Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

" Τα πάντα γύρω μας έχουν ένα ρίσκο, από το αυτοκίνητο που θα πάρουμε για βόλτα, μέχρι το νερό που θα πιούμε και μπορεί να στραβοκαταπιούμε και να πνιγούμε. Το ότι τα τελευταία χρόνια (100) ο μέσος όρος ζωής του ανθρώπου αυξάνεται, σημαίνει ότι τα διάφορα οφέλη από την τεχνολογία, είναι περισσότερα από τα ρίσκα. "

Ξεχνάς κάτι φίλε μου ..... Οι μελέτες δείχνουν ότι τα τελευταία 100 χρόνια .....

..... έχει εξαφανιστεί το 60% της Πανίδας .... και το 70% της Χλωρίδας. (Σε ποσοστό ατόμων και όχι ειδών)

Δεν είμαστε μόνοι μας στον πλανήτη ..... η κάθε πράξη μας έχει άμεσο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το οτι υπαρχει μια μεριδα ανθρωπων αηδιαστικα συντηρητικων και οτιδηποτε νεο το φοβουνται και αρα το λιδωρουν και το παρουσιαζουν ως εργαλειο του διαβολου, ειναι σαφες. Η τεχνολογιοφοβια ειναι μεγαλη.

Ομως υπαρχει και αλλημια μεριδα ανθρωπων, πιο μεγαλη, "οι τεχνολογικα προοδευτικοι" που οτιδηποτε καινουριο το υποστηριζουν σε αηδιαστικο βαθμο προσπαθωντας να το απενοχοποιησουν απο οτιδηποτε εν δυναμει κακο μπορει να επιφερει.

Στην προκειμενη περιπτωση και οι 2 πλευρες εχουν αδικο.

Απο την στιγμη που ΔΕΝ ξερουμε εαν τα κινητα ειναι επιβλαβη, εστω και μακροπροθεσμα(γιατι και εσυ προσπαθεις να παρουσιασεις την τελειως τραγικη λογικη: αφου δεν ειναι βραχυπροθεσμα επιβλαβη τοτε δεν υπαρχει προβλημα), τοτε καλο θα ητνα να περιορισουμε ΟΣΟ πιο πολυ μπορουμε την χρηση τους. Οχι ομως και να την απαγορευσουμε καθως ειναι αποδεδειγμενα πραγματι ιδιαιτερως χρησιμη και πολλες φορες σωζει καταστασεις ακομα και ζωες.

Αλλά αυτο σημαινει οτι, ΕΛΕΟΣ, δεν πρεπει να παιρνουμε κινητο σε 10χρονα και 12χρονα και 14χρονα και να μιλανε ολη μερα(οπως γινεται), ουτε εμεις οι ιδιοι να ειμαστε με ενα κινητο ολη μερα στο χερι και στο αυτι.

Ουτε σημαινει οτι πρεπει να το απαγορευσουμε ή κατι τετοιο.

Γενικά συμφωνούμε. Δεν λέω ότι είναι είναι αποδεδειγμένα πλήρως αθώα, και γνωρίζω ότι υπάρχουν μηχανισμοί με τους οποίους τα ραδιοκύμματα και τέτοια μήκη ακτινοβολίας αλληλεπιδρούν με το ανθρώπινο σώμα. Τώρα αν οι συγκεκριμένες συχνότητες και ισχύ αυξάνουν την πιθανότητα για κάτι επιβλαβές ή για κάτι θετικό, αυτό δεν υπάρχει ακόμα σαν θεωρία μέσα από πειραματόζωα και πειράματα οπότε και οποιαδήποτε στατιστική μελέτη στο πληθυσμό, τώρα δεν έχει να προσφέρει κάτι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ο περιορισμός της χρήση του από ομάδες υψηλού ρίσκου (πχ παιδιά, έγκυες) πρέπει να είναι δεδομένο.

Αυτό που μου την σπάει, είναι ότι το 90% της επικινδυνότητας που παρουσιάζεται στον κόσμο (όπως και σε άλλα θέματα - οικονομικά, κοινωνικά, πυρηνικής τεχνολογίας κλπ), το παρουσιάζουν οι γνωστοί ξερόλες (media, δημοσιογράφοι, τυφλοί περιβαλλοντιστές) που δεν έχουν ιδέα για το θέμα και προωθούν την Προσωπική τους γνώμη η οποία δεν στηρίζεται σε καμιά επιστημονική θεωρία ή έρευνα, για ένα Επιστημονικό θέμα.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστο, τα κινητά χρησιμοποιούνται από τουλάχιστο το 90% του πληθυσμού άνω των 15 χρονών και τα τελευταία 5 χρόνια άνω των 8 χρονών. Αν η πιο επιρρεπής ομάδα (παιδιά) κάνουν υπερχρύση για όλη την περίοδο της ανάπτυξής τους, και δεν υπάρχουν ακόμη αυξημένα στατιστικά σε σημαντικές ασθένειες (μιλάμε για εκατομμύρια παιδιά σε στατιστικό δείγμα), τότε, πάντα προσωπική μου γνώμη, δεν θα υπάρξει κάτι το άμεσα επικίνδυνου για τον άνθρωπο. Μπορεί να συσχετιστεί μετά από 50 χρόνια για κάτι όπως έγινε για τις βιταμίνες, το πολύ νερό και άλλα τέτοια. Και επίσης προσωπική μου γνώμη, οι πιθανότητες καρκίνου είναι 0, απλώς η λέξη καρκίνος πλασάρεται επειδή πωλεί. Υπάρχουν άλλες αρρώστιες που μπορούν να εμφανιστούν παρά καρκίνοι!

Είναι διαφορετικό το υπάρχει μια θεωρία ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει εκείνο και πρέπει να το περιορίσουμε και να το ελέγξουμε, και άλλο το αφού υπάρχει ακτινοβολία τότε είναι ραδιενέργεια, είναι σίγουρα καρκινογόνο, και πρέπει οπωσδήποτε να αποδείξουμε ότι κάνει κακό, ότι προκαλεί λευχαιμία, όγκους κλπ, απλώς για να πούμε ότι σας το είπαμε και όποιος δεν το δείξει έχει οικονομικά κίνητρα και υποστηρίζεται από τους α και β.

Ξεχνάς κάτι φίλε μου ..... Οι μελέτες δείχνουν ότι τα τελευταία 100 χρόνια .....

..... έχει εξαφανιστεί το 60% της Πανίδας .... και το 70% της Χλωρίδας. (Σε ποσοστό ατόμων και όχι ειδών)

Δεν είμαστε μόνοι μας στον πλανήτη ..... η κάθε πράξη μας έχει άμεσο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Δεν καταλαβαίνω τη έχει να κάνει η καταστροφή του περιβάλλοντος με τις επιπτώσεις των κινητών στον άνθρωπο?

Δημοσ.

Ψυχραιμία....

Κατ΄αρχήν η έρευνα βρίσκεται εδώ:

http://www.hpa.org.uk/web/HPAweb&HPAwebStandard/HPAweb_C/1317133823488

Ο Health Protection Agency (HPA) είναι δημόσιος ανεξάρτητος φορέας της Βρετανίας και το κύρος του είναι αδιαμφισβήτητο.

Η έρευνα είναι 350 σελίδες (απίστευτος όγκος για όποιον γνωρίζει από επιστημονικές εργασίες).

Η έρευνα είναι μία ανασκόπηση-μεταανάλυση και ο τύπος αυτός εργασιών είναι από τους σημαντικότερους στην εξέλιξη και προαγωγή της υγείας.

Είναι τουλάχιστον αστείο να αμφισβητείτε τη επιστημονική εγκυρότητα αυτής της εργασίας.

Φυσικά και δε μπορεί να αποκλειστεί το τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Η εργασία μιλάει για το τι συνέβει τα 15 χρόνια που χρησιμοποιούνται ευρέως τα κινητά. Κανείς δε μπορεί να αποκλείσει ότι η γή αύριο θα σταματήσει να γυρίζει...

Δημοσ.

Δεν ξέρουμε αν προκαλούν ζημιές. Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι (αυτό λένε και οι έρευνες). Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιούμε Hands free όσο πιο συχνά μπορούμε.

Το ότι το κινητό ζεσταίνεται μαζί αυτί μας, ουδεμία σχέση έχει με την ακτινοβολία. Κλείνει ο ακουστικός πόρος και προκύπτει αυτό.

Μην προσπαθούμε να κατανοήσουμε την επικινδυνότητα των κινητών με δικές μας εξηγήσεις του τύπου ζεσταίνεται, πονάει το κεφάλι μου, κλπ. Και από το καλοριφέρ ζεσταινόμαστε και από την πολυλογία πονάει το κεφάλι μας.

Δημοσ.

και τα σχετικα βιντεακια που φτιαχνουν ποπκορν με το που καλει το τηλεφωνο πανω στο τραπεζι μουφα ειναι ?

http://www.youtube.com/watch?v=V94shlqPlSI

και ο φούρνος μικροκυμάτων φτιάχνει pop corn... δεν θα πάθεις κάτι όμως αν τα φας η αν είσαι μπροστά του...

έχει να κάνει με τα κύματα και τις συχνότητες...

γενικά ο κόσμος έχει μια όχι και τόσο σωστή άποψη για την ακτινοβολία πιστεύω..

πιο συγκεκριμένα ακόμη και ακτίνες γ (σε πυρηνικό αντιδραστήρα η σε ατομική έκρηξη) να περάσουν από πάνω σου

1) δεν είναι σίγουρο ότι θα πάθεις εσύ κάτι

2) σε περίπτωση που εσύ δεν πάθει δεν είναι σίγουρο ότι τα μελλοντικά παιδιά σου θα πάθουν κτλ

απλά υπάρχει ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ και αναλόγως της ποσότητας που δέχεσαι η πιθανότητα είναι μεγαλύτερη η μικρότερη..

είναι σαν τζοκερ δηλαδή με πιο μικρά ποσοστά επιτυχίας (επιτυχία εννοώ το να πάθεις κάτι )

και 1000 δελτία να παίξεις η και να δόσεις μια περιουσια για να παίξεις πχ 40 αριθμούς και 10 τζόκερ δεν σημαίνει ότι θα νικήσεις απαραίτητα απλα αφξάνεις δραματικά την πιθανοτητα σου να κερδησεις..

και κινητό να μην έχεις ο οργανισμός σου βομβαρδίζεται καθημερινά από ακτινοβολία απλά είσαι τυχερός και την σκαπουλάρεις κάθε μέρα (επειδή είναι δύσκολο να γίνει η ζημια )

αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απίθανο όμως! και δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να περιορίσεις την ακτινοβολία που δέχεσαι γιατί θα έχει κατακόρυφα θετικά αποτελέσματα όσο αναφορά την πιθανότητα βλάβης στον οργανισμό σου.

μπορεί επίσης να κάτσεις μια βδομάδα διπλα σε έναν αντιδραστήρα και να μην πάθεις τίποτα αλλα να βάλεις ένα κινητό στην τσέπη σου για 5 λεπτά και μέσα σε αυτά τα 5 λεπτά να μείνεις στείρος... (ακραία κατάσταση αλλα είναι πιθανή.. μιλάμε για τζόκερ)

Τα κινητά το Wireless κτλ λοιπόν ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΥΧΕΙ και να σου κάνουν ζημια..

ουσιαστικά όμως έχεις πολλά αλλα πράματα να φοβάσαι που είναι πιο πιθανά να σου κάνουν ζημια και δεν είναι τζόκερ.. να τρως συνεχεια κορεσμένα λιπαρά ας πούμε η να κάθεσαι όλη μέρα για καιρό σε έναν καναπέ η να καπνίζεις μπαφο κτλ κτλ κτλ

Δημοσ.

Μια ακόμα ανούσια προσθήκη στην συζήτηση για το αν τα κινητά προκαλούν προβλήματα την στιγμή που ο καρκίνος που τρώμε καθημερινά θερίζει κανονικά.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Καλό είναι όντως να προσέχουμε προληπτικά.

Πάντως ότι και αν λένε οι έρευνες, εγώ όποτε βάζω κινητό, bluetooth ακουστικό ή ακόμα και αν βρίσκομαι κοντά σε WiFi με πιάνει το κεφάλι μου σε 2 λεπτά. Μόλις απομακρυνθώ από αυτά περνάει αμέσως.

Οπότε δεν είναι ιδιαίτερα αβλαβή IMO.

Bill αυτο που περιγράφεις ειναι καθαρη αυθεπιβολή.Το κινητό ίσως το δεχτώ,το bluetooth και το ακουστικο ομως δεν παράγουν σχεδόν καθόλου ακτινοβολία.To wifi παράγει 1000 φορές λιγότερη ακτινοβολία απ το κινητό και λογω απόστασης(ακτινοβολια αντιστρόφως αναλογη με το τετράγωνο της απόστασης) γινεται ακομα πιο αμελητέο απ τα παραπάνω μετα απο καποια μικρή αποσταση.Οποτε η απαντηση είναι απλή:

ΟΧΙ απλα οχι...

Δημοσ.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστο, τα κινητά χρησιμοποιούνται από τουλάχιστο το 90% του πληθυσμού άνω των 15 χρονών και τα τελευταία 5 χρόνια άνω των 8 χρονών. Αν η πιο επιρρεπής ομάδα (παιδιά) κάνουν υπερχρύση για όλη την περίοδο της ανάπτυξής τους, και δεν υπάρχουν ακόμη αυξημένα στατιστικά σε σημαντικές ασθένειες (μιλάμε για εκατομμύρια παιδιά σε στατιστικό δείγμα), τότε, πάντα προσωπική μου γνώμη, δεν θα υπάρξει κάτι το άμεσα επικίνδυνου για τον άνθρωπο. Μπορεί να συσχετιστεί μετά από 50 χρόνια για κάτι όπως έγινε για τις βιταμίνες, το πολύ νερό και άλλα τέτοια. Και επίσης προσωπική μου γνώμη, οι πιθανότητες καρκίνου είναι 0, απλώς η λέξη καρκίνος πλασάρεται επειδή πωλεί. Υπάρχουν άλλες αρρώστιες που μπορούν να εμφανιστούν παρά καρκίνοι!

Κατσε, κατσε, περιμενε.

Ολα αυτα τα πολυ σοβαρα ζητηματα που αναφερεις παραπανω, τα ΟΡΙΖΕΙΣ εσυ οτι δεν θα υπαρξει το ενα και η πιθανοτητα ειναι μηδεν κλπ.

ΜΕ απλα λογια ιεναι προσωπικες σου αποψεις, αρα εχουν ΜΗΔΕΝΙΚΗ αξια. Δεν εννοω οτι οι προσωπικες σου αποψεις γενικως εχουν μηδενικη αξια. Εννοω οτι η προσωπικη σου αποψη και οι ορισμοι που κανεις παραπανω χωρις ιχνος επιχειρηματος εχουν μηδενικη αξια, στην συγκεκριμενη περιπτωση. Οπως και του καθενος μας βεβαια!

Δεν μπορει να μου λες οτι επειδη στα τελευταια 5 χρονια που χρησιμοποιουν κινητα τα παιδια 8 χρονων δεν εμφανιστηκαν προβληματα και συσχετιση τους με τα κινητα, οτι ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΤΙ και στο μελλον και ολα ειναι καλα.

Δεν εισαι μαγος. Ειναι γνωμη σου οκ, αλλά εδω δεν μιλαμε για γνωμες. Δεν παιζουμε με αυτα τα θεματα. Δεν μιλαμε για το αν η γαρυφαλια ειναι ωραιο λουλουδι για να εχουμε ολοι γνωμες και να τις λεμε.

Μιλαμε για κατι μη υποκειμενικο. Εαν τα κινητα βλαπτουν την υγεια μακροπροθεσμα. Δεν μπορει να λες εσυ ουτε εγω ουτε κανείς λοιπον, ετσι ελαφρα την καρδια, οι πιθανοτητες για καρκινο ειναι μηδεν. Ουτε μπορουμε να λεμε οτι δεν θα υπαρξει κινδυνος για αυτους που χρησιμοποιουν κινητα και μακροπροθεσμα.

Πρεπει να το υποστηριξουμε με λογικα επιχειρηματα τυπου σοβαρης υποστηριξης απο επισητμονικη ερευνα! Λεγοντας και βασικα οριζωντας τα αυτα με αυτο τον τροπο, εχουμε ουσια μηδεν. Τα λογια μας δεν εχουν την παραμικρη ουσια.

Δεν μπορω να βγω και να πω οτι η χρηση κινητων θα προκαλεσουν καρκινο με πιθανοτητα 50% σε 25 χρονια επειδη ετσι το πιστευω. Οπως και δεν μπορω να πω οτι η χρηση κινητων δεν προκαλουν καρκινο ποτέ οπως ειπες εσυ.

Το "δεν μπορω να πω", σημαινει οχι οτι δεν εχω το δικαιωμα να το πω, αλλά οτι εαν το πω τοτε εκανα μια τρυπα σοτ νερο και τιποτα παραπανω.....

Θελει επιστημονικη θεωρηση του ζητηματος και μελετες για να πουμε κατι περι αυτου.

Είναι διαφορετικό το υπάρχει μια θεωρία ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει εκείνο και πρέπει να το περιορίσουμε και να το ελέγξουμε, και άλλο το αφού υπάρχει ακτινοβολία τότε είναι ραδιενέργεια,

Μια που το ανεφερες(δεν εννοω οτι ανεφερες οτι τα κινητα εκπεμπουν ραδιενεργεια-εννοω οτι ανεφερες το θεμα) και επειδη αναγουλιαζω οταν ακουω για ραδιενεργεια εκπεμπομενη απο κινητα τηλεφωνα:

Τα κινητα δεν εκπεμπουν ραδιενεργεια. Δηλαδη δεν εκπεμπουν ουτε πυρηνες ηλιου, ουτε ηλεκτρονια, ουτε ακτινες γ.

Εκπεμπουν μη ιονιζουσα ακτινοβολια χαμηλης συχνοτητας.

Δεν καταλαβαίνω τη έχει να κάνει η καταστροφή του περιβάλλοντος με τις επιπτώσεις των κινητών στον άνθρωπο?

:fear:

Ο ανθρωπος ζει που αραγε? Στο μη-περιβαλλον ξερω γω..... :rolleyes:

Μια ακόμα ανούσια προσθήκη στην συζήτηση για το αν τα κινητά προκαλούν προβλήματα την στιγμή που ο καρκίνος που τρώμε καθημερινά θερίζει κανονικά.

Οταν το καπνισμα σκοτωνει εκατονταδες εκατομμυρια καθε χρονο, πραγματι ειναι τραγικο να μην βλεπουμε 500 τοπικ την ημερα κατα του καπνισματος και να βλεπουμε κατα των κινητων.

Θα μου πεις ειναι τεχνολογικο θεμα το καπνισμα? Φυσικα, αφου εαν απαγορευονταν δια παντος, τοτε ολοι αυτοι οι χιλιαδες ανθρωποι που πεθαινουν και στην Ελλαδα ετησιως, θα μπορουσαν να προσφερουν στο τεχνολογικο κομματι, αρα το θεμα αφορα και την τεχνολογια.....

Δημοσ.

Να σας μιλήσω ως γιατρός.

Το θέμα με απασχολεί πολλά χρόνια τώρα. Το 2005 είχα γράψει την άποψή μου για το ίδιο θέμα...Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει αλλάξει η άποψή μου(μακάρι να είχα κάνει λάθος τότε)...

Όποιος ενδιαφέρεται ας τη διαβάσει

Posted 10 June 2005 - 01:46 PM

Ωραίο το θέμα σας παιδιά....

Κάποια πραγματάκια ως γιατρός...

Είναι τελείως απάνθρωπο(και πονηρό) ο οποιοσδήποτε να βγάζει στην κυκλοφορία προιόν που πρώτα να μην έχει τεκμηριωμένα αποδείξει οτι δεν προκαλεί βλάβες/προβλήματα.Είναι σα να βγάλω εγω μια κονσέρβα χωρίς να έχω ελέγξει πρώτα τις παρενέργειες που προκαλεί το τάδε συστατικό και να σκοτώσω(απο δηλητηρίαση ως καρκίνο) αυτούς που θα το καταναλώσουν...!

Σε αυτό φταίμε κατα πρώτο λόγο εμείς οι επιστήμονες που σωπαίνουμε και κατα δεύτερο λόγο το κράτος που πάλι σωπαίνει(Τώρα ποιός "τα παίρνει" απο τους δύο για να σωπάσει,ας μας το πει κάποιος δικηγόρος ή ρεπόρτερ)...

Θα μου πεί κάποιος,για τα κινητά πχ απαιτούνται χρόνια ερευνών για να καταλήξουμε σε αποτέλεσμα...Σωστά...Αλλα το ίδιο έγινε με το τσιγάρο πριν πολλά χρόνια(δεκατία '20) και πλέον θρυνούμε εκατομμύρια θύματα για μια απο τις μεγάλες μάστιγες του πολιτισμού...

Και ερωτώ...Εαν ,πριν ξεκινήσει κανείς να καπνίζει το 1920,γίνονταν έρευνες και τελικά πχ το 1930-40 έβγαιναν τα πορίσματα(γνωστά σε όλους πλέον) και τότε μόνον έβγαινε σε κυκλοφορία το πρώτο πακέτο,πόσοι νομίζετε θα ξεκινούσαν να καπνίζουν...Και πόσα θύματα θα είχαμε μέχρι σήμερα?

Σε αντιστοιχία για τα κινητά...Αν ξέραμε αποδεδειγμένα απο την αρχή οτι βλάπτει(και η αρχή έχει γίνει στην Αμερική δεκαετιά του 80 αν δεν απατώμαι),θα το παίρναμε και θα το χρησιμοποιούσαμε όπως τώρα?Θα το δίναμε σε μικρά παδιά?Αν είμασταν συγκρατημένοι στην αρχή δε θα γινόταν και συνήθεια αλλα και τόσο μεγάλη ανάγκη που έχει γίνει πλέον...

Παρακαλώ όποιοι θέλουν να απαντήσουν με απάντηση του στυλ "όλα βλάπτουν έτσι κι αλλιώς","αφού θα πεθάνουμε έτσι κι αλλιώς μια μέρα" , παρακαλώ να μην το κάνουν αφου το έχουν κάνει ήδη πολλές φορές σε αυτό το post και τους παρακαλώ να πάνε να δουν παιδάκια απο 6-16 ετών με καρκίνο και συναφείς παθήσεις προτού απαντήσουν ξανά έτσι...

Μια άλλη παρατήρηση...

Όλες οι ακτινοβολίες βλάπτουν κάθε κύτταρο,άρα και κάθε οργανισμό...Και όταν λέω όλες,απο την ηλιακή και την κοσμική μέχρι αυτές της τηλεόρασης και βέβαια των κινητών...Η κάθε μια με το δικό της τρόπο...

Όσο κι αν θέλει να το αρνηθεί κάποιος(ακόμα και συνάδελφοι),απο τις πρώτες γνώσεις στην ιατρική είναι για το DNA του κυττάρου και για τους παράγοντες που το επηρεάζουν.Ένας απο τους βασικούς είναι η ακτινοβολία...

Απλώς υπάρχουν διαχωρισμοί...Αν εκτεθείς σε ραδιενεργό ακτινοβολία θα πάθεις λευχαιμία(καρκίνο δηλαδή του "αίματος" χοντρικά) σε πολύ μεγάλο ποσοστό και με ελάχιστο χρόνο έκθεσης...Οι ακτινοβολίες που μεταφέρουν χαμηλότερη ένταση(ηλεκτρομαγνητικές κτλ) έχουν λιγότερη επίδραση στο DNA κτλ(Διευκρίνηση:καρκίνος=αλλαγή,μετάλλαξη του DNA των κυττάρων!)

Άρα για να πάθεις καρκίνο απο τη χρήση κινητού πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια(πιθανών γύρω στα 20,κάτι ανάλογο με τον καρκίνο απο το τσιγάρο).Το θέμα δεν είναι όμως ο καρκίνος,γιατι 1.αργεί να εμφανισθεί και 2.αμα εμφανιστεί κλάψτα...Το θέμα είναι η ποιότητα ζωής καθόσον τη ζείς..Τι εννοώ...

Στο κινητό "μπορεί" να οφείλονται:

-Ημικρανίες,πονοκεφάλοι

-Προβλήματα όρασης ή ακοής (επηρεάζει το οπτικό και ακουστικό νεύρο)

-Στείρωση(Σε μικρά παιδιά που έχουν πανω τους ανοιχτό κινητό-σε σημείο κοντά στα γεννητικά όργανα- μπορεί να εμφανιστεί όταν ενηληκιωθούν)

-Προβλήματα επικοινωνίας,μαθησιακά παιδιών(καθαρά ψυχολογικό θέμα,αφορά γενικότερα την πολύωρη χρήση υπολογιστών,playstation κτλ απο παιδιά)

(και λέω "μπορεί",διότι έχει υποθεί ίσως αποδειχθεί απο διάφορους ερευνητές,αλλα γενικά δεν υπάρχουν διεθνείς σαφείς οδηγίες...Κακώς βέβαια,αλλα τί να κάνουμε...)

Θα μου πει κάποιος, τι μας λές ρε φίλε...Τίποτα δεν έχει αποδειχθεί...Αυτός που θα το πει, σίγουρα όμως δε θα υποφέρει πχ απο ημικρανίες..Γιατι αν κάποιος υποφέρει θα ακούσει το παράδειγμα και πιθανών να δοκιμάσει και αυτη τη λύση(Οι ημικρανίες έχουν πάρα πολλές αιτιολογίες,απο διάφορα είδη φαγητού μέχρι το κάπνισμα και το άγχος...Δυστυχώς είναι και το κινητό ένας παράγοντας...)

Τέλος πάντων...Αυτά είναι θεωρητικά...Δυστυχώς η επιστήμη στην πλειοψηφία της(υπάρχουν ευτυχώς και εξαιρέσεις!) κωλυσιεργεί και στέκεται απο το βάθρο της και κοιτάει!!Φοβάμαι πως στο μέλλον(ίσως δεν το ζήσουμε κάποιοι απο εμάς) θα φτάσουμε στο ανάλογο σημείο με το τσιγάρο,δηλάδή να μας γίνει συνήθεια-εθισμός και να αναγράφουν τότε οι εταιρίες πάνω στα κινητά το ωραίο κόλπο τους "ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ κτλ" .Και δεν αστειεύομαι...Το πιστεύω...Γιατι το κινητό είναι απο τις πιο επικερδείς πλέον δραστηριότητες(Στην Ελλάδα έχουμε πάνω απο 10.000.000 κινητά..Δηλαδή περισσότερα απο τους κατοίκους!!...και δεν το λέω εγώ αυτό..όποιος θέλει το ψάχνει και το βρίσκει πανεύκολα μόνο και μόνο απο τις διαφημίσεις των εταιριών-που παινεύονται- και λένε τόσα εκατομμύρια συνδρομητές εγώ,τόσα εσύ κτλ)...

Ας μπω λίγο στο πρακτικό κομμάτι...Κάποιες πρακτικές συμβουλές για όλους,αλλα και για τους γονείς...

1.Χρησιμοποιήστε hands free όταν μιλάτε...Η μικρή απόσταση του κινητού με το κεφάλι είναι που προκαλεί απο ημικρανίες ως καρκίνους...

2.Εαν είναι δυνατόν να έχετε κλειστό το κινητό και να το ανοίγετε ΜΟΝΟ όταν το θεωρείτε απαραίτητο(Όταν περιμένετε κάποιον να σας καλέσει ή πρέπει να καλέσετε εσείς).

3.Όταν είναι ανοιχτό το κινητό να το έχετε πάντα σε απόσταση απο το σώμα σας.Στο αμάξι δηλαδή να το έχετε σε κάποια θήκη όσο το δυνατόν πιο μακριά σας.

4.Δείτε το κινητό σαν εργαλείο για έκτακτη ανάγκη και όχι σαν καθημερινό μέσο(Ποτέ μην υποκαθιστάτε το κινητό με το σταθερό όταν είστε σπίτι,μπαίνωντας έτσι στο κόλπο των εταιριών με τις δωρεάν μονάδες ώστε να μας γίνει απαραίτητο εργαλέιο στη ζωη...)

5.Προς γονείς,δασκάλους κτλ...ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ κινητό σε παιδί ανήλικο!!Επιμένω...ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ!!Εαν πιστεύετε οτι το παιδί χρειάζεται απαραιτήτως το κινητό,κάντε του τη χάρη να το ανοίγει ΜΟΝΟ όταν κρίνει αυτό οτι χρειάζεται και όχι να το έχει συνεχώς ανοιχτό όταν η μαμά και ο μπαμπάς το ψάχνουν..!

Για τα παιδιά επιμένω τόσο πολύ,διότι είναι σε φάση που όλο το σώμα αλλάζει μέρα με τη μέρα...Εαν δημιουργηθεί αυτη τη στιγμή πρόβλημα,θα πολλαπλασιαστεί και θα φανεί τεράστιο στο μέλλον...Συν του ότι είναι πιο ευαίσθητοι αυτοί οι οργανισμοί απ ότι οι ενήλικες...

Θα μου πει πάλι κάποιος,μα πως θα πείσω το παιδί να μη χρησιμοποιεί το κινητό,αφου του έχει γίνει ανάγκη κτλ...Η απάντηση μάλλον πρέπει να έρθει απο κάποιον πιο ειδικό στο θέμα και αυτός είναι ο ψυχολόγος που βοηθά τους γονείς να βρουν τρόπους επικοινωνίας με τα παιδιά τους...

Ελπίζω να μην έγινα κουραστικός...

Φιλικά....

Δημοσ.

Παντως, αυτοι που ως αλλοι επιστημονες βιαζεστε να παρετε θεση για τις επιπτωσεις της ακτινοβολιας ενος κινητου, να εχετε παντα κατα νου οτι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ επιστημονες δεν εχουν αποφανθει ακομα, τοσα χρονια μετα.

Επισης επιχειρηματα τυπου: Το κινητο δεν θα σου κανει κακο αυριο η μεθαυριο η σε ενα χρονο η στα παιδια σου, αρα μην τρελαινεστε, μπορουν σε μια παραλλαγη τους να ηταν ετσι (αν η επιστημονικη κοινοτητα για Χ,Υ λογους δεν εχει αποδειξει τις βλαβες της ηρωινης στον ανθρωπινο οργανισμο ακομη): Η ηρωινη δε θα σου προκαλεσει θανατο αυριο, ουτε του χρονου, και φυσικα κανεις δεν λεει οτι θα δημιουργησει προβλημα στα παιδια σου, αρα βρεξτε ελευθερα πρεζες.

So, το συμπερασμα καλο θα ηταν να παραμεινει ως εχει και ειναι: Οτι οι επιστημονες εχουν ενδειξεις αλλα οχι αποδειξεις για βλαβες της ακτινοβολιας στον ανθρωπινο οργανισμο.

Αυτο δε σημαινει οτι ειναι επικινδυνα τα κινητα, αλλα δε σημαινει και οτι δεν εγκυμονουν σοβαρους κινδυνους.

Αν παρολα αυτα δεν πολυανησυχειτε, μπορειτε να εχετε εξτρα μεροκαματο απο αυριο. Τηλεφωνηστε στις 3 εταιρειες κινητης και πειτε τους οτι θελετε μια κεραια στην ταρατσα σας, εαν το επιθυμουν και αυτοι. Πληρωνουν ενοικιο με το μηνα για να στησουν κεραια απο πανω σας.

Δημοσ.

Ανακεφαλαίωνοντας , 350 σελίδες της εγγυρης αυτης και μεγάλου κύρους ερεύνας που καταλήγει ότι το κινητό μπορεί να βλάπτει, αλλα μπορεί και να μη βλάπτει... :D

Πολυ βολικό για ολους, χωρίς να λέει απολύτως τίποτα, και τίποτα καινουριο. Δεν ειναι καν είδηση, γιατί αυτό το ξεραμε ηδη. Δεν ειναι νεο.

Σίγουρα δε τη βγάλανε Έλληνες επιστήμονες αυτή τη μελέτη; ,It sound Greek to me..

Απο εκεί και περα μη απλοποιητε κάποια πραγματα του στηλ αμα σε χτυπήσει ραδιενεργή ακτινοβολία, είναι πιθανότητα να παθεις κάτι, μπορεί να παθεις και μπορεί να μη παθεις.. Αμα η ακτινοβολία ξεπερνάει το κρισημο οριο δεν ειναι πιθανότατα αλλα βεβαιότητα. Θα βαλεις 100 ατομα και θα πάθουν και οι 100. Το ότι αν η ακτινοβολία ειναι κάτω απο ένα οριο θα πάθουν οι 50 σημερα, οι 30 αργότερα και 20 δεν θα πάθουν δε σημαίνει ότι η ακτινοβολία δεν ειναι επικίνδυνη λοτο κλπ.. Να σκεφτόμαστε και λίγο τι γραψουμε.

Επίσης η ακτινοβολία του κινητού δεν έχει καμία σχεση με ραδιενεργια, έχει όμως ένα κοινο. Είναι προσθετική. Οσο παραπάνω τη δέχεσαι τόσο παραπάνω αποθηκεύονται στο σωμα. Οπότε σε κάθε περίπτωσή και ειδικά αν δεν ξερεις αν βλάπτει, η πρόληψη, αρα περιορισμός της χρησης ειναι η καλυτερη λυση. Κανείς δεν ειπε να καταργήσουμε τα κινητα ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΒΛΑΠΤΟΥΝ. Γιατί είναι απαραιτητα. Δεν ειναι απαραίτητο όμως να συζητάς μίση ωρα στο κινητό. Τουλάχιστον ένα blooetooth στην πολυ χρηση ειναι σούπερ απαραίτητο. Τουλάχιστον πρέπει να ξέρεις. Απο εκεί και περα έχεις κάθε δικαίωμά να παθεις καρκίνο επειδή βαριέσαι να πάρεις ένα blooetooth. Εδω όμως δε θέλουν να ξέρεις καν..

Στην πραγματικότητα ξερουν ηδη ότι η συγκεκριμενη ακτινοβολία προκαλεί βλάβη σε ζωντανούς ιστούς σε πολυ μεγάλη χρηση. Απλα δεν ξερουν στην πραξη τη συμβαίνει. Και αυτό που αναφέρω παραπάνω γίνεται. Έχοντάς δεδομένα 15 χρόνων απο ένα πληθυσμό που χρησιμοποιεί κινητό, και ένα που δεν χρησιμοποιει, μπορεις άμεσα να βγάλεις συσχετιση κινητού και καρκίνου. Αν στα 2 δείγματά υπάρχει στατιστικά σημαντική διάφορα, έχεις συμπέρασμά υπεράνω αμφισβήτησης. Αλλα ξαναλέω καμία εταιρία δεν δινει στοιχειά, και καμία κυβέρνησή δεν το απαιτεί. Τα συμπέρασμάτα δικα σας...

Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Κατσε, κατσε, περιμενε.

Ολα αυτα τα πολυ σοβαρα ζητηματα που αναφερεις παραπανω, τα ΟΡΙΖΕΙΣ εσυ οτι δεν θα υπαρξει το ενα και η πιθανοτητα ειναι μηδεν κλπ.

ΜΕ απλα λογια ιεναι προσωπικες σου αποψεις, αρα εχουμ ΜΗΔΕΝΙΚΗ αξια. Δεν εννοω οτι οι προσωπικες σου αποψεις γενικα εχουν μηδενικη αξια. Εννοω οτι η προσωπικη σου αποψη και οι οριμοι που κανεις παραπανω χωρις ιχνος επιχειρηματος εχουν μηδενικη αξια. Οπως και του καθενος μας βεβαια!

Δεν μπορει να μου λες οτι επειδη στα τελευταια 5 χρονια που χρησιμοποιουν κινητα τα παιδια 8 χρονων δεν εμφανιστηκαν προβληματα και συσχετιση τους με τα κινητα, οτι ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΤΙ.

Δεν εισαι μαγος. Ειναι γνωμη σου οκ, αλλά εδω δεν μιλαμε για γνωμες. Δεν παιζουμε με αυτα τα θεματα. Δεν μιλαμε για το αν η γαρυφαλια ειναι ωραιο λουλουδι για να εχουμε ολοι γνωμες και να τις λεμε.

Μιλαμε για κατι μη υποκειμενικο. Εαν τα κινητα βλαπτουν την υγεια μακροπροθεσμα. Δεν μπορει να λες εσυ ουτε εγω ουτε κανείς λοιπον, ετσι ελαφρα την καρδια, οι πιθανοτητες για καρκινο ειναι μηδεν. Ουτε μπορουμε να λεμε οτι δεν θα υπαρξει κινδυνος για αυτους που χρησιμοποιουν κινητα και μακροπροθεσμα.

Πρεπει να το υποστηριξουμε με λογικα επιχειρηματα τυπου σοβαρης υποστηριξης απο επισητμονικη ερευνα! Λεγοντας και βασικα οριζωντας τα αυτα με αυτο τον τροπο, εχουμε ουσια μηδεν. Τα λογια μας δεν εχουν την παραμικρη ουσια.

Δεν μπορω να βγω και να πω οτι η χρηση κινητων θα προκαλεσουν καρκινο με πιθανοτητα 50% σε 25 χρονια επειδη ετσι το πιστευω. Οπως και δεν μπορω να πω οτι η χρηση κινητων δεν προκαλουν καρκινο ποτέ οπως ειπες εσυ.

Το "δεν μπορω να πω", σημαινει οχι οτι δεν εχω το δικαιωμα να το πω, αλλά οτι εαν το πω τοτε εκανα μια τρυπα σοτ νερο και τιποτα παραπανω.....

Θελει επιστημονικη θεωρηση του ζητηματος και μελετες για να πουμε κατι περι αυτου.

Μια που το ανεφερες και επειδη αναγουλιαζω οταν ακουω για ραδιενεργεια εκπεμπομενη απο κινητα τηλεφωνα:

Τα κινητα δεν εκμπεμπουν ραδιενεργεια. Δηλαδη δεν εκπεμπουν ουτε πυρηνες ηλιου, ουτε ηλεκτορνια ουτε ακτινες γ.

Εκπεμπουν μη ιονιζουσα ακτινοβολια χαμηλης συχνοτητας.

:fear:

Ο ανθρωπος ζει που αραγε? Στο μη-περιβαλλον ξερω γω..... :rolleyes:

Γι αυτό έχω πει 3 φορές είναι προσωπική μου άποψη. Δεν έχω παρουσιάσει ούτε επιστημονικά στοιχεία που να την υποστηρίζουν, ούτε το επιστημονικό μου υπόβαθρο. Μόνο ένα απλό τρόπο σκέψης. Όποιος θέλει την συμμερίζεται και την πιστεύει. Την άποψη αυτή την έβγαλα μέσα από την εμπειρία μου στην φυσική, με αυτά που διαβάζω και τον προσωπικό μου τρόπο επεξεργασίας των πληροφοριών που παίρνω. Να προκαλεί καρκίνο το αποκλείω με τη σκέψη ότι δεν είναι ιοντίζουσα ακτινοβολία, και επίσης δεν έχει την ισχύ και την ικανότητα να διασπάσει μόρια και να δημιουργήσει καρκινογόνες ουσίες. Αποκλείοντας αυτά τα δυο, δεν βλέπω πως μπορεί να μετατραπεί ένα υγιές κύτταρο σε καρκινικό. Να αλληλεπιδράσει με τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου? Αυτό δεν το αποκλείω. Ο εγκέφαλος λειτουργεί με ηλεκτρικούς παλμούς, οπότε μια αλληλεπίδραση με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία δεν αποκλείεται. Τώρα αν όντως αλληλεπιδρά, αν έχει θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα θα δείξει. Μπορεί στο τέλος να είναι ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία. Αφού δεν γνωρίζουμε, γιατί το αποκλείουμε ασυζητητί αυτό το ενδεχόμενο?

Δημοσ.

Να σας μιλήσω ως γιατρός.

Είναι τελείως απάνθρωπο(και πονηρό) ο οποιοσδήποτε να βγάζει στην κυκλοφορία προιόν που πρώτα να μην έχει τεκμηριωμένα αποδείξει οτι δεν προκαλεί βλάβες/προβλήματα.

1ον: Οπως ειναι και τελειως απανθρωπο συμφωνα με αυτη τη λογικη να βγαζει καποιος προιον(φαρμακα) που αποδεδειγμενα προκαλουν ενα καρο παρενεργειας σοβαρες ή λιγοτερο σοβαρες.

Θα μου πεις: μα εκει τα θετικα(ιαση ή καταπολεμηση της αρρωστιας) υποτιθεται ειναι περισσοτερα απο τα αρνητικα(παρενεργειες). Και ερχομαστε στο 2ο: Δεν εχει αποδειχτει κατι 100% κακο για την χρηση κινητων τηλεφωνων, ενω η αξια τους ειναι προφανης, αρα και εδω τα θετικα ειναι περισσοτερα απο τα αρνητικα.

3ον: Δεν μπορει να ζητας 100% αποδειξη για καποιο πραγμα. Με αυτο το σκεπτικο καθε νεο προιον, πχ το νεο φαρμακο-Χ πχ ή η νεα καραμελα-Υ μπορει μακροπροθεσμα σε 30 χρονια πχ, να προκαλει σοβαρα προβληματα. Τα κινητα προφανως διαπιστωθηκε πριν βγουνε στην αγορα οτι δεν προκαλουν προβληματα, με ποσοστο αξιοπστιας πχ 90% απο καποιες μελετες. Το 100% και για Χ+ χορνια μπροστα με Χ απροσδιοριστο, ειναι σχεδον ΑΔΥΝΑΤΟ να μπορεις να το αποδειξεις.

Και ερωτώ...Εαν ,πριν ξεκινήσει κανείς να καπνίζει το 1920,γίνονταν έρευνες και τελικά πχ το 1930-40 έβγαιναν τα πορίσματα(γνωστά σε όλους πλέον) και τότε μόνον έβγαινε σε κυκλοφορία το πρώτο πακέτο,πόσοι νομίζετε θα ξεκινούσαν να καπνίζουν...Και πόσα θύματα θα είχαμε μέχρι σήμερα?

Μα καλα σοβαρα μιλας?

Στην σημερινη κοινωνια της υπερπληροφορησης και δες τι ποστ και τι αποψεις εχει καποιος παραπανω. Λιγα ποστ πιο πριν. Οτι το τσιγαρο δεν ειναι και τοσο βλαβερο οσο λενε!!!!!! :shock: :shock: :fear: :whistle:

Να σου φευγουν τα μαλλια!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-( :eek:

Στην σημερινη κοινωνια της υπερπληροφορησης ολοι ξερουν οτι το τσιγαρο κανει κακο αλλά προτιμουν να αγνοουν αυτη την πληροφορια.

Δεν ειναι θεμα πληροφορησης λοιπον. Ειναι θεμα βλακειας ή ξερω γω τι....

Οι ακτινοβολίες που μεταφέρουν χαμηλότερη ένταση(ηλεκτρομαγνητικές κτλ)

Η παραπανω προταση δεν ειναι σωστη καθως η ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια μπορει να ειναι οποιαδηποτε ενεργειας.

Ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια δεν σημαινει ακτινοβολια χαμηλης εντασης ή ενεργειας κλπ....

Η ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια ειναι πρωταρχικος ορισμος ακτινοβολιας και οχι καποια ιδιαιτερη μορφη ακτινοβολιας.

Κατα τα άλλα συμφωνω σε πολυ μεγαλο βαθμο με αυτα που ειπες και μακαρι να σε ακουγαν οι φορεις του κρατους αλλά και οι πολιτες ξεχωριστα και να "εκλειναν" επιτελους τα κινητα τους εκτός οταν τα χρειαζονταν πραγματικα αλλά τζαμπα μιλας και μιλαμε φυσικα....

Δημοσ.

Μπορεί στο τέλος να είναι ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία. Αφού δεν γνωρίζουμε' date=' γιατί το αποκλείουμε ασυζητητί αυτό το ενδεχόμενο?[/quote']

Αυτό ακριβώς ήταν και το συμπέρασμά επιστημονικών ερευνών μεγαλου κυρους ,για το καπνισμα. Ότι οφείλει την υγεία... Δες κανένα παλαιο ασπρόμαυρο ντοκιμαντέρ να δεις τι λεγανε τοτε και πως κοροιδευανε τον κόσμο.

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς ήταν και το συμπέρασμά επιστημονικών ερευνών μεγαλου κυρους ,για το καπνισμα. Ότι οφείλει την υγεία... Δες κανένα παλαιο ασπρόμαυρο ντοκιμαντέρ να δεις τι λεγανε τοτε και πως κοροιδευανε τον κόσμο.

Η σύνδεση του καπνίσματος με το καρκίνο του πνεύμονα έγινε στη ναζιστική γερμάνια το 30, και γι' αυτό έχει γίνει και τεράστια καμπάνια για τον περιορισμό του καπνίσματος!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...