτε να πιείτε καφέ η για μπάλα και όχι να μπαίνετε στο σινεμά! δε σέβεστε οτι ο άλλος ΠΛΗΡΩΣΕ να δει ταινία?! Μέχρι που ήρθε το παλικάρι απο τα εισιτήρια και τους είπε αν δεν σταματήσουν θα αναγκαστεί να τους διώξει... εε δηλαδή έλεος! γιατί θα πρέπει να εξηγείς τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ???? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα