Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σημάδι έχει ότι το παν μετρούν άριστον δεν έβλαψε ποτε κανέναν φίλοι μου...

Ενδιαφερον ειναι το γεγονος οτι σε ολες τις λεξεις εβαλες τονους εκτός απο μια. Την λεξη "ποτε" η οποια ειναι και η μονη λεξη, αναμεσα σε ολες αυτες που χρησιμοποιησες, που χρειαζεται να μπει τονος ωστε να μην υπαρχει καμια ασαφεια λογω του οτι μπορει να διαβαστει και ως ποτέ αλλά και ως πότε, με διαφορετικη εννοια σε καθε περιπτωση.

 

Το ιδιο δεν ισχυει βεβαια για τις αλλες λεξεις, πχ εβλαψε, σημαδι κλπ, αφου υπαρχει μόνο ενας τροπος να τονιστουν αυτες και αμα δεν βαλεις τονους δεν εχει σημασια και δεν μπορει να προκυψει ασαφεια.

 

Οποτε ειναι ενα ενδιαφερον στοιχειο αυτο που εκανες και ο λογος που το εκανες ειναι ενδιαφερων.

  • Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Bill αυτο που περιγράφεις ειναι καθαρη αυθεπιβολή.Το κινητό ίσως το δεχτώ,το bluetooth και το ακουστικο ομως δεν παράγουν σχεδόν καθόλου ακτινοβολία.To wifi παράγει 1000 φορές λιγότερη ακτινοβολία απ το κινητό και λογω απόστασης(ακτινοβολια αντιστρόφως αναλογη με το τετράγωνο της απόστασης) γινεται ακομα πιο αμελητέο απ τα παραπάνω μετα απο καποια μικρή αποσταση.Οποτε η απαντηση είναι απλή:

ΟΧΙ απλα οχι...

 

Σεβαστό αλλά διαφωνώ. Δεν ξέρω πόση ακτινοβολία εκπέμπει η κάθε συσκευή σε σχέση με την άλλη, αλλά ξέρω ότι όποτε βρεθώ σε ασύρματα δίκτυα με πιάνει κεφάλι και μάλιστα καλά. Με κινητό πχ το έχω στο αριστερό αυτί με πονάει αριστερά το κεφάλι. Μόλις το πάω δεξιά με πιάνει δεξιά. Μόλις το απομακρύνω (το κλείσω ή βάλω ανοιχτή ακρόαση) περνάει, ή έστω μειώνεται.

 

Ακόμα και όταν πήρα ασύρματα ακουστικά για το PC (WiFi) μια φορά τα φόρεσα για περίπου 4 ώρες σερί και το κεφάλι μου βούιζε 2 μέρες. Δεν είναι κάτι που απλά νομίζω πως με πονάει. Είναι έντονο.

 

Δεν είναι θέμα αυθεπιβολής. Μάλλον υπερβολική ευαισθησία του οργανισμού στα ασύρματα. Έχω τσεκάρει κ άλλους τύπους στο net που λένε πως έχουν τα ίδια "συμπτώματα" οπότε μάλλον έχω...αλλεργία :P

Δημοσ.

+1 στους defacer και Whargoul για τις σοβαρές και τεκμηριωμένες απαντήσεις.

 

Δυστυχώς πολλοί την ακούνε από την ακτινοβολία, αλλά λίγοι κατάλαβαν οτι αυτό που διακρίνουν είναι ένας υψίσυχνος θόρυβος είτε από το τροφοδοτικό της εκάστοτε συσκευής είτε από την χαμηλή ποιότητα κατασκευής του ακουστικού/headphone/bluetooth με S/N ratio στα πατώματα. :whistle:

Δημοσ.

Η έρευνα που παρουσιάζεται στο άρθρο δεν αθώωσε τα κιινητά.

 

Αναφέρει ότι δεν κατάφερε να αποδείξει ότι υπάρχει συσχετισμός ακτινοβολίας και καρκίνου/στειρότητας.

 

Έχει τεράστια διαφορά το ένα από το άλλο.

 

Εγώ θα ξαναπροτείνω για πολλοστή φορά, όποιον ενδιαφέρεται πραγματικά, να δεί τί λέει η Διεθνής Επιτροπή Ηλεκτρομαγνητικής Ασφάλειας, για τις επιπτώσεις των ακτινοβολιών στους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους νέους κάτω των 21, και μετά το ξανασυζητάμε....

 

http://www.icems.eu/

 

Προσωπικά είμαι απόλυτα σίγουρος ότι με τα κινητά θα πάθουμε όπως με το τσιγάρο:

 

Μετά από καμιά 30-αριά χρόνια θα είναι κοινή γνώση για το πόσο επικίνδυνα είναι, όταν θα έχει γεμίσει ο τόπος από καρκινοπαθείς λόγω ακτινοβολίας και κανένας δεν θα μπορεί να το αρνηθεί...

Δημοσ.

Η έρευνα που παρουσιάζεται στο άρθρο δεν αθώωσε τα κιινητά.

 

Αναφέρει ότι δεν κατάφερε να αποδείξει ότι υπάρχει συσχετισμός ακτινοβολίας και καρκίνου/στειρότητας.

 

Έχει τεράστια διαφορά το ένα από το άλλο.

Αυτο το εχουμε αναφερει πλεον, 5 ατομα και αλλωστε ειναι και ηλιου φανεροτερο οτι ο τιτλος ειναι λαθος σε σχεση με αυτα που αναφερει το κειμενο, και ομως ο τιτλος παραμενει!

Ισως επειδη ειναι ειναι τεχνολογικο φορουμ και πρεπει να υπερασπιστει τα κινητα ξερω γω. :fear:

Δημοσ.

Μα καμιά επιστημονική έρευνα μέχρι τώρα δεν έδειξε ότι τα κινητά ευθύνονται για κάτι, έτσι ώστε να αθωωθούν από μια νέα έρευνα. Τα κινητά κατηγορούνται από αυτούς που θέλουν να τα κατηγορήσουν, και απλώς οι έρευνες επιβεβαιώνουν η μια την άλλη. Στην επιστήμη, καμιά θεωρία δεν θεωρείται σωστή πέρα πάσης αμφιβολίας. Οι έρευνες και τα πειράματα έχουν σκοπό όχι να επιβεβαιώσουν 100% αλλά να δείξουν πως μέχρι τώρα δεν κάνεις λάθος! Και μέχρι τώρα, η επιστήμη φαίνεται να νικά! Ας ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει όσο και αν προσπαθούν οι καταστροφολόγοι να την βγάλουν λάθος!

 

Απλώς δεν μπορώ να καταλάβω κάτι... Κοιμούνται και ξυπνούν με την ευχή τα κινητά να προκαλούν κάτι και ότι θα βγει μια έρευνα που θα τα ενοχοποιεί μόνο και μόνο για να πουν εμείς σας το είπαμε, αντί να χαίρονται ότι κάθε έρευνα που βγαίνει τα αθωώνει άρα ο κόσμος θα συνεχίσει να είναι υγιείς! Δλδ παρακαλούν να αρρωστήσουμε όλοι για να βγουν σωστοί? Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν χαίρονται όλοι μετά από μια τέτοια έρευνα.

Δημοσ.

Μα καμιά επιστημονική έρευνα μέχρι τώρα δεν έδειξε ότι τα κινητά ευθύνονται για κάτι, έτσι ώστε να αθωωθούν από μια νέα έρευνα.

Καμια σχεση. Υπαρχουν "απειρες" ερευνες με ενδειξεις για το οτι ευθυνονται για κατι.

 

 

Τα κινητά κατηγορούνται από αυτούς που θέλουν να τα κατηγορήσουν, και απλώς οι έρευνες επιβεβαιώνουν η μια την άλλη.

Καμια σχεση και παλι. Καμια ερευνα δεν αθωωσε 100% τα κινητα και καμια ερευνα δεν απεδειξε οτι ειναι επικινδυνα κατα 100%.

Ειμαστε στο σκοταδι για το αν προκαλουν βλαβες στην υγεια και εαν ειναι επικινδυνα μακροπροθεσμα. Δεν ξερουμε δηλαδη και δεν ισχυει αυτο το "ξερουμε οτι δεν προκαλουν τιποτα" που τοσο εντεχνα προσπαθεις να το περασεις μεσα απο αυτο το μηνυμα σου....

 

Εχιε ξανααναφερθει εδω περα οτι στην περιπτωση των κινητων ΔΕΝ ισχυει το αθωος μεχρι αποδειξεως του αντιθετου οπως ισχυει στην κοινωνια μας.

Πολυ απλα γιατι καθε ανθρωπος ξεκιναει απο αθωος και ειναι ενοχος οταν κανει κατι.

Στην επιστημη ομως ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΙΠΟΤΑ εαν δεν το αποδειξουμε!!

 

Αμα κατασκευασουμε ενα μηχανημα δεν λεμε ποτέ οτι ειναι ασφαλες για την υγεια εαν δεν αποδειξουμε οτι ειναι. Ουτε λεμε(ως επιστημη) οτι κανει κακο στην υγεια εαν δνε αποδειξουμε οτι κανει.

 

 

Στην επιστήμη, καμιά θεωρία δεν θεωρείται σωστή πέρα πάσης αμφιβολίας. Οι έρευνες και τα πειράματα έχουν σκοπό όχι να επιβεβαιώσουν 100% αλλά να δείξουν πως μέχρι τώρα δεν κάνεις λάθος! Και μέχρι τώρα, η επιστήμη φαίνεται να νικά!

Ποια επιστημη φαινεται να νικα?

Τι εννοεις συγκεκριμενα?

Η ερευνα πχ αυτη ειπε(για οσους δεν το καταλαβαν ή αποπλανηθηκαν απο τον λανθασμενο τιτλο) οτι:

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ εαν τα κινητα κανουν κακο στην υγεια ή οχι.

 

Δεν τα αθωωσε!!

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!

ΔΕΝ τα αθωωσε!

 

Εβγαλε το συμπερασμα οτι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ εαν ειναι αθωα ή οχι.....

 

Πόσο δυσκολο ειναι να το καταλαβεις πχ εσυ αυτο, ωστε να μην πεις τα παρακατω 100% λαθος πραγματα?

 

Ας ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει όσο και αν προσπαθούν οι καταστροφολόγοι να την βγάλουν λάθος!

 

Απλώς δεν μπορώ να καταλάβω κάτι... Κοιμούνται και ξυπνούν με την ευχή τα κινητά να προκαλούν κάτι και ότι θα βγει μια έρευνα που θα τα ενοχοποιεί μόνο και μόνο για να πουν εμείς σας το είπαμε, αντί να χαίρονται ότι κάθε έρευνα που βγαίνει τα αθωώνει άρα ο κόσμος θα συνεχίσει να είναι υγιείς! Δλδ παρακαλούν να αρρωστήσουμε όλοι για να βγουν σωστοί? Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν χαίρονται όλοι μετά από μια τέτοια έρευνα.

Συγνωμη αλλά διαβασες τι λεει η ερευνα????

Αμα το διαβαζες θα καταπινες την γλωσσα σου με αυτα που ειπες εδω.

Επειδη ειναι σοβαρο:

 

Διαβασες τι λεει η ερευνα????

Αν ναι γιατι λες τα παραπανω?? Οτι καθε ερευνα βγαινει και αθωωνει τα κινητα και οτι δεν χαιρονται ολοι μετα απο μια τετοια ερευνα κλπ.

Η ερευνα αυτη ΔΕΝ αθωωνει τα κινητα. Λεει οτι δεν ξερουμε εαν ειναι αθωα ή οχι.

 

Επισης μην γεννας ερευνες που αθωωνουν τα κινητα χωρις να τις αναφερεις!

 

Ειναι απαραδεκτο αυτο που γινεται! :mad:

 

Ιδου το ζουμι της ερευνας:

A new report by the Health Protection Agency’s independent Advisory Group on Non-ionising Radiation (AGNIR) has concluded that there is still no convincing evidence that mobile phone technologies cause adverse effects on human health.

 

Και απο την αρχικη σελιδα:

Αν και κάθε λίγους μήνες δημοσιεύονται νέες έρευνες σχετικά με τη σύνδεση του κινητού τηλεφώνου με προβλήματα υγείας όπως ο καρκίνος, η εγκεφαλική δυσλειτουργία ή η στειρότητα, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη “μεγαλύτερη” επανεξέταση ερευνών δεν υπάρχει ακόμη καμία τέτοια συσχέτιση που να μπορεί να επιβεβαιωθεί πλήρως. Επιστήμονες από την Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου μελέτησαν εκατοντάδες σχετικές μελέτες, με το αποτέλεσμα να είναι ότι ακόμη δεν υπάρχει κάποια ένδειξη σχετικά με την πρόκληση προβλημάτων υγείας από τα κινητά τηλέφωνα.

 

Να σημειωθεί ότι οι επιστήμονες δεν απέδειξαν ότι δεν μπορεί να υπάρχει μια τέτοια σύνδεση, αλλά ότι δε μπορεί να αποδειχθεί κάτι τέτοιο με τα σημερινά δεδομένα. Όπως με όλα τα βιολογικά θέματα, ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλα χρονικά διαστήματα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ξεχωριστεί η συσχέτιση με τη συνάφεια. Το ίδιο δύσκολο είναι να οργανωθεί μια έρευνα που να απαντά πλήρως σε αυτό το μεγάλο ερώτημα, καθώς κατακλυζόμαστε από τόσα πράγματα στην καθημερινότητά μας, που ακόμη και η πιο ποιοτική έρευνα δε θα μπορούσε να είναι απόλυτα ακριβής. Οι επιστήμονες πρόκειται να βασιστούν σε ένα μεγάλο αριθμό ερευνών και όταν υπάρχει κάποια σύγκλιση μεταξύ τους, τότε ίσως να μπορέσουν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

 

 

Οποτε μην λεμε πραγματα ΤΕΛΕΙΩΣ ανυποστατα. Ας διαβαζουμε πρωτα τι λεει η ερευνα πριν μιλησουμε γιατι οπως εγινε εδω κινδυνευουμε να εκτεθουμε σοβαρα.....

Δημοσ.

Υπαρχουν "απειρες" ερευνες με ενδειξεις για το οτι ευθυνονται για κατι.

 

Να μία

 

 

Χαλαρώστε πάντως, για να υποστηριχθει συσχέτιση με καρκίνο χρειάζονται έρευνες με ορίζοντα 20ετίας συνήθως.

Δημοσ.

Παιδια δεν ξερω αν η δουλεια σας εχει να κανει με πωληση κινητων αλλά δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται οταν η ερευνα λεει:

σύμφωνα με την πιο πρόσφατη “μεγαλύτερη” επανεξέταση ερευνών δεν υπάρχει ακόμη καμία τέτοια συσχέτιση που να μπορεί να επιβεβαιωθεί πλήρως.

Να σημειωθεί ότι οι επιστήμονες δεν απέδειξαν ότι δεν μπορεί να υπάρχει μια τέτοια σύνδεση, αλλά ότι δε μπορεί να αποδειχθεί κάτι τέτοιο με τα σημερινά δεδομένα.

 

Να βγαινετε στο ιδιο θεμα και να λετε:

 

αντί να χαίρονται ότι κάθε έρευνα που βγαίνει τα αθωώνει άρα ο κόσμος θα συνεχίσει να είναι υγιείς! Δλδ παρακαλούν να αρρωστήσουμε όλοι για να βγουν σωστοί? Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν χαίρονται όλοι μετά από μια τέτοια έρευνα.

 

:whistle: :shock: :fear: :confused:

Ή δολο εχετε για να κανετε τον κοσμο να μην προβληματιζεται με την αγορα και χρηση κινητων ή δεν διαβαζετε τι λεει καθε θεμα ή.....

:mad:

 

Να μία

 

 

Χαλαρώστε πάντως, για να υποστηριχθει συσχέτιση με καρκίνο χρειάζονται έρευνες με ορίζοντα 20ετίας συνήθως.

Εγω δεν υποστηριζω οτι τα κινητα κανουν σωνει και καλα κακο στην υγεια μακροπροθεσμα.

 

Αλλά δεν μπορω να ακουω καποιον να λεει οτι ειναι αθωα ετσι χωρις καμια αποδειξη και ειδικα δεν μπορω να ακουω καποιον να διαβαζει μια ερευνα που το τελικο πορισμα της ειναι οτι δεν ξερουμε αν ειναι ή οχι αθωα τα κινητα και να μου το βγαζει οτι λεει οτι ειναι αθωα. :eek: :-(

Πραγματικα εχουμε προβλημα σαν Ελλαδα.

 

Η δημοσίευση μηνυμάτων σε αυτό το forum χρησιμοποιώντας greeklish χαρακτήρες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

Η δημοσίευση μηνυμάτων σε αυτό το forum χρησιμοποιώντας greeklish χαρακτήρες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

 

Να μία

Cellular phones, cordless phones, and the risks of glioma and meningioma (Interphone Study Group, Germany).

Και μερικες ακομα:

 

http://www.who.int/features/qa/30/en/

Cancer: Current scientific evidence indicates that exposure to RF fields, such as those emitted by mobile phones and their base stations, is unlikely to induce or promote cancers. Several studies are under way to determine whether the results of some studies on animals have any relevance to cancer in human beings. Recent epidemiological studies have found no convincing evidence of an increased cancer risk or any other disease with mobile phone use.

 

Traffic accidents: Research has clearly shown an increased risk of traffic accidents, some 3-4 times greater chance of an accident, when mobile phones (either handheld or with a "hands-free" kit) are used while driving.

 

Other health effects: Scientists have reported other health effects of using mobile phones including changes in brain activity, reaction times, and sleep patterns. These effects are minor and have no apparent health significance. More studies are underway to try to confirm these findings.

 

Conclusions: No recent national or international reviews have concluded that exposure to the RF fields from mobile phones or their base stations causes any adverse health consequence. However, areas have been identified by the WHO's EMF Project for further research to better assess health risks and have led to over US$ 250 million in research worldwide to study RF effects on health. It will take about 2-3 years for the required RF research to be completed, evaluated and to publish an updated WHO health risk assessment.

 

http://www.pathophysiologyjournal.com/article/S0928-4680%2809%2900009-1/abstract

Epidemiological evidence for an association between use of wireless phones and tumor diseases

 

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0041008X05003595

Animal carcinogenicity studies on radiofrequency fields related to mobile phones and base stations

 

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378427401002855

Health risks from the use of mobile phones

 

Lahkola A, Auvinen A, Raitanen J, et al. Mobile phone use and risk of glioma in 5 North European countries.

 

Lonn S, Ahlbom A, Hall P, Feychting M. Mobile phone use and the risk of acoustic neuroma.

 

Hardell L, Carlberg M, Hansson Mild K. Pooled analysis of two case-control studies on the use of cellular and cordless telephones and the risk of benign brain tumours diagnosed during 1997-2003.

 

Hardell L, Mild KH, Carlberg M, Hallquist A. Cellular and cordless telephone use and the association with brain tumors in different age groups.

 

Schreier N, Huss A, Roosli M. The prevalence of symptoms attributed to electromagnetic field exposure: a cross-sectional representative survey in Switzerland.

 

Westerman R, Hocking B. Diseases of modern living: neurological changes associated with mobile phones and radiofrequency radiation in humans.

 

Schuz J, Jacobsen R, Olsen JH, Boice JD Jr, McLaughlin JK, Johansen C. Cellular telephone use and cancer risk: update of a nationwide Danish cohort. J Natl Cancer Inst. 2006 Dec 6;98(23):1707-13.

 

Hayes DL, Wang PJ, Reynolds DW, et al. Interference with cardiac pacemakers by cellular telephones. N Engl J Med. 1997 May 22;336(21):1473-9.

 

Diem E, Schwarz C, Adlkofer F, Jahn O, Rudiger H. Non-thermal DNA breakage by mobile-phone radiation (1800 MHz) in human fibroblasts and in transformed GFSH-R17 rat granulosa cells in vitro. Mutat Res. 2005 Jun 6;583(2):178-83.

 

Oktem F, Ozguner F, Mollaoglu H, Koyu A, Uz E. Oxidative damage in the kidney induced by 900-MHz-emitted mobile phone: protection by melatonin. Arch Med Res. 2005 Jul-Aug;36(4):350-5.

 

Ozguner F, Aydin G, Mollaoglu H, Gokalp O, Koyu A, Cesur G. Prevention of mobile phone induced skin tissue changes by melatonin in rat: an experimental study. Toxicol Ind Health. 2004 Sep;20(6-10):133-9.

 

Ayata A, Mollaoglu H, Yilmaz HR, Akturk O, Ozguner F, Altuntas I. Oxidative stress-mediated skin damage in an experimental mobile phone model can be prevented by melatonin. J Dermatol. 2004 Nov;31(11):878-83.

 

Yariktas M, Doner F, Ozguner F, Gokalp O, Dogrutt H, Delibas N. Nitric oxide level in the nasal and sinus mucosa after exposure to electromagnetic field. Otolaryngol Head Neck Surg. 2005 May;132(5):713-6.

 

Balci M, Devrim E, Durak I. Effects of mobile phones on oxidant/antioxidant balance in cornea and lens of rats. Curr Eye Res. 2007 Jan;32(1):21-5.

 

Oral B, Guney M, Ozguner F, et al. Endometrial apoptosis induced by a 900-MHz mobile phone: preventive effects of vitamins E and C. Adv Ther. 2006 Nov-Dec;23(6):957-73.

 

Ozguner F, Oktem F, Armagan A, et al. Comparative analysis of the protective effects of melatonin and caffeic acid phenethyl ester (CAPE) on mobile phone-induced renal impairment in rat. Mol Cell Biochem. 2005 Aug;276(1-2):31-7.

 

Ozguner F, Bardak Y, Comlekci S. Protective effects of melatonin and caffeic acid phenethyl ester against retinal oxidative stress in long-term use of mobile phone: a comparative study. Mol Cell Biochem. 2006 Jan;282(1-2):83-8.

 

Burch JB, Reif JS, Noonan CW et al. Melatonin metabolite excretion among cellular telephone users. Int J Radiat Biol. 2002 Nov;78(11):1029-36.

 

Wood AW, Loughran SP, Stough C. Does evening exposure to mobile phone radiation affect subsequent melatonin production? Int J Radiat Biol. 2006 Feb;82(2):69-76.

 

De Seze R, Ayoub J, Peray P, Miro L, Touitou Y. Evaluation in humans of the effects of radiocellular telephones on the circadian patterns of melatonin secretion, a chronobiological rhythm marker. J Pineal Res 1999 Nov;27(4):237-42.

 

Koyu A, Ozguner F, Cesur F, et al. No effects of 900 MHz and 1800 MHz electromagnetic field emitted from cellular phone on nocturnal serum melatonin levels in rats. Toxicol Ind Health. 2005 Mar;21(1-2):27-31.

 

 

Η δημοσίευση μηνυμάτων σε αυτό το forum χρησιμοποιώντας greeklish χαρακτήρες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

 

Η δημοσίευση μηνυμάτων σε αυτό το forum χρησιμοποιώντας greeklish χαρακτήρες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

Η δημοσίευση μηνυμάτων σε αυτό το forum χρησιμοποιώντας greeklish χαρακτήρες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

Η δημοσίευση μηνυμάτων σε αυτό το forum χρησιμοποιώντας greeklish χαρακτήρες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

Η δημοσίευση μηνυμάτων σε αυτό το forum χρησιμοποιώντας greeklish χαρακτήρες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

Δημοσ.

Όταν μια έρευνα αδυνατεί να συνδέσει κάτι με κάτι άλλο, τότε σημαίνει ή (ι) ότι είναι λήψη η έρευνα, ή (ιι) ότι απλά τα δυο δεν συνδέονται. Το τι θέλει να πιστεύει ο καθένας είναι πρόβλημα δικό του. Εγώ, εκτός από τη προσωπική μου γνώμη που μου λέει ότι δεν υπάρχει τίποτα, θέλω να ελπίζω ότι οι έρευνες είναι σωστές, και ότι δεν θα πάθω κάτι. Εσύ αν θέλεις να ελπίζεις ότι είναι λάθος, και ότι θα πάθεις καρκίνο για να βγεις σωστός. Δικαίωμά σου!

 

Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης έρευνας, δείχνει ότι μέσα στο χρονικό περιθώριο των 15 ετών που μελετήθηκε, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για συσχέτιση των κινητών με καρκίνους κλπ.

 

Link

 

Key conclusions are:

 

The evidence suggests that RF field exposure below guideline levels does not cause symptoms in humans and that the presence of RF fields cannot be detected by people, including those who report being sensitive to RF fields.

A large number of studies have now been published on cancer risks in relation to mobile phone use. Overall, the results of studies have not demonstrated that the use of mobile phones causes brain tumours or any other type of cancer.

As mobile phone technology has only been in widespread public use relatively recently, there is little information on risks beyond 15 years from first exposure. It is therefore important to continue to monitor the evidence, including that from national brain tumour trends. These have so far given no indication of any risk.

Studies of other RF field exposures, such as those at work and from RF transmitters, have been more limited but have not given evidence that cancer is caused by these exposures.

Research on other potential long-term effects of RF field exposures has been very limited, but the results provide no substantial evidence of adverse health effects; in particular for cardiovascular morbidity and reproductive function.

 

Ποιο σημείο του αποτελέσματος σου λέει ότι δεν είναι αθώα (=προκαλούν κάτι = υπάρχει "επιστημονική κατηγορία" ότι φταίνε)?

 

Σε μια σωστή επιστημονική έρευνα, όταν δυο πράγματα δεν συνδέονται, τότε μέχρι να συνδεθούν από άλλη έρευνα, θεωρούνται ότι δεν συνδέονται! Η θεωρία της σχετικότητας είναι σωστή, μέχρι κάποιο πείραμα να την βγάλει λάθος. Φυσικά και υπάρχουν χιλιάδες άτομα που για τους λόγους τους ο καθένας (θρησκευτικοί, προσωπικοί, επειδή έτσι θέλουν, επειδή δεν μπορούν να κατανοήσουν ένα βιβλίο) δεν την πιστεύουν.

 

Να μία

 

 

Χαλαρώστε πάντως, για να υποστηριχθει συσχέτιση με καρκίνο χρειάζονται έρευνες με ορίζοντα 20ετίας συνήθως.

 

Abstract

The widespread use of cellular telephones has generated concern about possible adverse health effects, particularly brain tumors. In this population-based case-control study carried out in three regions of Germany, all incident cases of glioma and meningioma among patients aged 30-69 years were ascertained during 2000-2003. Controls matched on age, gender, and region were randomly drawn from population registries. In total, 366 glioma cases, 381 meningioma cases, and 1,494 controls were interviewed. Overall use of a cellular phone was not associated with brain tumor risk; the respective odds ratios were 0.98 (95% confidence interval (CI): 0.74, 1.29) for glioma and 0.84 (95% CI: 0.62, 1.13) for meningioma. Among persons who had used cellular phones for 10 or more years, increased risk was found for glioma (odds ratio = 2.20, 95% CI: 0.94, 5.11) but not for meningioma (odds ratio = 1.09, 95% CI: 0.35, 3.37). No excess of temporal glioma (p = 0.41) or meningioma (p = 0.43) was observed in cellular phone users as compared with nonusers. Cordless phone use was not related to either glioma risk or meningioma risk. In conclusion, no overall increased risk of glioma or meningioma was observed among these cellular phone users; however, for long-term cellular phone users, results need to be confirmed before firm conclusions can be drawn.

 

 

....

 

Και μερικες ακομα:

 

http://www.who.int/features/qa/30/en/

Cancer: Current scientific evidence indicates that exposure to RF fields, such as those emitted by mobile phones and their base stations, is unlikely to induce or promote cancers. Several studies are under way to determine whether the results of some studies on animals have any relevance to cancer in human beings. Recent epidemiological studies have found no convincing evidence of an increased cancer risk or any other disease with mobile phone use.

 

....

 

Other health effects: Scientists have reported other health effects of using mobile phones including changes in brain activity, reaction times, and sleep patterns. These effects are minor and have no apparent health significance. More studies are underway to try to confirm these findings.

 

Conclusions: No recent national or international reviews have concluded that exposure to the RF fields from mobile phones or their base stations causes any adverse health consequence. However, areas have been identified by the WHO's EMF Project for further research to better assess health risks and have led to over US$ 250 million in research worldwide to study RF effects on health. It will take about 2-3 years for the required RF research to be completed, evaluated and to publish an updated WHO health risk assessment.

....

 

ούτε καν τα Ποστ σας δεν υποστηρίζουν τις απόψεις σας!

Δημοσ.

Όταν μια έρευνα αδυνατεί να συνδέσει κάτι με κάτι άλλο, τότε σημαίνει ή (ι) ότι είναι λήψη η έρευνα, ή (ιι) ότι απλά τα δυο δεν συνδέονται.

Οταν μια ερευνα αδυνατιε να συνδεσει κατι με κατι αλλο τοτε σημαινει οτι:

α)Ειτε ειναι λαθος/κακη η ερευνα

β)Ειτε οτι δεν συνδεονται μεταξυ τους

γ)Ειτε οτι συνδεονται μεταξυ τους

 

Οποτε γιατι παλι εντεχνως ξεχασες να βαλεις και την 3η περιπτωση?? :mad:

Οτι δηλαδη η ερευνα απλως δεν μπορεσε να τα συνδεσει αυτα τα 2?

Ειναι τραγικο αυτο που κάνεις....

 

 

Το τι θέλει να πιστεύει ο καθένας είναι πρόβλημα δικό του. Εγώ, εκτός από τη προσωπική μου γνώμη που μου λέει ότι δεν υπάρχει τίποτα, θέλω να ελπίζω ότι οι έρευνες είναι σωστές, και ότι δεν θα πάθω κάτι.

Και παλι διαβαζεις πραγματα που δεν υπαρχουν!

Η ερευνα αυτη ΔΕΝ αθωωσε τα κινητα. Ποσες φορες πρεπει να το πουμε προτου ολοι το καταλαβουν και το δεχτουν(το αυτονοητο και το προφανες)???????????? :mad:

Η ερευνα αυτη ειπε οτι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ εαν τα κινητα ειναι αθωα οχι.

Η ερευνα αυτη ΔΕΝ ειπε οτι τα κινητα ειναι αθωα.

 

Το λογικο βημα απο την παραπανω προταση στο να λετε οτι η ερευνα αυτη αθωωσε τα κινητα οτι δεν ειναι επικινδυνα για την υγεια, ειναι τραγικο βημα και παραλογο βημα.

 

 

Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης έρευνας, δείχνει ότι μέσα στο χρονικό περιθώριο των 15 ετών που μελετήθηκε, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για συσχέτιση των κινητών με καρκίνους κλπ.

 

As mobile phone technology has only been in widespread public use relatively recently, there is little information on risks beyond 15 years from first exposure. It is therefore important to continue to monitor the evidence, including that from national brain tumour trends. These have so far given no indication of any risk.

Studies of other RF field exposures, such as those at work and from RF transmitters, have been more limited but have not given evidence that cancer is caused by these exposures.

Research on other potential long-term effects of RF field exposures has been very limited, but the results provide no substantial evidence of adverse health effects; in particular for cardiovascular morbidity and reproductive function.

 

Ποιο σημείο του αποτελέσματος σου λέει ότι δεν είναι αθώα (=προκαλούν κάτι = υπάρχει "επιστημονική κατηγορία" ότι φταίνε)?

Ναι αλλά και ομοιως ποιο σημειο λεει οτι ειναι αθωα?

ΚΑΝΕΝΑ! ;)

Λεει οτι δεν εχουμε καταφερει να βρουμε καποια συγκεκριμενη επικινδυνοτητα των κινητων.

Δεν λεει ομως οτι τα κινητα ειναι αθωα.

Δεν λεει επισης οτι δεν υπαρχει καμια επικινδυνοτητα!

Λεει οτι ειναι απαραιτητο να συνεχιστει η ερευνα σε αυτο τον τομεα.

 

Καταλαβες? ;)

 

Το οτι δεν βρεθηκαν σαφεις αποδειξεις μεχρι τωρα οτι τα κινητα ειναι επικινδυνα για την υγεια ΔΕΝ σημαινει οτι ειναι ακινδυνα για την υγεια!

Δεν σημαινει ΤΙΠΟΤΑ.

Αυτο ειναι τραγικη λογικη να πουμε οτι ειναι αθωα επειδη ακομα δεν εχουμε καταφερει να αποδειξουμε κατι σαφες ως προς την επικινδυνοτητα τους. Ειναι πολυ τραγικη λογικη.

 

Μπορει να ειναι πολυ επικινδυνα για την υγεια μακροπροθεσμα.

Μπορει και οχι.

ΔΕΝ το ξερουμε.

 

Για αυτο καλυτερα να ειμαστε πολυ προσεχτικοι στην χρηση τους ειναι το λογικο συμπερασμα μου. Καλυτερα η αλογιστη χρηση τους να περιοριστει.

Γιατι μπορει να μην ειναι αθωα. Και ενα το παγκοσμιο πειραμα που συμμετεχουμε ολοι, μετα απο 15-30 χρονια αρχισει και δειχνει τα δοντια του τοτε θα ειναι πολυ αργα.

Οποτε καλυτερα να ειμαστε επιφυλακτικοι γιατι μιλαμε για θεματα υγειας....

 

Δεν ξερουμε αν ειναι αθωα ή οχι οποτε καλυτερα να ειμαστε επιφυλακτικοι με την χρηση των κινητων τηλεφωνων.....

 

 

Σε μια σωστή επιστημονική έρευνα, όταν δυο πράγματα δεν συνδέονται, τότε μέχρι να συνδεθούν από άλλη έρευνα, θεωρούνται ότι δεν συνδέονται!

Προφανως και δεν εισαι επιστημονας για να λες τετοια πραγματα.... :-(

Ή εισαι αλλά εχεις και σχεση με πωληση κινητων οποτε λες αυτα τα πραγματα.

 

Η επιστημη ΔΕΝ δεχεται ως δεδομενο τιποτα προτου το αποδειξει ως αληθες ή ψευδες.

Και οταν 2 πραγματα δεν εχει βρεθει σχεση συνδεσης τους, τοτε η επιστημη λεει οτι δεν εχει βρεθει σχεση που να τα συνδεει.

Λεει οτι δεν ξερουμε εαν συνδεονται ή οχι.

ΔΕΝ λεει οτι δεν συνδεονται!

Επαναλαμβανω: ΔΕΝ λεει οτι δεν συνδεονται μεταξυ τους, επειδη δεν εχουμε καταφερει ακομα να βρουμε τροπο να τα συνδεσουμε!

Εαν αποδειξουμε οτι δεν συνδεονται, ΤΟΤΕ μόνο λεει οτι δεν συνδεονται μεταξυ τους.

 

 

Η θεωρία της σχετικότητας είναι σωστή, μέχρι κάποιο πείραμα να την βγάλει λάθος.

Η θεωρια της σχετικοτητας ειναι σωστη γιατι επαληθευει εκατονταδες πραγματα και θα ειναι σωστη εως οτου εστω και ενα πειραμα δεν συμφωνει με αυτη ωστε τοτε θα παψει η θεωρια της σχετικοτητας(πχ η γενικη) να ισχυει.

Αλλά αυτο δεν εχει καμια σχεση, κανενας παραλληλισμος με αυτο που συζηταμε. Καμια! Και δεν υπηρχε λογος να το αναφερεις.....

 

 

ούτε καν τα Ποστ σας δεν υποστηρίζουν τις απόψεις σας!

Ισως δεν ξερεις να διαβαζεις καλα Αγγλικα:

 

however, for long-term cellular phone users, results need to be confirmed before firm conclusions can be drawn.

Δημοσ.

Εσύ λες ότι είναι βλαβερά, η έρευνες δείχνουν πως μέχρι στιγμής ο ισχυρισμός σου (ότι είναι βλαβερά) δεν ισχύει και ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιστημονικός λόγος για να θεωρούνται βλαβερά!

 

Προσωπικά μου ερωτήματα (αν θέλεις απαντάς φυσικά),

(ι) τι πρέπει να γίνει για να δεχτείς ότι δεν είναι βλαβερά? (που το στηρίζεις ότι είναι βλαβερά?)

(ii) Πως πιστεύτεις ότι μπορεί να αποδειχθεί 100% ότι δεν συνδέονται (κινητά - ασθένειες)? Τι είδους έρευνα περιμένεις ότι μπορεί να το δείξει αυτό?

(ιιι) ποια η προσωπική σου σχέση με την ανάλυση αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων επιστημονικών ερευνών

Δημοσ.

 

Abstract

The widespread use of cellular telephones has generated concern about possible adverse health effects, particularly brain tumors. In this population-based case-control study carried out in three regions of Germany, all incident cases of glioma and meningioma among patients aged 30-69 years were ascertained during 2000-2003. Controls matched on age, gender, and region were randomly drawn from population registries. In total, 366 glioma cases, 381 meningioma cases, and 1,494 controls were interviewed. Overall use of a cellular phone was not associated with brain tumor risk; the respective odds ratios were 0.98 (95% confidence interval (CI): 0.74, 1.29) for glioma and 0.84 (95% CI: 0.62, 1.13) for meningioma. Among persons who had used cellular phones for 10 or more years, increased risk was found for glioma (odds ratio = 2.20, 95% CI: 0.94, 5.11) but not for meningioma (odds ratio = 1.09, 95% CI: 0.35, 3.37). No excess of temporal glioma (p = 0.41) or meningioma (p = 0.43) was observed in cellular phone users as compared with nonusers. Cordless phone use was not related to either glioma risk or meningioma risk. In conclusion, no overall increased risk of glioma or meningioma was observed among these cellular phone users; however, for long-term cellular phone users, results need to be confirmed before firm conclusions can be drawn.

 

 

 

 

ούτε καν τα Ποστ σας δεν υποστηρίζουν τις απόψεις σας!

 

Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς

Δημοσ.

Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς

 

Οι αριθμοί εκεί δίπλα ξέρεις τι σημαίνουν? Ότι η αύξηση που παρατηρήθηκε είναι στατιστικά ασήμαντη (μικρή), και γιαυτό ο ίδιος αυτός που την έγραψε στο τελικό του συμπέρασμα είπε : In conclusion, no overall increased risk of glioma or meningioma was observed among these cellular phone users;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...