Προς το περιεχόμενο

USB Sticks + Greek fonts

daino92

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σας,

Λοιπόν τα προβλήματά μου είναι 2! Για αρχή τώρα τελευταία αρχίζει να μην μου διαβάζει τα usb stickακια...Δεν έχω ιδέα τον λόγο. Το ίδιο stickακι, ένα pc με windows μπορεί να το διαβάσει ή στο imac άμα του βάλω usb hub κ βάλω πάνω του το usb stick τότε μπορεί και το διαβάζει. Καμιά ιδέα?

2ον έχω πρόβλημα με τα greek fonts. Δηλαδή αυτό το πρόβλημα μου παρουσιάζεται πιο πολύ στο TextEdit και πολλές φορές στο MS Word, Libre office κ.λ.π. Αυτο παντα μου γινεται οπο κατεβασμενα αρχεια κ οχι απο κατι που εχω δημιουργησει εγω. Δειτε τη φωτο να καταλαβαιτε

post-201124-0-43867400-1335603757_thumb.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασα και με TextWragnler αλλά τπτ. Καμια αλλη ιδεα? Επισης τι προβλημα να εχει με το ρευμα το usb θυρων? Δε το καταλαβαινω. Εδω κ 2 βδομαδες μου το κανει αυτο. Πριν απο αυτο μια χαρα ημουν. Πχ τον ανταπτορα για την καρτα του κινητου μ που γινεται σαν usb stick το διαβαζει μια χαρα.

post-201124-0-98602500-1335681094_thumb.png

Το usb hub που σου δουλεύει το stickάκι είναι αυτοτροφοδοτούμενο (έχει ξεχωριστή πρίζα για ρεύμα);

Το θέμα με τις θύρες usb είναι πως με τη χρήση φθείρονται και σιγά-σιγά πέφτει η ικανότητά τους να τροφοδοτούν με ρεύμα τις συσκευές που συνδέουμε... Πιθανόν το stickάκι να χρειάζεται ισχυρότερη τροφοδοσία ρεύματος για να δουλέψει από αυτή που μπορεί να του παρέχει η θύρα usb του iMac.

Για το άλλο θέμα, βλέπω ότι ποστάρεις μόνο το αρχείο stoxos.txt. Ίσως το πρόβλημα να βρίσκεται στην κωδικοποίηση του συγκεκριμένου αρχείου και όχι γενικά στα greek fonts του υπολογιστή.

Αυτοτροφοδοτούμενο είναι (δεν ξέρω για sticks με εξωτερική τροφοδοσία). Ένα άλλο stick που έχω μ το βλέπει πάντως αμέσως. Δεν ξέρω τι παίζεται.

Τώρα για το άλλο θέμα, μπορώ να ποστάρω κ άλλα αρχεία με παρόμοιο πρόβλημα, δεν είναι εκεί το θέμα. Επίσης το ίδιο πρόβλημα είχα συναντήσει κ σε συμπιεσμένα αρχεία (με το που άνοιγα το rar, τα περιεχόμενά του ήταν στα αλαμπουρνέζικα).

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Ευχαριστώ tr3quart1sta τελικά μου δούλεψε με το Greek (ISO 8859-7).

Τα έκανα έπειτα rich text κ πλέον μου τα ανοίγει κ το word. Θα ορκιζόμουν βέβαια οτι είχα δοκιμάσει μερικά text file encodings αλλά μάλλον όχι αυτό..:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...